USB DVB-T TUNER Dreambox 800

Re: USB DVB-T TUNER DM800

Πλεον δεν μπορεις να κατευασεις τιποτα, δεν λειτουργει ο Addon server.

Εχει κανεις κατεβασει τα drivers απο το USB Panel? Η ξερει που μπορω να τα βρω?

Επισεις σε οποια USB Tuner εχει radio, το εχει καποιος δοκιμασει?

Στο forum του Gemini αναφέρουν τον τρόπο για να λειτουργήσει το USB DVB-T στο gemini 5.1 (http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/thread.php?threadid=141812)
Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά αφού έγινε η αρχή θα συνεχίσει η υποστήριξη από τα άλλα images.

Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Θα με ενδιεφερε στο Dreamelite μιας και εχει ηδη δουλεψει μια χαρα οπως αναφερουνε τα παιδια εδω

Ναι οκ φίλε μου δουλεύει μια χαρά σε μένα το στικάκι,που έχω περάσει το image της Dream Elite.Αλλά κρίμα που το παρατήσανε.Αυτό μαζί με το nabilo που έχω βάλει στον 8000 είναι από τα ποιο καλά και σταθερά image.Από τη στιγμή που έκλεισε το φόρουμ και στη συνέχεια ο Addon server,και δεν μπορείς να κατεβάσεις τίποτα,από cams plugins κλπ,τι να το κάνεις?θα μείνει πίσω δυστυχώς.:nounder:

Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Ναι οκ φίλε μου δουλεύει μια χαρά σε μένα το στικάκι,που έχω περάσει το image της Dream Elite.Αλλά κρίμα που το παρατήσανε.Αυτό μαζί με το nabilo που έχω βάλει στον 8000 είναι από τα ποιο καλά και σταθερά image.Από τη στιγμή που έκλεισε το φόρουμ και στη συνέχεια ο Addon server,και δεν μπορείς να κατεβάσεις τίποτα,από cams plugins κλπ,τι να το κάνεις?θα μείνει πίσω δυστυχώς.:nounder:

Πιο στικακι έχεις είπαμε?

Το dreamelite forum έκλεισε όπως έλεγε χαρακτηριστικά "για προσωπικούς λόγους" ενός από τα μελόι τις ομάδας του και οι υπόλοιποι για συμπαράσταση αποχωρίσανε μαζί του, οποτε ενδεχομένως η να λυθεί το πρόβλημα η να γυρίσουνε οι άλλοι τις ομάδα και να συνεχίσουνε την προσπάθεια.

Όσο αναφορά τα cams και plugins ένταξη θα είναι πιο δύσκολο αλλα και πάλι το βάζεις με το χέρι, δεν ειναι και τόσο δύσκολο.

Άλλωστε εγώ που ασχολούμαι καιρό με dreambox δεν μπορώ να πω ότι γίνανε και φοβερες διαφορες από έκδοση σε έκδοση.

Παράδειγμα το nabilo blackhole .12 πάει να κλείσει χρόνο σε λίγο και είναι μια χαρά, δεν του λείπει τίποτα.

Αν δεν ήτανε το support dvb-t στο dreamelite δεν θα το άλλαζα.

Έχω δει πρόσφατα και το gemini 5.10 e δεν έχει και τίποτα το παραπάνω, που είναι και το τελευταίο image.

Το σημαντικό είναι να κανεις update τα drivers dreambox-dvb-modules.

Τώρα αλλαγές στο ίδιο το Enigma2, e εντάξει δεν είναι και τόσο φοβερες.

Γενικός τα images έχουν πλέον κατασταλάξει αρκετά.

Μονο λιγο καιρο ξαποσταινει και ξανα προς τη δοξα τραβα...

Καλο, χρυσο , αλλα ημιτελες..

Για να φτασει στη σταθεροτητα ας πουμε του 7020 με pli.... εχουμε μελλον, και πολυ χαμενο χρονο.

Μονο λιγο καιρο ξαποσταινει και ξανα προς τη δοξα τραβα...

Καλο, χρυσο , αλλα ημιτελες..

Για να φτασει στη σταθεροτητα ας πουμε του 7020 με pli.... εχουμε μελλον, και πολυ χαμενο χρονο.

μα δεν μπορείς να κανεις σύγκριση το dm800 με dm7020: το πρώτο έχει enigma2 και το άλλο enigma1, εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Υπάρχουνε images με Enigma1 για dm800, δοκίμασε τα και θα δεις διαφορα από ταχύτητα και σταφεροτιτα

αλλα θα χάσεις πολλές λειτουργίες και δυνατότητες προθανος

Όπως υπάρχουνε images για dm7020 με enigma2

Δοκίμασε και αυτό να δεις πως σέρνεται

Το enigma2 είναι πιο βαρεί εννοείται

Last edited:

Δεν δουλευει τιποτε με enigma 1 σε dm800...
Τοχεις δοκιμασει? Σου δουλεψε?

