usb καρτα pc, για ακροαση μουσικης

Απάντηση: Re: usb καρτα pc, για ακροαση μουσικης

Με αυτά τα πράγματα δεν κλείνεις για αρκετό καιρό.
Ψηφιακά είναι. ..

+1
Καλύτερα την 222 και μετά από καιρό βλέπεις...

ρε μάγκες έχω παραγγείλει τα edifιer c3 και τα περιμένω από μέρα σε μέρα να μου έρθουν.Μετά από αρκετό ψάξιμο στο μπάτζετ των 150 ευρώ και με μία προτίμηση στην συγκεκριμένη μάρκα αν και δεν έχω ακούσει κάποιο προιόν της.Στα ριβιούς των ηχείων αυτών κατάλαβα ότι πρέπει να αγοράσω και μια κάρτα ήχου για την βελτίωση και συνολικά φυσικά του ήχου αλλά κατά κύριο λόγο του μπάσου.Έχω διαβάσει στο φόρουμ μια αρκετά έντονη προτίμηση στην 222 την οποία βρήκα σε κατάστημα,αλλά σκέφτομαι μήπως διαθέσω ένα κατοστάρικο μαξ και κλείσω το θέμα για αρκετό καιρό.Τι γνώμη έχετε για την native instruments traktor audio 2?
  1. Όχι, με αυτά τα ηχεία δεν είναο σωστό να συνδέσεις ημιεπαγγελματική κάρτα ήχου, όπως η Native Instruments Traktor.
  2. Οι ίδιες αμφιβολίες ισχύουν και για την UCA 222. Τα ηχεία που έχεις παραγγείλει είναι φτιαγμένα κυρίως για τις on-board κάρτες των υπολογιστών, όχι για τις κάρτες που αναφέρεις.
  3. Με αυτά τα χρήματα (150+130=280 ευρώ) που λογαριάζεις να ξοδέψεις, μπορείς να πετύχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε ήχο.
  4. Καλώς όρισες στο forum μεν, λίγη προσοχή όμως στον τρόπο που απευθύνεσαι στα μέλη μας και στους φίλους μας δεν βλάπτει. Δημόσιος χώρος διαλόγου είμαστε, σωστά;

Last edited:
σίγουρα απλά θεωρώ ότι επειδή είχα μουφίτσες ηχεία εντελώς ότι με αυτές τις αναβαθμίσεις θα είμαι καλυμμένος και με το παραπάνω!η γνώμη σου για την κάρτα ήχου τη συγκεκριμένη και γενικά?

για ριξτε καμια προταση για usb καρτα ηχου,με σκοπο οσο το δυνατο,καλυτερο ηχο στα ακουστικα μου.
ταβανι 100 ευρωπουλα.

Focusrite Scarlett 2i2
Στα 120 ευρώ περίπου.

Αν σ' ενδιαφέρουν κυρίως τα ακουστικά τότε κάποιος από τους DAC/AMP's της Fiio μπορεί να είναι κατάλληλος. Εδώ.

Αν πας λίγο παραπάνω ο Audioquest DragonFly USB DAC στα 150 ευρώ περίπου θα είναι άριστη επιλογή.
Δες κι' αυτό το νήμα, μήπως βρεις καμμία EMU 0202 ή 0404 από δεύτερο χέρι.

βρηκα και 2 περιπτωσεις,οι οποιες φαινονται ποιοτικες.
ειδικα για την asus,διαβασα πολλα θετικα σχολια.
ηχητικα,οι διαφορες με αυτες που μου προτεινες,ειναι μεγαλες?
το λεω γιατι-εκτος τον πρωταρχικο σκοπο ποιοτητας ηχου στα ακουστικα μου-θα με ενδιεφερε και ο πολυκαναλος ψηφιακος ηχος που δινουν και οι 2.

http://www.terratec.net/details.php?artnr=12002
http://www.asus.com/gr/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_U7/

απο την Scarlett 2i2,εαν θελω να παρω ηχο στον av ενισχυτη μου(σαν dac δηλαδη),πως το συνδεω?
απο τα 2 καρφια out,σε rca in εισοδο του ενισχυτη μου?

απο την Scarlett 2i2,εαν θελω να παρω ηχο στον av ενισχυτη μου(σαν dac δηλαδη),πως το συνδεω?

Ακριβως....και εναλλακτικα ανταπτορακια καρφι σε rca στην καρτα και μετα τα κανονικα σου καλωδια στα rca του ενισχυτη.

βρηκα και 2 περιπτωσεις,οι οποιες φαινονται ποιοτικες.
ειδικα για την asus,διαβασα πολλα θετικα σχολια.
ηχητικα,οι διαφορες με αυτες που μου προτεινες,ειναι μεγαλες?
το λεω γιατι-εκτος τον πρωταρχικο σκοπο ποιοτητας ηχου στα ακουστικα μου-θα με ενδιεφερε και ο πολυκαναλος ψηφιακος ηχος που δινουν και οι 2.

http://www.terratec.net/details.php?artnr=12002
http://www.asus.com/gr/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_U7/
Η Asus Xonar έχει γενικά καλύτερη φήμη και πολλοί φίλοι την προτιμούν εδώ μέσα. Και κάποιος φίλος τη χρησιμοποιεί για ακουστικά με καλά αποτελέσματα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι αρνητικό για την Terratec.

Αυτές που προτείνω πιο πάνω είναι όλες αξιόλογες στην κατηγορία τους. Θα δώσω ένα προβάδισμα στις EMU που τις ξέρω καλά, αλλά πρώτ' απ' όλα δεν τις βρίσκεις πια και δεύτερο μπορεί να έχεις θέματα με νεώτερα λειτουργικά συστήματα.

Για σύνδεση (πολυκάναλη) με τον AV ενισχυτή σου θα πρέπει όποια κάρτα επιλέξεις να έχει ψηφιακή έξοδο ομοαξονική ή οπτική. Θα πρέπει μάλλον να κάνεις κάποια επιλογή, αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η μουσική ή οι ταινίες.
Αν σ' ενδιαφέρει η μουσική τότε η μικρή Scarlet και η Dragonfly είναι πολύ καλές επιλογές (η δεύτερη μάλλον καλύτερη). Θα συνδεθούν σε κάποια ελεύθερη στερεοφωνική είσοδο του ενισχυτή σου. Δεν διαθέτουν όμως ψηφιακή έξοδο. Οπότε αν σ' ενδιαφέρει ο πολυκάναλος ήχος στις ταινίες απορρίπτονται.

Η επιλογή δική σου.

Σωστά. Με το κατάλληλο καλώδιο.

Ακριβως....και εναλλακτικα ανταπτορακια καρφι σε rca στην καρτα και μετα τα κανονικα σου καλωδια στα rca του ενισχυτη.

....:a0210:

....Θα πρέπει μάλλον να κάνεις κάποια επιλογή, αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η μουσική ή οι ταινίες.
Αν σ' ενδιαφέρει η μουσική τότε η μικρή Scarlet και η Dragonfly είναι πολύ καλές επιλογές (η δεύτερη μάλλον καλύτερη). Θα συνδεθούν σε κάποια ελεύθερη στερεοφωνική είσοδο του ενισχυτή σου. Δεν διαθέτουν όμως ψηφιακή έξοδο. Οπότε αν σ' ενδιαφέρει ο πολυκάναλος ήχος στις ταινίες απορρίπτονται.

Η επιλογή δική σου.

Σωστά. Με το κατάλληλο καλώδιο.

