Απο που προκύπτει οτι ειναι φρέσκα τα μηχανήματα που συγκρίνει?
Για δες τι αναφέρει ο mkbhd στο video του.
Εχω πραγματικα την εντύπωση οτι η συγκριση αφορά πολύ παλαιότερα μηχανήματα.
μα ειναι συγκεκριμενα, τα εβαλα και τα εχει η apple στα chart (με μικρα γραμματα).
Το ξαναλεω... raw performaqnce των GPU θα ειναι οσο μιας 3060 περιπου, αλλα λογω σχεδιασμου και υποστηριξης αλλων υποσυστηματων θα φτανει την αποδοση μιας 3080 περιπου(σε εφαρμογες ).
Αυτο φανηκε απο διαφορα τεστ, ειδικα το real time tracking , που οπως ειπα ακομα και μια μετρια υλοποιηση 3080 δυσκολευεται.
Εδω εχουμε υποστηριξη απο πολλα υποσυστηματα (ML, afterburner κλπ) που εκτοξευουν τις επιδοσεις.
Και μη ξεχναμε την unified memory....δεν υπαρχει Laptop Που μπορει να εχει GPU με 64 GB VRAM!!!
Το ξέρω Γιάννη, απλά πρέπει να αναφερθεί, για να έχουμε σωστη και ολοκληρωμένη άποψη, επίσης μην ξεχνας ότι ανεξάρτητα από τι μας αρέσει εμάς, παρά πολύς κόσμος εκεί έξω παίζει gaming στο pc του και κυρίως κάρτες γραφικών του στιλ 3080 έχουν φτιαχτεί για gaming σκοπούς κυρίως άλλο αν κάνουν και αλλά πράγματα. Ο καθένας στο είδος του.
Υ.Γ. Προσωπικα το Mac mini pro αν εβγαινε το ήθελα για gaming καθώς με ένα μικρό κουτάκι θα μπορούσα να έχω επιδόσεις 3050 χωρίς ανεμιστήρες κλπ. Ότι πρέπει για τις ανάγκες μου, το editing είναι bonus φυσικά….
θα ερθει καποια στιγμη κι αυτο φανταζομαι...
Και να το ξεκαθαρισω, εδω μιλαμε για εφαρμογες κλπ...οχι για gaming.
Εκει θελει ειδικο σχεδιασμο το καθε παιχνιδι, που φυσικα οι εταιρειες δεν μπορουν να κανουν (δεν ξαναφτιαχνουν παιχνιδια για καθε πλατφορμα ξεχωριστα, ειναι πολυ δυσκολο και χρονοβορο).
Οι εφαρμογες ομως μπορουν να εκμεταλλευονται οποι ουποσυστημα χρειαζονται, αυτο ενδιαφερει εμας εδω.
ΥΓ... ισως , αν ανεβει το share market των mac , στο μελλον να δουμε παιχνιδια ειδικα σχεδισμενα για M1 και ολα τα υποσυστηματα μαζι.