Ubuntu music player

το όνομα είναι αυτό που βάζεις μετά το leafpad δλδ .asoundrc

το ~ σημαίνει στο κατάλογο του home
το . σημαίνει ότι είναι κρυφό αρχείο

με τον file browser σου μπορείς να τα εμφανίσεις με ctrl + h

λοιπον του εδωσα ενα ονομα και το εσωσα σε ενα folder εκανα reboot ....

vickydam@LUBUNTU12:~$ speaker-test -c 2

speaker-test 1.0.25

Playback device is default
Stream parameters are 48000Hz, S16_LE, 2 channels
Using 16 octaves of pink noise
Rate set to 48000Hz (requested 48000Hz)
Buffer size range from 2048 to 8192
Period size range from 1024 to 1024
Using max buffer size 8192
Periods = 4
was set period_size = 1024
was set buffer_size = 8192
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.823348
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.976156
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.976243
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.976301
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.976242
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.976240
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.976239
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.976267
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.976263
0 - Front Left
1 - Front Right
Time per period = 5.976119
.
.
.
εχει φτασει στο

Time per period = 5.973250
0 - Front Left
1 - Front Right

και συνεχίζει....

???????

ακυρο εχω ηχο απο το συστημα απο την εσωτερικη καρτα ομως...
ανοιξα τον alsamixer και για κάποιο λόγο ειχε χαμηλώσει εντελώς ολα τα καναλια εκτος απο το master
με το speake -test τώρα ακουγεται ροζ θορυβος απο τα ηχεια του νετμπουκ

οπως κ να εχει παραμένει το πρόβλημα ... ηχο συστηματος απο την εξωτερικη καρτα δεν εχω!!!

Last edited:
για να σταματήσεις κάτι στην κονσόλα ctrl + c

ανοίγεις κονσόλα

Code:
cd 
leafpad ~/.asoundrc

paste ότι σου έβαλα πιο πάνω

save όχι save as
κλείνεις
reboot

Φιλε Kernel τα παρατάω... για σημερα τουλάχιστον... σε έχω πριξει κ εσενα... δεν λειτουργει... κάνω ακριβως οτι μου λες κ τπτ!!!
Τωρα πάλι δεν εχω ηχο ουτε απο την εσωτ καρτα αν κ ο mixer εχει της εντασεις ανεβασμενες...
το .asoundrc εχει σωθει στο home/user
δεν ξέρω τι στην οργή γινεται αλλα... φτάνει!!!!

Χιλια ευχαριστώ για την υπομονή!!!!

Αντε να σε βαλω και εγω στον "κουβα".

Δοκιμασα το Lubuntu και ενω σε γενικες γραμμες ειμαι Ubuntu fan αυτο δεν...

Lightweight my ass.

Δοκιμασα λοιπον τοτε μια βασικη εγκατασταση Debian με net install και εγενετο το φως (εχω κατι προβληματα με μια εξωτερικη wifi καρτα αλλα ειναι μια αλλη ιστορια.

Φιλε kernel γιατι δε σου αρεσει το puppy?

Εχα αναστησει πολυ παλιο HW με το συγκεριμμενο και διαφορα αλλα puppy flavors.

Συγχαρητήρια για το θεματάκι. Δεν υπάρχει κάτι πιο ενδιαφέρον για μένα από ένα Linux Based παραμετροποιημένο Music Player το οποίο θα συνδεθεί με ένα DAC για να απολαύσουμε την μουσική μας. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να το πετύχει κάποιος και βέβαια πολλά εξαρτώνται απ' τις βασικές μας γνώσεις για Linux. Ο @tmjuju το ανέφερε νωρίτερα πως ένας πιο απλός τρόπος είναι με το στήσιμο ενός XBMC based PC είτε με XBMCbuntu όπου πυρήνας είναι η UBUNTU ή και με το πιο ελαφρύ Openelec. Το πρώτο είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο, το δεύτερο πιο απλό στο στήσιμο και χωρίς να λερώσουμε πολύ τα χέρια μας. Βέβαια οι Hardcore users (βλέπε Kernel Panic) θα το στήσουνε πάνω στο Arch εντολή - εντολή για πλήρη έλεγχο του λειτουργικού και βέβαια για αποφυγή περιττών εντολών, εγκαταστάσεων.
Τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα με τη νέα Audioengine που θεωρητικά πάντα έχει και "audiophile" χαρακτηριστικά και κάποια νέα όπως
support for DTS-MA / Dolby TrueHD Bluray formats
support for 24-bit and floating-point audio at up to 384,000hz
mixing of all streams including GUI sounds even when transcoding audio
start-up enumeration of hardware audio devices and their capabilities with log output
bitstreaming support in PAPlayer (XBMC's music player)
upmixing of stereo to full channel layout
tighter syncing of A/V streams
floating-point processing of audio
24-bit and floating-point decoding/handling of mp3
full support for ReplayGain
built-in sample-rate conversion and transcoding

