supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,609
Σου ρίχνω σουπέρηχα, στο χωριό έχουμε ακόμα ελιά κομμένη (από τις καμένες του 2007) τσάμπα.....![]()
Αιντε στο χωριο να ζεσταθεις τοτενες .... άει ρε !!!!
Πως τα φερνεις εδω ομως ?
NAΙ και με πελέτ ακόμα καλύτεραΑσχετο αλλα με συμφερει να βαλω λεβητα με ξυλα?
Τωρα με πετρελαιο καιω γυρω στα 400-500 λιτρα το μηνα (μονοκατοικια).
Σκεφτομαι να βαλω λεβητα με ξυλα σε σειρα με το πετρελαιο οποτε θα κανω οικονομια καθως τα καλοριφερ θα τροφοδοτειται απο ξυλο βασικα αλλα αν υπαρχει αναγκη (χαμηλες θερμοκρασιες , παροχη ζεστου νερου στην βρυση) και απο τον λεβητα πετρελαιου.
Πολύ σημαντικό αυτό που λές. Αυτό το καλοκαίρι θα ψάξω στη Χαλκιδική να βρω ελιές έστω και λιγότερο από 200 κιλά. Είναι πολύ σπάνια ξύλα εδώ στη βόρειο Ελλάδα.
Ο πατέρας μου μου είπε προχθές για έναν με 100 ευρώ τον τόνο. Αλλά δεν φέρνει Θεσσαλονίκη. Φαντάζομαι βέβαια εάν παραγγέλαμε 4-5 τόνους θα άλλαζε.
Αυτή η τιμή είναι αν αλλάξεις όλο τον καυστήρα και συλλέγει την στάχτη . Βέβαια υπάρχει και η λύση με το πολύ 1.500 ευρω και λιγότερα .Πχ Ο κουνιάδος μου στην Κρήτη έβαλε από την ηλετροθερμική χανίων με 1.100 καυστήρα πελλέτ .Αυτός στα χανιά είναι αντιπρόσωπος και εχουν και άλλους στην υπόλοιπη Ελλάδα .Μάλιστα έκανε και δόσεις με 45 ευρω το μηνα , ενω για τον καυστήρα που κάνει 3.000 η δόση πήγαινε στα 80 ΕυρωΚαι εγω πελετ ειχα σκεφτει αλλα μου ειπαν καποιες τιμες (απο 3,300 και πανω) που αυτη την εποχη ειναι αδυνατον να διαθεσω.
Μπορεί να μην είμαι σε μονοκατοικία , αλλά με αερόθερμη σόμπα πελλετ των 1000 ευρώ είμαι πολύ ευχαριστημένος στα 80 τμ , ενώ γνωστός με ξυλόσομπα και κανάλια για τα δωμάτια , έχει κλείσει τις θυρίδες από τα κανάλια επειδή ανεβάζει εύκολα θερμοκρασία , και επειδή είναι μεζονέτα η ζέστη πάει προς τα πάνω ... επίσης να βλέπεις την φωτιά και να έχεις την ζεστασιά της ακτινοβολίας είναι πολύ ευχάριστη αίσθηση ... εγώ προτίνω μόνο αερόθερμα και στα πολύ κρύα ανάψτε το πετρέλαιο ... αμα καις όλη μέρα όμως δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανάψεις το πετρέλαιο ...Και εγω πελετ ειχα σκεφτει αλλα μου ειπαν καποιες τιμες (απο 3,300 και πανω) που αυτη την εποχη ειναι αδυνατον να διαθεσω.
κομμένα ή άκοπα;
http://www.ebay.com/itm/20-GRT-RAW-...472?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item336efb0c08
Tα αμερικανά βέβαια έχουν φούσκες τιμές (σαν το χάι εντ...) αλλά δίνουν ιδέες...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.