Urgent call! Aγορά κεντρικού

Θα χρειαστεί να προβλέψεις η βάση να έχει μια μικρή κλίση αφού θα πάει χαμηλότερα ακόμη. Να σημαδεύει το ηχείο τους ακροατές.

Ακριβώς Λεωνίδα! Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω με ένα βιβλίο στα μπροστινά ποδαράκια, όπως φαίνεται στη φωτό, αλλά για χαμηλότερα ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη κλίση.
Το καλό είναι ότι τα ποδια του lynx είναι λαστιχένια - δεν γλυστράει καθόλου και σε μεγαλύτερη κλίση βέβαια εγώ θα προτιμήσω την minimum αποδεκτή.

Ίσως να κόψω και το δρόμο του μπάσου, προς τα πίσω για παν ενδεχόμενο, αν και όπως προείπα δεν δημιουργεί πρόβλημα στις έως τώρα δοκιμές... τουναντίον :-)

Ανακαλώ ότι σου από κοντά για το κεντρικό της σειράς . Ίσως ήμουνα πολύ κοντά και το είδα λάθος. Τα ματσαρίσματα και τα λοιπά + και - εσύ τα ξέρεις.

Πάντως εγώ θα δοκίμαζα και τον Παυλάρα στο σκαμπώ να απαγγέλει κανένα παραμύθι.

Για τη βάση δεν ξέρω να την κάνεις στον μαραγκό από το ίδιο ξύλο να φαίνεται σαν προέκταση του επίπλου. Ετσι και αλλιώς οι βάσεις των lynx είναι περίεργες και να την ματσάρεις με ιδιοκατασκευή το βλέπω δύσκολο.

ΥΓ.

Χάλια σε αντανακλάσεις η vt30 χάλια χάλια :ADFADF1:

Last edited:
Ανακαλώ ότι σου από κοντά για το κεντρικό της σειράς . Ίσως ήμουνα πολύ κοντά και το είδα λάθος. Τα ματσαρίσματα και τα λοιπά + και - εσύ τα ξέρεις.

Πάντως εγώ θα δοκίμαζα και τον Παυλάρα στο σκαμπώ να απαγγέλει κανένα παραμύθι.

Για τη βάση δεν ξέρω να την κάνεις στον μαραγκό από το ίδιο ξύλο να φαίνεται σαν προέκταση του επίπλου. Ετσι και αλλιώς οι βάσεις των lynx είναι περίεργες και να την ματσάρεις με ιδιοκατασκευή το βλέπω δύσκολο.

ΥΓ.

Χάλια σε αντανακλάσεις η vt30 χάλια χάλια :ADFADF1:

Η βάση για το piccolo θα είναι πιο ωραία γκαραντί... θα είναι σαν προέκταση των στυλοβατών του ρακ... Χρώμα κτλ αν είναι ίδιο με το ρακ ο ίδιος θα το βάψει θα έρθει. Αν γίνει λάκα, θα βάφει μέχρι να το πετύχει...λολ

Το βασικό πάντως είναι ο ήχος και σε αυτό πάμε καλά (πολύ καλά! :marchmellow:)

με όλα τα φώτα αναμμένα...:smash: :music-smiley-005: αλλά live εντάξει, κάτι φαίνεται... χεχε

Μάλλον θα προχωρήσω με το Lynx...

Μια τελευταία άποψη έστω και για το αισθητικό μέρος θα ήταν καλοδεχούμενη...

:ernaehrung004:

Χωρις να διαθετω πολλες γνωσεις γυρω απο τα AV στησιματα, αλλα καθαρα επειδη ξερω το συγκεκριμμενο χωρο, εχω την αισθηση οτι τα συγκεκκριμμενα μπροστινα στο συγκεκριμμενο στησιμο, δεν χρειαζονται τοσο μεγαλο κεντρικο, η πληροφορια μπορει να ρθει κ απο το μικρο πικολο το οποιο λογω κατασκευης αντεχει αχρωματιστα σε σταθμες. Επιπλεον αισθητικα θα ναι σιγουρα πιο εναρμονισμενο σε μεγεθος σε σχεση με το επιπλο πισω.

Αμαν ρε Παντέλο και ότι άρχισα να το σιγουράρω... χαχαχαχα...

