Τζάκι καλοριφέρ

Re: Απάντηση: Τζάκι καλοριφέρ

Εδώ και αρκετό καιρό έχω μόνιμα 22-23 βαθμούς (λόγω Μωρού) σε ρετιρέ διαμέρισμα 105 τμ, από το υδραυλικό τζάκι μου + 200 λίτρα μπόιλερ για ΖΝΧ. Είναι με κλειστό δοχείο διαστολών και μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του. Η κατανάλωση του είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Αν βρω χρόνο θα ανεβάσω καμία φωτογραφία το βραδάκι

Το ιδανικό περιβάλλον για μωρό είναι 19-21 βαθμούς με 55% σχετική υγρασία.
Και ακόμα καλύτερα μακριά από πηγές θέρμανσης με Στερεά καύσιμα λόγω σωματιδίων.

Απάντηση: Re: Τζάκι καλοριφέρ

............Είναι 2 σκάρες απο σωλήνες όπου κυκλοφορεί το νερό, στο πάνω και στο κάτω μέρος του τζακιού.........Το μόνο αρνητικό είναι ότι πρέπει αν είναι πάντα κάποιος σπίτι να ρίχνει ξύλα..........

Αυτή είναι και η διαφορά σε σχέση με αυτό που περιγράφω (έχω) εγώ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, με σωλήνες, σερπαντίνες, κλπ χρειαζόμαστε συνεχόμενη φωτιά. Αντίθετα με την περίπτωση πού η εστία είναι η ίδια καζάνι - λέβητας.

Teodor έχεις ένα δίκιο και μένα οι 23 μου φαίνονται πολλοί γιατί δεν κρυώνω εύκολα. Η γυναίκα μου όμως έχει άλλη άποψη… στους 19 φοράει φούτερ. Το τζάκι είναι τόσο καλά φτιαγμένο που δεν μυρίζει καθόλου. Ακόμα και ανοιχτή να αφήσω την πόρτα του, δεν βγάζει ίχνος κάπνας. Τα τελευταία κούτσουρα- μπρικετες τα ρίχνω στις 12 το βράδυ ρυθμίζοντας την ηλεκτρική εισαγωγή στο ελάχιστο και μέχρι τις 3 σιγοκαίνε. Το πρωί το σπίτι έχει πέσει στους 19 περίπου (ελεώ χάλια κουφωμάτων τα οποία θα αλλαχτούν σύντομα)

Κοίταξε, ανάλογα το σπίτι. Μπορεί και να μήν έχεις πολύ υγρασία.
Πάρε ένα (ή καλύτερο 2-3) θερμόμετρα χώρου με σχετική υγρασία και βάλε τα σε διάφορους χώρους στο σπίτι.

Η υγρασία να ξέρεις "πηγαίνει" στον ψυχρότερο χώρο.

Αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα σε όσους έχουν θέρμανση σε ένα χώρο του σπιτιού (απλό τζάκι, air condition κλπ).

Αφού δείς τί υγρασίες έχεις τότε βλέπεις αν θα κάνει δουλειά.

Εγώ ξυπνούσα με υγρασία 80% στους 19 βαθμούς και είχα πονόλαιμο συχνά.
Τώρα είμαι 55-60% στους 19 πάλι και δεν έχω κανένα θέμα. Δεν νιώθεις και κρύα τα σεντόνια όταν ξαπλώνεις.

Δεν τον είχα αγοράσει γιατί δεν είχα παιδιά και ήταν "μικρό το κακό".
Τώρα δε πρόκειται να τον καταργήσω εκτός και αν μετακομίσω σε σπίτι (αναμένω σύντομα) και δεν έχει υγρασίες.

Πήρα αυτόν
https://www.skroutz.gr/s/4620747/Inventor-DE-MDT-20.html
μαζεύει πολύ νερό αλλά κάνει πολύ θόρυβο. Επειδή τα οικονομικά ήταν σφιχτά και δεν ήξερα αν κάνει δουλειά τον διάλεξα.
Υπάρχουν και διαφορετικές τεχνολογίες που κάνουν λιγότερο θόρυβο ή τουλάχιστον έτσι έχω διαβάσει.