USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Σωκράτη στη διαδρομή μόνο το Vcc έχει κοπεί όχι το ground που έρχεται από τον υπολογιστή.
Πρέπει να δω, στο πρωτόκολλο USB2.0 μήπως απαιτεί να υπάρχει φορτίο σταθερό για να λειτουργήσει. Ενώ τώρα έχοντας μηδενικό φορτίο ως προς τη γη, θεωρεί ελλειπή τροφοδοσία για αυτό και μου πετά το μήνυμα.

Στο "παπάκι" που αναφέρεις εάν κόψεις το καλώδιο Vcc, οπότε από τη μεριά του υπολογιστή το Vcc είναι "αέρας" ποιο φορτίο βλέπει; Με λίγα λόγια δεν πιάνω ποια είναι η διαφορά με αυτό που εφάρμοσα...

Αυτός είναι ο τρόπος και μόνο έτσι λειτουργεί απρόσκοπτα.
Εκτός και το ξεγελάσεις με τον άλλο τρόπο.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG

Το γιατί δεν το έχω ψάξει αρκετά ώστε να σου δώσω αξιόπιστη απάντηση,αν και το υποψιάζομαι.

Τελικά η απάντηση και λύση βρέθηκε.
Χρειάζεται το usb host δηλ. ο υπολογιστής να βλέπει ένα κατ' ελάχιστο φορτίο σταθερά.

Η λύση που προτείνεται στο σύνδεσμο που έδωσε ο Σωκράτης, είναι σωστή.

Οπότε τοποθετήθηκε μία αντίσταση εν σειρά με το θετικό πόδι του led (προσωπικά έβαλα μία γύρω στα 70 ωμ). Το led εν συνεχεία κολλήθηκε στο κάτω μέρος της πλακέτας CMedia στα V+, V-.

Λειτουργεί πλέον και στα XP, απρόσκοπτα - σταθερά δίχως προβλήματα στον οδηγό και το βλέπει πάντα.
Στην παρακάτω φώτο διακρίνεται το led στην γωνία στο κάτω μέρος της πλακέτας.

Σημ. = μιας και η εφαρμογή της CMedia, έχει γίνει στο mambo3, η παροχή του ground που φαίνεται στη φώτο δεν χρειάζεται γιατί παίρνει γείωση από το ψηφιακό σήμα. Μόνο το ένα καλώδιο στο + της τροφοδοσίας χρειάζεται.

Attachments

• cm6631A_led.jpg
    cm6631A_led.jpg
    234.1 KB · Views: 262
μπερδεύτηκα:

Μambo2: Κόβουμε μόνο το + που έρχεται από το USB αφήνοντας το ground του υπολογιστή συνδεδεμένο. Δινουμε στην πλακέτα +5 από δικό μας τροφοδοτικό και ground επίσης (ενωνουμε το ground του ανεξαρτητου τροφοδοτικού μας με το ground πλακέτας του C6631Α και ground USB). Για να βλεπει ο υπολογιστής φορτίο του συνδέουμε ένα led με την σχετική αντίσταση φυσικά). Σωστά ?

Attachments

• ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG
    ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG
    158.1 KB · Views: 216
Last edited:
Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

μπερδεύτηκα:

Μambo2: Κόβουμε μόνο το + που έρχεται από το USB αφήνοντας το ground του υπολογιστή συνδεδεμένο. Δινουμε στην πλακέτα +5 από δικό μας τροφοδοτικό και ground επίσης (ενωνουμε το ground του ανεξαρτητου τροφοδοτικού μας με το ground πλακέτας του C6631Α και ground USB). Για να βλεπει ο υπολογιστής φορτίο του συνδέουμε ένα led με την σχετική αντίσταση φυσικά). Σωστά ?

Όχι,το παραπάνω σχεδιάγραμμα,είναι μόνο αν συνδέσουμε χωρίς led και αντίσταση (η μόνο αντίσταση.)

Αυτο που έκανε ο Μανώλης είναι σε περίπτωση που θέλουμε να διακόψουμε τελείως την τροφοδοσία του υπολογιστή,οπότε στην ουσία ενώνουμε το ground με το (+) που έρχονται από το PC παρεμβάλλοντας ανάμεσα τους τους το led και την αντίσταση.

Ξαναβάζω την κατασκευή για να την δείτε.
http://2channelaudio.blogspot.gr/2013/01/audiophile-usb-yes-your-cable-makes.html

Από την στιγμή που η μετατροπή μπορεί να γίνει στο καλώδιο, γιατί πρέπει να κόψουμε το track και να αφαιρέσουμε την αντίσταση?

Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

για να μπορείς να χρησιμοποιείς οποιδήποτε καλώδιο?

Από την στιγμή που η μετατροπή μπορεί να γίνει στο καλώδιο, γιατί πρέπει να κόψουμε το track και να αφαιρέσουμε την αντίσταση?
Κι εγώ στο καλώδιο την έχει κάνει,το προτιμώ.Από καλώδια άλλωστε βρωμάει ο τόπος,πλακέτες όμως...

