....................
ακου να...δεις τις σκεψεις μου....
καλο θα ηταν βεβαια να υπαρχει και η λυση του πολυκαναλου,μιας και το laptop δεν βγαζει optical out.
Μπορω βεβαια να παρω οποτε χρειαστει απο την hdmi του laptop,αλλα πρωτα πρεπει να πεσει επανω στον av.λιγο μανουβρα(δεν τον δουλευω σαν switch) γι`αυτο και υπαρχει η σκεψη για καρτα με πολυκαναλο ηχο.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι μανούβρα. Μ' ένα ασύρματο ποντίκι μπορείς να κάνεις μιά χαρά τη δουλειά σου.
αφηνω στην ακρη τον πολυκαναλο και παμε σε αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο.καλος ηχος στα ακουστικα-καταρχην-και καλος ηχος απο το αναλογικο out προς τον ενισχυτη.
εδω λοιπον εχουμε την Scarlett στα 117 ευρω και την xonar στα 95 ευρω.
απ`ολα αυτα που εχει η Scarlett απανω της,εγω ουσιαστικα θελω το
headphone out και τα
lineout προς τον av.ουτε ηχογραφηση απο μουσικο οργανο θα κανω,ουτε προκειται να τραγουδησω...το λεω αυτο,γιατι βλεπω οτι η καρτα γερνει προς studio χρηση.και ερωτω..εχει οντως η scarlett
σαφως καλυτερο ηχο στα 2 κομματια που την χρειαζομαι σε σχεση με την xonar?γιατι η διαφορα χρηματων δεν ειναι μεγαλη,αλλα εαν ειμαστε στα ιδια επιπεδα και περνω και το κατι παραπανω σε ευκολιες απο την xonar,
γιατι να παω στην scarlett?
Επειδή βλέπω ότι η χρήση των ακουστικών έχει για σένα ιδιαίτερη σημασία, θα κλίνω προς τη μεριά της Xonar που έχει εξακριβωμένα καλή ενίσχυση στα ακουστικά.
Πιθανόν και η Scarlet. Αλλά δεν έχω προσωπική γνώση γι' αυτό. Όποιος ξέρει κάτι από πρώτο χέρι, ας γράψει.
Ποιά από τις δύο έχει απολύτως καλύτερο ήχο πολύ δύσκολο να το πούμε. Ακόμα δυσκολότερο να κάνουμε δοκιμή και ν' αποφανθούμε. Βέβαια οι PCI κάρτες δουλεύουν μέσα στο πολύ θορυβώδες περιβάλλον του υπολογιστή με ότι θορύβους και αλληλεπιδράσεις μπορεί να μαζέψει. Και εξαρτώνται και από την τροφοδοσία του υπολογιστή. Αυτά ως κανόνας. Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Οι ASUS XONAR έχουν τη φήμη πως μάλλον ανήκουν στις εξαιρέσεις.
Από την άλλη πλευρά οι διαφορές στη χρήση είναι προφανείς. Η PCI κάρτα τοποθετείται μόνιμα σε ένα Desktop υπολογιστή, ενώ οι εξωτερικές (όπως η Scarlet) μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους (το Laptop, το NetBook), προσφέρουν κάποια ευελιξία.
Με δεδομένο ότι θέλουμε ένα καλό DAC και ένα άριστο ενισχυτή ακουστικών ταυτόχρονα εγώ θα πήγαινα λίγο παραπάνω στην Audioquest Dragonfly. Αλλά...
Που θα συνδεθούν όλα τα παραπάνω;
Σ' ένα τυπικό AV Ενισχυτή (Ποιόν έχεις); Απ' όσο ξέρουμε σε ποιότητα ήχου οι AV Ενισχυτές υστερούν (για πολλούς λόγους) απέναντι στους αντίστοιχους δικάναλους (ολοκληρωμένους/προενισχυτές-τελικούς). Υπάρχει λοιπόν νόημα ν' αναζητούμε την καλύτερη ποιότητα ήχου στην πηγή, αν ο AV Ενισχυτής μας δεν πρόκειται να μας τη δώσει; Δεν απαντάω, ερώτημα υποβάλλω μόνο.
το ξερω,τα ειπα λιγο κουλουβαχατα,αλλα ετσι μου βγηκε...ακουv κυριοι....:worshippy

εαν δεν σας μπερδεψα περισσοτερο...)