Με σύνδεση με ένα DAC αξασφαλίζουμε βέβαια την ποιότητα στον ήχο και όλο για μένα το κλειδί είναι η λειτουργία του και με κλειστή τηλεόραση με ένα κινητό Android ή Ιphone ως Remote. Οι συγκεκριμένες αφαρμογές είναι απίθανες και όσο πιο μεγάλη η οθόνη (σε IPAD είναι αρρώστεια) τόσο μεγαλύτερη και η ευκολία χειρισμού.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχω "παίξει" με τις μουσικές δυνατότητες του και ίσως από βδομάδα να ξεθάψω το Dacmagic και να το δοκιμάσω

DomieMic65
Από όσο καταλαβαίνω (και αφού έκανες και Unmute την prodigy)
Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις το σωστό

## device "hw:0,0" # optional

Λ.χ.

device "hw:1,1" # optional

προσοχή γιατί καθώς η κάρτα σου είναι usb δεν είναι σίγουρο ότι θα αναγνωρίζεται ως πρώτη ή δεύτερη κάρτα
ενώ τα
hw:1,0
hw:1,1
μπορεί να είναι διαφορετικές εξοδοι της κάρτας (analog out, digital out)

Re: Απάντηση: Ubuntu music player

DomieMic65
Από όσο καταλαβαίνω (και αφού έκανες και Unmute την prodigy)
Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις το σωστό

## device "hw:0,0" # optional

Λ.χ.

device "hw:1,1" # optional

προσοχή γιατί καθώς η κάρτα σου είναι usb δεν είναι σίγουρο ότι θα αναγνωρίζεται ως πρώτη ή δεύτερη κάρτα
ενώ τα
hw:1,0
hw:1,1
μπορεί να είναι διαφορετικές εξοδοι της κάρτας (analog out, digital out)
Καλημέρα σας κύριοι!!

tmjuju αφου το λες πως έκανα unmute έτσι θα ειναι... :))

Τα πιο πάνω που λές εννοεις να τα κάνω στο .asoundrc που εχω φτιάξει;
πως δλδ θα πρέπει να γίνει;
τώρα ειναι ακριβως οπως μου ειπε ο Kernel:
pcm. !default {
type hw
card 1
device 1
}

Πως θα πρέπει να γινει τελικά δλδ;;

Εχουν σημασία τα κενα που αφηνεις στις γραμμες; ή ας πουμε το pcm.!default ή pcm. !default;; Γιατι με το copy paste καποια αλλιώνονται...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ubuntu music player

Καλημέρα σας κύριοι!!

tmjuju αφου το λες πως έκανα unmute έτσι θα ειναι... :))

Τα πιο πάνω που λές εννοεις να τα κάνω στο .asoundrc που εχω φτιάξει;
πως δλδ θα πρέπει να γίνει;
τώρα ειναι ακριβως οπως μου ειπε ο Kernel:
pcm. !default {
type hw
card 1
device 1
}

Πως θα πρέπει να γινει τελικά δλδ;;

Εχουν σημασία τα κενα που αφηνεις στις γραμμες; ή ας πουμε το pcm.!default ή pcm. !default;; Γιατι με το copy paste καποια αλλιώνονται...

Το παραπάνω που σου γράφω είναι η επιλογή κάρτας στο mpd.conf
Όχι για να πειράξεις το asound.rc

(unmute έκανες από alsamixer από όσο κατάλαβα παραπάνω, κάτι είχες βρει χαμηλωμένο)

Αντε να σε βαλω και εγω στον "κουβα".

Δοκιμασα το Lubuntu και ενω σε γενικες γραμμες ειμαι Ubuntu fan αυτο δεν...

Lightweight my ass.

Δοκιμασα λοιπον τοτε μια βασικη εγκατασταση Debian με net install και εγενετο το φως (εχω κατι προβληματα με μια εξωτερικη wifi καρτα αλλα ειναι μια αλλη ιστορια.

Φιλε kernel γιατι δε σου αρεσει το puppy?

Εχα αναστησει πολυ παλιο HW με το συγκεριμμενο και διαφορα αλλα puppy flavors.

