UPS-ΠΩΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ?

θελω να αγορασω ενα ups και δεν ξερω πως να υπολογισω τα va ωστε να παρω το σωστο

Η περίπου χ1.6 όπως ειπώθηκε για να βρεις τα VA, αλλά σχεδόν πάντα αναφέρουν δίπλα και τα watt τους...
Φυσικά όσο μεγαλύτερο πάρεις τόσο πιο πολύ ώρα θα έχεις αυτονομία, όσο πιο επώνυμο τόσο πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας θα έχει, και πάει λέγοντας...

δηλαδη εαν εαν το συνολο των συσκευων μας ειναι 1500wat θελουμε 2500αρι ups?

Αν εχεις πραγματικά 1500watt φορτία, θες από 2500VA και πάνω

Αλήθεια, τι σου καίει τόσο πολύ?

Last edited:
Οχι, μπορείς να πάρεις 1 χ 1000 και 1χ1500 ...

Το νούμερο που έδωσα είναι χονδρικά ώστε να κρατάει η μπαταρία περίπου 15 λεπτά ...

ΥΓ δεν υπάρχει οικιακή συσκευή με 2500 watt ...

Φυσικά, θα μπορούσες να αγοράσεις και δύο UPS, και να τους μοιράσεις τα φορτία σου...

**με πρόλαβαν... :2thumb22sup:

εντιτ Νο.2: 1500watt λέει, και όχι 2500... Αν εχει αθροίσει υπολογιστές, τηλεοράσεις, προβολείς, ενισχυτές...:BDGBDGB53:

Last edited:
Η περίπου χ1.6 όπως ειπώθηκε για να βρεις τα VA, αλλά σχεδόν πάντα αναφέρουν δίπλα και τα watt τους...
Φυσικά όσο μεγαλύτερο πάρεις τόσο πιο πολύ ώρα θα έχεις αυτονομία, όσο πιο επώνυμο τόσο πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά λειτουργίας θα έχει, και πάει λέγοντας...

Αλήθεια, τι σου καίει τόσο πολύ?

σκεφτομαι να παρω ενα "σοβαρο" πολυμπριζο -γιατι ο αριθμος συσκευων ανεβηκε-και συγχρονως να ειναι και ups.αλλα ετσι οπως φαινεται θα παω σε απλο πολυμπριζο.

pioneer 427xd 291w
denon 2807 500w
htpc enermax 500w

για να μην σας στα πολυλογω αυτα ειναι τα "θηρια" και ακολουθουν dvdplayer,nova,dvd-r,ps2 οποτε μαλλον θελω ups ντουλαπα...

σκεφτομαι να παρω ενα "σοβαρο" πολυμπριζο -γιατι ο αριθμος συσκευων ανεβηκε-και συγχρονως να ειναι και ups.αλλα ετσι οπως φαινεται θα παω σε απλο πολυμπριζο.

pioneer 427xd 291w
denon 2807 500w
htpc enermax 500w

για να μην σας στα πολυλογω αυτα ειναι τα "θηρια" και ακολουθουν dvdplayer,nova,dvd-r,ps2 οποτε μαλλον θελω ups ντουλαπα...

Μηπως για την τιβί είναι αρκετη μια ποιοτική μπρίζα ασφαλείας?
Το htpc πάλι, πολύ μου φαίνεται το 500άρι... Μηπως 500W είναι το τροφοδοτικό του? Δεν σημαίνει ότι καιει και τόσα... Για τσεκαρε εδώ:
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Μηπως για την τιβί είναι αρκετη μια ποιοτική μπρίζα ασφαλείας?
Το htpc πάλι, πολύ μου φαίνεται το 500άρι... Μηπως 500W είναι το τροφοδοτικό του? Δεν σημαίνει ότι καιει και τόσα... Για τσεκαρε εδώ:
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

ναι-500 ειναι το τροφοδοτικο.μπουρδα ειπα μαλλον.
την tv οντως μπορω να την βολεψω μονη της.

Το σωστό είναι ο Denon να μην μπει πάνω σε UPS, λόγω του συμβατικού τροφοδοτικού του (με μετασχηματιστή). Τέτοιου είδους συσκευές δεν δουλεύουν σωστά με τα φτηνά (line interactive) UPS που κυκλοφορούν.

Το σωστό είναι ο Denon να μην μπει πάνω σε UPS, λόγω του συμβατικού τροφοδοτικού του (με μετασχηματιστή). Τέτοιου είδους συσκευές δεν δουλεύουν σωστά με τα φτηνά (line interactive) UPS που κυκλοφορούν.

το εχω ξανακουσει αυτο...
οποτε παμε για ενα απλο-καλο-πολυμπιζο..

Εγώ πάλι εχω βαλει το htpc (και όλα τα ΠιΣι μου) σε UPS, και ενισχυτή και τηλεόραση σε πολύμπριζο ασφαλείας της APC...

Βεβαια η τιβί μου και ο ενισχυτής μου, μάλλον είναι κατώτερης αξίας από τα δικά σου (dp88), οπότε... -bye-

Επειδη θελω και εγω αυριο να παραγειλω ενα ups θελω να ρωτησω κατι ....

1.υπαρχει καμμια καλυτερη προταση απο το accupower 1000 που εχω στο μυαλο μου ? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701500

Η προταση να ειναι μονο απο e-shop , plaisio ,multirama ,μεγαλη αλυσιδα που να υπαρχει κορινθο..

2.Μπορω να συνδεσω πανω στο ups το σκληρο εξωτερικο δισκο (my book 500 e-sata) ? και με ποιο τροπο ? δηλαδη το κλασικο καλωδιο τροφοδοσιας πως θα το συνδεσω στο ups ? με τι καλωδιο-ανταπτωρα ?το ιδιο θελω να κανω και με κατι ηχεια υπολογιστη.....
Ποσο καταναλωνουν ο σκληρος δισκος τα ηχεια που εχω υποψω μου (inspire 7900 ) και η τft 19 οθονη ?

Να σημειωσω οτι τωρα εχω το pc και την οθονη panv se ena 600 merlin gerin και δεν κραταει καθολου ...απλως δεν σβηνει -κανει restart- και μετα ο χρονος μου φτανει ισα για να το κλεισω μετα το ρεσταρτ..

το υπαρχουν ups ειναι σε πολυμπριζο ασφαλειας της apc και του ειχα αλλαξει προσφατα μπαταρια ..οπως το ειχα δωσει πισω για τσεκαρισμα(για αλλο λογο)

ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΜΟΥ ?

Εγώ πάλι εχω βαλει το htpc (και όλα τα ΠιΣι μου) σε UPS, και ενισχυτή και τηλεόραση σε πολύμπριζο ασφαλείας της APC...

Βεβαια η τιβί μου και ο ενισχυτής μου, μάλλον είναι κατώτερης αξίας από τα δικά σου (dp88), οπότε... -bye-

ανεξαιρετως φιλε lykman εαν ειναι ακριβοτερα ή οχι ,κοιταμε να τα προφυλαξουμε-οσο μπορουμε.
στο σπιτι εχω 4 5πριζα της mge-χροοοοοονια- και προς το παρον δεν εχω κανενα προβλημα.
το "προβλημα" ειναι οτι στο καθιστικο οι πριζες πληθυναν (9..!)και καπως πρεπει να τις βολεψω αλλα συγχρονως να σφουγγαριζει και η γυναικα μου..:furious3::furious3:
το ups πηγα να το συνδυασω με το-καταρχην-μεγαλο πολυμπριζο και αω κατσει και σαν ups δεν με χαλαει.
βλεπω ομως οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα..