Τζάκι....

Σου ρίχνω σουπέρηχα, στο χωριό έχουμε ακόμα ελιά κομμένη (από τις καμένες του 2007) τσάμπα.....:D

Σου ρίχνω σουπέρηχα, στο χωριό έχουμε ακόμα ελιά κομμένη (από τις καμένες του 2007) τσάμπα.....:D

Αιντε στο χωριο να ζεσταθεις τοτενες ....
Πως τα φερνεις εδω ομως ?

Ασχετο αλλα με συμφερει να βαλω λεβητα με ξυλα?

Τωρα με πετρελαιο καιω γυρω στα 400-500 λιτρα το μηνα (μονοκατοικια).

Σκεφτομαι να βαλω λεβητα με ξυλα σε σειρα με το πετρελαιο οποτε θα κανω οικονομια καθως τα καλοριφερ θα τροφοδοτειται απο ξυλο βασικα αλλα αν υπαρχει αναγκη (χαμηλες θερμοκρασιες , παροχη ζεστου νερου στην βρυση) και απο τον λεβητα πετρελαιου.

Ασχετο αλλα με συμφερει να βαλω λεβητα με ξυλα?

Τωρα με πετρελαιο καιω γυρω στα 400-500 λιτρα το μηνα (μονοκατοικια).

Σκεφτομαι να βαλω λεβητα με ξυλα σε σειρα με το πετρελαιο οποτε θα κανω οικονομια καθως τα καλοριφερ θα τροφοδοτειται απο ξυλο βασικα αλλα αν υπαρχει αναγκη (χαμηλες θερμοκρασιες , παροχη ζεστου νερου στην βρυση) και απο τον λεβητα πετρελαιου.
NAΙ και με πελέτ ακόμα καλύτερα

Και εγω πελετ ειχα σκεφτει αλλα μου ειπαν καποιες τιμες (απο 3,300 και πανω) που αυτη την εποχη ειναι αδυνατον να διαθεσω.

Πολύ σημαντικό αυτό που λές. Αυτό το καλοκαίρι θα ψάξω στη Χαλκιδική να βρω ελιές έστω και λιγότερο από 200 κιλά. Είναι πολύ σπάνια ξύλα εδώ στη βόρειο Ελλάδα.

Ο πατέρας μου μου είπε προχθές για έναν με 100 ευρώ τον τόνο. Αλλά δεν φέρνει Θεσσαλονίκη. Φαντάζομαι βέβαια εάν παραγγέλαμε 4-5 τόνους θα άλλαζε.

χμ.... αυτό δεν το ξέρω να σε πω. Αλλά για τέτοιες ποσότητες, παίρνεις και έναν από αυτούς τους κώνους με μοτέρ που τα σκίζουν όλα και τελείωσες.

Και εγω πελετ ειχα σκεφτει αλλα μου ειπαν καποιες τιμες (απο 3,300 και πανω) που αυτη την εποχη ειναι αδυνατον να διαθεσω.
Αυτή η τιμή είναι αν αλλάξεις όλο τον καυστήρα και συλλέγει την στάχτη . Βέβαια υπάρχει και η λύση με το πολύ 1.500 ευρω και λιγότερα .Πχ Ο κουνιάδος μου στην Κρήτη έβαλε από την ηλετροθερμική χανίων με 1.100 καυστήρα πελλέτ .Αυτός στα χανιά είναι αντιπρόσωπος και εχουν και άλλους στην υπόλοιπη Ελλάδα .Μάλιστα έκανε και δόσεις με 45 ευρω το μηνα , ενω για τον καυστήρα που κάνει 3.000 η δόση πήγαινε στα 80 Ευρω

Μπορεί να μην είμαι σε μονοκατοικία , αλλά με αερόθερμη σόμπα πελλετ των 1000 ευρώ είμαι πολύ ευχαριστημένος στα 80 τμ , ενώ γνωστός με ξυλόσομπα και κανάλια για τα δωμάτια , έχει κλείσει τις θυρίδες από τα κανάλια επειδή ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία , και επειδή είναι μεζονέτα η ζέστη πάει προς τα πάνω ... επίσης να βλέπεις την φωτιά και να έχεις την ζεστασιά της ακτινοβολίας είναι πολύ ευχάριστη αίσθηση ... εγώ προτίνω μόνο αερόθερμα και στα πολύ κρύα ανάψτε το πετρέλαιο ... αμα καις όλη μέρα όμως δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανάψεις το πετρέλαιο ...

Στις τιμές του εξοπλισμού θα γίνει σκοτωμός:
http://www.pliroforiodotis.gr/index...k=sobi2Details&catid=311&sobi2Id=125&Itemid=1

Κάντε κλικ στο φυλλάδιο.

Το θέμα είναι η αξιοπιστία και η αντοχή.
Δηλαδή τα προιόντα να μην είναι μιας χρήσης...
Να έχουν εύκολη συντήρηση.
Να έχουν ανταλλακτικά.
Να υπάρχει τεχνογνωσία επισκευής, ρυθμίσεων.

