USB Κάρτα Ήχου

Συμφωνω οτι δεν πρεπει να ενθουσιαζεται κανεις απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα.Και οι Audigy μετρανε καταπληκτικα και ειναι οι πρωτες που ειχαν 192khz εξοδο,αλλα δεν κανουν για hi-fi.

Οσο για τις emu,δεν εχω δοκιμασει καμια.Εχει κανεις εμπειρεια με αυτες?
Κυριως για spdif out και ως προενισχυτες μικροφωνων που θελουν phantom power,και ως data aquisition για μετρησεις.

H ακριβη Audiotrak πιστευω θελει πολλα λεφτα για αυτα που προσφερει.Με τοσα παιρνεις μια 0404,η μια 410 m-audio

Εμπειριες με αυτες εχει κανεις?

Η dr dac2 δεν εχει spdif εξοδο σε σχεση με την prodigy είναι στα διπλα λεφτα δεν εχει tenor και wolfson .
H prodigy νομιζω είναι πολύ μπροστα .το μονο που του ρίχνει σε IC είναι το buffalo αλλά δεν εχει USB
Η εμυ που εχω , δεν λεει πολλα πράγματα σε ηχο .
Πάντως τα τεχνικα χαρακτηριστικά ειναι πολλυ ενδεικτικά και μπορεις ευκολα να βγαλεις συμπερασματα για ψηφιακά κυκλωματα .δεν είναι σαν τα αναλογικά .
Στα ψηφιακά υπαρχουν δυο σχολές .αυτες που έχουν κομπιουτεραδικη λογικη σαν την εμυ και τις audicy και δεν λενε και παρα πολλά πραγματα .και αυτές που εχουν hi fi λογικη και είναι τρομερές όπως αυτές που φοράνε sabre anagram wolfson BB CS AD NOS

Aν κάποιος πάρει την Audiotrak Prodigy θα μπορούσαμε να την βάλουμε απέναντι στο βασιλιά της κατηγορίας το Benchmark usb για να δούμε τι ψάρια πιάνει.

Την εμυ την εχω για μετρήσεις και είναι τρομερή παρεμπιπτόντως

Κωστα για αυτη τη χρηση τη θελω.
Για μετρησεις με μικροφωνο και για THD,FR κτλ.

Και για spdif αν κτυπαει το cm102

Σιγα μην την εχω για αναλογικη εξοδο:):)

Καλημέρα!
Μου ήρθε χτες η Audiotrak Prodigy Cube από ebay. http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...2319&_trksid=p3907.m32&_trkparms=tab=Watching Την δοκίμασα λίγο στο PC και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος.
1. Είναι όντως "plug and play" και δε χρειάζεται drivers.
2. Η αναλογική έξοδος μου ακούστηκε αρκετά καλή και η έξοδος για ακουστικά ήταν πολύ δυνατή.
3. Δοκίμασα και την coaxial S/PDIF και ήμουν ικανοποιημένος και από αυτό, αν και δεν είδα κάποια διαφορά από τη S/PDIF που χρησιμοποιούσα πριν. (Η motherboard μου έχει S/PDIF coax και optical)
Την οπτική και την line-in δεν τις δοκίμασα γιατί δεν έχω τα απαραίτητα καλώδια.

Εχει σημασία να δοκιμαστεί αν βγάζει όντως 24/96 μέσω του usb.
Γιατί μέχρι τώρα μόνο το Benchmark το κάνει.

Φ'ιλε panos540 πόσο σου στοίχισε τελικά και πόσες μέρες εκανε να έρθει?Σε σχέση με την onboard καρτα σε δικάναλη αναπαραγωγή είδες σημαντικές διαφορές?Στα ρωτάω γιατι ψαχνω για μια καρτα να τη συνδέσω με φορητο και να πάιξω στο ηχοσύστημα μου στο σαλόνι mp3 και flac.
Ειμαι λίγο μπερδεμένος και σε μεγάλο δίλλημα!!Φορητος με εξωτερική κάρτα-dac(Benchmark!) ή cd player στα 1000-1500 ευρώ?Ενισχυτή έχω τον Hegel H1MK4 και ηχεία Mythos Ivory!Πηγη τωρινή το Harman Kardon HK970!!

Οντως φιλε panos540 οσες παραπανω πληροφοριες εχεις τοσο πιο πολυ θα μας βοηθησεις. Ειμαι και εγω στα ιδια διλληματα.
Το λαπτοπ βγαζει spdif για να βαλω κατι σαν το zero dac αλλα παλι θα χρησιμοποιω την καρτα του φορητου που απο οτι εχω διαβασει πρεπει να αποφυγω σιγουρα.
Να βαλω μια εξωτερικη σαν την prodigy cube μεσο usb αλλα δεν θα εχω optical in μετα για να συνδεω και το ps3?
Να δωσω τα 300 δολλαρια που ζηταει η drDac2 αλλα γουρουνι στο σακι και πουθενα δεν εχει ενα review.
Να παω προς Dacmagic που κανεις δεν ακουσε διαφορες με αυτο και χωρις και εχει και 300 ευρω το λιγοτερο?
Να παρω κανα trends με τους περιορισμους του 48hz που δεν διαβαζω και τα καλυτερα?

