USB DVB-T TUNER Dreambox 800

Re: USB DVB-T TUNER DM800

@gorath: Απεγκατέστησε το dreambox-tuner-usb, προφανώς δοκίμασες κάποιο άλλο πακέτο οδηγών. opkg remove dreambox-tuner-usb.
Μετά εγκατέστησε πάλι τα πακέτα.
Το stick παίρνει ρεύμα από το δέκτη ή από το hub; Αν είναι από το hub, είναι active power;

Θυμάμαι ότι ο Νεκτάριος είχε ένα θέμα χρονισμού στη φόρτωση του driver, αν φορτωνόταν πολύ νωρίς δε δούλευε το firmware loading. Το είχαμε λύσει φορτώνοντας τα modules από άλλο init script.

Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Καλησπέρα.Πέρασα τα αρχεία αρχεία firmware στο /lib/firmware (dvb-fe-af9013.fw και dvb-usb-af9015.fw ).Από telnet έδωσα opkg update-και opkg install v4l-dvb-module-dvb-usb-af9015,και μου εγκατέστησε τα:
v4l-dvb-module-af9013
v4l-dvb-module-dvb-pll
v4l-dvb-module-dvb-usb
v4l-dvb-module-dvb-usb-af9015
v4l-dvb-module-mc44s803
v4l-dvb-module-mt2060
v4l-dvb-module-mxl5005s
v4l-dvb-module-mxl5007t
v4l-dvb-module-qt1010
v4l-dvb-module-tda18218
v4l-dvb-module-tda18271

Το βλέπει ενεργ/νο όλα οκ αλλά δεν κατεβάζει τίποτα.Ούτε με αυτόματη ανίχνευση,ούτε με χειροκίνητη

Εγώ έκανα απεγκατάσταση το dreambox-usb-tuner όπως μου είπες και ξαναπέρασα τα αρχεία κανονικά χωρίς σφάλματα. Παρόλα αυτά δεν το βλέπει το tuner στο tuner setup.

Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Καλησπέρα.Πέρασα τα αρχεία αρχεία firmware στο /lib/firmware (dvb-fe-af9013.fw και dvb-usb-af9015.fw ).Από telnet έδωσα opkg update-και opkg install v4l-dvb-module-dvb-usb-af9015,και μου εγκατέστησε τα:
v4l-dvb-module-af9013
v4l-dvb-module-dvb-pll
v4l-dvb-module-dvb-usb
v4l-dvb-module-dvb-usb-af9015
v4l-dvb-module-mc44s803
v4l-dvb-module-mt2060
v4l-dvb-module-mxl5005s
v4l-dvb-module-mxl5007t
v4l-dvb-module-qt1010
v4l-dvb-module-tda18218
v4l-dvb-module-tda18271

Το βλέπει ενεργ/νο όλα οκ αλλά δεν κατεβάζει τίποτα.Ούτε με αυτόματη ανίχνευση,ούτε με χειροκίνητη

1.Στο tuner setup, του εβαλες τις ευρωπαικες συχνοτητες, ή ψαχνει την αυστραλια?
2. Εισαι με εξωτερικη κειραια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Καλημέρα.Ναι netblues τις ευρωπαικές έχω βάλει και είμαι με εξωτερική κεραία.Έχω φρικάρει γιατί δεν μου κάθεται το ίδιο στικάκι με το ίδιο image σε ίδιο dream..χαχαχα.
Να το θέσω ποιό σωστά.Με nemesis 2.3 το βλέπει ενεργ/νο αλλά δεν κατεβάζει τίποτα.Από το μενού του δέκτη το ενεργ/σα και το είδε.Όταν εγκατέστησα τα πακέτα από telnet όπως περιέγραψα παραπάνω τότε τα'παιξε και δεν έβλεπε τίποτα..χαχα.Έβαλα μετά open PLI image,και έκανα την ίδια διαδικασία μέσω telnet και δεν το βλέπει όπως του gorath που λέει ποιό πάνω.
Τόσο απλά θέλει να μας τρελλάνει..χαχαχα

Εγκαθιστώντας τα πακέτα για τα Siano δεν το βλέπει. Σίγουρα θέλει μόνο αυτά τα 4 πακέτα;
Αν βάλω και το πακέτο από τους drivers του PLi τότε κολλάει και δεν ξεκινάει καν το dreambox

Το stick παίρνει ρεύμα από το δέκτη ή από το hub; Αν είναι από το hub, είναι active power;

To hub είναι με τροφοδοτικό. Το έχω δοκιμάσει και στη θύρα του dreambox και στο hub με το ίδιο αποτέλεσμα.

