Ubuntu music player

Απάντηση: Re: Ubuntu music player

ευχαριστώ πολύ θα τα ψαξω... το cinnamon παρ' όλα αυτα δεν εχει σχεση με το music player που ρωτάω ετσι; Ειναι απλα ενα πιο ωραιο περιβαλον απο οσο βλεπω στις φωτο.

ναι, είναι παραμετροποιημένος gnome3 window manager

Αν κάποιος φιλος εχει καποιο σχολιο για το mpd και σε σχεση με τα ερωτηματα που εχω θεσει πιο πάνω... συνοψιζω:
1) Επίλογή εξωτερικης usb καρτας ηχου

ανοίγεις κονσόλα (terminal) και γράφεις

Code:
aplay -l
για να δεις τις κάρτες ήχου που έχει δει το σύστημα

Code:
alsamixer
για να κάνεις τις ρυθμίσεις που θες, ποια κάρτα θα παίζει

Code:
sudo alsactl store

για να αποθηκεύσεις ρυθμίσεις

αυτά υποτίθεται γίνονται και με κλικ κλικ στο ubuntu αλλά δεν ξέρω πως,
επίσης δεν ξέρω αν το ubuntu χρησιμοποιεί το alsa για τον ήχο η pulseaudio

πιο πάνω εχω ποσταρει τι βγαζει με τις εντολες aplay -l και aplay -L
και με την aplay -l δειχνει οτι την βλεπει την κάρτα που θέλω

μπηκα στο alsamixer και επελεξα την καρτα αλλα μετά πως επιστρεφω στο τερμιναλ για να κανω save;; αν κανω esc και μετα save δεν την σωζει...

υπαρχει και pulsemixer; αν ναι πως παμε σε αυτο; pulsemixer εντολη δεν υπαρχει απο οσο δοκιμασα

κανονικά δεν χάνει τις ρυθμίσεις όταν βγαίνεις με esc αλλά άνοιξε δεύτερη κονσόλα αν δεν το κάνει
λεπτομέρειες και αναλυτικά εδώ αλλά σιγουρέψου με τι παίζει το ubuntu γιατί μάλλον παίζει με pulseaudio

https://wiki.archlinux.org/index.php/Alsa

pulse εδώ

https://wiki.archlinux.org/index.php/Pulseaudio

και εννοείτε ότι θα είχε και wiki για το mpd

https://wiki.archlinux.org/index.php/Mpd

το wiki είναι arch linux αλλά 99% λειτουργούν όλα και στο ubuntu

ε ρε γλέντια εχει να πέσει πολύ διαβασμα.... απο τη μια μου την εχει δωσει και θελω να βγαλω ακρη για να δω και πόσο πιο καλά θα παιζει... και απο την άλλη θελω να τα παρατησω να βαζω την μουσικουλα μου στο Audacious και να ακουω μια χαρά!!!

Ερωτηση για το Audacious: τι απο τα δυο προτιμάμε ALSA ή PULSE;;;
Παιζουν κ τα δυο αλλά θεωρητικά ποιο ειναι το πιο σωστό;
Το PULSE ειναι πολύ πιο ευκολο στις ρυθμισεις βεβαια!!!

Το Amarok απο την άλλη πολύ πολύπλοκο μου φανηκε... θα το ψαξω κι άλλο αλλα το πιο απλο Audacious μ' αρεσει πιο πολύ!!!
Το καλό ειναι πως κ τα δυο παιζουν alac ... καλο γιατι εχω μπολικα δλδ!!!

αυτές είναι προσωπικές επιλογές και δεν θέλω να σε παρασύρω

pulse δεν το χωνεύω και μου έχει δημιουργήσει ψυχολογικά από παλιά που ήταν άθλιο, προσφέρει αρκετές ρυθμίσεις που δεν έχει ο alsa
amarok2 είναι πρώτη επιλογή, θέλει λίγο δουλειά μέχρι να φτιάξεις library & playlist

και ένα bonus
αν θες να δεις πως ήταν ο amarok 1.4 βάζεις clementine, πάρα πολύ καλός.

να ρωτησω και κάτι ακομα... απο την στιγμή που το mpd ειναι μια εφαρμογή server-client δεν θα επρεπε η επιλογή της επιθυμητης κάρτας ηχου να γινεται απο τον client;; Αφου άλλωστε ο client θα μπορουσε να ειναι και σε διαφορετικό υπολογιστή... ετσι δεν ειναι;
Ομως απο οσο βλέπω οι clients που εχω κατεβασει Sonata, Ario και Gnome δεν εχουν τέτοια επιλογή!!!!

