Το πιο σχετικο που βρηκα ειναι αυτο. Δεν ειμαι σιγουρος οτι τα καταλαβαινω ολα οσα γραφουν παντως![]()
https://forums.lime-technology.com/...eal-world-max-throughput-during-parity-check/
Πολύ χρήσιμο λινκ.
Επειδή ψάχνω για μητρική, ποια pci πρέπει να σιγουρευτώ οτι διαθέτει για να συνδέσω έναν sata/sas controller, για να μπορώ να έχω γρηγορότερα rebuilts/parity checks?
Ενδιαφέρον έχει και η διαφορά single ram vs dual channel ram. Οπότε θα πρέπει η μητρική που θα αγοράσω να έχει 4 ram slots. Θα ξεκινήσω με 2 x 4GB ECC ram, και μελλοντικά που θα προσθέσω έναν sata/SAS controller, θα προσθέσω αλλά 2 x 4GB
Ναι προς το παρόν βλέπω μόνο 1150 και 1151. Λόγο του παρακάτω ίσως παω σε 1151.Σε πλατφόρμα 1151 δεν προσανατολίζεσαι? Αν ναι μην ανησυχείς έχουν όλες PCIe x16
Απέφυγε atom/allinone που έχουν μονό μια PCIe x1 (ακόμα και αν κουμπώνουν x16, εσωτερικά είναι x1)
προσωπικα εγω κανω parity check οποτε το θυμαμαιΔεν υπαρχει καποια επιλογη να γινεται αυτοματα.
Βρηκα κατι ακομα ενδιαφερον! Με λιγα λογια βρισκεται εδω
Κατεβαζουμε αυτο το αρχειακι, κοβουμε την καταληξη ωστε να ληγει σε .sh και το κανουμε copy στο flash drive του Unraid. Μετα παμε, ειτε απο command line ειτε μεσω telnet και το τρεχουμε. Αυτο τι κανει; Κανει μικρα parity check αλλαζοντας τα tunables στα disk settings και μετραει την ταχυτητα. Στο τελος βγαζει μια αναφορα και σε ρωταει αν θελεις να κρατησεις τα παλια σου ή να βαλεις τα καινουρια. Μετα χρειαζεται stop/start το array για να παρει τις καινουριες επιλογες. Καλο θα ηταν να κλεισετε ολα τα apps που τρεχουν, ωστε π.χ. μην παει ο plex server να κανει refresh και μπερδεψει το τεστ.
Προσωπικα εβαλα τις default επιλογες και ειδα αισθητη βελτιωση στην ταχυτητα. Υποψιν οτι θα δειτε αυξηση στην χρηση ram (κυριως) και cpu (λιγοτερο ομως νομιζω). Επισης, ισως ασχετο, αλλα βλεπω πολυ πιο "σταθερες" ταχυτητες οταν κανω μεταφορα αρχειων μεσω του midnight commander. Στο dolphin και στο krusader εχω συνεχη ανεβοκατεβασματα. Στο MC κολλαει στο 40MB/sec.
Δοκιμαστε και γραψτε εντυπωσεις!
οταν κάνω copy/paste απο ενα pc στο unRAID ή σε οποιοδήποτε άλλο pc/nas και κάνω restart το router μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην μεταφορά των δεδομένων;
έχω βάλει το router να κάνει restart 1 φορά την εβδομάδα αλλα πολλές φορες αφήνω τα pc να κάνουν μεταφορά δεδομένων..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.