Για όσους έχουν τον απλό 800 ο helour στο αντίστοιχο thread στο ihad forum έχει βγάλει ένα plugin που γυρνάει το enigma2 σε παλιότερη έκδοση ώστε να δουλεύουν τα usb tuner. Λέγεται Enigma2 switcher
Όποιος θέλει μπορεί να το βρει εδώ
http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/thread.php?threadid=151951&page=11&postid=1653062

Λοιπόν έκανα ξανά την διαδικασία όπως είχα γράψει παραπάνω τα αρχεία αρχεία firmware στο /lib/firmware (dvb-fe-af9013.fw και dvb-usb-af9015.fw και με telnet τα υπόλοιπα σιγά σιγά και ήρεμα,όπως σωστά έλεγε ο malakudi,επανεκ/ση στον δέκτη,και όλα οκ.Το είδε ενεργ/νο,σκανάρισα και κατεβήκανε όλα τα ψηφιακά κανάλια.

Φυσικά δεν το σκαλίζω ξανά,για να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια χαχαχα

Για όσους έχουν τον απλό 800 ο helour στο αντίστοιχο thread στο ihad forum έχει βγάλει ένα plugin που γυρνάει το enigma2 σε παλιότερη έκδοση ώστε να δουλεύουν τα usb tuner. Λέγεται Enigma2 switcher
Όποιος θέλει μπορεί να το βρει εδώ
http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/thread.php?threadid=151951&page=11&postid=1653062

To δοκίμασα και αυτό... Πάλι κολλάει το dreambox στο boot...

Άλλος ένας με πρόβλημα...
Ενώ το tuner af9015 λειτουργούσε καλά στον γνήσιο 800HD με image gemini gp3, μετά την αλλαγή του Νοεμβρίου αναγνωρίζεται ως usb input device και φυσικά δέν δουλεύει.
Έχω δοκιμάσει το Enigma switcher από το IHAD και την χειροκίνητη εγκατάσταση μέσω telnet όπως είπε ο malakudi αλλά δεν υπάρχει στο server του gemini το v4l-dvb-module-tda18218.
Έχει κανείς καμμιά ιδέα πώς μπορώ να εγκαταστήσω το αρχείο που λείπει ώστε να δω αν αυτό είναι το πρόβλημα?

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας στο εξής:
Είμαι πρόσφατα κάτοχος ενός DM800SE (κλώνος) με το image: ramiMAHER-v-21-image-dm800se-12-30.nfi

Επίσης έκανα την χαζομάρα(!!!) (χωρίς να κοιτάξω τα συμβατά με τον Dreambox usb TV-TUNER) και πήρα το CRYPTO TV TUNER [DiVA FM S2] USB HYBRID FM (http://cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W002176)

Υπάρχει περίπτωση να το λειτουργήσω στον DM800SE ή έχω πετάξει τα λεφτά μου? :bigcry:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά,

Έχω ένα usb tuner asus my cinema U3100 mini και έπαιζε μια χαρά σε original dreambox.

Προσπαθώ να το σετάρω τώρα σε έναν κλώνο, του πέρασα το nemesis 2.3 patched για κλώνους (το παλιό, για να μην έχω προβλήματα ασυμβατότητας), μπήκα κανονικά στο Manage DVB-T adapter και κατέβασε τους drivers, το ενεργοποίησα κιόλας αλλα τίποτα! Μετά το reboot παρόλο οτι το δείχνει ενεργοποιημένο, ΔΕΝ μου το βγάζει σαν επιλογή στα tuners!!