πλάκα κάνω και έχεις δίκιο. Απλά επειδή το piccolo δεν το έχω ακούσει, φοβάμαι μήπως πάει πιο "πολύ" στα πρίμα με τα 4άρια ρε συ... και προφανώς θα καλύψει μεγαλύτερο μέρος του ρακ...
δεν μπορώ να το φανταστώ έτσι ο άμοιρος, το άλλο το ακούω και καταλαβαίνω... αύριο πάντως όπως και να έχει θα βάλω παραγγελία...

Χωρις να διαθετω πολλες γνωσεις γυρω απο τα AV στησιματα, αλλα καθαρα επειδη ξερω το συγκεκριμμενο χωρο, εχω την αισθηση οτι τα συγκεκκριμμενα μπροστινα στο συγκεκριμμενο στησιμο, δεν χρειαζονται τοσο μεγαλο κεντρικο, η πληροφορια μπορει να ρθει κ απο το μικρο πικολο το οποιο λογω κατασκευης αντεχει αχρωματιστα σε σταθμες. Επιπλεον αισθητικα θα ναι σιγουρα πιο εναρμονισμενο σε μεγεθος σε σχεση με το επιπλο πισω.

The bigger, the better. Δεν είναι οι στάθμες, αλλά η πληροφορία και το εμπρός μέτωπο που μεγαλώνει απίστευτα. Για ταινίες συζητώ. Για μουσική κοιτάμε άλλα.

Να δώσω ένα απτό παράδειγμα:
Είχα στήσει στη δουλειά μια πεντάδα revolution με τα 4άρια μεγάφωνα. Τα εμπρός ήταν δαπέδου με δύο τεσσάρια drivers, και το κεντρικό οριζόντιο με 2 4άρια drivers. Απολύτως ματσαρισμένα κλπ. Έβαλα για δοκιμή ένα μεγάλο κεντρικό από Martin Logan, theater i, νομίζω, και έπαθα τεράστιο σοκ από την πληροφορία και τα εφφέ. Εκεί που άκουγες το ελικόπτερο να κατεβαίνει απλά μπροστά σου με το revolution, με το μεγάλο κεντρικό.... αισθανόσουν τον αέρα από τις λεπίδες του έλικα... .

Αν φτιάξεις από ξύλο ένα κομμάτι σε σχήμα π και το βάλεις στο πάνω ράφι ώστε να ενσωματώσεις το ηχείο στο έπιπλο, η οθόνη θα πάει πολύ ψηλά?

The bigger, the better. Δεν είναι οι στάθμες, αλλά η πληροφορία και το εμπρός μέτωπο που μεγαλώνει απίστευτα. Για ταινίες συζητώ. Για μουσική κοιτάμε άλλα.

Να δώσω ένα απτό παράδειγμα:
Είχα στήσει στη δουλειά μια πεντάδα revolution με τα 4άρια μεγάφωνα. Τα εμπρός ήταν δαπέδου με δύο τεσσάρια drivers, και το κεντρικό οριζόντιο με 2 4άρια drivers. Απολύτως ματσαρισμένα κλπ. Έβαλα για δοκιμή ένα μεγάλο κεντρικό από Martin Logan, theater i, νομίζω, και έπαθα τεράστιο σοκ από την πληροφορία και τα εφφέ. Εκεί που άκουγες το ελικόπτερο να κατεβαίνει απλά μπροστά σου με το revolution, με το μεγάλο κεντρικό.... αισθανόσουν τον αέρα από τις λεπίδες του έλικα... .

Η καλυτερη πληροφορια μαλλον προηλθε περισσοτερο απο την απειρως καλυτερη αναλυση του ML που οπως και να χει ειναι αλλη κλαση απο το τιμιο Tannoy. Παντως αντιλαμβανομαι το σκεπτικο σου.

Η καλυτερη πληροφορια μαλλον προηλθε περισσοτερο απο την απειρως καλυτερη αναλυση του ML που οπως και να χει ειναι αλλη κλαση απο το τιμιο Tannoy. Παντως αντιλαμβανομαι το σκεπτικο σου.

Η καλύτερη πληροφορία όντως ήρθε από την άλλη κλάση. Η περισσότερη πληροφορία ήρθε από το μέγεθος. Για όσο καιρό είχα τα Eyris DC3, φαινόταν η τρύπα στο κέντρο από το μικρό δορυφόρο που έχω για κεντρικό.

