Unraid Home Server

Re: Απάντηση: Unraid Home Server

Parity-Sync in progress. Cancel will stop Parity-Sync.
WARNING: canceling Parity-Sync will leave the array unprotected!
Total size: 2 TB
Current position: 55.83 GB (3%)
Estimated speed: 10.71 MB/sec
Estimated finish: 3025 minutes

Τελικά μόλις ενεργοποίησα το write cache από το bios ήρθε σε normal ταχύτητα

+1 για τον οδηγό
αφού έφτασε το hp microserver και έκανα δοκιμές για το OS δοκίμασα και το unraid
άριστο
εύκολο
πολύ καλό forum

έχει όμως ένα μείον που το απέκλεισα κατευθείαν
που πας ρε φίλε το 2012 με reiserfs σαν filesystem
είναι απλά άθλια επιλογή για media server που θα έχει να κάνει με μεγάλα αρχεία, χάθηκε ένα optimized ext3 η ακόμα καλύτερα xfs
επίσης τι ταχύτητες έχετε στο δίκτυο σε μεγάλα αλλά και σε μικρά αρχεία ?
τελικά και πάλι στο αγαπημένο μου linux θα καταλήξω από τι φαίνεται

το unraid δεν ειναι για ολους :).....Περα απο την πλακα θα μπορουσε να παει σε αλλο filesystem,αλλα για αυτο που ειναι μεχρι τωρα το unraid δεν θα ειχε αλλαγη στην ταχυτητα......Με cache drive δινει το μαξιμουν του δισκου! ReiserFS version 3.6 ειναι δοκιμασμενο απολυτα σταθερο.Σε ενα σερβερ δεν παιζει ρολο να εχουμε το τελευταιο hardware-software,οσο το να ειναι σταθερο και το unraid 6+ χρονια που υπαρχει το εχει αποδειξη. Δεν ειναι η τελεια λυση,αλλα αυτο που κανει το κανει καλα! Η εντολη reiserfsck εχει σωσει πολυ κοσμο,που σε ext3 π.χ δεν ειχε τα αναμενομενα αποτελεσματα

Αυτό ακριβώς μου συνέβη σε δίσκο που υποψιαζόμουν ότι ήταν προβληματικός (και όντως ήταν). Το πρόγραμμα της WD δεν βρήκε τίποτα ενώ στο preclear χτύπησε:
1 sector is pending re-allocation at the end of the preclear,
a change of 1 in the number of sectors pending re-allocation.

Καλύτερα να μην τον χρησιμοποιήσεις...

Τρεξε ξανα το preclear x3 φορες μπας και βγαλει και αλλα και τον στειλεις πισω....αν το βαλεις πανω, θελει παρακολουθήσει

Αυτά τα error τι σημαίνουν.
Στο preclear δεν έδειξε τπτ ο δίσκος αυτός.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/193/aaaaakv.png/] Uploaded with ImageShack.us[/URL]

Τρεξε ενα check parity....ισως τιποτα απο π.χ λαθος κλεισιμο του σερβερ....στην φωτο παντως που βλεπω parity,disk 3-5 ειναι εκτος array

Απάντηση: Re: Unraid Home Server

έτρεξα parity check αλλά πάλι έβγαλε λάθος.
ήταν σε spin down.
θα αλλάξω δίσκο και θα δω αν το ξαναβγάλει

preclear το έχω τρέξει 3 φορές
δεν αυξήθηκαν έχουν παραμείνει τα ίδια από την πρώτη φορά.

θα βγαλεις το δισκο? γιατι? τρεξε check and correct parity.....τα errors στα εβγαλε απο το πρωτο setup? ή στην συνεχια καποια στιγμη?

από την πρώτη φορά.
θα αφαιρέσω άλλο δίσκο που έχει bad sector όχι τον συγκεκριμένο.

εχεις δισκο πανω στον σερβερ που ξερεις οτι εχει bad sectors? Δεν μας τα λες καλα.....Βλεπω οτι ο σερβερ ειναι σχεδον αδειος ....Εχεις κανει preclear σε ολους τους δισκους? Βγαλε σιγουρα εξω τον σκληρο με τα bad sectors,παρε και τα αρχεια σου καπου αλλου αφου ειναι λιγα και ξαναστησε το array....errors απο το πρωτο configuration δεν πρεπει να υπαρχει....... τα errors Μπορει να ειναι και απο την ραμ...κανε και ενα memtest(οταν ο σερβερ ανοιγει εχει την επιλογη)για 24 ωρες,μηπως φταινε οι μνημες.......

