μα το ειπα , σαν raw performance ειναι περιπου μια rtx 3060... αλλα αυτο δεν μετραει σε μας καθολου . Ουτε καν rtx 3050 πιθανοτατα η 16αρα και η 24αρα gpu, και χωρις καν να βαλουμε μεσα το rtx κομμάτι. Αλλα οπως γραφεις παρακατω σωστά, μετράει η συνολική αποδοση.
Σε προγραμματα που εχουν γραφτει ή θα γραφτουν ειδικα για M1 (ποου σε λιγο θα ειναι τα περισσοτερα) θα εχεις τρομερες επιδοσεις και με μικρη καταναλωση (αυτο ειναι το σημαντικοτερο σε laptop). Δεν διαφωνώ, το εγραψα κιόλας. Απλα ηθελα να τονίσω οτι η ωμή ισχύς της GPU των συγκεκριμένων SoC δεν είναι κατι το ιδιαίτερο μεμονωμένα.
Τι να τα κανω τα laptop που ειχα που οταν τα εβγαζα απο τη πριζα ηταν πιο αργα απο χελωνα ? Ειχες high end laptop 10th/11th gen με nvme που να ηταν χελώνα εντος η εκτος ρευματος? Ιδιους επεξεργαστές δεν φορούσαν και τα Macbook Pro εως τώρα? Αν ειχες θέματα, μαλλον θα υπήρχε θέμα στο hardware διοτι δεν εξηγείται αλλιώς.
Τι να τα κανω που εκαναν σαν αεροπλανο με το πραμικρο ζορι ? Νομιζω φουλ στροφές πιανουν και τα 16αρια Mbpro με τους intel επεξεργαστες.
Τι να τα κανω που η μπαταρια ηταν απλα αστειο (οταν τα ζοριζα σε κανα σοβαρο προγραμμα - davinci - ειχα το πολυ 2 ωρες ? Το ιδιο σε οποιοδήποτε intel based laptop. Αλλου λιγοτερο, αλλού λιγο περισσότερο. Αλλα για τετοια χρήση φαντάζομαι πριν την ελευση του Μ1, ολοι χρηστες, ανεξαρτήτως πλατφόρμας δεν δουλευαν σε battery mode αλλα plugged in.
Tι να τα κανω που εκαιγαν κι εψηνες αβγα ? Παντού τα ίδια σε intel based. Αν και στους Μ1 διαβάζω οτι ψηνεις αβγά στην cpu τους.
Οποιος τα εχει χρησιμοποιησει και εχει ταυτοχρονα διπλα του ενα mbp/mb air M1 καταλαβαιβει τι ακριβως λεω! Δεν διαφωνω. Ειναι αποτέλεσμα διαφορετικής αρχιτεκτονικής ομως κατα κύριο λογο.
Πολλα προγραμματα θα γραφτουν παλι (ηδη το Davinci εχει γινει optimised, περιμενουμε και την Adobe ).
Ηδη το affinity και αλλα apps γιναν optimised... και θα ερθουν κι αλλα. Μαζι σου και μακάρι. Αυτός ειναι ο σκοπός.
Σημασια εχει το αποτελεσμα... και αυτο ειναι θεαματικο για laptop. Ειναι όντως. Αλλα συνδιαστικά. Οχι εξαιτίας της εξαιρετικής νεας GPU.
YG... η adobe ειναι η χειροτερη , οποτε βγαλτην απο την εξισωση που ειδες παραπανω .
Δεν ειναι τυχαιο που το premiere ειναι εως και 10x πιο αργο απο το DCPX/Davinci!!! Δεν την εβαλα εγω στην εξισωση, αλλα η Apple. Οσο μη καλογραμμένα να ειναι (αρνουμαι το κακογραμμένο), το να βλέπεις το ιδιο πρακτικά performance μεταξύ 16core gpu & 32, θα επρπε να σου δινει ενα hint για τον τομέα που δρα πιο ευεργετικά στο overall performance των Μ1 SoC.
www.insomnia.gr
ασχετες αναφορες ολες σχεδον... μιλας για intel based mac, που δεν υπαρχουν πια, εδω μιλαμε για τα M1.Δες τα κοκκινάκια
ασχετες αναφορες ολες σχεδον... μιλας για intel based mac, που δεν υπαρχουν πια, εδω μιλαμε για τα M1.
Φυσικα και ειχα τα νεοτερα intel based που εγραψα και πολλα ακομα.
Ειδικα στη τελευταια δουλεια, εκλεινα συνεχως τα δικα μου laptop οταν ημασταν για γυρισμα και color , γιατι ενοχλουσαν το κοσμο!
Η μπαταρια ηταν για κλαματα και η αποδοση με αυτην στα ταρταρα (δεν μπορουσε να παιξει ουτε ενα αρχειο 6κ χωρις encoding me mpataria mono).