Το στοίχημα στο home cinema είναι να έχεις όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφο πεδίο. Ο Νίκος για την ώρα παίζει με ένα δορυφοράκι για κεντρικό. Μεγαλώνοντας το κεντρικό ηχείο μεγαλώνει το πεδίο εμπρός.

Περισσοτερη πληροφορια στη δικη μου αντιληψη σημαινει μεγαλυτερη αναλυση. Μεγαλυτερο μεγεθος οπως το αντιλαμβανομαι σημαινει μεγαλυτερος ογκος στην πληροφορια. Ο Νικος οτι και να παρει μετα το μικρο φοκαλ, ειτε το Piccolo ειτε το Lynx η διαφορα θα ειναι χαωδης. Το μικρο πικολο μονο πικολο δεν ακουγεται και αν το καλοσκεφτει καποιος, συνηθως τα κεντρικα εχουν μεγαφωνα μια ιντσα μικροτερα απο αυτα των μπροστινων, και αυτο συμβαινει σε πολλα πακετα Front-center εταιριων οπως η Q-Acoustics, Dali κλπ. Το καλο με το χωρο του Νικου ειναι οτι ακριβως μπροστα απο την τριαδα των ηχειων δεν υπαρχει αχανης χωρος να διαχεεται ο ηχος και να "χαθουν" τα ηχεια. Το γεγονος οτι ο απεναντι τοιχος ειναι αρκετα κοντα μαλλον ειναι θετικο στο AV, κ το αντιθετο στο δικαναλο. Αυτη ειναι η δικη μου λογικη sto γιατι δεν χρειαζεται μεγαλυτερο κεντρικο απο το picolo και το σχολιο μου ηταν για το ηχειο εξαρχης.
Τα περαιτερω του 5καναλου τα ξερετε καλυτερα απο μενα και με την ελλειπη μου γνωση θα ταν υβρη να συνεχισω να μιλαω για ξενα χωραφια. Ετσι κ αλλιως οποια αλλαγη προς το καλυτερο θα ναι.

Προσπαθούσα να κεντρίσω το ενδιαφέρον του Βλάχου...:flipout:

:laugh:

Με Πάριο μάναμ;

Γκρέμισε το τζάκι...... :smash:

Χαιρετίσματα στην σύζυγο. Αν γκρινιάζει που σου βάζω ιδέες, θα έρθω επίσκεψη με γλυκά..... :p

Περισσοτερη πληροφορια στη δικη μου αντιληψη σημαινει μεγαλυτερη αναλυση. Μεγαλυτερο μεγεθος οπως το αντιλαμβανομαι σημαινει μεγαλυτερος ογκος στην πληροφορια. Ο Νικος οτι και να παρει μετα το μικρο φοκαλ, ειτε το Piccolo ειτε το Lynx η διαφορα θα ειναι χαωδης. Το μικρο πικολο μονο πικολο δεν ακουγεται και αν το καλοσκεφτει καποιος, συνηθως τα κεντρικα εχουν μεγαφωνα μια ιντσα μικροτερα απο αυτα των μπροστινων, και αυτο συμβαινει σε πολλα πακετα Front-center εταιριων οπως η Q-Acoustics, Dali κλπ. Το καλο με το χωρο του Νικου ειναι οτι ακριβως μπροστα απο την τριαδα των ηχειων δεν υπαρχει αχανης χωρος να διαχεεται ο ηχος και να "χαθουν" τα ηχεια. Το γεγονος οτι ο απεναντι τοιχος ειναι αρκετα κοντα μαλλον ειναι θετικο στο AV, κ το αντιθετο στο δικαναλο. Αυτη ειναι η δικη μου λογικη sto γιατι δεν χρειαζεται μεγαλυτερο κεντρικο απο το picolo και το σχολιο μου ηταν για το ηχειο εξαρχης.
Τα περαιτερω του 5καναλου τα ξερετε καλυτερα απο μενα και με την ελλειπη μου γνωση θα ταν υβρη να συνεχισω να μιλαω για ξενα χωραφια. Ετσι κ αλλιως οποια αλλαγη προς το καλυτερο θα ναι.