"Lightweight my ass" it is!!!!! Στο μηχανηματάκι που χρησιμοποιώ (ενα προπέρσυνο νετμπουκ TurboX: Intel Atom, 1GB ram) ουτε διαφορά στην ταχυτητα ειδα (και στην υποτιθέμενo Lubuntu Netbook desktop που έχει), και λιγότερες ευκολίες ... με αποκορυφωμα αυτο με την κάρτα ήχου!!! Να πρέπει δλδ να παιδευομαι δυο μερες για να έχω ηχο συστηματος απο την εξωτερική κάρτα και μάλιστα οχι μονο να μην το εχω καταφέρει αλλά να μην έχω καθόλου ηχο σε αυτη την φαση, απο πουθενά!! Που να έστηνα και το mpd δλδ!!! Τουλάχιστον με τα προηγουμενα τα όποια προβλήματα τα είχα στο configuration του mpd οχι στο αν θα έχω ηχο απο ενα γ@μ..βιντεακι στο youtube!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ubuntu music player

Το παραπάνω που σου γράφω είναι η επιλογή κάρτας στο mpd.conf
Όχι για να πειράξεις το asound.rc

(unmute έκανες από alsamixer από όσο κατάλαβα παραπάνω, κάτι είχες βρει χαμηλωμένο)

Κάτσε ρε φιλε ποιο mpd.conf :) :)
Εδω ακομα με το output device του συστηματος παιδευομαι... αλλωστε αν δεν μπορέσω να το βρω αυτο δεν γινεται να σεταρω το mpd αφου αυτο με την σειρα του το output του συστηματος θα πρέπει να βλέπει! Ε;
Χαμηλωμενο ήταν το speakers (oχι το master) της εσωτερικής κάρτας... αλλα οπως κ να έχει πλέον και που δεν ειναι τπτ χαμηλωμενο πάλι δεν εχω ηχο... ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!

Το μόνο που παιζει ειναι το Audacious που σου δινει απο μονο του την δυνατότητα να επιλέξεις ποια κάρτα θες απο τα prefs του. Αν και αυτο σε κάποια φαση χθες ειχε πειραχτει (με τοσα που εκανα) ... απλα το ξαναρυθμισα και ΟΚ!!!

Aπο το νημα που ανοιξα στο C.A. (http://www.computeraudiophile.com/f11-software/linux-mint-mpd-configuration-13076/)
"As long as you want to experiment on Lubuntu, you may as well try HQPlayer, which I like a lot, and see how it sounds to you compared to mpd. There are quite a few more bells and whistles with HQPlayer. The different filter and dither settings are an education in themselves; the software is well worth trying for that reason alone. It costs if you want to keep it, whereas mpd is free - but see what you think. "
http://www.signalyst.com/consumer.html

λοιπόν ήχο στο σύστημα δεν έχεις γιατί έφτιαξες το .asoundrc και πλέων το σύστημα σου βλέπει την εξωτερική κάρτα και αδιαφορεί για τις άλλες δυο
για να κάνεις να παίξει πάλι από την onbord απλά μετονομάζεις το αρχείο asoundrc είτε με την εντολή

$ mv ~/.asoundrc ~/.asoundrc.backup

είτε ανοίγοντας το file manager και πατώντας ctrl + h δεξί κλικ πάνω του μετονομασία
έχεις κάνει τόσα μην κολλάς στα εύκολα
το γιατί δεν παίζει από την εξωτερική ο alsa είναι ένα αλλά θέμα όπως ας πούμε να θέλει ένα απλό
modprobe snd_kati το οποίο είναι υπεύθυνο για την κάρτα σου
επίσης στο alsamixer σιγουρέψου ότι είναι unmute δλδ δεν έχει mm κάτω από το master

Re: Απάντηση: Ubuntu music player

λοιπόν ήχο στο σύστημα δεν έχεις γιατί έφτιαξες το .asoundrc και πλέων το σύστημα σου βλέπει την εξωτερική κάρτα και αδιαφορεί για τις άλλες δυο
για να κάνεις να παίξει πάλι από την onbord απλά μετονομάζεις το αρχείο asoundrc είτε με την εντολή

$ mv ~/.asoundrc ~/.asoundrc.backup

είτε ανοίγοντας το file manager και πατώντας ctrl + h δεξί κλικ πάνω του μετονομασία
έχεις κάνει τόσα μην κολλάς στα εύκολα
το γιατί δεν παίζει από την εξωτερική ο alsa είναι ένα αλλά θέμα όπως ας πούμε να θέλει ένα απλό
modprobe snd_kati το οποίο είναι υπεύθυνο για την κάρτα σου
επίσης στο alsamixer σιγουρέψου ότι είναι unmute δλδ δεν έχει mm κάτω από το master

Μακάρι να είναι έτσι οπως το λές!! Τωρα ειμαι εκτός και δεν μπορώ να το δω ...
Οχι σε καμια περίπτωση δεν θέλω να παιξω με την onboard!!!

Αν υποθέσουμε πως το σημα πάει πλέον στην κάρτα και δεν ειναι muted (αν και να ειναι muted δεν το νομίζω μιας και με το Audacious παιζει).... τι ακριβως πρέπει να κάνω για να έχω ηχο;;

αν είναι muted δλδ έχει mm πατάς m στο πληκτρολόγιο και γίνετε unmute
για να πάρει τις αλλαγές στα σίγουρα κάνεις logout και login