ΟΥΦ δεν αντεχω αλλο.....:flipout:

Οντως φιλε panos540 οσες παραπανω πληροφοριες εχεις τοσο πιο πολυ θα μας βοηθησεις. Ειμαι και εγω στα ιδια διλληματα.
Το λαπτοπ βγαζει spdif για να βαλω κατι σαν το zero dac αλλα παλι θα χρησιμοποιω την καρτα του φορητου που απο οτι εχω διαβασει πρεπει να αποφυγω σιγουρα.
Να βαλω μια εξωτερικη σαν την prodigy cube μεσο usb αλλα δεν θα εχω optical in μετα για να συνδεω και το ps3?
Να δωσω τα 300 δολλαρια που ζηταει η drDac2 αλλα γουρουνι στο σακι και πουθενα δεν εχει ενα review.
Να παω προς Dacmagic που κανεις δεν ακουσε διαφορες με αυτο και χωρις και εχει και 300 ευρω το λιγοτερο?
Να παρω κανα trends με τους περιορισμους του 48hz που δεν διαβαζω και τα καλυτερα?

ΟΥΦ δεν αντεχω αλλο.....:flipout:

Oυσιαστικά δύο επιλογές έχεις αν θέλεις 24/96 από usb.Tην φτηνή επιλογή του drDac2 και αν αντεχει η τσέπη σου τη δοκιμασμένη με Benchmark DAC1 usb.

Θεωρητικα υπαρχουν αρκετες επιλογες,αλλα στην πραξη ελαχιστες εχουν δοκιμασθει.Μια δοκιμη απο ανθρωπο που κατι ξερει απο ηχο,τον Σταματακο,οδηγει στην trendsaudio.Και ο συγκεκριμενος δεν λεει και ευκολα καλα λογια για κατι

Στα 100 Ευρώ μου βγήκε και έκανε καμια 10αρια μέρες να έρθει. Όπως είπα δεν παρατήρησα κάποια διαφορά από την on-board S/PDIF που έχει το PC μου, αλλά στην αναλογική έξοδο είδα αρκετά μεγάλη διαφορά. Φίλε xazaxaris εγώ θα σου έλεγα να πάρεις μία εξωτερική USB για το λάπτοπ και να είσαι complete χωρίς πολλά-πολλά έξοδα. Αν ο ενισχυτής σου έχει S/PDIF in να χρησιμοποιήσεις αυτήν καλύτερα, αλλιώς και η αναλογική καλή είναι.
kpaiss, η Prodigy δεν έχει optical in, μόνο line-in εχει.

Πάνο σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες και για την απάντηση στο pm.
Αναμένω κι εγώ την δικιά μου prodigy cube εντός των ημερών με αγωνία!

Re: Απάντηση: USB Κάρτα Ήχου

Θεωρητικα υπαρχουν αρκετες επιλογες,αλλα στην πραξη ελαχιστες εχουν δοκιμασθει.Μια δοκιμη απο ανθρωπο που κατι ξερει απο ηχο,τον Σταματακο,οδηγει στην trendsaudio.Και ο συγκεκριμενος δεν λεει και ευκολα καλα λογια για κατι

Να μην λέμε ότι θέλουμε και παραπλανούμε τους άλλους και τον εαυτό μας.
Από το Trends UD-10.1 ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ 24/96 από την usb που είναι και το θέμα μας εδώ.
Και αυτό γιατί το chip που έχει είναι το Burr Brown PCM2704 και οι προδιαγραφές του από εργοστάσιο είναι ΜΟΝΟ για 16/48.
Όλα αυτά δεν είναι μυστικά τα λέει η Trends στο επίσημο site.
Eλεος πιά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: USB Κάρτα Ήχου

Να μην λέμε ότι θέλουμε και παραπλανούμε τους άλλους και τον εαυτό μας.
Από το Trends UD-10.1 ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ 24/96 από την usb που είναι και το θέμα μας εδώ.
Και αυτό γιατί το chip που έχει είναι το Burr Brown PCM2704 και οι προδιαγραφές του από εργοστάσιο είναι ΜΟΝΟ για 16/48.
Όλα αυτά δεν είναι μυστικά τα λέει η Trends στο επίσημο site.
Eλεος πιά...

Προσωπικα ουτε ηθελα ουτε θελω να παραπληροφορησω κανεναν,αν ειμαι εκτος θεματος λογω 16/48 ζητω συγγνωμη,αλλα αν το το ζητημα ειναι το τελικο αποτελεσμα που θα ακουσουμε.Αν το 24/96 ειναι η ηχητικη νιρβανα ,τοτε εχω μεινει πολυ πισω γιατι δεν το ηξερα

Τελικά παρηγγειλα το Trends UD-10.1 απο εδω : http://www.playstereo.com/product_info.php?cPath=42&products_id=460 γύρω στα 165 ευρω με τα μεταφορικά! Εχω μεγαλη περιεργια πως θα ακουστει στο συστημα μου!Επισης θα εχει ενδιαφέρον η σύνδεση του με το Harman με το upsampling!Νομίζω οτι το ακουστικό αποτέλεσμα θα ειναι καλύτερο!! Εν αναμονή λοιπόν!!

Χτες παρέλαβα την Audiotrak Prodigy Cube!
Σαν κατασκευή δείχνει πολύ καλή και ήταν και πολύ εύκολη στην εγκατάσταση διότι....δεν χρειάζεται εγκατάσταση:απλά την συνδέεις με την USB στο PC και τα Windows αυτόματα την αναγνωρίζουν ως default κάρτα ήχου και τέλος.
Ακουστικές εντυπώσεις:σίγουρα πρόκειται για αναβάθμιση του ήχου μου, σε σύγκριση με την εσωτερική κάρτα που έχω (SoundBlaster Audigy Platinum 5ετίας).Λεπτομέρειες εντός των ημερών...