Συγκρινω την εξελιξη του software... Οχι τις δυνατοτητες της καθε πλατφορμας, απο πλευρας ωριμοτητας.

Η ωριμοτητα συνηθως επερχεται οταν σταματαει η εξελιξη.
Και στο enigma2 αυτο αργει.

το είχα δοκιμάσει παλιότερα ναι δούλευε αλλα δεν μου άρεσε

ναι η εξελιξη πάντα πρόσθετη νέες λειτουργίες και πάντα δυστυχώς βαραίνει και γίνεται πιο πολύπλοκο με αποτέλεσμα να έχει πιο πολλά λάθει που εντοπίζονται πιο δύσκολα

Από την άλλη έχουμε πιο δυνατά cpu

Οσα thread εχω διαβασει για engima1 σε dm800 μιλανε για παταγωδη αποτυχια..
Το οτι εχουμε δυνατα cpu, λιγη σημασια εχει.
Οσο το πραγμα προχωραει παντα θα υπαρχουν bugs, και πισογυρισματα, οπως ας πουμε τωρα με το dreamelite.
Θελω να βρω χρονο να δοκιμασω τους USB DVB-t σε καμμια αλλη διανομη της προκοπης.

Οσα thread εχω διαβασει για engima1 σε dm800 μιλανε για παταγωδη αποτυχια..

Κοίτα δεν έκανα και τρελες δοκιμες, είδα εικόνα ήτανε πιο γρήγορα αλλα δεν μου άρεσε, προτιμώ το enigma2 και ας είναι λίγο πιο αργό

Θελω να βρω χρονο να δοκιμασω τους USB DVB-t σε καμμια αλλη διανομη της προκοπης.

σίγουρα παίζει και σε αλλα images, αφού όλες είναι bases στα ίδια cvs image

Το θέμα είναι να ασχοληθεί κάποιο team με την περαιτέρω αναπτύξει και υποστηρίξει νεων συσκευών.

Πιστεύω το dreamelite θα επανέρθει πιθανός με ένα άλλο όνομα.

Βρε παιδια, έκανα ό,τι έλεγε το I-have-a-dreambox.com και μετά από λίγη προσπάθεια κατάφερα να δω τον tuner στο information->Hardware σαν "USB (HID), Model DVB-T 2, Manufacturer Afatech".

Στην λίστα των tuners στο setup->Tuner configuration όμως δεν εμφανίζεται.

Έχει καμιά ιδέα κανείς?

Βρε παιδια, έκανα ό,τι έλεγε το I-have-a-dreambox.com και μετά από λίγη προσπάθεια κατάφερα να δω τον tuner στο information->Hardware σαν "USB (HID), Model DVB-T 2, Manufacturer Afatech".

Στην λίστα των tuners στο setup->Tuner configuration όμως δεν εμφανίζεται.

Έχει καμιά ιδέα κανείς?

Λαθος μου. Τελικά δεν δουλευει η διαδικασία. Όταν bootαρω κολλαει στο ~40% και δεν κανει τιποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Πιο στικακι έχεις είπαμε?

Το dreamelite forum έκλεισε όπως έλεγε χαρακτηριστικά "για προσωπικούς λόγους" ενός από τα μελόι τις ομάδας του και οι υπόλοιποι για συμπαράσταση αποχωρίσανε μαζί του, οποτε ενδεχομένως η να λυθεί το πρόβλημα η να γυρίσουνε οι άλλοι τις ομάδα και να συνεχίσουνε την προσπάθεια.

Όσο αναφορά τα cams και plugins ένταξη θα είναι πιο δύσκολο αλλα και πάλι το βάζεις με το χέρι, δεν ειναι και τόσο δύσκολο.

Άλλωστε εγώ που ασχολούμαι καιρό με dreambox δεν μπορώ να πω ότι γίνανε και φοβερες διαφορες από έκδοση σε έκδοση.

Παράδειγμα το nabilo blackhole .12 πάει να κλείσει χρόνο σε λίγο και είναι μια χαρά, δεν του λείπει τίποτα.

Αν δεν ήτανε το support dvb-t στο dreamelite δεν θα το άλλαζα.

Έχω δει πρόσφατα και το gemini 5.10 e δεν έχει και τίποτα το παραπάνω, που είναι και το τελευταίο image.

Το σημαντικό είναι να κανεις update τα drivers dreambox-dvb-modules.

