Unipivot + πικαπ αναρτησης

Εφαρμογή σχεδίου VRP (Vinyl Restoration Plan):

1. Δοκιμή άλλου phono.
2. Δοκιμή άλλου βραχίονα.
3. Δοκιμή βατραχιού σε άλλο βινυλιακό σύστημα.

Τι λέτε?

Βραχίωνα αν δεν τον έχεις τον εναλλακτικό θα τον άφηνα τελευταίο.

Χρησιμοποιώντας λάθος γεωμετρία δεν αλλάζουμε απλά την κατανομή της παραμόρφωσης στην ακτίνα του δίσκου. Στην καλύτερη περίπτωση δεν την ελαχιστοποιούμε/μηδενίζουμε ποτέ, ενώ στη χειρότερη την ενισχύουμε. αυτο δεν σημαινει αλλαγη κατανομης της παραμορφωσης ?

Οι γεωμετρίες δεν είναι εναλλάξιμες για δεδομένο βραχίονα. Εισαι τοσο σιγουρος ???

Οι διαφορες μεταξυ baerwald, loefgren, stevenson ειναι της ταξης του +-0.3 % στην παραμορφωση και ανα περιοχη βελτιστοποιησης (null points). τις θεωρεις τοσο μεγαλες ? το τουιτερ του ηχειου σου ποσο παραμορφωση εχει ?

Τες παν, ο καθενας μπορει να πιστευει οτι νομιζει. εννοειτε οτι οι βραχιονες στην πλειονοτητα τους μπορουν αν ευθυγραμμιστουν με ολους τους επισημους τροπους και οσους custom θελει ο καθενας. σπιτι σχεδιαζω προτρακτορες και χρησιμοποιω και βραχιωνα που απο το εργοστασιο θελει ενα 4ο τροπο ευθυγραμμισης (SAEC). ειναι απο τους λιγους που δεν αλλαζουν (γινετε αλλα παει στραφη η μελετη). γενικα οσοι εχουν slots αντι για prefixed βιδες-τρυπες μπορουν να προσαρμοστουν ευκολα.

@Σταυρο 1-3-2, ειναι πιο ευκολο

αυτο δεν σημαινει αλλαγη κατανομης της παραμορφωσης ?

Όχι δεν είναι απλά ανακατανομή της παραμόρφωσης. Δεν είναι ότι έχουμε αλλού το μηδενισμό και αλλού την ίδια παραμόρφωση. Ο βραχίονας θα προσπαθεί να μηδενίσει αλλού, και μείς θα εχουμε βάλει τα σημεία μηδενισμού αλλού. Θα έχουμε απροσδιόριστα αυξημένη παραμόρφωση και πουθενά μηδενισμό.

εννοειτε οτι οι βραχιονες στην πλειονοτητα τους μπορουν αν ευθυγραμμιστουν με ολους τους επισημους τροπους

Αν ίσχυε αυτό, τότε δεν θα υπήρχε λόγος να αναφέρουμε ότι ο τάδε βραχίονας είναι σχεδιασμένος για την τάδε γεωμετρία και ο άλλος για την άλλη.

Το +-0,3% αναφέρεται ανάμεσα σε βραχίονες διαφορετικής γεωμετρίας ρυθμισμένους με τη σωστή γεωμετρία, και όχι στον ίδιο βραχίονα ρυθμισμένο με διαφορετικές γεωμετρίες.

Λυπαμαι αλλα δεν ειναι ετσι. Αρκει μια βολτα απο το vinyl engine για να διαπιστωσεις το αντιθετο. Μπορεις μα εισαγαγεις τα στοχεια οποιου βραχιωνα θες, να ορισεις τα σημεια μεδενισμου του κατασκευαστη η δικα σου και το προγραμμα θα σου σχεδιασει τις κατανομες παραμορφωσης οπου θα διαπιστωσεις οτι οι διαφορες ειναι πολυ μικρες και φυσικα οτι μπορεις να αλλαξεις την γεωμετρια του κατασκευαστη. Απορω πως επιμενεις

Λυπαμαι αλλα δεν ειναι ετσι. Αρκει μια βολτα απο το vinyl engine για να διαπιστωσεις το αντιθετο. Μπορεις μα εισαγαγεις τα στοχεια οποιου βραχιωνα θες, να ορισεις τα σημεια μεδενισμου του κατασκευαστη η δικα σου και το προγραμμα θα σου σχεδιασει τις κατανομες παραμορφωσης οπου θα διαπιστωσεις οτι οι διαφορες ειναι πολυ μικρες και φυσικα οτι μπορεις να αλλαξεις την γεωμετρια του κατασκευαστη. Απορω πως επιμενεις

+1 (όλους τους βραχίονες μου σε όλα τα πικάπ που είχα/έχω μπορούσαν να παίξουν καλά με διάφορους συνδυασμούς γεωμετρίας...)...