Κατέβασα και drivers usb_0.4.3b αλλά και usb_0.6.3_all αλλα συνεχίζει και δεν μου το δείχνει στα tuners!

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!! Ευχαριστώ.

Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα DM800SE ferrari κλώνο με περασμένο το Nemesis 2.4. Έχω το gigabyte u8000 που το βλέπει μια χαρά. Το πρόβλημα είναι ότι στο scan μου βγάζει μόνο τα mpeg2 κανάλια και όχι της DIGEA. Τι μπορώ να κάνω για να δω DIGEA: Στο pc που είχα το στικακι μου έβλεπα mpeg4 κανονικά.
Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση: USB DVB-T TUNER DM800

Για όσους έχουν tuner με af9015 driver και τους βγάζει συχνά tune failed μπορούν να κάνουν το εξής: Στο σετάρισμα του tuner αλλάζουμε κανονικά τις ρυθμίσεις από Αυστραλία σε Ευρώπη (Dvb-t frequencies). Στη συνέχεια κάνουμε αναζήτηση καναλιών και βρίσκουμε τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής. Αφού βρούμε τα κανάλια ξαναγυρίζουμε την παραπάνω ρύθμιση στις συχνότητες της Αυστραλίας! Σχεδόν εξαφανίζονται τα tune failed!

Re: Απάντηση: USB DVB-T TUNER DM800

Για όσους έχουν tuner με af9015 driver και τους βγάζει συχνά tune failed μπορούν να κάνουν το εξής: Στο σετάρισμα του tuner αλλάζουμε κανονικά τις ρυθμίσεις από Αυστραλία σε Ευρώπη (Dvb-t frequencies). Στη συνέχεια κάνουμε αναζήτηση καναλιών και βρίσκουμε τα κανάλια της επίγειας ψηφιακής. Αφού βρούμε τα κανάλια ξαναγυρίζουμε την παραπάνω ρύθμιση στις συχνότητες της Αυστραλίας! Σχεδόν εξαφανίζονται τα tune failed!

placebo effect

Η ρύθμιση που αναφέρεις δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη λειτουργία του tuner, έχει να κάνει αποκλειστικά με την αναζήτηση.

Επίσης έκανα την χαζομάρα(!!!) (χωρίς να κοιτάξω τα συμβατά με τον Dreambox usb TV-TUNER) και πήρα το CRYPTO TV TUNER [DiVA FM S2] USB HYBRID FM (http://cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W002176)

Υπάρχει περίπτωση να το λειτουργήσω στον DM800SE ή έχω πετάξει τα λεφτά μου? :bigcry:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Το tuner σου δεν υποστηρίζεται στο Linux. Είναι OEM έκδοση του ATI Theater HD 750 TV stick. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε Windows PC και να πάρεις κάτι άλλο για το δέκτη σου.

Re: Απάντηση: USB DVB-T TUNER DM800

placebo effect

Η ρύθμιση που αναφέρεις δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη λειτουργία του tuner, έχει να κάνει αποκλειστικά με την αναζήτηση.

Ολα τα af9015 το εχουν αυτο το προβλημα. Ειδικοτερα ετσι και αργησει λιγο το tune, το fail ειναι εγγυημενο.
Αφου δοκιμασα διαφορα, κατεληξα σε ενα με Α835. Μετα απο 41 μερες uptime και καμποσες καθυστερησεις στο tune.. ουτε ενα fail...
Συγκεκριμενα αυτο AVerTV Volar H830D Video Capture USB Stick - Football World Cup Edition.

Το tuner σου δεν υποστηρίζεται στο Linux. Είναι OEM έκδοση του ATI Theater HD 750 TV stick. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε Windows PC και να πάρεις κάτι άλλο για το δέκτη σου.

Τί προτείνεις για τον δέκτη? Υπάρχει υβριδικό usb stick (αναλογικό+ψηφιακό) που να υποστηρίζει ο δέκτης?

Ευχαριστώ πολύ...