unico se η krell s300i? γνωμες....

Βρε παιδια δεν ειπα οτι οι audiolab δεν ειναι καλοι ειπα οτι δεν μου αρεσουν και το προσωπικο γουστο δεν ιεναι υπερβολη. Τωρα οσο για τα κινεζικα που λετε δεν τα εχω ακουσει και δεν ανδιαφερομαι. Οσο για τον 300αρι που γινεται στη κινα δεν ιδρωνει και το αυτι μου αλλα δεν το παιρνω και στο ντουκου... Τελος παντων ο unico ειναι και made in italy με οτι θετικο συνεπαγεται. Καποτε παντως ειχα ακουσει τον απλο με ενα ζευγαρι vaderssteen τα μικρα αλλα δε μου αρεσε το αποτελεσμα λογο ηχειο μιας και την ιδια μερα ειχα ακουσει και το μεγαλο vaderssteen και δε μου αρεσε ο ηχος ουτε αυτου που επαιζε με αλλα ενυσχιτικα. Οποτε δεν το λαμβανω θποψην μου σαν εμπειρια για να παρω αποφαση. Οσον αφορα τα ρευματα του unico se δεω ειναι και λιγα 2x140 8Ω και 2x250 4Ω που πιστευω οτι ειναι αρκετα για βτα ηχεια μου. Παντως καποια σχολια σε αλλα ποστ για τον unico λενε οτι εχει παχυ ηχο και αργο δεν με προβληματιζουν ιδιαιτερα αλλα τα λαμβανω υποψην. εχει κανει απο σας κανενας ακροασεις με unico και με τι ηχεια;

Διονύση, γνωρίζεις την εκτίμηση που σου έχω, αλλά να μου επιτρέψεις να παρατηρήσω, ότι ουδεμία από τις προαναφερθείσες εταιρείες έχει διακοσάρια μονομπλόκς στα 2.000 ευρώ. Ακόμη και οι μικροί ολοκληρωμένοι τους στοιχίζουν περισσότερο...

Τώρα από ποιότητα κατασκευής... σχεδόν όλες που ανέφερες είναι όντως κορυφαίες εταιρείες αλλά ... είχα cyrus, καμμία σχέση .... στα νιάτα μου είχα το κλασσικό ζευγάρι M-03 C-03, εξαιρετικά μεν, υποδεέστερα σε απτή ποιότητα αλλά και στην προσλαμβάνουσα αντίστοιχη αίσθηση ....

Τεσπα, το τάραξα το θέμα του φίλου, στοπ από εμένα ....

Ο Creek destiny αρκετα φθηνοτερος απο τους δυο, με 100w ισχυ, τον εχεις ακουσει;

Τότε πάρε τον Unico. Γενικά θα σε αφήσει ευχαριστημένο. Εάν (λέω, εάν!) κάποια στιγμή καταφέρεις να ξεπεράσεις το πολιτισμικό σοκ που σου επιφυλάσσουν οι ενισχυτές PWM, πάρε αυτό που σου λέει το παιδί εδώ.

Από τη στιγμή που υπάρχουν ενισχυτές σαν τους Icepower και Hypex, (προσωπικά προτιμώ τους Icepower, άλλοι λένε πως οι Hypex είναι καλύτεροι, έχοντας και λίγο καλύτερες μετρήσεις), απλώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν πλέον συμβατικοί ενισχυτές, εκτός από εκείνη τη μερίδα καταναλωτών που δεν θέλουν ενισχυτή, αλλά απλώς να ξοδέψουν πολλά λεφτά για να αισθάνονται ότι πήραν κάτι καλό. Τόσο απόλυτα.

Απάντηση: Re: unico se η krell s300i? γνωμες....

Σε Icepower έχει κάποια μοντέλα και η Rotel... αν θες, δοκιμάζεις κι από εκεί.
Υπάρχει και κατάστημα εδώ...
Για δωσε μου πληροφοριες που μπορω να τους ακουσω εδω στη Θεσσαλονοκη?

Τα Parasound από την αρχή φτιάχνονται στην Ταιβάν, νομίζω στο ίδιο εργοστάσιο που φτιάχνονται τα NAD.

Τότε πάρε τον Unico. Γενικά θα σε αφήσει ευχαριστημένο. Εάν (λέω, εάν!) κάποια στιγμή καταφέρεις να ξεπεράσεις το πολιτισμικό σοκ που σου επιφυλάσσουν οι ενισχυτές PWM, πάρε αυτό που σου λέει το παιδί εδώ.

Από τη στιγμή που υπάρχουν ενισχυτές σαν τους Icepower και Hypex, (προσωπικά προτιμώ τους Icepower, άλλοι λένε πως οι Hypex είναι καλύτεροι, έχοντας και λίγο καλύτερες μετρήσεις), απλώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν πλέον συμβατικοί ενισχυτές, εκτός από εκείνη τη μερίδα καταναλωτών που δεν θέλουν ενισχυτή, αλλά απλώς να ξοδέψουν πολλά λεφτά για να αισθάνονται ότι πήραν κάτι καλό. Τόσο απόλυτα.