Ναι δεν διαφωνώ, αυτά που λες σωστά είναι. Απλά ένα μεγάλο κεντρικό "ενώνει" καλύτερα το εμπρός πεδίο. Δεν είναι το θέμα να ακούς πιο καθαρά (να έχεις καλύτερη ανάλυση) ή να ακούς περισσότερες λεπτομέρειες. Το θέμα είναι να ακούς αυτό που ακούς στη σωστή του διάσταση.

Τα κεντρικά που έχουν μια ίντσα μικρότερη από τα εμπρός, έχουν συνήθως δύο γούφερ. Και υπάρχει ο περιορισμός στις διαστάσεις, καθώς σχεδιάζονται για να χωράνε σε έπιπλο.

Τέλος πάντων, στους χώρους που ζούμε κάνουμε αναγκαστικούς συμβιβασμούς.

Και φυσικά μιλάω κι εγώ στο θεωρητικό επίπεδο Παντελή, καθώς εσύ γνωρίζεις από πρώτο χέρι τα ηχεία που συζητάμε. :ernaehrung004:

Παντέλο και Λεωνίδα στην ουσία δεν διαφωνείτε... απλά μετουσιώσατε το δίλημμά μου στη τεχνική του μορφή.

Παντελής:
1) Το μικρότερο piccolo (μάλλον) δεν θα υστερήσει σε ανάλυση και ομοιογένεια.
2) Το piccolo θα ακολουθήσει τα τετριμμένα στην τοποθέτηση, άρα ηχητικά θα είναι εξασφαλισμένα σωστότερο - σύμφωνα με τις προδιαγραφές κατασκευής και προορισμού τοποθέτησης... αντίθετα το lynx δεν έχει σχεδιαστεί να παίζει στους 25 πόντους απο το έδαφος (κάτι που όμως στις δοκιμές μου δεν επαληθεύτηκε - μια χαρά έπαιξε)
3) Η τοποθέτησή του θα είναι αισθητικά καλύτερη, αφού έχει μικρότερο βάθος/όγκο και θα μπει μπροστά και όχι μέσα στο έπιπλο...

(Λεωνίδας)
1) Mε το lynx είναι εξασφαλισμένη η ομοιογένεια της τριάδας (ίδια ηχεία)...
2) Το piccolo θα έχει (μάλλον) λιγότερα σώματα/όγκο πληροφορίας στις μεσοχαμηλές λόγω μεγέθους woofers και βάθους καμπίνας
3) Αισθητικά το lynx δεν θα υστερήσει, αφού ταιριάζει με τα front και δεν καλύπτει το έπιπλο σε σημαντικό βαθμό (στη πράξη δεν με χάλασε καθόλου το αισθητικό μέρος με το lynx - αλλά είναι υποκειμενικό αυτό)

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μου είναι αποκλειστικά στα υπογραμμισμένα.
Αν τα "μάλλον" συνοδεύονται και απο διαφορετικό τιουνάρισμα του piccolo στις υψηλές συχνότητες ώστε να επιτευχθεί τονική ισορροπία, με αποτέλεσμα το ματσάρισμα με τα front να είναι πρακτικά εφάμιλλο με τα lynx υπάρχει θέμα...... αν το γνώριζα αυτό θα ήταν ευκολότερη η επιλογή.
Είναι όμως κάτι που (προφανώς) μόνο με δοκιμή μπορεί να το μάθουμε... αρα μάλλον ποτέ... εκτός αν έχει κάποιος το piccolo star και μου το δανείσει για 2-3 ώρες...

Προς το παρόν είμαι ακόμα στο 51-49 υπέρ του lynx, με δεδομένα την ομοιογένεια, την δοκιμασμένα καλή ηχητικά απόδοσή του (παρά την χαμηλή τοποθέτηση) και αποδοχή σε μεγάλο βαθμό του αισθητικού μέρους της αναζήτησης (υποκειμενικό και χωρίς να λέω ότι είναι πιο ταιριαστή απο την λύση piccolo με το μικρό βάθος).