Αναρωτιέμαι οι πλακέτες που διαθέτουν usb isolation, τί παραπάνω προσφέρουν.

Χάρη,η γαλβανική απομόνωση είναι θέμα για διαμάχες.
Οι σουπερ-ντουπερ χαιεντάδες πχ,ούτε να την ακούσουν δεν θέλουν.
Κανονικά είναι για άλλες εφαρμογές.

Αυτός εδώ πχ.λέει:

Galvanical isolation
The idea of galvanical isolation of the USB-data conductors for improvement of soundquality has lots of friends but has no real advantage. The only reason for a galvanical isolation of USB-data in audio-setups is, if a groundloop issue makes a loud humm. USB isolators make sense in industrial environments where voltage spikes of some hundred volts or hefty noise can damage the equipment or falsify the USB-signals. Any galvanical isolation, via electronic or via transformer under normal circumstances, brings no sound improvement but is mostly sound degrading by signal alternation. The "evil" computers noise is coming basically through the positive power-rail from the computer - and this is interupted in the AQVOX USB-PSU.

(Θα μου πεις βέβαια,αυτός είναι έμπορος,υποστηρίζει το προϊόν του...)

Θεωρητικά πλήρη απομόνωση από τα προβλήματα της πλευράς του υπολογιστή, θεωρητικά όμως γιατί αναφέρεται ότι η πραγματική απομόνωση κοστίζει πάρα πολύ και μόλις πρόσφατα, διάβαζα ότι πολλές από αυτές τις λύσεις στον ήχο προσθέτουν αρκετό jitter.

Θα σας πω μόνο ότι η προσθήκη εξωτερικής τροφοδοσίας (που έγινε) βελτίωσε το κατώφλι θορύβου στις μετρήσεις μέσω FFT. Μη ξεχνάμε όμως ότι η τροφοδοσία έγινε από τροφοδοτικό πολύ χαμηλού θορύβου που βοήθησε την επόμενη δουλειά του OnBoard regulator.
Αντιθέτως η άλλη πλακέτα CMedia6631A που είχε απομονωτή επάνω με δική του τροφοδοσία από Salas, δεν βελτίωνε το κατώφλι του θορύβου περαιτέρω αν και είχε καλύτερο on board dc-dc regulator (ακόμη πιο χαμηλού θορύβου).

Νομίζω ότι αρχίζουμε να βγάζουμε τα δικά μας συμπεράσματα σιγά-σιγά.
Η συνέχεια θα γίνει μόλις παραλάβουμε κάποιο XMOS.

Last edited:
Θεωρητικά πλήρη απομόνωση από τα προβλήματα της πλευράς του υπολογιστή, θεωρητικά όμως γιατί αναφέρεται ότι η πραγματική απομόνωση κοστίζει πάρα πολύ και μόλις πρόσφατα, διάβαζα ότι πολλές από αυτές τις λύσεις στον ήχο προσθέτουν αρκετό jitter.

Έχω την εντύπωση ότι πολλές φορές προσπαθούμε να "λύσουμε" ένα πρόβλημα, "δημιουργώντας" ένα ίδιο ίσως και μεγαλύτερο.

Είμαι τις άποψης "Less is More" και νομίζω το κολπάκι που πρότεινε ο Σωκράτης είναι ακριβώς αυτό.

Μανώλη πους drivers προτείνεις για το CM?

Δεν έχω κάνει δοκιμές με διαφορετικούς οδηγούς, σίγουρα χρησιμοποιώ για το φορητό (Win'7) και του εργαστηρίου (Win' XP) έναν που είναι έκδοσης 1.03(νομίζω τον είχα πάρει μέσω του diyinhk).
Αυτό που χρειάζεσαι (στην περίπτωση που έχεις 6631Α) είναι το εργαλείο διαμόρφωσης του fw (αναφέρονται κάποια πράγματα σε προηγούμενες σελίδες αυτού του νήματος).

Εν κατακλείδι, έχω βρει την "υγειά" μου με μη χρήση υπολογιστή για την αναπαραγωγή των αρχείων μου. Έχω αναφερθεί πολλάκις ότι χρησιμοποιώ τη δυνατότητα usb streaming ενός Synology NAS, που προφανώς τρέχει κάποια linux εξειδικευμένη έκδοση...οπότε γιοκ από πλευράς αναζήτησης οδηγών. Την πλοήγηση την κάνω με ταμπλέτα.
Ο Σωκράτης (Sokmav) έχει βρει μια εξίσου άριστη λύση σε linux που τρέχει θαρρώ σε raspberry pi.

Ο Σωκράτης (Sokmav) έχει βρει μια εξίσου άριστη λύση σε linux που τρέχει θαρρώ σε raspberry pi.

