USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

To Wave I/O δέχεται 5V εκεί που είναι η είσοδος της τροφοδοσίας και θέλει για να δουλέψει η γαλβανική απομόνωση (του I2S) επιπλέον τροφοδοσία 5V (εγώ τα παίρνω παράλληλα από το ίδιο τροφοδοτικό) στα pins του I2S που από την κάτω πλευρά της πλακέτας του wave I/O αναφέρει ως V+ και Ground.

Νομίζω ότι είναι λάθος να δίνεις και στα δύο μέρη τροφοδοσία από το ίδιο τροφοδοτικό. Για στείλε ένα mail στον κατασκευαστή.

Τέλεια !
Οπότε η επιπλέον τροφοδοσία παει στο τελευταίο pin (V+) της i2s και το V- παει σε ένα απο τα 5 pins ground, σωστά ?
Και πάλι ευχαριστώ
Νίκος

Σωστά, κι αυτό γιατί το τσιπάκι που κάνει τη γαλβανική απομόνωση χρειάζεται κι αυτό τροφοδοσία (που κάποιος πολύ "μανιακός" μπορεί να δώσει εντελώς ξεχωριστά). Αλλιώς πως θα δώσει σήμα στην έξοδό του;...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νομίζω ότι είναι λάθος να δίνεις και στα δύο μέρη τροφοδοσία από το ίδιο τροφοδοτικό. Για στείλε ένα mail στον κατασκευαστή.

Με βάση την υλοποίηση του σχεδιαστή του τροφοδοτικού (που χρησιμοποιεί το Wave I/O στο δικής του σχεδίασης DAC) δεν αναφέρει κάποιο πρόβλημα. Όπως όμως ανέφερα, για τους "μανιακούς" της λεπτομέρειας είναι δυνατή η χρήση χωριστής τροφοδοσίας.

Μόνο που με κάτι τέτοια (επειδή οι περισσότεροι ακούμε σε δωμάτια που είναι με βάση τα απόλυτα κριτήρια, τουλάχιστον μέτρια για να μην πω χάλια) διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον καθώς αλλού είναι τα προβλήματα κι όχι σε ένα παραπάνω η λιγότερο τροφοδοτικό. Πρέπει, πάντα κατά την ταπεινή γνώμη μου (και πιο πάνω είδατε την άποψή μου για τις γνώμες, μαζί και των δικών μου) κάπου να βάζουμε και το που πρέπει να σταματάμε το ψάξιμο και να αρχίζουμε να ακούμε μουσική...

Όλα καλά, μου φενεται ότι κατάλαβα
Μια ακόμη ερώτηση, αν έχεις ακόμα υπομονή!
Εάν χρησιμοποιούσα ένα πιο απλό Linear PSU (εχω δυο απο αυτά ) και δίνει μέχρι 1Α
http://www.vellemanusa.com/products/view/?country=us&lang=enu&id=350481
Θα ήταν πολύ χειρότερο απο το τροφοδοτικο που έχεις χρησιμοποιήσει ?

Όλα καλά, μου φενεται ότι κατάλαβα
Μια ακόμη ερώτηση, αν έχεις ακόμα υπομονή!
Εάν χρησιμοποιούσα ένα πιο απλό Linear PSU (εχω δυο απο αυτά ) και δίνει μέχρι 1Α
http://www.vellemanusa.com/products/view/?country=us&lang=enu&id=350481
Θα ήταν πολύ χειρότερο απο το τροφοδοτικο που έχεις χρησιμοποιήσει ?

Ναι το τροφοδοτικό του Doede (αν δεν κάνω λάθος έτσι λέγεται ο τύπος που το δίνει) είναι σίγουρα πολύ καλύτερο σε επιδόσεις. Αλλά πόσο κάτι τέτοιο επηρεάζει την απόδοση του Wave I/O και κατ' επέκταση την ηχητική ποιότητα του mambo αυτό φίλε δεν το έχω ψάξει. Και να σου πω την αλήθεια έχω άλλα πιο σοβαρά προβλήματα που με ζορίζουν τον τελευταίο καιρό οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Φυσικά μπορείς με το ένα από τα δύο του velleman να τροφοδοτήσεις το Wave I/O (πρέπει να μπορεί να δώσει τουλάχιστον 1Α στα 5V) και με το άλλο το τσιπάκι της γαλβανικής απομόνωσης (το τελευταίο μπορεί να έχει πολύ μικρό Μ/Σ καθώς η κατανάλωσή του είναι σχεδόν μηδενική).