ποιους εχεις ακουσει και εισαι τοσο απολυτος...?

Eγω παντως τα προηγουμανα χρονια παρολο που ετρεχα σε αντιπροσοπιες και εκθεσεις και παραλληλα διαβαζοντας ξενω τυπο δεν ετυχε να τους ''γνωρισω''.

ποιους εχεις ακουσει και εισαι τοσο απολυτος...?

Μα τί σημασία έχει αυτό! Την κολοκυθιά θα παίξουμε τώρα; Εντάξει, να παίξουμε την κολοκυθιά. Άντε να σου πω ότι έχω ακούσει πέντε, ή δεκαπέντε ή πεντακόσιους ενισχυτές. Όλο και κάποιος θα υπάρχει που δεν έχω ακούσει. Από την άλλη, αν σου πω ότι "έχω ακούσει" (αμάν μ' αυτήν την έκφραση) μόνο δυό - τρεις, θα μου λες μετά ότι δεν έχω ακούσει αυτόν, κι εκείνον, και τον άλλο, και τον παρακάτω, και τον τάδε Krell και τον δείνα Classe... Ε, και τί έγινε;

Δηλαδή, κάθε φορά που θα βγαίνει κάτι το καινούργιο, επαναστατικό και καταφανώς καλύτερο, θα πρέπει να το συγκρίνουμε με όλη τη σάρα και τη μάρα, των οποίων την πρωτοκαθεδρία ήρθε να σφετερισθεί; Είναι σα να σου πω πως η Suzuki έβγαλε στην αγορά την καινούργια Hayabusa με κινητήρα πυρηνικής σύντηξης, και να μου λες "ναι, αλλά τη BMW R25 την έχεις οδηγήσει, εμ, δεν την έχεις οδηγήσει, άρπα την!"

Τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα. Μπορεί και οι μεν και οι δε ενισχυτές να κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά η Αρχή λειτουργίας των PWM είναι εντελώς διαφορετική, κάτι το πραγματικά ευφυές. Το ξέρω, το αναγνωρίζω!, πως για κάποιους που κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό τα διάφορα πανάκριβα γυαλιστερά ελεφαντάκια, είτε με λάμπες, είτε με τρανζίστορ, είναι απλώς αδύνατο να χωρέσει στο μυαλό τους ένα ενισχυτικό module που μπορεί να αποδώσει 1KW με χαρακτηριστική άνεση και τέτοια ακρίβεια, που σου κόβει την ανάσα, κι από πάνω να είναι πανάλαφρο και να δουλεύει κρύο.

Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, όποιος θέλει και μπορεί, ας κάνει μια δοκιμή, και αν του το επιτρέπει ο εγωισμός του, θα το καταλάβει. Έχει περάσει τόσος καιρός, και ακόμα κάθομαι και κοιτάζω σα χαζός πώς τα Hypex παίζουν στα δάχτυλα τα 802, και εξακολουθώ να μονολογώ κι εγώ ο ίδιος, "δεν είναι δυνατόν! Δεν μπορεί να είναι δυνατόν αυτό που ακούω!"

Ε, να όμως που είναι. Τέλος πάντων, πολλά είπα...

δεν ηθελα να σε προσβαλω,αν σε προσβαλα, απλα ρωτησα απο περιεργια και ευχαριστω για την μεγαλη απαντηση σου....και γω εχω ακουσει και εχω ζησει με ενισχυτες απο ice power φτηνους και ακριβους και μου αφησαν αριστες εντυπωσεις ειδικα απο θεμα drive και ησυχιας αλλα δεν μου φανηκαν ακουστικα οτι τερματισαν τους ''κλασικους'' ενισχυτες...αυτο ειναι ολο....

Ευχαριστώ πάντως όλους σας για τις συμβουλές. Σήμερα θα ξεκινήσω τη διαδικασία αγοράς μιας και κατέληξα στον unico se.

Re: Απάντηση: unico se η krell s300i? γνωμες....

Παντως καποια σχολια σε αλλα ποστ για τον unico λενε οτι εχει παχυ ηχο και αργο δεν με προβληματιζουν ιδιαιτερα αλλα τα λαμβανω υποψην. εχει κανει απο σας κανενας ακροασεις με unico και με τι ηχεια;

ξεχασα να σου πω οτι ο παχυς ηχος του unico που λες , ειναι οτι πρεπει για metal ακουσματα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: unico se η krell s300i? γνωμες....

ξεχασα να σου πω οτι ο παχυς ηχος του unico που λες , ειναι οτι πρεπει για metal ακουσματα...
Κοίταξε δε θέλω να σκέφτομαι έτσι. Έτσι κι αλλιώς ακούω περίπου 20% κλασσική 40% progressive - psychedelic rock και metal 30% τζαζ και 10% άλλα ήδη. Οπότε δε κοιτάω για χαρακτήρα κάτι που πιστεύω οτι δεν εχουν σε μεγάλο βαθμό οι ενυσχιτές. Απλά να ακούω ωραία τη μουσική μου θέλω... :music-smiley-005::music-smiley-006:

Τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα. Μπορεί και οι μεν και οι δε ενισχυτές να κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά η Αρχή λειτουργίας των PWM είναι εντελώς διαφορετική, κάτι το πραγματικά ευφυές. Το ξέρω, το αναγνωρίζω!, πως για κάποιους που κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό τα διάφορα πανάκριβα γυαλιστερά ελεφαντάκια, είτε με λάμπες, είτε με τρανζίστορ, είναι απλώς αδύνατο να χωρέσει στο μυαλό τους ένα ενισχυτικό module που μπορεί να αποδώσει 1KW με χαρακτηριστική άνεση και τέτοια ακρίβεια, που σου κόβει την ανάσα, κι από πάνω να είναι πανάλαφρο και να δουλεύει κρύο.

Σϊγουρα είναι ένα από τα υπέρ αυτής της τεχνολογίας.
Αλλά τι γίνεται όταν θέλεις 50 ή 100 watt ανά κανάλι;
Ή ακόμη και αν κάνεις τη δουλειά σου με 10;
Σε όποια αγορά και να το πάρεις δεν ορίζουν οι αριθμοί το τελικό αποτέλεσμα.
Όπως δεν θα μπορούσες να κυκλοφορήσεις με μία F1 στους Ελληνικούς δρόμους έτσι δεν μπορείς να πεις ότι οι Icepower είναι οι καλύτεροι ενισχυτές.
Προσωπικά θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τους IcePower VS τους Hypex όσον αφορά τα κομμάτια που έχω ακούσει ως τώρα.
Αλλά για μένα ακόμη πιο πάνω από αυτούς είναι οι gainclones.

Όσον αφορά την αρχική ερώτηση του φίλου, θα έβαζα την ψήφο μου στον Unico τελικά -bye-

Σϊγουρα είναι ένα από τα υπέρ αυτής της τεχνολογίας.
Αλλά τι γίνεται όταν θέλεις 50 ή 100 watt ανά κανάλι;
Ή ακόμη και αν κάνεις τη δουλειά σου με 10;

(...)

Παίρνεις καμιά 500ριά εξαίρετης ποιότητας βατ, και αξιοποιείς μόνον όσα σου χρειάζονται με ένα κουμπί που συνήθως επιγράφεται με τη λέξη Volume. Βέβαια, κάποιου μπορεί να μην του αρέσει να έχει την απολύτως κορυφαία ποιότητα σε λογική τιμή, προτιμώντας υποδεέστερα πράγματα, μόνο και μόνο επειδής είναι ακριβότερα. Σεβαστό. Αλλά -υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ- άλλο πράγμα το καλύτερο και άλλο πράγμα το αρεστό.

Τι πηρε το μάτι μου; Οι λογιστές-διευθυντάδες της Krell έχουν διώξει τον D'Agostino;

Κόγια, αν θέλεις μεγάλη ισχύ η κλάση Δ είναι η καλύτερη επένδυση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες σχεδιάσεις δεν μπορούν να έχουν καλή ποιότητα ήχου. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ ακριβές.

Πολλά σε μία πρόταση...

Παίρνεις καμιά 500ριά εξαίρετης ποιότητας βατ,

Υπάρχει λοιπόν καλό watt, κακό watt και εξαίρετο watt...

και αξιοποιείς μόνον όσα σου χρειάζονται με ένα κουμπί που συνήθως επιγράφεται με τη λέξη Volume.

Δηλαδή με λίγα λόγια βάζουμε έναν ενισχυτή 2x1000 σε ένα μικρό fostex και παίζουμε απλά με το volume χαμηλά...
Σταματάμε αφού μας έρθει ο κώνος καπέλο ή λίγο νωρίτερα...

Βέβαια, κάποιου μπορεί να μην του αρέσει να έχει την απολύτως κορυφαία ποιότητα σε λογική τιμή,

Η απολύτως κορυφαία ποιότητα! Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα.
Άμα είναι να ενημερώσουμε μερικά θύματα σαν τον Pass ότι ασχολούνται με βλακείες! Μην τους αφήνουμε τους ανθρώπους στα σκοτάδια!

μην ειστε εριστικοι..τι υπερβολες ειναι αυτες?.....ο καθενας ακουει οτι του αρεσει και πληρωνει οσο του αρεσει...διαφορετικες τεχνολογιες ειναι...ως λογος κοστους αποδοσης τα pwm φαινονται να εχουν το πανω χερι, ας αφησουμε το μελλον να μας διαψευσει-επιβεβαιωσει....δεν χρειαζεται να σηκωνουμε μπαιρακι
οποιος κανει μια σοβαρη αγορα ουτως η αλλως αξιζει να ακουσει οσα περισσοτερα μπορει και δεν μπορω να φανταστω οτι επιλεγει βαση μερικων ποστ