Last edited:

Αρχεία δεν υπάρχουν ακόμα μέσα.
Από τους 6 δίσκους που ήταν επάνω οι 3 είχαν
ο ένας
1 sectors had been re-allocated before the start of the preclear.
1 sectors are re-allocated at the end of the preclear,

ο δευτερος
7 sectors had been re-allocated before the start of the preclear.
7 sectors are re-allocated at the end of the preclear,

και ο τρίτος
20 sectors had been re-allocated before the start of the preclear.
20 sectors are re-allocated at the end of the preclear,

Αφαιρώ αυτόν με τα 20 και βάζω έναν άλλον που είναι οκ.

Τώρα κάνω preclear σε όλους τους δίσκους και θα το στήσω από την αρχή.

Ποιο unraid βάζετε το stable?

Μπορείς στο stable να βαλεις τα επιπλεον πραγματάκια όπως transmission κλπ ?

Με ενδιαφέρει μπορώ να κάνω rsync μέσω ssh έστω;

και την μπετα,stable μπορεις να την πεις,αφου ο μονος λογος ειναι καποια προβληματα με ορισμενες sas καρτες. αν δεν εχεις 3tbδισκους βαλε την 4.7 . ολα τα εξτρα παιζουν και σε αυτην μεσω unmenu. στην μπετα 5.14 παλι ειναι λιγο ποιο ευκολα στην εγκατασταση τα εξτρα,υποστιριζει μεγαλυτερη γκαμα hardware....Λογικα μεχρι ιουνιο θα βγει η stable....,που δεν θα εχει και διαφορες απο την τωρινη μπετα(με εξαιρεση την συμβατοτητα καποιων καρτων). οποια και να βαλεις δεν θα εχεις προβλημα....

Θέλω να κάνω αναβάθμιση από την 4.7 (stable) στην πιο πρόσφατη beta. Ο λόγος είναι ότι το Transmission 2.33 δημιουργεί προβλήματα στην 4.7, ενώ η εγκατάσταση του Plex θέλει v5.0-beta10 και πάνω.

To ερώτημα είναι πως βγάζω τελείως τα plugins που έχω ήδη εγκαταστήσει. Φαντάζομαι ότι αρκεί να κάνω disable re-install on reboot σε κάθε πακέτο. Τί γίνεται όμως με τα αρχεία που έχουν περαστεί μέσα στο φλασάκι για αυτά τα πακέτα; Αυτά πως τα βγάζω; Δεν ξέρω ποιο ακριβώς αρχείο χρειάζεται και ποιο πρέπει να φύγει...
Το unmenu πρέπει να απεγκατασταθεί και αυτό, και μετα να εγκατασταθεί η αντίστοιχη έκδοση για τη νέα beta; Και αν ναι πώς; Ή μήπως το unmenu είναι ίδιο για όλες τις εκδόσεις;

Με λίγα λόγια, μπορώ να κρατήσω στο φλασάκι τα βασικά αρχεία του .zip της 4.7 κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες της αναβάθμισης (Copy the files bzimage and bzroot from the zip file to the root of your flash device, overwriting the same-named files already there.)
...και μετά να σβήσω όλα τ' άλλα (φάκελοι custom, unmenu, packages, κλπ) και να τα ξαναπεράσω; Εννοείται χωρίς να πειραχτεί το array!

Σόρυ για τις πολλές ερωτήσεις...

πρωτα θα κανεις απο unmenu καλητερα check parity χωρις να διορθώσει....αν ολα ειναι ενταξει μετα παρε ενα backup του usb....η διαδικασία αναβάθμισης ειναι αυτη που αναφερεις . αν διαλεξεις disable on reboot επισης δεν θα γινουν Install και παλι....απο το Unemnu βαλε την τελευταία εκδοση(το ισιο και για το preclear.disk) ...απο το Usb μπορεις να σβησεις οτι εχει μεινει μετα το reboot ....unmenu folder,custom,κλπ....να χασεις αρχεια δεν πρόκειται ...ααα...παρε και ενα screenshot απο την διαταξη του array ,δεν ειναι απαραιτητο στην 5 αλλα παρτο για καλο και κακο(αν χρειαστει να γυρισεις 4.7 ).....επισης αν δεν εχεις πολλα shares μπορεις απλα να κανεις delete ολο το Usb (οχι format) να βαλεις την 5 και το μονο που θα κανεις παλι ειναι τα φτιαξεις τα shares,users και παλι δεν χανεις τιποτα.....αν οταν κανεις τις αλλαγες και σου δειξει με κοκκινο καπιους ,δισκους...ΠΡΟΣΟΧΗ...σταματας και ζητας βοηθεια....προσεξε μην πατηθει καταλαθος καποιο φορματ για να δει τους δισκους.......το Unraid δεν ειναι σε μπετα η 5 αλλα rc3 και λογικα μεχρι τελη Ιουνίου , θα βγει και η φιναλ....
ελπιζω να βοήθησα,αν εχεις απορια ρωτας ή εδω ή και στο εκει φορουμ(ειναι συνήθως γρηγορη στις απαντησεις)

Ευχαριστώ (πάλι) naxian. Επειδή έχω μόνο 3 shares (και κανένα user) μάλλον θα σβήσω όλο το φλασάκι και θα του περάσω την 5. Γιατί χρειάζεται το preclear; Επίσης θα θυμάται τη διάταξη των data όταν θα ξαναφτιάξω τα shares;

το preclear χρειαζεται αν και οταν το χρησιμοποιήσεις.... την διαταξη του array στην 5 δεν εχει σημασια αν την θυμαται ή οχι(εγω αλλαξα και μητρικη και sas controller και απλως μπουταρα ξανα και ολα δουλευαν):guitarist:...το να παρεις ενα screenshot (μια στο εκατομμυριο αν πρεπει να γυρισεις στην 4.7 και ενα backup του usb) δεν κοστιζει τιποτα !!!!

Να κάνω και μερικές ερωτήσεις και γω, μιας και ψάχνομαι για λειτουργικό στον καινουριο μου microserver... το unraid με ενδιαφέρει γιατί βλέπω πως έχει υποστήριξη για ακριβώς όλα αυτά που χρειάζομαι (plex,couchpotato,sab,torrent,subsonic,dropbox κτλ),συν το ότι bootαρει από usb. με το Unraid μπορώ να κάνω pool τους δισκους μου? Επίσης πρέπει να βάλω κενούς δίσκους;; γιατί έχω δισκους γεμάτους με video files ήδη από το προηγούμενο pc και δεν υπάρχει τρόπος να αδειαζω και να ξαναγεμιζω...και αυτό που κανει strech τους δίσκους υποχρεωτικό είναι;

Ποιο αναλυτικά από το πρώτο ποστ δεν νομίζω ότι γίνεται, οπότε θα απαντήσω επί γραμματικά στα ερωτήματά σου...

1 . ναι γίνεται pool
2. Αν οι δίσκοι είναι σε φορματ που καταλαβαίνει το unraid reisfs. μπορείς όμως αφού δεν έχεις χώρο να τους προσθετεις έναν, έναν..
3. Αν εννοείς το preclear, ναι είναι υποχρεωτικό. Αν δεν το κάνεις εσύ manual θα το κάνει το unraid. Η διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση ο σερβερ παραμένει online, στην δεύτερη περιμένεις να τελειώσει....

Αν αποφασίσεις να το βάλεις, κατέβασε την τελευταία έκδοση 5

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

μα άμα το preclear είναι υποχρεωτικό, δεν μπορώ να βάλω γεμάτους δίσκους αφού στο πρώτο σου ποστ αναφέρεις ότι ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ.σορρυ εαν καταλαβαίνω κάτι λάθος..οι δίσκοι είναι ntfs γεμάτοι και δεν υπαρχει τρόπος να απογεμίσω και ξανα μανα τα ιδια...

Εφόσον είναι ntfs θα γίνει preclear. Ένας δίσκος πρέπει να είναι άδειος για τα πρώτα δεδομένα και μετά προσθετεις έναν, έναν.....(έχουν πέσει οι τιμές και πάλι στους δισκους) Ένα αυτό σου είναι αδύνατο κοίτα για άλλες λύσεις, flexraid, snap raid, από ότι θυμάμαι δεν χρειάζεται εκεί φορματ στους δίσκους......

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Βλεπω οτι το thread εχει μεινει ανενεργο για λιγο καιρο.. για ξυπνησουμε λιγο:SFGSFGSF:

Ψηνομαι να στησω unraid server πανω στο παλιο μου gaming pc (q6600, 4gb ram), αφου το εμπλουτισω με 1-2 δισκους. Εχω λιγες ερωτησουλες στα παιδια που το εχουν στησει ηδη.

- υπαρχει δυνατοτητα να δεις τα αρχεια σου απο θεση εκτος lan? Π.χ. απο τη δουλεια μου. Μεσω web ui, ftp ή καποιου αλλου τροπου; Φανταζομαι οτι στη χειροτερη θα γινεται σιγουρα με vpn.

- το plex δουλευει κανονικα; εμενα με ενδιαφερει κυριως το κομματι του transcoding κ πιο συγκεκριμενα μεσω myplex, ωστε να streamαρω κ μεσω ιντερνετ.

Ευχαριστω πολυ!