Ubuntu music player

off topic
απο τότε που έβαλα το cinnamon μου έβγαλε δυο φορες internal error και σημερα βλέποντας το report ειδα πως εχει σχέση με το cinnamon... δεν κόλλάει το μηχανημα βεβαια αλλά μηπως θα πρέπει να το βγάλω;;

επίσης εχω βρει δυο bugs 1) δεν "θυμάται" τα πλήκτρα που βέζω για αλλαγη γλώσσα στο πληκτρολόγιο και σε κάθε ενεργοποιηση επιστρεφει στο shift+alt
2) δεν θυμαται την εξωτερική κάρτα ηχου που χρησιμοποιώ και πρέπει να την επιλέγω κάθε φορά που ενεργοποιω τον υπολογιστή

Kαλημέρα,
για δοκίμασε το Banshee,
banshee.png

http://banshee.fm/

Απάντηση: Re: Ubuntu music player

off topic
απο τότε που έβαλα το cinnamon μου έβγαλε δυο φορες internal error και σημερα βλέποντας το report ειδα πως εχει σχέση με το cinnamon... δεν κόλλάει το μηχανημα βεβαια αλλά μηπως θα πρέπει να το βγάλω;;

επίσης εχω βρει δυο bugs 1) δεν "θυμάται" τα πλήκτρα που βέζω για αλλαγη γλώσσα στο πληκτρολόγιο και σε κάθε ενεργοποιηση επιστρεφει στο shift+alt
2) δεν θυμαται την εξωτερική κάρτα ηχου που χρησιμοποιώ και πρέπει να την επιλέγω κάθε φορά που ενεργοποιω τον υπολογιστή

δεν το κατέχω το ubuntu αλλά για δώσε κάνα log
και αν έχεις το κουράγιο βάλε linux mint παράτατο όσο νωρίς το ubuntu

το mint ειναι πιο light απο το Ubuntu;
το μηχανηματάκι θέλει οσο πιο ελαφρες καταστάσεις γινεται....

εβαλα μιντ ...
ποια ειναι η εντολή για να ανοιξω το configuration του mpd;

το sudo gedit /etc/mpd.conf που το ανοιγε στo ubuntu τωρα δεν το κανει.
βγαζει: gedit command not found

Καλωσόρισες στον κόσμο των άπειρων μικρών διαφορών που έχουν όλα τα linux distributions
mint δε νομίζω να έχω χρησιμοποιήσει

Αν θες να εγκαταστήσεις τον gedit γραφείς κάτι του στιλ
sudo apt-get install gedit

Αλλά πριν το κάνεις, με μάτια στο νετ αν κατάλαβα έχεις kde
οπότε θα βρεις τον editor με το όνομα kate αν δε κάνω λάθος… ή άλλο text editor προεγκατεστημένο.

δεν ξέρω ποιο mint έβαλες αλλά όχι δεν έχει διαφορές από το ubuntu
είναι ubuntu με cinnamon εκτός αν έχεις κατεβάσει άλλο περιβάλλον εργασίας (xfce,kde,lxde)
διαβάζω ότι είναι και πολύ ποιο σταθερό από ubuntu, άρα κάτι θα έχουν αποδραματοποιήσει

υπάρχει και το linux mint debian (LMDE) το οποίο είναι έτοιμο στημένο debian
εάν έβαλες αυτό +1
είναι αρκετά πιο ελαφρύ και κυρίως είναι σοβαρή διανομή αλλά δεν είναι εξίσου εύκολο όπως το ubuntu χωρίς να είναι και δύσκολο

για το gedit οτι σου ειπε ο tmjuju αλλά σίγουρα έχεις έναν text editor εγκαταστημένο, οπότε στη θέση του gedit θα βάλεις αυτό που έχεις (kate,leafpad)
η αλλιώς ανοίγεις το file manager, βρίσκεις το mpd.log και το ανοίγεις με διπλό κλικ

ή μηπως εννοειτε Linux Mint 13 Maya

το mpd.log λέει μόνο αυτά:
Aug 21 08:46 : state_file: failed to open /var/lib/mpd/state: No such file or directory
Aug 21 08:46 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Aug 21 11:25 : avahi: Service 'Music Player' successfully established.
Aug 21 12:07 : mixer: Failed to read mixer for 'My ALSA Device': no such mixer control: PCM

ok τον βρήκες τον editor :-)

έχεις το ίδιο πρόβλημα πάλι ? παίζει από την ενσωματωμένη κάρτα ?

(kernel panic , αυτό τιο mint εχει και αυτό pulse ή να επικεντρωθούμε σε alsa )

Για το voyage στο έχω πει από την πρώτη σελίδα αυτού του Thread ;-)
Και είναι bootCD έτοιμο για δοκιμή :-)
Δες εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/95265-Voyage-MPD-linux-music-server-live-cd
Ευκολότατο για πειραματισμό ;-)
απλά το conf πρπει να φτοιαξεις εαν δε βλέπει σα πρώτη κάρτα ήχου την εξωτερική σου.

Από όσο καταλαβαίνεις με όσα linux και να μπλέξεις, τελικά ένα conf -> αυτό του mpd πρέπει να φτιάξεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέματα λειτουργικού / εφαρμογών κ.ο.κ. που μπορεί να αλλάζουν.

Γενικά το puppy είναι ένα καλό μικρό Linux για χαμηλής ισχύς μηχανάκια. Άρα μια χαρά ιδέα για δοκιμή μου ακούγεται ένα puppy based mpd install.

Re: Απάντηση: Ubuntu music player

έχεις το ίδιο πρόβλημα πάλι ? παίζει από την ενσωματωμένη κάρτα ?

ακομα δεν το σεταρα να δει το library κλπ
και επισης θελω να ρωτησω αν θα ειναι σε pulse ή alsa

Με το voyage δε χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση είναι LiveCD – αλλα και πάλι πιθανότατα για να επιλέξεις τη δεύτερη κάρτα ήχου θα πρέπει να διορθώσεις το mpd.conf
Εγώ πάντα από alsa παίζω. Το pulse μπορεί και να το ξήλωνα – αλλά δε ξέρω το λειτουργικό σου και δε μπορώ να το προτείνω καθώς μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.