ακου να...δεις τις σκεψεις μου....
καλο θα ηταν βεβαια να υπαρχει και η λυση του πολυκαναλου,μιας και το laptop δεν βγαζει optical out.
Μπορω βεβαια να παρω οποτε χρειαστει απο την hdmi του laptop,αλλα πρωτα πρεπει να πεσει επανω στον av.λιγο μανουβρα(δεν τον δουλευω σαν switch) γι`αυτο και υπαρχει η σκεψη για καρτα με πολυκαναλο ηχο.
αφηνω στην ακρη τον πολυκαναλο και παμε σε αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο.καλος ηχος στα ακουστικα-καταρχην-και καλος ηχος απο το αναλογικο out προς τον ενισχυτη.
εδω λοιπον εχουμε την Scarlett στα 117 ευρω και την xonar στα 95 ευρω.
απ`ολα αυτα που εχει η Scarlett απανω της,εγω ουσιαστικα θελω το headphone out και τα lineout προς τον av.ουτε ηχογραφηση απο μουσικο οργανο θα κανω,ουτε προκειται να τραγουδησω...το λεω αυτο,γιατι βλεπω οτι η καρτα γερνει προς studio χρηση.και ερωτω..εχει οντως η scarlett σαφως καλυτερο ηχο στα 2 κομματια που την χρειαζομαι σε σχεση με την xonar?γιατι η διαφορα χρηματων δεν ειναι μεγαλη,αλλα εαν ειμαστε στα ιδια επιπεδα και περνω και το κατι παραπανω σε ευκολιες απο την xonar,
γιατι να παω στην scarlett?
το ξερω,τα ειπα λιγο κουλουβαχατα,αλλα ετσι μου βγηκε...ακουv κυριοι....:worshippy:(εαν δεν σας μπερδεψα περισσοτερο...)

....................
ακου να...δεις τις σκεψεις μου....
καλο θα ηταν βεβαια να υπαρχει και η λυση του πολυκαναλου,μιας και το laptop δεν βγαζει optical out.
Μπορω βεβαια να παρω οποτε χρειαστει απο την hdmi του laptop,αλλα πρωτα πρεπει να πεσει επανω στον av.λιγο μανουβρα(δεν τον δουλευω σαν switch) γι`αυτο και υπαρχει η σκεψη για καρτα με πολυκαναλο ηχο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι μανούβρα. Μ' ένα ασύρματο ποντίκι μπορείς να κάνεις μιά χαρά τη δουλειά σου.

αφηνω στην ακρη τον πολυκαναλο και παμε σε αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο.καλος ηχος στα ακουστικα-καταρχην-και καλος ηχος απο το αναλογικο out προς τον ενισχυτη.
εδω λοιπον εχουμε την Scarlett στα 117 ευρω και την xonar στα 95 ευρω.
απ`ολα αυτα που εχει η Scarlett απανω της,εγω ουσιαστικα θελω το headphone out και τα lineout προς τον av.ουτε ηχογραφηση απο μουσικο οργανο θα κανω,ουτε προκειται να τραγουδησω...το λεω αυτο,γιατι βλεπω οτι η καρτα γερνει προς studio χρηση.και ερωτω..εχει οντως η scarlett σαφως καλυτερο ηχο στα 2 κομματια που την χρειαζομαι σε σχεση με την xonar?γιατι η διαφορα χρηματων δεν ειναι μεγαλη,αλλα εαν ειμαστε στα ιδια επιπεδα και περνω και το κατι παραπανω σε ευκολιες απο την xonar,
γιατι να παω στην scarlett?

Επειδή βλέπω ότι η χρήση των ακουστικών έχει για σένα ιδιαίτερη σημασία, θα κλίνω προς τη μεριά της Xonar που έχει εξακριβωμένα καλή ενίσχυση στα ακουστικά.
Πιθανόν και η Scarlet. Αλλά δεν έχω προσωπική γνώση γι' αυτό. Όποιος ξέρει κάτι από πρώτο χέρι, ας γράψει.
Ποιά από τις δύο έχει απολύτως καλύτερο ήχο πολύ δύσκολο να το πούμε. Ακόμα δυσκολότερο να κάνουμε δοκιμή και ν' αποφανθούμε. Βέβαια οι PCI κάρτες δουλεύουν μέσα στο πολύ θορυβώδες περιβάλλον του υπολογιστή με ότι θορύβους και αλληλεπιδράσεις μπορεί να μαζέψει. Και εξαρτώνται και από την τροφοδοσία του υπολογιστή. Αυτά ως κανόνας. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Οι ASUS XONAR έχουν τη φήμη πως μάλλον ανήκουν στις εξαιρέσεις.