Re: Απάντηση: Ubuntu music player

....
και ένα bonus
αν θες να δεις πως ήταν ο amarok 1.4 βάζεις clementine, πάρα πολύ καλός.
το Amarok που εχω βαλει ειναι προφανως το τελευταιο 2.5.0
γιατι να θελω να το δοκιμασω το 1.4;
τι ειναι το clementine;;

δεν μπορώ να σε διαφωτίσω στο mpd αλλά όταν επιλέγεις κάρτα για το σύστημα η για τον χρήστη αυτήν θα χρησιμοποιήσει και ο client, άσχετα από τον mpd
μπορεί να λέω και μπούρδα :p

ο clementine είναι άλλος ένας player αλλά με διαφορετικό τρόπο σκέψεις :laugh:

... και ομως ενω εχω επιλέξει για το συστημα την καρτα που θέλω και μάλιστα τωρα ακουω απο το Audacious ολοι οι clients επιμενουν να χρησιμοποιουν την εσωτερική του netbook!!! Πφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

μάλιστα ... ναι τον βρηκα τον Clementine... ισως τον τσεκαρω κ αυτον...

ξαναλέω οτι πρωτα απο ολα με ενδιαφέρει η ηχητικη ποιοτητα και μετα οι όποιες ευκολίες μπορει να εχουν οι players...
βασικά επιμένω να το λέω επιρεασμένος απο τους διάφορους players για mac (κ κυριως για τους Pure Music, Decibel, Audirvana Plus) οι οποιοι έχουν διαφορές στο πως παιζουν τελικά...

Clementine OK ... Οντως ειναι ωραίος!! Αν εχεις κανενα τιπ για το σεταρισμα του ... κυριως σε σχεση με το audio κομματι... έχει κάτι επιλογες σε σχεση με την ποιοτητα mp3, flac, κλπ τα σεταρα ολα στο high ... οποιοδηποτα σχολιο δεκτο...
Αρχικα νομιζα πως δεν θα παιζει alac αλλα παιζει κανονικά... δεν πιστευω να κάνει καμια εσωτερική μετατροπή ε;

Επίσης εβαλα και το Cinnamon... επίσης πολυ καλό (ασχετο με τα ηχητικά αλλα αφου αναφερθηκε πιο πάνω...)

Ακομα δεν εχω αρχισει να διαβαζω για το mpd διακοπες γαρ αλλα θα ξεκινησω...

Στο Clementine τα Preferences/Playback στο GStreamer audio engine τι buffer duration θα πρεπει να θεσουμε; Επίσης ποιο output plugin;

Φιλαρακι ειμαι σε πετροτοπο με δυσκολη προσβαση
δε φτες εσυ που δεν εβγαλες ακρη αλλα το μπλεξιμο του ubuntu
Αν δεν βρισκεις mpd.log θα πρεπει να το ενεργοποιησεις στο mpd.conf
μπραβο για την ορεξη για διαβασμα :-)

Φιλαρακι ειμαι σε πετροτοπο με δυσκολη προσβαση
δε φτες εσυ που δεν εβγαλες ακρη αλλα το μπλεξιμο του ubuntu
Αν δεν βρισκεις mpd.log θα πρεπει να το ενεργοποιησεις στο mpd.conf
μπραβο για την ορεξη για διαβασμα :-)

Δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα φιλε... θα διαβασω και θα το προσπαθησω οσο μπορω αλλα να ξερεις απο Σεπτεμβρη, αν θες, θα ήθελα να βρεθουμε να μου δειξεις πεντε πράγματα!!!
Καλά να περνας ... χρειαζεται που κ που κανενας πετροτοπος να μας "αδειαζει" το πληκτρολόγιο που κουβαλάμε στο κεφαλι μας!!! -bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Ubuntu music player

Στο Clementine τα Preferences/Playback στο GStreamer audio engine τι buffer duration θα πρεπει να θεσουμε; Επίσης ποιο output plugin;

play engine αυτόματα η alsa αν θες να παίζει με αυτό χωρίς να το μπερδεύει το ubuntu με pulse

buffer duration όσο αντέχει ο επεξεργαστής αλλά για ποιο λόγο δεν το αφήνεις default 4000 ?

alac θα παίζουν όλοι οι players αφού έχεις στο σύστημα το library (νομίζω είναι στο gstreamer-ugly αν δεν κάνω λάθος)

ωραια... λοιπον έγιναν και αυτες οι ρυθμίσεις και ε, λέω να ακουσω και λίγο μουσικουλα επιτέλους χωρις να κάνω συνέχεια τεστ...
με το mpd θα ασχοληθω σε λίγες μερες... μήπως ξερεις αν και αυτό θα παιζει apple lossles;;

Φιλε Kernel Panic σε ευχαριστώ πολύ!!!

για το mpd είπαμε περιμένεις να γυρίσει ο tmjuju από τις σοβαρότατες ασχολίες που του έχουν πέσει στο κεφάλι αυτό το καιρό :p
με αυτά που φαντάζομαι βλέπει εκεί που είναι περιμένεις να σκεφτεί το mpd.log ?
και αν το κάνει το outpout θα είναι κάπως έτσι

.......V
...(.o.).(.o.)
....\......../
.....|.......|
..../.........\
...|.....|.....|
....|....|....|
.....|...|...|
.....|...|...|
.....|...|...|
....__|__