Τζάκι....

Επειδή βλέπω να πέφτει πολύ ξύλο... και να μην έχουνε όλοι χώρο για ντάνιασμα, προσοχή στα μπαλκόνια.
Πέφτουν...

Εμείς αγοράσαμε 1 τόνο με 180 ευρώ, καλή ελιά, τα έφεραν σπίτι και τα τακτοποίησαν πολύ όμορφα στην αποθήκη με την τιμή αυτή.

Καλά ρε, όλοι Κηφισιά και Γλυφάδα μένετε; :D

Εγώ αγόρασα σήμερα 600kg ελιά με 160 ευρώ/τόνο. Για ποσότητες > 1 τόνο κάνει έκπτωση 1 ευρώ, τα αγοράζεις δηλαδή 150 ευρώ/τόνο. Οχι όμως τακτοποίηση στην αποθήκη και άλλες ευκολίες. Ανατροπή έξω απ' το σπίτι και άντε γειά.....

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΚΗ
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Λ. Κατσώνη 207, Αγ. Ανάργυροι
Τηλ: 210-2620854

Στα Α.Λιόσια,(όχι ακριβώς Γλυφάδα) η ελιά έχει 190 ο τόνος....όπου σε πετύχει ο καθένας είναι...

Πήρα 500kg πουρνάρι με 90 και ένα τόνο πεύκο με 150...

Οχι βρε πεύκο. Πετάει σπίθες και λόγω ρετσινιού έχει πολλή κάπνα με αποτέλεσμα να βουλώνει την καμινάδα. Φίλος μου μετά από 2 χειμώνες καύσης πεύκου, αναγκάστηκε να καθαρίσει την καμινάδα. Είχε δημιουργηθεί μέσα ένα παχύ στρώμα και όταν άναβε το τζάκι όλη η κάπνα επέστρεφε στο σαλόνι. Επαθε μεγάλη πλάκα απ' το πεύκο.

Είναι η πέμπτη χρονιά που καίω πεύκο.Το καλοκαίρι έκανα έναν σχετικά πρόχειρο καθαρισμό της καμινάδας και λέω πρόχειρο γιατί απλά δεν την φτάνω σε όλο της το μήκος να την καθαρίσω καλά.Μου αρέσει στην εστία να υπάρχει πάντα φλόγα γι αυτό το προτιμώ.Σε συνδυασμό με το πουρνάρι έχω τη φωτιά που μου αρέσει.
Αν τα ξύλα είναι στεγνά δεν υπάρχει πρόβλημα πιστεύω.Κάθε χρόνο καίω 2 τόνους περίπου...

Παντως παιζει τεραστιο ρολο εαν ο μ@λ@κ@ς τα βρεχει τα ξυλα ή οχι. Πριν καμια βδομαδα περιπου για πρωτη φορα αναψα το τζακι και μιλαμε η καυση του απο περισυ σε φετος ειναι η μερα με την νυχτα. Και οχι τιποτα αλλο απλα αλλαξα προμηθευτη.

test.jpg

Re: Απάντηση: Τζάκι....

Από εδώ Αγ.Παρασκευή προς Γέρακα...δεν έχω τηλέφωνο. Βασικά έγινε πρώτα έρευνα αγοράς σε μερικούς και μετά διαλέξαμε αυτόν.

Και συγγενής μου στην Αγ. Παρασκευή τόσο αγόρασε ελιά πριν μία εβδομάδα, 190 ευρώ/τόνο...

Παντως παιζει τεραστιο ρολο εαν ο μ@λ@κ@ς τα βρεχει τα ξυλα ή οχι. Πριν καμια βδομαδα περιπου για πρωτη φορα αναψα το τζακι και μιλαμε η καυση του απο περισυ σε φετος ειναι η μερα με την νυχτα. Και οχι τιποτα αλλο απλα αλλαξα προμηθευτη.

View attachment 71568

Εφοσον εχουμε χωρο ειναι καλυτερα να προμηθευομαστε απο πολυ νωρις τα ξυλα του χειμωνα.
Απο το καλοκαιρι αν ειναι δυνατον.

Ναι, το πουρνάρι κάνει καλή καύση. Καίω στο χωριό (Ηλεία) μαζί με ελιές. Εκεί έχουμε άφθονα και απ' τα δύο.....