Το πρόβλημα του Σταύρου, για μένα και μετά από κατ ιδίαν συζήτηση εστιάζεται μάλλον σε πρόβλημα της κεφαλής, και μετά σε mismatch βραχίονα κεφαλής και phono... του έχω ήδη κάνει διάφορες προτάσεις επάνω στο σχέδιο των τριών σημείων ελέγχου που αναφέρει πιο πάνω...

Κάτι πολύ σημαντικό: όταν αναβάθμισα τον τελικό μου το 2005 (με τη βοήθεια του Steve McCormack) και τα δυναμικά και η εικόνα χτύπησαν ταβάνι, μεγάλωσε δραματικά η απόσταση μεταξύ του αναλογικού από το ψηφιακό, υπέρ του δεύτερου! Πλέον ήταν αδύνατο να ακούω από βινύλιο... και τα παράτησα. Αυτά...

Εγώ θα σταθώ σ' αυτό που λες γιατί μου έχει συμβεί κι εμένα το ίδιο.
Η αναβάθμιση τελικού αποκάλυψε τους περιορισμούς του βινυλίου και του υπάρχοντος analog rig σου. Δεν ξέρω αλλάζοντας βραχίονα και phono, αν θα πετύχεις τη βελτίωση που θες ή ότι θα ξεπεράσεις το ψηφιακό σου. Αν μπορείς να δοκιμάσεις πριν την τελική αγορά έχει καλώς.

Βραχίονα όχι βραχίωνα. :) :) :)
http://el.wiktionary.org/wiki/βραχίονας
http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos Politismos/Yliko/Theoria Nea/Orthografia-ousiastikou.htm

Συγγνώμη για την παρέμβαση, δεν έχω άποψη για το θέμα που συζητάτε, ωστόσο διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον όλα τα "πικαπάδικα" νήματα.

Φιλικότατα...-bye-

Εγώ θα σταθώ σ' αυτό που λες γιατί μου έχει συμβεί κι εμένα το ίδιο.
Η αναβάθμιση τελικού αποκάλυψε τους περιορισμούς του βινυλίου και του υπάρχοντος analog rig σου. Δεν ξέρω αλλάζοντας βραχίονα και phono, αν θα πετύχεις τη βελτίωση που θες ή ότι θα ξεπεράσεις το ψηφιακό σου. Αν μπορείς να δοκιμάσεις πριν την τελική αγορά έχει καλώς.

Δεν στέκει σε καμιά περίπτωση κάτι τέτοιο φίλε quevedo... το σύστημα του είναι κορυφαίο, και οποιοδήποτε DAC ανεξαρτήτου τιμής, δεν το ξεπερνάει σε μουσικότητα, χροιά, και συνοχή του ήχου... (αρκεί να βρεθεί το πρόβλημα...)...

3000 ώρες αντιστοιχούν σε 8 ώρες τη μέρα κάθε μέρα επί ένα χρόνο.
Για μένα είναι πλέον ο πρώτος ύποπτος.

Και για μενα, αλλα ο Σταυρος λεει οτι απο την αρχη δεν ηταν ενταξει.
Βεβαια μετα απο 3000 ωρες,ακομη χειροτερα

Χμμμ

Σκεφτόμουν ότι επειδή αλλάζει το overhang και το μήκος θα βγαίναμε εκτός, αλλά αφού αλλάζει και το offset πηγαίνουμε και σε διαφορετική ακτίνα του δίσκου... Μόνο αν η σχεδίαση του βραχίωνα είναι περίεργα μακρυά από τα συνηθισμένα δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε άλλη γεωμετρία, αλλά εκεί ακριβώς δεν θα μπορούσαμε να τη ρυθμίσουμε καν...
Πως μου κόλλησε έτσι...

Μπορείτε να διακρίνετε κάτι που υποδηλώνει φθορά στις παρακάτω φώτο? Εγώ μια χαρά τη βρίσκω (την ακίδα).
Η αντίσταση είναι στα 23.7 Ω περίπου.

Attachments

• DSC_0711.jpg
    DSC_0711.jpg
    81.8 KB · Views: 116
  • DSC_0721.jpg
    DSC_0721.jpg
    66.5 KB · Views: 115
Μονο κατω απο μικροσκοπιο μπορεις να καταλαβεις φθορα της ακιδας.
Με φακο χ60+ και καλο φωτισμο ισως παρεις καποια ενδειξη αν ξερεις τι να κοιταξεις,αναλογα με το ειδος της ακιδας.

Last edited:
To γυμνό μάτι είναι αδύνατον να διακρίνει κανείς τέτοιου είδους φθορές. Κανονικά οι καλές κεφαλές χρήζουν αναβελόνωσης στις μισές ώρες άντε λίγο παραπάνω.

η φθορα ειναι σε επιπεδο κλασματος μικρων, θελει μεγεθυνση χ200-χ400..

x1 το κινητό μου και πολύ είναι. :)

Πάντως δεν νομίζω να έπαθε κάτι η κεφαλή (εκτός από φυσιολογική φθορά) και δεν παίζει. Ανέκαθεν με απογοήτευε...