Από την άλλη πλευρά οι διαφορές στη χρήση είναι προφανείς. Η PCI κάρτα τοποθετείται μόνιμα σε ένα Desktop υπολογιστή, ενώ οι εξωτερικές (όπως η Scarlet) μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους (το Laptop, το NetBook), προσφέρουν κάποια ευελιξία.

Με δεδομένο ότι θέλουμε ένα καλό DAC και ένα άριστο ενισχυτή ακουστικών ταυτόχρονα εγώ θα πήγαινα λίγο παραπάνω στην Audioquest Dragonfly. Αλλά...

Που θα συνδεθούν όλα τα παραπάνω;

Σ' ένα τυπικό AV Ενισχυτή (Ποιόν έχεις); Απ' όσο ξέρουμε σε ποιότητα ήχου οι AV Ενισχυτές υστερούν (για πολλούς λόγους) απέναντι στους αντίστοιχους δικάναλους (ολοκληρωμένους/προενισχυτές-τελικούς). Υπάρχει λοιπόν νόημα ν' αναζητούμε την καλύτερη ποιότητα ήχου στην πηγή, αν ο AV Ενισχυτής μας δεν πρόκειται να μας τη δώσει; Δεν απαντάω, ερώτημα υποβάλλω μόνο.

το ξερω,τα ειπα λιγο κουλουβαχατα,αλλα ετσι μου βγηκε...ακουv κυριοι....:worshippy:(εαν δεν σας μπερδεψα περισσοτερο...)
Ποιός μπέρδεψε ποιόν τώρα; :laugh:

χμμμ...για παμε..:grandpa:
μανουβρα δεν ειναι η αποσταση,αλλα η συνδεση.δηλαδη για να παρω ηχο απο την hdmi,θα πρεπει να παει επανω στον av.
εαν καταληξουμε εκει,αναγκαστικα θα παμε σε λυση switch του av,που σημαινει οτι για να παρω εικονα απο οποιαδηποτε συσκευη που ειναι επανω του,θα πρεπει να ειναι ανοιχτος(κατι που δεν θελω με τιποτε..).
μιλαμε παντα για laptop και αυτην την asus http://www.asus.com/gr/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_U7/ (γιατι ειδα οτι ανεφερες pci)
ο ενισχυτης μου ειναι ο denon 2807 http://www.denon.co.uk/uk/product/p...metheatre&subid=avreceivers&productid=avr2807
πολυκαναλος μεν,πολυ καλος και ως δικαναλος ομως.
οδηγει μια πενταδα b&w.αυτα που μας ενδιαφερουν,ειναι τα 2 front.δηλαδη 603.οχι τα s,τα πρωτα...

απο που μπορω να παραγγειλω την Prodigy Cube?
στο μαμα site και μεσω paypal μου ζηταει 74 ευρω.
εχουμε κατι καλυτερο?

για βοηθατε λιγο ρε παιδια αμε το ebay γιατι δεν εχω ξανακανει συναλλαγη.
παταω στο επισημο σαιτ της audiotrack τον διακοπτη byenow.με παραπεμπει στο paypal κατευθειαν.
απο κει και περα-του δηλωνω την διευθυνση που θελω και τον πληρωνω επι τοπου?
θα ενημερωθω απο καπου,μια δυο ημερες πριν για την ωρα που θα παραλαβω?

ρε παιδια-τι θα γινει-θα βοηθησει κανεις με αυτο το ebay?

κοιταω την audiotrackcube η οποια εχει 2 τροπους παραγγελιας.
ή απο το store της κατευθειαν,ή μεσω ebaystore.
μεσω ebay store βλεπω οτι εχει free shiping.
κατευθειαν απο το store,δεν μου λεει πουθενα free shiping,αλλα με παει κατευθειαν στο Paypal.απ`οτι δειχνει δεχεται την διεθυνση και δεν με χρεωνει κατι παραπανω.
τι να επιλεξω?