Για ενεργειακο τζακι δεν ξερω μιας και ειναι κλειστο αλλα σε ανοιχτο εψαχνα να βρω ευκαλυπτο .
Εξαιρετικη φλογα και διαρκεια (οχι σαν ελια βεβαια) και ειχε και την πιο ωραια μυρωδια απο ολα.

Λοιπόν εγώ πιστεύω πως θα λύσω το πρόβλημα μου με τη βοήθεια του http://www.tzakia-stamatiou.gr/

Εντός δύο ημερών ετοίμασαν ότι τους ζήτησα και μου τα έστειλαν με πρακτορείο από Ηράκλειο-Αθήνα.

Το Σ/Κ έχει τοποθέτηση στην ταράτσα.

1) Συστολή από ορθογώνιο σε στρογγυλό Φ250.
2) Προέκταση της καμινάδας
3) Καπέλο καμινάδας περιστρεφόμενο

ΙΝΟΧ όλα. Πολύ καλή τιμή.

Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα. -bye-

Έχω ένα συμβατικό τζάκι στο πλέυμπουντρούμ και σκέφτομαι να το αξιοποιήσω ώστε να κόψω τελείως το πετρέλαιο χωρίς όμως να δώσω λεφτά για να βάλω ενεργειακή κασέτα, ξυλόσομπα κ.τ.λ
Και κει που σκεφτόμανε πως θα το σιάξω diy ενεργειακόν βρήκα αυτό:
http://aggelies.blogspot.com/2011/10/100.html

Το λίνκ βέβαια είναι μισή δουλειά καθώς δείχνει πως να ανακυκλώνεις τον αέρα του χώρου.
Ήτοι να τραβά η εστία τον ψυχρό αέρα του χώρου και να τον ξαναβγάζει ζεστό.
Λέω να προχωρήσω παραπάνω και να κλείσω το τζάκι με πόρτα αφού φέρω πρώτα αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον στην εστία, απαραίτητο προαπαιτούμενο για την καύση σε κλειστή πλέον εστία.

Πως το βλέπετε σαν σκέψη?

ακριβώς αυτό μου έλεγε ένας φίλος σήμερα και νόμιζα ότι με δούλευε....

δεν βλέπω γιατί να μη δουλέψει.
και με ανοιχτή πρόσοψη...

Χρόνια τώρα έχουμε φτιάξει κάτι ανάλογο με φίλο στην Κόρινθο με ηλεκτροκόληση παλιοσίδερα και σωλήνες και ανευ μοτοριου ,, η είσοδο αέρα απο χαμήλα και η έξοδο ψηλά ,,, αφήνεις την φυσική και κάνεις την δουλειά της ,, δουλεψε έτσι κατα τύχη ,,, αλλο είχε κατα νου ,, μετα βαρέθηκε και έμεινε έτσι ,, και ψιλοδουλευει ..

Απάντηση: Re: Τζάκι....

ακριβώς αυτό μου έλεγε ένας φίλος σήμερα και νόμιζα ότι με δούλευε....

δεν βλέπω γιατί να μη δουλέψει.
και με ανοιχτή πρόσοψη...

@ Θα δουλέψει και με ανοκτή πρόσοψη, αλλά:
H ανοικτή πρόσοψη κάνει το τζάκι μη ενεργειακό.
Δηλαδή λόγω της ανοικτής πρόσοψης καταναλώνεται για την καύση και ο (ζεστός) αέρας του χώρου και όχι μόνο ο αέρας από το εξωτερικό περιβάλλον.
Έτσι ο χώρος αντί να ζεστένεται, κρυώνει νοιώθωντας ζέστη μόνο πέριξ της εστίας.
Συν τοις άλλοις με ανοικτή εστία η καύση γίνεται ανεξέλεγκτη αυξάνοντας την κατανάλωση ξύλου...

Βέβαια εννοείται πως αρχικά θα γίνει δοκιμή χωρίς πόρτα.
Διότι η πόρτα κοστίζει λόγω του πυράντοχου τζαμιού (κατασκευή/τζάμι κανά 200αρι).

@Βασίλη άμα θυμηθείς καμιά λεπτομέρεια, όπως το πάχος και τη διάμετρο των κοιλοδοκών ρίχτην.