Το λέω αυτό γιατί έχω το i2s της jlsounds και μπορείς να τροφοδοτήσεις και τη γαλβανική και το usb ξεχωριστά, οπότε τον ρώτησα αν μπορώ με ένα τροφοδοτικό να δώσω και στα δύο και μου απάντησε όχι. Δεν είμαι "μανιακός", κάνω ότι λέει ο κατασκευαστής, θεωρώ ότι μια ερώτηση στον κατασκευαστή του wave i/o δεν βλάπτει.

Σαφώς και είναι λάθος. Έτσι καταργείς ουσιαστικά τη γαλβανική απομόνωση.

Το λέω αυτό γιατί έχω το i2s της jlsounds και μπορείς να τροφοδοτήσεις και τη γαλβανική και το usb ξεχωριστά, οπότε τον ρώτησα αν μπορώ με ένα τροφοδοτικό να δώσω και στα δύο και μου απάντησε όχι. Δεν είμαι "μανιακός", κάνω ότι λέει ο κατασκευαστής, θεωρώ ότι μια ερώτηση στον κατασκευαστή του wave i/o δεν βλάπτει.

Πρώτα απ' όλα δεν κατηγόρησα κανένα με το να τον χαρακτηρίσω "μανιακό", απλά θεωρώ ότι μερικές φορές γινόμαστε "βασιλικότεροι του βασιλέως". Φυσικά κι ο καθένας πρέπει κάνει ότι θέλει στο δικό τοy project κι αλλοίμονο αν δίνει στον άλλο λογαριασμό... Πως αλλιώς θα φτιάξει κάτι πιο προσωπικό και διαφορετικό;

Επίσης μόλις ξανακοίταξα το κύκλωμα στην εφαρμογή του Doede και όντως κι αυτός τροφοδοτεί τη γαλβανική απομόνωση με ξεχωριστή τάση τροφοδοσίας.

Έχεις δοκιμάσει να χρησιμοποιήσεις την ίδια γραμμή τροφοδοσίας ώστε να δεις αν έχει διαφορά με τις χωριστές και σε τι τομέα; Γνωρίζω ότι θεωρητικά η χωριστή τροφοδοσία είναι η πιο σωστή αλλά αν δεν έχει ουσιαστική διαφορά (στην ποιότητα του ήχου), διαφορά που να μπορεί κανείς να εντοπίσει σωστά κάθε φορά με τυφλό τεστ, τότε ποιός ο λόγος για να προσθέσουμε επιπλέον στάδια;

Και στου Βούλγαρου που κοιτούσα, όταν μου έφερε την πλακέτα ο Στέλιος Περγιουδάκης, το ίδιο πράγμα παρατηρήσαμε ότι θέλει δύο χωριστά τροφοδοτικά για πλήρη τροφοδοσία.
@nickperi = η τροφοδοσία γύρω από το LM317 που έχεις στο σύνδεσμο, δεν είναι άσχημη για τέτοιες είδους τροφοδοσίες. Δεν είναι ότι πιο χαμηλό υπάρχει σε θόρυβο, αλλά μακράν καλύτερο από οποιαδήποτε 78ΧΧ κυκλοφορεί. Γνώμη μου να τροφοδοτήσεις μόνο την πλευρά της γαλβανικής και το λοιπό μέρος να τροφοδοτείται αποκλειστικά από το usb δίαυλο. Διαφορετικά μπλέκεις με πιο πολύπλοκη κατασκευή που μάλλον θα θέλεις και χωριστούς Μ/Τ ή Μ/Τ με περισσότερα τυλίγματα στο δευτερεύων.

Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

@ttquarto
Και πάλι σε ευχαριστώ
Θα πάρω το τροφοδοτικο που προτείνεται, αλλά θα δοκιμάσω και με τα velleman
Εννοείται ότι θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα, να συνεισφέρω και εγώ λίγο
Νίκος

Η γαλβανική απομόνωση ΔΕΝ καταργείτε σε επίπεδο data , σκοπός ( the point in kalamata ) ειναι η απόριψη υψίσυχνων και περιτών απο το τροφοδοτικό του πισί , αυτό εάν κόψεις το + απο το usb και δώσεις δικό σου ρέυμα εισαι στον στόχο , τέλος ! δεν έχει αναγκη αναγκή κανένα γαλβανικό κόλπο , το επίπεδο + - data δουλέυει γαλβανικά αψογα μμεχρι εδώ !

αυτό που μένει για να αποκτήσει νόημα η πλήρη απομόνοση είναι το επίπεδο του ground , που πρακτικά δεν έχει κανένα νόημα στην δικια μας περίπτωση , και για το φόβο απλά χώστε μεταξύ gnd usb μια αντισταση 10 - 100 ωμ και είσαι οκ

όλα τα λεφτά λοιπόν ειναι στην αποκοπή της τροφοδοσίας του πισιού !!! εάν υπάρχει γαλβανική στο data καλο είναι κακό δεν είναι ..

μεχρι στιγμής η εμπειρία μου σε όλα τα πλακέτακια αυτό το δρόμο δείχνει ,

σε θέμα πχιότιτας ήχου δεν έχω βγάλει συμπέρασμα , σε θέμα σαθρό και προβληματικό με διαφορα τερτίπια ,, μακράν το αμανέρο !!! 10 κομάτια ,, τα μισά με ψυχολογικά !!

edit

και έχουν περάσει πολλά απο τα χέρια μου ,, κατα ακρίβεια σχεδόν όλλα απο κάμποσα ... μέχρι και anagram ... ολλα λοιπόν γουστάρουν απλά τροφοδοσία έξτραδάκι ,, αυτό ειναι το θέμα παντού !

Last edited:
Βασίλη λίγο πιο ξεκάθαρος, στην τοποθέτηση της αντίστασης;
To ένα άκρο στο (-) της τροφοδοσίας του usb, το άλλο που;

Ναι σωστά .. μετα απο 12 ώρες στο cad , δεν είμαι και τόσο σαφής γενικά ,

μιλάω για το - της τροφοδοσίας απο το usb , αυτό συνάμα ειναι και γείωση μπλεντάζ στο καλώδιο , εκει υπάρχει μια σπάνια πιθανότητα να κάνει ground loop , οπότε το συνδέουμε με το δικό μας - του εξωτερικού τροφοδοτικού μέσω της αντίστασης , απλα και μόνο για να δει η θύρα την συσκευή στην έναρξη του hot plug , εάν δεν υπάρχει γείωση απο πλευράς pc δεν αναγνωρίζεται ,

αυτό

Αρχίζω και σε καταλαβαίνω (μεταξύ μας είσαι νηφάλιος έτσι; Δεν παίζει τίποτα τσίπουρα πρωί-πρωί ή απανωτούς καφέδες; ;) )

Όπως είχα δει στο μήνυμα 77, εάν κόψεις το V- της τροφοδοσίας του usb, παίζει κατά περίεργο τρόπο σε συσκευές με linux δίχως προβλήματα, αλλά δυσλειτουργεί στα Win' XX.
Με λίγα λόγια απαιτείται στα Win να υπάρχει και η σύνδεση "-" (V-) της τροφοδοσίας usb.

Μία λύση είναι αυτή του μηνύματος 82, όπως εφαρμόστηκε στο μήνυμα 85 (αυτή χρησιμοποιώ ακόμη). Δηλαδή έχει αποκοπεί τελείως το V+ και έχει τοποθετηθεί εν σειρά στο V+ κατάλληλη αντίσταση, ενώ μεταξύ V+ & V- led. O δίαυλος βλέπει σταθερό φορτίο και το λειτουργικό Win' ΧΧ λειτουργεί απρόσκοπτα.
Η λύση που μας γράφεις Βασίλη είναι λίγο διαφορετική, δηλ. να κοπεί το V-, είτε στο καλώδιο είτε στο usb βύσμα και μεταξύ V- (usb) και "-" του τροφοδοτικού μας να παρεμβληθεί μία αντίσταση 10-100R?