Και ποιος ειπε οτι ολα οφειλονται στη νεα GPU?
Το αντιοθετο εγραψα, οτι ειναι θεμα σχεδιασμου.
Μην λες αλλα απ αυτα που αναφερω ρητα!
ΣΥΝΟΛΙΚΑ δεν υπαρχει κατι αντιστοιχο στην αγορα.
τι δεν καταλαβες απο τα γραφομενα μου?Γιάνναρε βασίστηκα σε αυτο το ποστ σου:
"
οπως ειπα .... λογω optimised λειτουργικου και σχεδιασμου, οι πραγματικες επιδοσεις της ΜΑΧ GPU βρισκονται πολυ ψηλα, μεταξυ μιας RTX 3080 στα 110 Watt και 160 Watt περιπου!!!
αλλα με τη μιση , ισως και λιγοτερη καταναλωση (55 Watt) !"
Μην αρπάζεσαι, δεν υπάρχει λόγος. Κουβέντα περι τεχνολογίας κάνουμε.![]()
Σου πατησα καρδούλα να ξερειςπαλι τα ιδια....![]()
τι δεν καταλαβες απο τα γραφομενα μου?
Λογω σχεδιασμου του λειτουργικου γραφω και αναφερομαι σε πραγματικες επιδοσεις, οχι bnchmarks!
Τι πιο απλο και κατανοητο ?
το νοημα ειναι στις πραγματικες επιδοσεις... τι δεν καταλαβαινεις ?Δεν ημουν συγκεκριμένος?
Αναφερεσαι ξεκάθαρα σε μεμονωμενο gpu performance στο post που σου παρεθεσα πιο πανω:
"οι πραγματικες επιδοσεις της ΜΑΧ GPU βρισκονται πολυ ψηλα, μεταξυ μιας RTX 3080 στα 110 Watt και 160 Watt περιπου!!!"
για να το κλεινουμε....
Ειχα 3 laptop στη τελευταια δουλεια μου (MSI, DELL kai RAZER , ολα τουμπανα με διπλα nvme, 32 kai 64 gb ram και rtx 3070 kai 3080 )
Οχι δικα μου ολα, στην επιχειρη ανηκαν.
Εγω ειχα διπλα το ταπεινιο MB air M1 base model.... μαντεωε ποιο ειχα ανοιχτο ολη μερα και γιατι !
Το ανεφερα πολλες φορες... οι ανθρωποι διπλα μου δυσανασχετουσαν (θορυβος, κομπιαζε στο Playback κλπ)
Επρεπε να το εχω με μπαταρια μονο, οποτε δεν μπορουσα να τα χρησιμοποιησω για πανω απο 1 ωρα και μετα παπαλα.
Σε γυρισμα αλλα στο στουντιο επρεπε να το εχω πανω απιο 10 ωρες συνεχομενα , μονο με μπαταρια....
ΚΑΝΕΝΑ δεν μπορουσε να ανταπεξελθει στις απαιτησεις αυτες ... τι να τα κανω που ΟΛΑ ειχαν καλυτερα specs αλλα ΣΥΝ ΟΛΙΚΑ πολυ χειροτερη αποδοση, ηταν βαρια και θορυβωδη και με μπαταρια για πλακα?
το νοημα ειναι στις πραγματικες επιδοσεις... τι δεν καταλαβαινεις ?
καμια εφαρμογη δεν βασιζεται σε raw επιδοσεις (ελαχιστες ισως).Οι GPU, παρότι παρουσιάζονται ως κάτι το εξωπραγματικό, θα είναι σίγουρα οι καλύτερες onboard, αλλά προφανώς απέχουν πολύ από τις διακριτές υλοποιήσεις σε raw performance.
Το ότι η εμπειρία σε συγκεκριμένα προγράμματα που χρησιμοποιεί στοχευμένο κοινό θα είναι καλή, δεν νομίζω πως θα το αμφισβητήσει κανείς, παρά ταύτα, επειδή δεν ασχολούνται όλοι με τα creative apps, ενδιαφέρει και το raw performance που θα το δεις παντού.
Το πιο ενδιαφέρον κατ εμέ είναι τα thermals. Μακάρι να τα έχουν βελτιώσει, στο mpb 16 -που το χρησιμοποιούν για συγκρίσεις παρότι έχει 9th gen επεξεργαστές- ήταν τέτοια που ο επεξεργαστής έμενε στο base clock το οποίο πάντα το ρύθμιζαν σε TDP-down με θερμοκρασίες ακόμη και στο base clock ακραίες.
ενα ακομα παραδειγμα...
Σε παιχνιδια που παιζω στο pc , βλεπεις την GPU ναι καιγεται και να κανει σαν αεροπλανο (100% usage) ενω η cpu καθεται, λιγοτερο απο 25% usage!
αυτο ειναι παραλογο....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.