Τώρα αλλαγές στο ίδιο το Enigma2, e εντάξει δεν είναι και τόσο φοβερες.

Γενικός τα images έχουν πλέον κατασταλάξει αρκετά.

Καλημέρα.Το στικάκι μου είναι το crypto redi pc 50 από saturn στα 19,90 ευρώ.Έβαλα τους drivers του HD Volar,καθώς ένας φίλος από εδώ μου είπε ότι ταιριάζουν,και πράγματι είναι οκ.

Στα λεγόμενα σου δεν διαφωνώ,και εγώ αυτής της λογικής είμαι.Αν μου κάτσει ένα image,όπως το nabilo 0.11 που έχω στον 8000,ούτε το σκαλίζω ούτε το αλλάζω,παίζει μια χαρά.Απλά υπάρχουν άλλοι χρήστες που ψάχνονται,και ένα image που δεν υποστηρίζεται πλέον δεν τους κάνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Υπάρχουνε images με Enigma1 για dm800, δοκίμασε τα και θα δεις διαφορα από ταχύτητα και σταφεροτιτα

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα... Κάτι έχεις μπερδέψει...

Φυσικά και του λείπει. Ο νέος kernel και το ΟΕ 1.6
Η διαφορά σε ταχύτητα είναι σημαντική...

Παρακαλώ όπως δημοσιεύσεις το link με τις οδηγίες για το image της ELITE το 133.. για εγκατάσταση driver usb dvb-t
Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Καλημέρα.Το στικάκι μου είναι το crypto redi pc 50 από saturn στα 19,90 ευρώ.Έβαλα τους drivers του HD Volar,καθώς ένας φίλος από εδώ μου είπε ότι ταιριάζουν,και πράγματι είναι οκ.

Φιλε το πήρα και εγώ το Crypto Redi 50 PC USB Tuner

Όλα καλά στήθηκε κανονικότατα και βρήκε τα MPEG-2 τις ΕΡΤ

Τα MPEG-4 τα ιδιωτικά με τίποτα όμως!!
Και automatic και manual δοκίμασα το scan.

Εντάξει δεν έχω και την καλύτερη κεραία αλλα στο PC παίζει κανονικά και τα βρίσκει όλα με την ίδια κεραία. Όπως και στην TV με MPEG-2 tuner τα βλέπω/ακούω όλα.

Pies είναι η ακριβές ρυθμίσεις για manual scan?

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι όταν βάζο το usb tuner στο DM το σήμα είναι πολύ χαμηλότερο και έχω συνεχόμενα BER όχι πολλά πάντως και AGC είναι 0%. Όταν έβαλα ενισχυτή γραμμής πήγε στα 14% to AGC.

Μήπως κάποιος μπορεί να μου στείλει το lamedb και userbouquet με τα ψηφιακά τις digea να τα δοκιμάσω έτσι?

Τα αρχεία αυτά είναι στο /etc/enigma2/
Η μπορείτε να τα πάρετε με το DreamBoxEdit
Και το terrestrial.xml απο το /etc/tuxbox/

Επίσης μπορείς να μου στείλεις τα έξης αρχεία:
όλα από το: /etc/dvbt
όλα από το: /lib/firmware
όλα από το: /lib/modules/dvbt
και από το: /usr/bin τα: delitedtt.sh, delitedtt-report.py, delitedtt-report.sh

αυτά είναι τα αρχεία του driver για το USB Tuner με chip AF90xx (και αλλα)

Σήμα περνώ από Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, οποτε ψάχνω στα 25(506MHz) και 29(538MHz) με την τελευταία να έχει απ' ότι ξέρω καλύτερο σήμα

Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλα ζητάω μια βοήθεια μπας και βγάλω άκρη

Ευχάριστο πολύ.

Attachments

• tuner1.jpg
    tuner1.jpg
    27.3 KB · Views: 43
  • tuner2.jpg
    tuner2.jpg
    19.6 KB · Views: 39
  • tuner3.jpg
    tuner3.jpg
    18.8 KB · Views: 38
  • tuner4.jpg
    tuner4.jpg
    44.8 KB · Views: 47
  • sima.jpg
    sima.jpg
    60.1 KB · Views: 45
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: USB DVB-T TUNER DM800

Guard, διαμορφωση high - low encoding γιατι δεν ειναι στο auto?
(4h φωτο..)

το είχα και στο auto, πάλι το ίδιο

στο κάτω φωτό είναι χωρίς ενισχυτή γραμμής, AGC 0% και όμως παίζει η ΕΡΤ

τι άλλο θέλει για manual scan?

Ποιοι είναι όλοι οι παράμετροι?

Attachments

• sima2.jpg
    sima2.jpg
    60.4 KB · Views: 35