USB DVB-T TUNER Dreambox 800

Re: USB DVB-T TUNER DM800

Εki εσένα σου παίζει καλά το στικάκι ;

3-4 μερες τωρα ναι.σημερα μονο που σηκωθηκα ειχε κολλησει ο δεκτης και εδειχνε την οθονη σε 4 μερη χωρις να δειχνει το καναλι.αλλα δεν ξερω αν φταιει το στικακι η η ζεστη.εσενα πως παει?

3-4 μερες τωρα ναι.σημερα μονο που σηκωθηκα ειχε κολλησει ο δεκτης και εδειχνε την οθονη σε 4 μερη χωρις να δειχνει το καναλι.αλλα δεν ξερω αν φταιει το στικακι η η ζεστη.εσενα πως παει?

Με τους drivers της leadtek winfast καλά πάει, βέβαια ζεσταίνεται πολύ και αναγκάστηκα να το κολλήσω με διπλής όψεως δίπλα στο εξωτερικό fanάκι που έχω από πάνω και η θερμοκρασία έπεσε αρκετά.

τελικα βρηκες λυση?εμενα με αυτοματο scanning τα βρηκε κατευθειαν! θες να σου στειλω settings?

Αμέ βρήκα λύση.. το έστειλα και πήρα ένα A850 Volar Black.

Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Αμέ βρήκα λύση.. το έστειλα και πήρα ένα A850 Volar Black.

Αυτο παιζει καλα στον Vu; Υπαρχει διαθεσιμο σε καποιο καταστημα γιατι το skroutz δεν το δειχνει διαθεσιμο.

Last edited:

Το AverTV Black Volar HD έχει chip AF9015
ίδιο με το crypto redi pc 50 που κάνει 20ε μόνο
στα μείον είναι οτι δε κατεβάζει Mpeg2 μόνο mpeg4

Το AverTV Black Volar HD έχει chip AF9015
ίδιο με το crypto redi pc 50 που κάνει 20ε μόνο
στα μείον είναι οτι δε κατεβάζει Mpeg2 μόνο mpeg4

δεν ισχυει αυτο το δεν κατεβαζει mpeg2 η 4! το mpeg4 δεν κατεβαινει! το dvb-t ειναι το προτυπο εκπομπης!αυτο το λαμβανει ο δεκτης και απο κει και περα εξαρταται αν αποκοδοικοποιειται το mpeg4 η το mpeg2! ο dm 800 αποκοδοικοποιει ΚΑΙ ΤΑ 2!

δε ξέρω φίλε μου φάνηκε & εμένα πολύ περίεργο να
μη κατεβάζει καθόλου το 2.
θα το ψάξω πάλι μήπως κόλλησε στο σκαν.
γιατί κατέβασε digea & απο ερτ τίποτα...

οτι πληρώνεις παίρνεις...
τυχαίο...? δεν νομίζω.

σιγουρα.απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση,δηλαδη στικακι για τον dreambox δεν νομιζω οτι αξιζει κατι παραπανω απο 15Ε απο την στιγμη που και με αυτα κανεις την δουλεια σου..και τι με νοιαζει αμα ζεστενεται στο στικακι..αφου δουλευει ας ψηθει!

σιγουρα.απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση,δηλαδη στικακι για τον dreambox δεν νομιζω οτι αξιζει κατι παραπανω απο 15Ε απο την στιγμη που και με αυτα κανεις την δουλεια σου..και τι με νοιαζει αμα ζεστενεται στο στικακι..αφου δουλευει ας ψηθει!

Την θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα δεν τα σκέφτεσαι; :flipout:

Την θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα δεν τα σκέφτεσαι; :flipout:

xaxa:P

παντως και ενα hybrid που εχω της pinnacle και το ειχα πληρωσει 60+ ετσι ψηνεται..-bye-

Re: Απάντηση: USB DVB-T TUNER DM800

Να απαντήσω στον φίλο Εki 13 που ρώτησε αφού παρέλαβα και έκανα τις απαραίτητες δοκιμές!
Να πω λοιπόν πως τελικώς στέφτηκε με επιτυχία το εγχείρημα μου να κάνω κι εγώ τον dm800 μου dvb-t/s combo !
To στικάκι που αγόρασα είναι το :

http://cgi.ebay.co.uk/SINOVIDEO-Dig...raphics_Video_TV_Cards_TW&hash=item3cad897fd6

και μου ήρθε σε 10 περίπου εργάσιμες με κόστος συνολικό περί τα 15 ευρώ.
Χρησιμοποίησα το τελευταιο DreamEliteBH_DM800_133D και κατέβασα έναν από τους ενσωματωμένους στο πάνελ οδηγούς για την κάρτα avermedia volar X, όπως δείχνει καιη φώτο.

Η κάρτα αναγνωρίστηκε σαν afatech af9013

Σκανάροντας με τον τρόπο που έχει επισημανθεί μο κατέβασε όλα τα κανάλια (digea+ert) και από τις πρώτες δοκιμές παίζει άψογα το epg και γενικά όλες τις ενδείξεις που θα ήθελε κάποιος από έναν dvb-t δέκτη.

Μόλις παρέλαβα, το έχει συνδέσει κανείς σε windows; Τι λέω τώρα έ;
Μέχρι να πάω σπίτι να το δοκιμάσω στον DM800 λέω να δω τι παίζει στα windows.

Αν ναι τι ρυθμίσεις έχετε βάλει στο scan; Universal;

Εγώ χτύπησα το Asus U3100:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808076

Δουλεύει μια χαρά με τους drivers του WinTV σε Dream Elite 1.3.3
Μόνο που χρειάστηκε manual scan για τα κανάλια και δεν δείχνει το σήμα SNR.
Πιθανώς όμως να το δείχνει στο AGC, καθώς παρατήρησα ότι αυτό αλλάζει σε κάθε κανάλι...
Εγγραφή και timeshift ΟΚ!:coool:
Πιστεύω ότι είναι καλή λύση για 33 !

