USB Audio από Android devices (smartphones/tablets) σε USB DAC's

Δυστυχως το Nexus ουτε με την prodigy cube παιζει απροβλημάτιστα...

μην βιάζεσαι να το αποδώσεις στο nexus.
Πολύς κόσμος που είχε την prodigy τελικά είχε προβλήματα κάποιου είδους.

ok αλλα στο site του προγραμματος αναφερει πως μπορει να έχει θεμα το εν λόγω τηλεφωνο με κάποια interfaces και ΔΕΝ αναφερει με ποια ΔΕΝ έχει θεμα βεβαια... ετσι κ αλλιως ακομα το εν λόγω πρόγραμμα δεν μπορει να μας εξυπηρετήσει 100% μιας και έχει φτιαχτεί για εγγραφή και δεν μπορεις να φτιάξεις ουτε μια απλή λιστα αναπαραγωγης... πρέπει να φορτωνεις ενα ένα τα κομματια κ εννοώ αφου τελειωσει το ενα να φορτωνεις το επόμενο... ε δεν λέει οσο μινιμαλ και να ειναι διατεθημενος να γινει κανεις! Ελπίζω κάποια στιγμή να έχει την δυνατότητα εστω και μιας απλής "τρεχουσας" λιστας αναπαραγωγης... ή ακομα καλυτερα καθως εξελισουν τον οδηγο τους να φτιάξουν κ ενα κανονικό "παιχτήρι"

Προς ωρας παιζω με το NeutronMP το οποιο κάνει το νέξους να έχει σχετικά αποδεκτό ηχο

Είδα ότι επιβεβαιωμένα το Galaxy S4, παίζει κανονικά με το Fiio e17... οπότε, μιας και έχω και τα δύο, προχώρησα σε παραγγελία καλωδίου microUSB σε miniUSB OTG...

Θα είναι ο ιδανικός σύντροφος για ακροάσεις το καλοκαιράκι...

Παραθέτω και την τοπολογία του καλωδίου USB OTG για όσους δεν γνωρίζουν την διαφορά από τα απλά καλώδια και αντάπτορες.

difference_circuit_271738111300.jpg

Έφτασε το καλώδιο http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=261251996699 και δουλεύει άψογα.

Uploaded with ImageShack.us

συγνώμη την φωτογραφία την έβγαλα χωρίς φλας διότι γυάλιζαν οι οθόνες...

Ο ήχος είναι άψογος και δεν είμαι σε θέση να πω εάν διαφέρει από όταν τα αρχεία παίζονται από το pc...

Νομίζω είναι κάτι που όποιος έχει κάποιο μικρό dacάκι και smarthpone πρέπει να δοκιμάσει!!

Εχει προσπαθησει κανεις να δωσει usb σημα σε dac με το minix neo? Εχουν βγει drivers usb για android για να μπορει πχ να παιξει το xbmc απο usb?

Αντε να δουμε πότε θα βγει και κανενας player που να έχει μια -εστω και "Σπαρτιάτικη"- διαχείρηση βιβλιοθήκης ο οποίος να υποστηρίζει usb audio.
Γιατί καλό το USB Audio Recorder αλλά αν θες να ακούσεις μουσική πρέπει να φορτώνεις ένα ένα τα κομμάτια

Χμμμ... ναι...

Πάντως εγώ που έκανα δοκιμές με πολλούς players είδα ότι όλοι κάνουν downsample...

Υπάρχει κάποιος που να μην κάνει?

Όλα τα players παίζουν... απλά μόνο το USB Audio Recorder μου βγάζει πάνω από 16/44,1 (λειτουργεί κανονικότατα με 24/96).

To Neutron λειτουργεί κανονικότατα αλλά επίσης βγάζει μόνο 16/44,1 μήπως κάνω κάτι λάθος?

Χμμμμ από ότι λέει και στα specs του υποτίθεται πως παίζει...
Για ρίξε μια μάτια στις ρυθμίσεις.. Θα το ψαξω κ εγώ.

Υπό το μενού resampling έχει 3 επιλογές αλλά όχι απενεργοποίηση.
Βέβαια ίσως έχει να κάνει κ με τον DAC του τηλεφώνου. Δλδ αν το πρόγραμμα βλέπει πως ο DAC δεν παίζει πάνω άλλο 16/44.1τότε κάνει resampling...
Εγώ δεν μπορώ να το τσεκάρω αλλιώς...
Έχεις δει αν στο δικό σου τηλ, στο μενού audio hardware, βλέπει το fiio;;
Αυτό θα ήταν εξαιρετικό...

Χρήστο σε εμενα το Neutron δείχνει να παιζει 24/96 κανονικά...
Σου λέω τι δειχνει στην οθόνη του τηλ. Δεν ξέρω τι μπορει να βγαζει σε πιθανη επικοινωνια με εξωτερικο DAC.

Εχει προσπαθησει κανεις να δωσει usb σημα σε dac με το minix neo? Εχουν βγει drivers usb για android για να μπορει πχ να παιξει το xbmc απο usb?

Εγώ έχω φτιάξει το παρακάτω setup:
Usb android stick σύνδεση με usb dac και setup το XBMC. Για stick έχω το απλό MK808B και για dac έχω το hifimediy usb sabre dac. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν περνάει 96αρι η κάνει downsample.....