Εγώ το τρέχω σε κανονικό Pc ή Lap,μαζί και τα τα Win 7 με foobar και Jriver.
Ο φίλος tuxx,το τρέχει σε ras και μάλιστα με δική του διανομή!

Last edited:
Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Δεν έχω κάνει δοκιμές με διαφορετικούς οδηγούς, σίγουρα χρησιμοποιώ για το φορητό (Win'7) και του εργαστηρίου (Win' XP) έναν που είναι έκδοσης 1.03(νομίζω τον είχα πάρει μέσω του diyinhk).
Αυτό που χρειάζεσαι (στην περίπτωση που έχεις 6631Α) είναι το εργαλείο διαμόρφωσης του fw (αναφέρονται κάποια πράγματα σε προηγούμενες σελίδες αυτού του νήματος).

Εν κατακλείδι, έχω βρει την "υγειά" μου με μη χρήση υπολογιστή για την αναπαραγωγή των αρχείων μου. Έχω αναφερθεί πολλάκις ότι χρησιμοποιώ τη δυνατότητα usb streaming ενός Synology NAS, που προφανώς τρέχει κάποια linux εξειδικευμένη έκδοση...οπότε γιοκ από πλευράς αναζήτησης οδηγών. Την πλοήγηση την κάνω με ταμπλέτα.

Το συνηθισμένο πια είναι τα dac να είναι Usb-compliant-audio-interfaces
Ο kernel driver/module είναι σε χρήση στις περισσότερες διανομές linux
Συνήθως ο χρήστης δε χρειάζεται να κάνει τίποτα, απλά συνδέεις το dac.

Μόνο η MS έχει μείνει πίσω σε αυτό το σημείο, και θέλει driver τρίτου κατασκευαστή
Ούτε στα mac δεν υπάρχει πρόβλημα

Παιδιά καταλήξαμε σε καμια usb>i2s?

Προσωπικά δεν μπορώ να περιμένω και πολύ, αν δεν γίνει κάτι σύντομα με power buy θα προχωρήσω μόνος, μάλλον με τον βούλγαρο.

Re: Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Στην περίπτωση που θέλετε να βάλετε αυτόνομη τροφοδοσία σε αυτήν την πλακέτα που βασίζεται στο CM6631A, η διαδικασία είναι η παρακάτω.

Τα κόκκινα βελάκια δείχνουν τα σημεία που πρέπει να δώσετε την νέα τροφοδοσία. Μπορείτε να ξηλώσετε τον smd αποσυζευκτικό πυκνωτή εάν θέλετε.
Πίσω από το σημείο της (+) τροφοδοσίας, θα δείτε ότι έρχεται μία διαδρομή η οποία περνάει κάτω από το μεταλλικό usb βύσμα. Αυτή τη διαδρομή θα πρέπει να την κόψετε για να μην μεταφέρει το (+) της τροφοδοσίας από τη μεριά του υπολογιστή. Εάν σας δυσκολεύει το σημείο θα πρέπει να ξεκολλήσετε το μεταλλικο βύσμα για ευκολία

Εάν θέλετε να κάνετε τις αλλαγές επί του μετατροπέα (on board) που έχει πάνω η πλακέτα, τα μπλε βελάκια θα σας καθοδηγήσουν στο που θα βάλετε το (-) της τροφοδοσίας (δηλ στη γείωση) και το που θα δώσετε την ίδια τάση εξόδου με αυτή που έδινε το on board regulator.

Εκ παραδρομής ο φίλος lemon στο post 74 σημείωσε ανάποδα τα pins του 1117, ανεβάζω την φωτογραφία διορθωμένη μην τυχόν προχωρήσει κανείς σε επεμβάσεις χωρίς να μετρήσει.

cm6631a-correct_zps3dca6304.jpg

Eναλλακτικά για να παρεμβάλλει κανείς στην πλακέτα αυτή την δική του τροφοδοσία, μπορει να κολλήσει πινάκια στο κάτω μέρος του βύσματος της πλακέτας ως εξής:

DSC08131__zps71fe06d3.jpg

Κατόπιν μπορει να συνδέσει με καλωδιάκια dupont τα αντίστοιχα pins με ένα νέο βύσμα USB για σασσί ή πλακέτα ως εξής:

red: +5V από το usb του υπολογιστή ή δική μας τροφοδοσία
brown: ground
green: data +
yellow: data -

Ετσι μπορούμε να εναλλάσουμε την τροφοδοσία όπως επιθυμούμε για τις δοκιμές μας χωρίς να κάνουμε κάποια μόνιμη ζημιά στην πλακέτα.

DSC08132__zpsdc663fa6.jpg

Να πω επίσης πως ΔΕΝ πρέπει να τροφοδοτήσουμε το 6631 από την onboard τροφοδοσία του mambo v2 σε καμία περίπτωση γιατί μεταξύ άλλων η θερμοκρασία στο reg ανεβαίνει παραπάνω απο το επιθυμητό.

Last edited: