USB DVB-T TUNER Dreambox 800

Re: USB DVB-T TUNER DM800

Καλησπερα.Εχω τον DM800HD PVR CLONE με ενιγκμα 2 και κερνελ 2.6.18.7.3 πηρα και το κρυπτο 50 προσπαθω 2 ημερες τωρα και δεν εχω καταφερει τιποτα.Υπαρχει τροπος να το κανω να παξει?
Τo θέμα ειναι ποτέ το αγορασες....
Σύμφωνα πάντα με το site της Crypto:
http://cryptoelectronics.gr/catalog/partlist.aspx?CategoryID=504
Redi PC 50 - chipset Realtek 2832
Redi PC 100 - chipset Sinus video
Redi PC 150 - όπως το 50 Realtek
Redi PC 200 - δεν θυμάμαι τι είδα στους drivers νομίζω ειναι σε κατηγορία που δεν υπάρχουν drivers
Redi PC 250 - Afatech 9015

Επομένως παίζουν μόνο το 100 και το 250 (και το παλιό 50). Τα αλλά τα ξεχνάμε....
Μπορείτε να βρείτε το chipset στα αρχεία με κατάληξη .inf αν κατεβάσετε τους drivers από το πιο πάνω site.

Επίσης το tuner που δίνει το Πλαίσιο (μόνο το ψηφιακό) ειναι το ίδιο με το redi pc 50....

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Καλή Χρονιά!

περασα το τελευταιο pli και σταματησε να δουλευει το στικακι που ειχα! af9015! σε παλια εκδοση του pli δουλευε οκ! βαζω drivers αλλα βγαζει error. καμια ιδεα?

Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

καλησπερα και χρονια πολλα!
για το nemesis η ενεργοποιηση γινεται με μπλε-κοκκινο (system utility) και πας εκει που λεει manage dvb-t/c adapter το πατας να γινει 1 και μετα κιτρινο να κατεβασει τους drivers, επισης επειδη εχει προβλημα το usb tuner με το enigma2 3.2 (Known bugs on 3.2 with USB-DTT Pen inserted
•Problem with crypted channels
•Problem to play recorded movie)
πρεπει να πας μπλε-κιτρινο (system settings) και μετα setup console/RC/Enigma και να αλλαξεις το select enigma version σε enigma experimental

Καλημέρα.Σε κλώνο 800 e-star με nemesis 3.2 πατσαρισμένο με το e-star converter στην επιλογή system settings-setup console δεν έχει μέσα RC/Enigma για να το αλλάξω.Και του έχω κάνει την διαδικασία σωστά γμτ..το έχει δει ενεργ/νο,αλλά δεν μου κατεβάζει κανένα κανάλι.Στον 8000 original με το ίδιο image nemesis 3.2 υπάρχει αυτή η επιλογή,αλλά δεν του έχω βάλει usb tuner.Καμιά ιδέα?Ευχαριστώ.

μπορει να μου προτεινει καποιος ενα στικακι που να μην πεταει συνεχεια tune failed και να θελει reboot ο δεκτης για να ξαναδουλεψει?
dm800hd γνησιο εχω

Εγώ πάντως με af9015 noname και open pli δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ούτε tune failed ούτε τίποτα. το μόνο που δεν γίνεται είναι να έχω ροή στον υπολογιστή (streaming) με τον vlc, ενώ έχω κανονικά με το δορυφορικό tuner. Επειδή δεν με ενδιαφέρουν οι εγγραφές δεν με ενοχλεί η συγκεκριμένη αδυναμία.

κι εγω τα ιδια εχω.. αλλα στα καλα καθουμενα ενω δειχνει οκ μου βγαζει tune failed.. και συνηθως γινεται οταν αλλαζω απο digea σε ερτ. η απο επιγειο σε δορυφορικο

Αφου δοκιμασα διαφορες υλοποιησεις με af9015 που ΟΛΑ καποια στιγμη εκαναν tune fail και θελαν reboot για να επανελθουν, η λυση βρεθηκε
με αυτό http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003GXAMEM Ειμαι βεβαιος οτι ειναι bug του af9015 driver που απλα εμφανιζεται τυχαια κατα το zapping και δυσκολα θα βρεθει.
Η αληθεια ειναι οτι το avermedia στο ζαππινγ αργει λιγο περισσοτερο, αλλα ακομα και οταν βγει tune fail (για πραγματικους λογους, και οχι του οτι ναναι af9015) επανερχεται απο μονο του, χωρις καν αλλαγη καναλιου

Δοκιμαστηκε σε pli 2.6.18-7.4-dm800 #1 Sat Oct 22 09:56:59 PDT 2011 7401c0 GNU/Linux με sim2.01
Bus 001 Device 002: ID 07ca:a835 AVerMedia Technologies, Inc.

Απο ευαισθησια, δεν βλεπω να υπαρχουν ιδιαιτερες διαφορες, αν και γενικα τα στικακια ειναι λιγο "κουφα" συγκρινομενα με τα ενσωματομενα των τηλεορασεων.
Γενικα παντως με εσωτερικες κεραιες δουλεια δεν γινεται..

Re: USB DVB-T TUNER (απροβλημάτιστη εγγραφή)

Δεν είχα σκοπό να κάνω διπλό ποστάρισμα!!!
Αλλά μετά από αρκετό διάβασμα, νομίζω ότι ταιριάζει ΚΑΙ εδώ το ερώτημά μου. Αν νομίζετε ότι πρέπει να σβηστεί κάποιο από τα 2 post, ΟΚ.
Επαναλαμβάνω λοιπόν εδώ (επαναδιατυπωμένο) το ερώτημα που έγραψα στο σχετικό με τον DM800 HD νήμα...

Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά κλώνου δέκτη με υποστήριξη USB Tuner για τα επίγεια ψηφιακά κανάλια.

Με ενδιαφέρουν ΠΟΛΥ οι εγγραφές και γενικά η απροβλημάτιστη λειτουργία του επίγειου ψηφιακού σήματος, αφού η τηλεόρασή μου δε διαθέτει MPEG-4.
Θέλω να μπορώ να γράφω επίγειο ψηφιακό σήμα (και ΕΡΤ HD) σε εσωτερικό σκληρό δίσκο (2.5") του δέκτη από το USB Tuner, ενώ ταυτόχρονα να μπορώ να κάνω zapping
ή βλέπω δορυφορικά κανάλια, χωρίς να επιρεάζεται ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ η εγγραφή του επίγειου σήματος... (διακοπές, σπασίματα κλπ.)

Επίσης με ενδιαφέρουν οι προγραμματισμένες επίγειες ψηφιακές εγγραφές, (μέσω EPG ή χειροκίνητα), από το μενού του δέκτη.

Με γνώμονα τα παραπάνω λοιπόν, έχετε να μου προτείνεται κάποιο USB Tuner που να μην έχει "θέματα" σ' αυτούς τους τομείς;

Δεν ξέρω αν οι προδιαγραφές του DM800 HD, (επεξεργαστής-μνήμη) επαρκούν για τα παραπάνω!
Αν καταλήξω σε αυτόν σίγουρα θα είναι DM800 HD Pro με SIM 2.01
Θα με ενδιέφερε βέβαια να μάθω τι παίζει σε αυτόν τον τομέα και με τους DM800 SE και VU+ Uno... (αν ξέρει κάποιος...)
Πάντα για κλώνους, αφού δυστυχώς δε με παίρνει για αγορά Original συσκευής...

Last edited:

Η υποστήριξη των USB DVB-T tuners γίνεται σε user space level και έτσι απαιτεί υπολογιστική ισχύ, που ο DM800 δεν έχει. Συνεπώς αν κάνεις εγγραφές και ταυτόχρονα ζορίζεις το enigma2, ίσως έχεις dropped πακέτα ή ακόμα και πλήρη αποτυχία. Επιπλέον, οι κλώνοι είναι ακόμα περισσότερο επιρρεπείς σε προβλήματα εγγραφών.

Θα πρότεινα κάποιο νεώτερο δέκτη με μεγαλύτερη ισχύ, όπως αυτοί που αναφέρεις, αλλά και οι ΕΤ5000, ΕΤ6000, VU+ Duo.

Επίσης θα πρότεινα αυθεντικό δέκτη από VU, Xtrend και όχι κλώνο Dreambox. Οι dreambox έχουν μείνει πίσω τεχνολογικά στο linux κομμάτι τους ενώ και η ποιότητα των κλώνων είναι χαμηλού επιπέδου. VU και Xtrend έχουν kernel 3.1.x με πολύ καλύτερη υποστήριξη DVB-T USB συσκευών, ενώ οι dreambox έχουν μείνει στον αρχαίο 2.6.18.

Αν οπωσδήποτε θες εσωτερικό δίσκο, η επιλογή σου περιορίζεται στον VU+ Uno ή VU+ Duo (ή τον αρκετά ακριβότερο ET9000).

Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Σε υπέρ ευχαριστώ...
Περίμενα πως και πως μια τόσο ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με τις Hardware απαιτήσεις των δεκτών.
Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό.

Από κει και πέρα όμως, θα ήθελα και μια απάντηση σχετικά με τις προγραμματισμένες εγγραφές από USB Tuner.
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στις επίγειες εγγραφές;
Και αν ναι ποιοι τρόποι παρέχονται; (EPG, χειροκίνητα, επαναλαμβανόμενες ανά μέρα, βδομάδα, κλπ.)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Από κει και πέρα όμως, θα ήθελα και μια απάντηση σχετικά με τις προγραμματισμένες εγγραφές.
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στις επίγειες εγγραφές;
Και αν ναι ποιοι τρόποι παρέχονται; (EPG, χειροκίνητα, επαναλαμβανόμενες ανά μέρα, βδομάδα, κλπ.)

Όλα αυτά που αναφέρεις υποστηρίζονται από το E2 για κάθε τύπο tuner.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Ωραία... Λύθηκε το «μυστήριο» σχετικά με τους δέκτες...
Σ' ευχαριστώ και πάλι...

Ευπρόσδεκτες κάθε προτάσεις για USB Tuner δοκιμασμένο σε κάποιον από τους δέκτες που αναφέρθηκαν, (στο θέμα των εγγραφών κυρίως)...

Last edited:

τροπος για να μου ξαναδουλεψει ton af9015 υπαρχει?
dm800 εχω και σταματησε να αναγνωριζεται μετα το εnigma 3.2
pli εχω

Last edited:

Τα έχεις μπερδέψει, το OpenPLI δεν έχει enigma 3.2 . Χρησιμοποιεί το δικό του δέντρο ανάπτυξης.
Το OpenPLI έχει ρίξει το βάρος του στην υποστήριξη των USB stick για kernels 3.x που πλέον έχουν τόσο οι VU+ όσο και οι Xtrend. Οι dreambox έχουν μείνει στον αρχαίο 2.6.18 και οι αποφάσεις της DMM για κλείσιμο του enigma2 οδηγούν αναγκαστικά σε διακοπή της υποστήριξης από ελεύθερους προγραμματιστές όπως αυτών του OpenPLI.
Οι dreambox δεν είναι πλέον δέκτες ανοικτού λογισμικού. Κάθε παράπονο θα πρέπει να απευθύνεται στην Dream Multimedia.

Πέραν αυτών, το af9015 νομίζω θα σου δουλέψει κανονικά αν πάρεις το module από το Sifteam.