Και έτσι το πρόβλημα είναι πως θα ξεχωρίσουμε τη φύρα.
Διότι ο κάθε πικραμένος ξαφνικά έγινε εισαγωγέας θερμαντικών συσκευών, συνήθως έχει τα καλύτερα και τα ξέρει όλα...
Εν τω μεταξύ δεν θέλω να μπω καν στη διαδικασία του τύπου "πάρε το γερμανικό είναι καλό"... και άλλα τέτοια γραφικά.

κομμένα ή άκοπα;

Τελικώς για κομμένα πρόκειται, και για εξαιρετικό ξύλο, πλην όμως έχει μόνο ημιφορτηγό και δεν συμφέρει να φέρει Θεσσαλονίκη. Μου έφερε ο πατέρας μου χθες δύο 50κιλα τσουβάλια με 10 ευρώ, καίγεται πάρα πολύ καλά. Μου φαίνεται όποτε πηγαίνουμε, αυτός ή εγώ, Χαλκιδική, θα φέρνουμε και 2 σακιά στην επιστροφή, και θα τα στιβάζω για να έχω.

Πάντως για όσους μένουμε στη Μακεδονία και στη Θράκη υπάρχει για του χρόνου η λύση των καυσόξυλων από τη Βουλγαρία. Αν οργανωθούμε και παραγγείλουμε 10-14 τόνους (εγώ, ο αδελφός μου, και ο νονός του γιου μου θέλουμε 7-8 τόνους) θα μας έλθει ίσως και κάτω από 55 ευρώ ο τόνος με παράδοση Θεσσαλονίκη. Κομμένα.

Απάντηση: Re: Τζάκι....

@Πολλοί δικοί μας εισάγουν απο Βουλγαρία.
Γενικώτερα όμως καλό θα είναι να δούμε (αυτοψία) τα ξύλα που θα πάρουμε.
Υπάρχουν πολλές μούφες...
Αν είναι από ανήλιο μέρος καίγονται δύσκολα.
Ειδικά τα δρένια.
Αν έχουν στον φλοιό πρασινάδες ή άλλα βρύα είναι σίγουρα ανήλια.
Επίσης και μόνο για το δρένιο, αν η τομή του έχει φαρδείς μαύρους κύκλους είναι ανήλιο και καίγεται σαν τσιμέντο...
Όσο "λευκότερη" είναι η τομή του τόσο καλύτερα.

@Τα ξύλα είναι σημαντικό να αγοράζονται τέλος Ιουνίου ώστε να προλάβουν να στεγνώσουν (τραβήξουν) μέχρι να χρησιμοποιηθούν.
Αν αγοράσουμε ξύλα τον 9ο ή τον 10ο μήνα το μόνο που θα κάνουν είναι να καπνίζουν ενώ τα υγρά ξύλα είναι ο υπ' αριθμόν ένα κίνδυνος παραγωγής αιθάλης στην καμινάδα με κίνδυνο ανάφλεξης της...

Κατασκευάζοντας το τζάκι του σπιτιού μου πριν 3 χρόνια (κλασικό χτιστό με πυρότουβλα, μη-ενεργειακό), ο κατά τ' άλλα εξαιρετικός τζακάς είχε κάποιες -θεωρητικές- επιφυλάξεις επί του σχεδίου που τού πρότεινα. Έτσι λοιπόν αναγκάστηκα να το ψάξω σε βάθος και με στοιχεία, προκειμένου να διαπιστώσω αν οι ενδοιασμοί του είχαν πραγματική βάση, ή αν το σχέδιο που είχα στο μυαλό μου δε θα είχε πρόβλημα στη λειτουργία.

Βρήκα λοιπόν ότι, υπό την προϋπόθεση ότι η καμινάδα είναι ευθεία, δίχως γωνίες, στροφές, καμπυλώσεις κλπ., η αποτελεσματικότητα της κατασκευής (= το τζάκι να "τραβάει") εξαρτάται βασικά από 3 παραμέτρους:

1. Το άνοιγμα (εμβαδό) της πρόσοψής του
  2. Το εμβαδό διατομής της καμινάδας
  3. Το ύψος της καμινάδας

Για δεδομένη επιφάνεια πρόσοψης του τζακιού, όσο φαρδύτερη και ψηλότερη είναι η καμινάδα, τόσο αποτελεσματικότερη είναι η απαγωγή του καπνού. Λεπτομέρειες περί την κατασκευή και νορμογράμματα (χάρτες) της συσχέτισης των 3 παραμέτρων (άνοιγμα-διατομή-ύψος) υπάρχουν εδώ. Βάζοντας στο νορμόγραμμα τα στοιχεία του δικού σας τζακιού, θα βρείτε το στίγμα του στο χάρτη. Αν αυτό εντοπίζεται πάνω από την αντίστοιχη ισοδυναμική γραμμή, η κατασκευή θα πρέπει -θεωρητικά- να δουλεύει απροβλημάτιστα.