USB DAC MUSICAL FIDELITY

Αν για να "ακούγεται" της προκοπής,πρέπει να του ρίξεις άλλα 100 ευρό σύν τα...εργατικά...

Re: Απάντηση: USB DAC MUSICAL FIDELITY

πιο πάνω δεν έχω ίδια εμπειρία για να κρίνω...

Nα σας πω μια ιστορία
Έλληνας πάει στη Γερμανία,
με τα πρώτα λεφτά πάιρνει hifi δυνατο...

το βαζει δυνατα το απόγευμα κιόλας,
έρχεται ένας κύριος σε λίγο του δίνει ένα χαρτί..
την επόμενη το βαζει δυνατα το απόγευμα,
έρχεται ένας κύριος σε λίγο του δίνει άλλο ένα χαρτί..

την μεθεπόμενη πάλι μουσική δυνατά,
έρχεται ένας κύριος μαζι με εναν ατυνομικό ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
τα μηχανήματα, του δινουν κι ενα χαρτί!!!...

Ας πρόσεχε. Το χαρτί το διάβασε; Ήταν μια Mahnung (προειδοποίηση), κάτι σαν εξώδικο. Σε πολιτισμένες χώρες δεν παίζουν με την κοινή ησυχία και την όχληση από θόρυβο. Και ότι το hifi ήταν δυνατό δε σημαίνει ότι ήταν και καλό.

παντως αν μου το κανουν δωρο θα χαρώ!...

τσπ, πέρα από πλάκα στην Ελλάδα δεν υπάρχει η δυνατότητα
για money back αγορες της μιας βδομαδας.

το παίρνεις το δοκιμάζεις και αποφασίζεις,
ή το στέλνεις πίσω ή το πληρώνεις....

Οχι,αλλά στα σοβαρά μαγαζιά,δίνεται η δυνατότητα ακρόασης στο σπίτι.

Στο sterophile αυτού του μήνα θα βρείτε μετρήσεις για το v-dac.

Αν για να "ακούγεται" της προκοπής,πρέπει να του ρίξεις άλλα 100 ευρό σύν τα...εργατικά...
Εντάξει αν μετράς τα "εργατικά", δεν έχει πια νόημα το DIY γενικώς.
Aν δεν τα μετράς, για 180+100=280 δεν είναι και άσχημο.

Πάντως θολό εγώ δεν θα το'λεγα (με μπαταρία), ίσα-ίσα. Έχει και καλή εικόνα.
"Καθισμένο"; Λίγο. Με μπαταρία πολύ λίγο.

Re: Απάντηση: USB DAC MUSICAL FIDELITY

Από την άλλη, χαζεύω εις τον Θωμάν αυτή τη στιγμή:
SRC-2496 με 95 ....

καλημερα στη παρεα!!! τι σε κανει να πιστευεις οτι το src 2496 θα σε ικανοποιησει?? να ξερεις θελει αρκετη δουλεια για να παιξει αυτο το μαραφετακι

Επειδή έχω ακούσει και τα δυο στο σύστημα μου το 2496 άφτιαχτο είναι πολύ καλύτερο. Η βελτίωση και των δυο είναι σχετικά απλή με ποιο απλή αυτήν του 2496.
Η διαφορά είναι ότι στο vdac πρέπει να μείνει ο πρώτος τελεστικός που κανει το I/U και μάλιστα να προστεθεί εκεί ένας πυκνωτής για ένα πρώτο φιλτράρισμα αφού είναι απαραίτητο στο συγκεκριμένο dac. Αντιθέτως στο 2496 απλά αφαιρείς όλο το αναλογικό μέρος και παίρνεις έξοδο με ένα πυκνωτή από το akm. Τελικά το 2496 είναι πάλι αρκετά καλύτερο από το vdac.
Γενικώς είναι ένα μηχάνημα που τα έχει όλα και είναι πραγματική ευκαιρία αφού με κάποιες βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν και από άπειρο χομπιστα μπορεί να γίνει εξαιρετικό.
Στη χειρότερη το κρατάς σαν απσαμπλερ όπως έχω κάνει και εγώ που βελτιώνει πραγματικά οποιοδήποτε dac μπορεί να δεχτεί 24/96.

κατα την γνωμη μου παντα ,το 2496 θελει βελτιωσεις και στην τροφοδοσια του,εκτος απο την παρακαμψη του αναλογικου του (κι εγω ετσι το ειχα κανει,παιρνοντας εξοδο κατ ευθειαν απο το ΑΚ,μεσω πυκνωτη -μεχρι που το τηγανισα :) :) ) ...τελος παντων
..εγω πηρα καλυτερο αποτελεσμα με nonos dac με TDA 1545....χωρις βεβαια τις ευκολιες του 2496..