Εμένα γιατί δε δουλεύει το Crypto Redi PC 100 με το τελευταίο PLi εφόσον είναι έτσι τα πράγματα;;;

Εμένα γιατί δε δουλεύει το Crypto Redi PC 100 με το τελευταίο PLi εφόσον είναι έτσι τα πράγματα;;;

Λοιπόν, επειδή το δοκίμασα σήμερα, τόσο το AF9015 όσο και το Siano δουλεύουν κανονικά σε δέκτη DM800. Αυτό που δε δουλεύει είναι η εύκολη εγκατάσταση με το meta package από τα πρόσθετα. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε τα πακέτα χειροκίνητα όπως έχει αναφερθεί ξανά εδώ στο νήμα.

Για το siano, χρειάζονται τα:

firmware-dvb-siano
v4l-dvb-module-smsdvb
v4l-dvb-module-smsmdtv
v4l-dvb-module-smsusb

Για τα af9015 χρειάζονται τα:
firmware-dvb-fe-af9013
firmware-dvb-usb-af9015
v4l-dvb-module-af9013
v4l-dvb-module-dvb-pll
v4l-dvb-module-dvb-usb
v4l-dvb-module-dvb-usb-af9015
v4l-dvb-module-mc44s803
v4l-dvb-module-mt2060
v4l-dvb-module-mxl5005s
v4l-dvb-module-mxl5007t
v4l-dvb-module-qt1010
v4l-dvb-module-tda18218
v4l-dvb-module-tda18271

Έχω το Crypto RediPC 100. Siano δεν είναι; Αν ναι, έβαλα τα 4 παραπάνω πακέτα που είπες, αλλά πάλι δεν το βλέπει...

Έχω το Crypto RediPC 100. Siano δεν είναι; Αν ναι, έβαλα τα 4 παραπάνω πακέτα που είπες, αλλά πάλι δεν το βλέπει...

Κάνε paste εδώ το output της εντολής lsusb

Επίσης πες μου τι δέκτη έχεις.

Κάνε paste εδώ το output της εντολής lsusb

Επίσης πες μου τι δέκτη έχεις.

root@dm800:~# lsusb
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 003: ID 0951:1647 Kingston Technology
Bus 001 Device 002: ID 187f:0201
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000

To kingston πρέπει να είναι το usb στικάκι που έχω επάνω.
Ο δέκτης μου είναι DM800HD

Έκανα τη διαδικασία όπως είπες. Τα modules τα βρίσκει εγκατεστημένα από την αυτόματη εγκατάσταση του plugin. Όταν πάω να εγκαταστήσω το firmware μου βγάζει σφάλμα
Package enigma2-plugin-extensions-subsdownloader2 version experimental-git20120120-r0 has no valid architecture, ignoring.

Installing firmware-dvb-siano (1.0-r0) to root...

Downloading http://downloads.pli-images.org/feeds/openpli-2.1/dm800se/all/firmware-dvb-siano_1.0-r0_all.ipk.

Collected errors:
* check_data_file_clashes: Package firmware-dvb-siano wants to install file /lib/firmware/sms1xxx-nova-b-dvbt-01.fw
But that file is already provided by package * dreambox-tuner-usb
* check_data_file_clashes: Package firmware-dvb-siano wants to install file /lib/firmware/sms1xxx-hcw-55xxx-dvbt-02.fw
* check_data_file_clashes: Package firmware-dvb-siano wants to install file /lib/firmware/sms1xxx-nova-a-dvbt-01.fw
* check_data_file_clashes: Package firmware-dvb-siano wants to install file /lib/firmware/sms1xxx-hcw-55xxx-isdbt-02.fw
* opkg_install_cmd: Cannot install package firmware-dvb-siano.

Με το lsusb μου βγάζει
Bus 001 Device 006: ID 0409:005a NEC Corp. HighSpeed Hub

Bus 001 Device 005: ID 187f:0201
Bus 001 Device 004: ID 152e:1640 LG (HLDS)

Bus 001 Device 003: ID 13fe:3600 Kingston Technology Company Inc.
Bus 001 Device 002: ID 0409:005a NEC Corp. HighSpeed Hub
Όπου LG φαντάζομαι πως είναι το DVD-RW, Kingston το USB memory stick, NEC το USB hub και device 005 το USB tuner