Λέω να αναβάλλω την απόφαση 1-2 μέρες ακόμα... και να δεν... ας αποφασίσει η γυναίκα... μιας και τελικά (Κωστή...) ενέδωσε για την εξαΰλωση του τζακιού, ας της κάνω τη χάρη με το κεντρικό... :ADFADF1: Βασικά όπως πάμε πρώτα θα φύγει το τζάκι και μετά θα πάρεις κανα δικάναλο να ακούσει Τερζή της προκοπής...:ADFAD2:

@ toliskot
H πιθανότητα τοποθέτησης του κεντρικού πάνω στο ρακ και κάτω απο τη τηλεόραση, απορρίφθηκε στο στάδιο επιλογής τηλεόρασης και σχεδίασης του ρακ...
Με δεδομένα:
α) το μέγεθος του ρακ - δεν μπορούσε να ξεπεράσει σε πλάτος τα 140cm, οπότε το κεντρικό του κομμάτι αναγκαστικά έγινε μικρότερο και δεν χωράει κεντρικό ηχείο πλάτους πάνω απο 25 cm... επίσης, έτσι κι αλλιώς, δεν ήθελα να έρχεται σε επαφή ηχείο με το ρακ...
β) το φίλτρο τύπου "περσίδων" των VT30, την καθιστούν ακατάλληλη για τοποθέτηση αισθητά πάνω (ή κάτω) απο το επίπεδο των ματιών (κάτι σαν την θέαση υπο μεγάλη γωνία σε lcd...) οπότε το ύψος τοποθέτησής της ήταν δεδομένο (εδώ έπαιζε και η λύση να δώσω κλίση προς τα κάτω, αλλά οι τιμές των βάσεων τοίχου με ικανή κλίση στον οριζόντιο και κατακόρυφο άξονα ήταν μη αποδεκτές για μένα - ενώ επίσης προτιμούμε να βλέπουμε υπότιτλους στο ίδιο επίπεδο με αυτό των ματιών μας και έως 15 πόντους πιο πάνω - όχι περισσότερο.
γ) οι ενισχυτές στο κάτω μέρος του ρακ έπρεπε να "αναπνέουν"... δεν μπορούσα να τους στριμώξω σε μικρότερο σε ύψος ρακ - άσε που μπορεί στο μέλλον να επιλεχθεί κάποιος μεγαλύτερος σε ύψος, οπότε...

είναι καλή η ιδέα σου γενικώς (θα μου έλυνε τα χέρια με το phoenix), ακόμα καλύτερη δε αν μπορούσα να τοποθετήσω την tv σε μια βάση στο τοίχο... αλλά ειδικώς δεν μπόρεσε να βρει εφαρμογή και απορρίφθηκε προ καιρού, για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω.

Last edited:

Τί θα κάνομεν ρε γμτ με τα τζάκιααααααααααα!?!?!?!?!?!?! :rifle: :rifle: :rifle:

Τί θα κάνομεν ρε γμτ με τα τζάκιααααααααααα!?!?!?!?!?!?! :rifle: :rifle: :rifle:

Αντώνη, τι θα κάνεις, εννοείς... γιατί εγώ πήρα το οκ απο το στρατηγό!!! :a0210:

Αρκεί βέβαια να βρω τα λεφτά της ανακαίνισης, γιατί θα πρέπει να αλλάξει και ο καναπές... :tdown:

Όπως πάμε, προβλέπω ότι έχουμε ακόμα πολύυυυυυυυυυ μέλλον...:smash:

Θα τα αναβετε, θα βαζετε τη μουσικουλα συνοδευτικα, διπλα το ποτακι σας και θα γουσταρετε.

Αυτές τις παπαριές έλεγε και ένας άλλος φίλος και μάλιστα μπροστά στη γυναίκα και δεν ξαναπάτησε...

κανόνισε... :flipout::flipout:

Last edited:
Δεν θα ορκιζομουν απο αυτο που ακουσα οτι τα Piccolo εχουν λιγοτερα σωματα και ογκο απο το Lynx, παρολο που ετσι μπορει να συμπερανει καποιος απο τα χαρακτηριστικα. Το μικρο μαλλον επειδη ειναι προσανατολισμενο κ σε AV, ακουγεται πολυ μπαμπατσικο περα απο το μεγεθος του.

Που το άκουσες, με τι το άκουσες, πως το σύγκρινες με το παίξιμο τριών lynx κτλ...
άσε Παντέλο παραμένουμε στο "μάλλον" με τα piccolo.

Φυσικά αναγνωρίζω ότι μοιάζει με την (συνολικά) σωστότερη λύση. Αν δεν υπήρχε αυτό θα είχα παραγγείλει ήδη τα lynx άλλωστε.