Αν βάλεις το skin μου (έχει και σε άλλα) θα σου δείχνει το Agc για σήμα κανονικότατα. Δυστυχώς το snr δεν υποστηρίζεται από την dmm εξαιτίας παράλειψης της προσθήκης των παραμέτρων υπολογισμού του για dvb-t στο αντίστοιχο py που είναι υπεύθυνο για την απεικόνιση των πληροφοριών αυτών!
Μπορώ να το φτιάξω ο ίδιος, αλλά δεν είναι δικιά μου δουλειά και κανενός χομπίστα να διορθώνει τις παραλείψεις της dmm!:rifle:

Αν βάλεις το skin μου (έχει και σε άλλα) θα σου δείχνει το Agc για σήμα κανονικότατα. Δυστυχώς το snr δεν υποστηρίζεται από την dmm εξαιτίας παράλειψης της προσθήκης των παραμέτρων υπολογισμού του για dvb-t στο αντίστοιχο py που είναι υπεύθυνο για την απεικόνιση των πληροφοριών αυτών!
Μπορώ να το φτιάξω ο ίδιος, αλλά δεν είναι δικιά μου δουλειά και κανενός χομπίστα να διορθώνει τις παραλείψεις της dmm!:rifle:

Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω!

Και παρεμπιπτόντως να σας μεταφέρω την απόλυτή μου απογοήτευση για την απόδοση του Hauppage Nova-T stick στον dm800 ή για να είμαι ακριβής την κακή απόδοση του dreamelite 1.3.3d με το συγκεκριμένο στικάκι!
Ενώ στο pc παίζει κανονικότατα, στον 800άρη παρότι αναγνωρίζεται κανονικά ως dibcom 7000pc και κατεβάζει τα κανάλια όλα, στην 29 της digea και χωρίς λόγο κάνει απίστευτα πολλά σπασίματα με το ber να ανεβοκατεβαίνει σαν τρελό, ενώ το agc είναι σταθερό και στα επίπεδα της 25!
Και επειδή δεν είμαι από εκείνους που γράφουν χωρίς πρώτα να ερευνήσουν ή να αποκλείσουν παραμέτρους θα σας πω απλά ότι το ίδιο πρόβλημα το εμφανίζει σε 4 διαφορετικές εγκαταστάσεις πλην μίας! Στις τρεις, ενώ η 29 λαμβάνεται με πολύ καλό σήμα, στον dm δείχνει πάλι δυνατό σήμα στο agc αλλά το ber εκεί που είναι μηδέν βαράει ταβάνι, ενώ στη μία τα σπασίματα τα κάνει πολύ πιο αραιά, σχεδόν καθόλου, αλλά δείχνει πολύ χαμηλότερο agc και ανεβασμένο ber!
Συν αυτού, έχω παίξει με τον ενισχυτή από το να τον ρυθμίζω μέχρι να τον βγάλω τελείως αλλά όσο σήμα και να δείχνει τα σπασίματα παραμένουν ανεξαρτήτως αυτού!
Δεν θεωρώ ότι φταίει το στικάκι, μιας και παίζει όπως είπα κανονικότατα στον υπολογιστή, αλλά οι drivers της dreamelite όπως φαίνεται που κάτι δεν κάνουν καλά σε ένα μέρος της μπάντας!
Το τραγελαφικό είναι ότι τα κανάλια της digital union που στην περιοχή μου έχουν οριακό σήμα, τα παίζει με πολύ ber αλλά σταθερότατα!
Δεν ξέρω ειλικρινά τι να κάνω και δεν έχω τη δυνατότητα να δω και άλλο στικάκι με τους ίδιους drivers μπας και κάνει το ίδιο και σε εκείνα!
Σημειωτέον, η σειρά 70019 στην οποία ανήκει το nova-t στικ μου δεν αναγνωρίζεται από το προηγούμενο dreamelite 1.3 παρότι είναι original hauppage!
Φυσικά περιττό να αναφέρω ότι κανείς από τους υπόλοιπους drivers που διαθέτει το de δεν παίζει με το στικ!:damnyou:

Όλα σταθερά εδώ χωρίς σκαμπανευάσματα !
Ναι, αλλά έχεις το sinovideo, όχι το hauppage!:award:
Χαμηλό το σήμα σου πάντως, σε όλες τις συχνότητες κοντά στο 40άρι σου κυμαίνεται? Σε μένα τίποτα δεν πέφτει κάτω από 60% αλλά η 29 με έχει τρελάνει κυριολεκτικά! Να παίζει τέλεια το stick στο pc και στον dm να σπάζει σε απίστευτο βαθμό!

Ναι, αλλά έχεις το sinovideo, όχι το hauppage!:award:
Χαμηλό το σήμα σου πάντως, σε όλες τις συχνότητες κοντά στο 40άρι σου κυμαίνεται? Σε μένα τίποτα δεν πέφτει κάτω από 60% αλλά η 29 με έχει τρελάνει κυριολεκτικά! Να παίζει τέλεια το stick στο pc και στον dm να σπάζει σε απίστευτο βαθμό!

Aπό 34-40% !
Υπόψιν ότι η πολυκατοικία είναι χαμηλά (με κλείνει μια ψηλότερη) και ότι βγαίνει είναι από ανακλάσεις !
Μπορεί βέβαια να έχει ψιλοκουνηθεί και η κεραία, στην samsung έχω 85-90!