Μία χαρά γίνεται.. Και μία χαρά πάει τα 4 χρόνια που τρέχει.τα upgrade απο την μια version στην αλλη, δεν γινονται απο πανω;
Το πρόβλημα δεν είναι το update, αλλά η αλλαγή filesystem...
Τώρα που έβαλα την 6 θα διαβάσω για τις αλλαγές κλπ. Δηλαδή αν αλλάξω ένα δίσκο μπορώ να διαλέξω το καινούργιο filesystem και οι υπόλοιποι να έχουν το παλιό;; Να έχω δηλαδή δύο filesystem στον ίδιο σερβερ μέχρι να γίνει η αλλαγή σε όλους;Η αλλαγή filesystem κατά το update από την 5 στην 6 δεν είναι υποχρεωτική. Για την ακρίβεια μάλλον δεν συστήνεται από την Lime για τους δίσκους που είναι ήδη στο array, αλλά προτείνει να γίνει σταδιακά, όταν προσθέτουμε νέους ή αντικαθιστούμε τους παλιούς.
Επειδή ήμουν εκτός αρκετό καιρό ξέρει κανείς για αγορά 4 tb από κάπου σε καλή τιμή; αυτοί οι intenso 4 tb, τους βλέπω περίπου στα 130 είναι καλοί;;;
Ακόμα παιδεύεσαι με το unraid, πάρε ένα synology να σωθειςΛοιπόν ο δίσκος 2 είχε κάποιο corruption και δεν μπορούσε να γίνει mount. Δεν ήθελα αγοράσω πάλι 2tb δίσκο, βρήκα έναν 5 tb στα 190 ευρα και τον έβαλα παρόλο που ο parity ήταν μόνο 2tb κάνοντας την διαδικασία parity swap που περιγράφεται εδώ,
https://lime-technology.com/wiki/index.php/The_parity_swap_procedure τα κατάφερα.
Είχα και άλλο πρόβλημα μετά που δεν έχει να κάνει με την διαδικασία και παρόλο το rebuild που έγινε στον δίσκο δεν έχασα τίποτα. (Αν έχανα θα ήταν μόνο 5 αρχεία)
Το riserfs με έχει σώσει όσο δεν πάει, ελπίζω να γίνεται το ίδιο και με το xfs που θα πάω σταδιακά...
Εδώ φαίνεται και η αλλαγή και το τελικό parity check που τρέχει τώρα...![]()
https://www.dropbox.com/s/hprwzuh1ug8f3wb/Screenshot_2016-01-31-17-45-27.png?dl=0
Αυτό με την cache νομίζω γίνεται, δεύτερη parity το συζητούσαν άποψή εποχή 5 έκδοσης. Η 6.2 δεν έχει βγει ακόμα κάποια beta θα είναι και κάνουν τεστχαζευοντας youtube, επεσα πανω σε αυτο
του εχουν δωσει την 6.2 .Στο 6:57 οπου φτιαχνει τους σκληρους στο μενου, φαινεται parity/parity2, cache/cache2. Εχετε πετυχει πουθενα να μιλουν για dual disk redundancy σε προσεχεις εκδοσεις;
Δεν παιδευομαι καθόλου(ότι ποιο σταθερό έχω δοκιμάσει)Ακόμα παιδεύεσαι με το unraid, πάρε ένα synology να σωθεις
Αν φτιάξω πάντως και αλλο σερβερ, θα δοκιμάσω το unraid αν και θα προτιμούσα να ήταν και unpaid όπως το xpenology, καθώς είναι για οικιακή χρήση.
Σκεφτόμουν και τα cloud. υποθετικα μιλώντας, για να ανέβει 1Tb με ftth 100αρα γραμμη upload ποσο χρόνο περίπου θελει;
Και για να κάνουμε 1tb encryption πριν το ανεβάσουμε, πόσο χρόνο (χοντρικά) θελει;
Δεν παιδευομαι καθόλου(ότι ποιο σταθερό έχω δοκιμάσει)είχα synology και το πέταξα καμία σχέση μα καμία
Καλά στο synology πληρώνεις κάθε φορά το software που αγοράζεις γιατί το hardware δεν αξίζει μια και στο unraid που είναι εφάπαξ σε πειράζει;;;![]()
Το ίδιο εύκολο είναι και στο unraid τα είχα και τα δύο και αφού είσαι εδώ και διαβάζεις δεν δικαιολογισαι να μην έχεις![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.