Απάντηση: Re: USB DAC MUSICAL FIDELITY

Επειδή έχω ακούσει και τα δυο στο σύστημα μου το 2496 άφτιαχτο είναι πολύ καλύτερο...
Περιγραφή του ηχητικού χαρακτήρα του SRC-2496 άλλος κανείς; (αν είναι και σε σχέση με κάποιο άλλο DAC ακόμα καλύτερα, για να καταλαβαίνουμε τι λέμε).
Kontr, μπορείς να γίνεις πιο περιγραφικός; Και σε σχέση με το V-DAC, και σε σχέση με άλλα DAC που τυχόν το σύγκρινες;

Όσοι έχετε "σκαλίσει" SRC-2496 και V-DAC, μετά το "σκάλισμα" μέχρι που φτάνουν; (και πάλι σε σχέση με κάποιο άλλο DAC αν είναι δυνατόν, για να καταλαβαίνουμε τι λέμε).

Το πλήρες πακέτο της μετατροπής του 2496 περιλαμβάνει και το τροφοδοτικό. Αλλά το ίδιο ισχύει και για το vdac. Στο δεύτερο μάλιστα η αλλαγή του τροφοδοτικού είναι επιβεβλημένη αφού είναι τραγικό. Υπάρχουν όντως πολλά dac τα οποία είναι λίγο καλυτέρα από το 2496. ίσως όχι συνολικά αλλά πχ το dac το οποίο αναφέρεις έχει μια αξεπέραστη μεσαία σε βάρος δυστυχώς των άκρων. Είναι πιστεύω θέμα γούστου περισσότερο σε αυτές τις κατηγορίες και γιαυτο όλοι έχουμε μαζέψει καμιά κατοσταρια dac χαχαχαχαχα….
Αυτό που πρέπει όμως να τονίσουμε είναι ότι για να βρεις ένα dac στο εμπόριο το οποίο να παίζει καλυτέρα από ένα φτιαγμένο 2496 πχ πρέπει να πας σε τεράστια ποσά (αν υπάρχει κάποιο τέτοιο γιατί εγώ δεν το έχω βρει ακόμη)

Εγώ πάντως μετά από πολύ ψάξιμο και πολλές δοκιμές (το μονό που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ είναι το καινούριο βαφαλο) έχω καταλήξει στον εξής συνδυασμό(συνδυασμό της εβδομάδας θα τον έλεγα καλυτέρα):
Το 24/96 σαν απσαμπλερ ένα λαμπουζερα με τροφοδοσία μπαταρίας και DC σύζευξη σε ένα λαμπάτο μπαφερ.
Αυτά για spdif την οποία παίρνω από ένα μιντια πλειερ ή από ένα τρανσπορτ.
Από pc έχω καταλήξει στο EMU 0404 (αν και έχω ακούσει και καλυτέρα πχ το 1616) λόγω λαπτοπ και ευκολίας.

Το 2496 σε σχέση με το vdac είναι ποιο εύκολο στην βελτίωση με πολύ περισσότερες δυνατότητες και παίζει καλυτέρα και άφτιαχτο και φτιαγμένο. Και αυτό μάλλον οφείλεται στην απουσία τελεστικού στο πρώτο.
Αυτά βέβαια από spdif αφού το 2496 δεν νογαει από usb.

εγω παντως τα <<πεταξα>> ολα απο το συστημα μου κι εχω καταληξει τουλαχιστον εδω και τρια χρονια ν ακουω απο ενα northstar,24-192,(οχι αυτο με τα ta xlr αλλα το απλο με τα rca) το οποιο εχω σκαλισει ελαχιστα κι ειμαι πααααρααα πολυ ευχαριστημενος!!! ουσιαστικα ησυχασα με το θεμα dac :drummer:
...για αλλαγη ομως εχω κι ενα nonos με tda1545,απειραχτο για την ωρα..(ισως να του φτιαξω λαμπατο σταδιο εξοδου)..

βεβαια ..το βουβαλακι ...το ζαχαρωνω...αλλα δεν μπαινω στην διαδικασια να το φτιαξω,αν δεν το ακουσω σπιτι μου (το ακουσα λιγακι σε φιλο φιλου,αλλα μονο αν το ακουσω στο δικο μου συστημα ,θα ξερω αν τελικα αξιζει να μπω στη διαδικασια να το φτιαξω)

Last edited:
Πολύ καλές επιλογές το ένα είναι ένα άριστο dac με ότι ποιο σύγχρονο σε τσιπσετ (τουλάχιστον στα 24 βιτ) και τρομερή κατασκευή, και το άλλο είναι το μονό που μπορεί να σου προσφέρει κάτι διαφορετικό.