Αρχίζω και σε καταλαβαίνω (μεταξύ μας είσαι νηφάλιος έτσι; Δεν παίζει τίποτα τσίπουρα πρωί-πρωί ή απανωτούς καφέδες; ;) )

Όπως είχα δει στο μήνυμα 77, εάν κόψεις το V- της τροφοδοσίας του usb, παίζει κατά περίεργο τρόπο σε συσκευές με linux δίχως προβλήματα, αλλά δυσλειτουργεί στα Win' XX.
Με λίγα λόγια απαιτείται στα Win να υπάρχει και η σύνδεση "-" (V-) της τροφοδοσίας usb.

Μία λύση είναι αυτή του μηνύματος 82, όπως εφαρμόστηκε στο μήνυμα 85 (αυτή χρησιμοποιώ ακόμη). Δηλαδή έχει αποκοπεί τελείως το V+ και το V- και έχει τοποθετηθεί εν σειρά στο V+ κατάλληλη αντίσταση, ενώ μεταξύ V+ & V- led. O δίαυλος βλέπει σταθερό φορτίο και το λειτουργικό Win' ΧΧ λειτουργεί απρόσκοπτα.
Η λύση που μας γράφεις Βασίλη είναι λίγο διαφορετική, δηλ. να κοπεί το V-, είτε στο καλώδιο είτε στο usb βύσμα και μεταξύ V- (usb) και "-" του τροφοδοτικού μας να παρεμβληθεί μία αντίσταση 10-100R?

δε νομίζω να ισχείει αυτό που λες για Linux vs win
απλά ήσουν τυχερός με το Linux που χρησημοποισες
κανε εαν θες τη δοκιμή, στο pc που έχει win, ξεκίνα με ένα linux bootable usb stick και δοκίμασε το, πιθανότατα δε θα δείς διαφορά και το συγκεςκριμμένο pc πάλι θα έχει πρόβλημα

Μία λύση είναι αυτή του μηνύματος 82, όπως εφαρμόστηκε στο μήνυμα 85 (αυτή χρησιμοποιώ ακόμη). Δηλαδή έχει αποκοπεί τελείως το V+ και έχει τοποθετηθεί εν σειρά στο V+ κατάλληλη αντίσταση, ενώ μεταξύ V+ & V- led. O δίαυλος βλέπει σταθερό φορτίο και το λειτουργικό Win' ΧΧ λειτουργεί απρόσκοπτα.

ναι αυτό η πιο απλά ακόμα ,, απλά μια αντίσταση απο την γείωση του usb πάνω στην δικιά μας γείωση ίσα πως να γίνει αναγνώριση και συνάμα να αποφυγουμε και κάποια λούπα

και τώρα που το λές έχει τελείωσει και το τσίπουρο ,, :ADFADF1:

@ tmjuju = Τάσο να είναι ιδιομορφία της συσκευής; Δεν ήθελα να το γράψω αναλυτικά, αλλά αναφερόμουν σε κάποια ειδική έκδοση που τρέχει η Synology (NAS) πάνω σε δίαυλο usb3. Αυτό όσες φορές και να το δοκίμαζα, λειτουργούσε συνέχεια και αδιάλειπτα!

@ VaSiLiS-T = τώρα την κάλυψες 100% τη μόντα και είσαι και 100% νηφάλιος...που να σου στείλω κάτι τσικουδιές που έφθασαν, θα γράφεις μέχρι αύριο!

@ tmjuju = Τάσο να είναι ιδιομορφία της συσκευής; Δεν ήθελα να το γράψω αναλυτικά, αλλά αναφερόμουν σε κάποια ειδική έκδοση που τρέχει η Synology (NAS) πάνω σε δίαυλο usb3. Αυτό όσες φορές και να το δοκίμαζα, λειτουργούσε συνέχεια και αδιάλειπτα!

@ VaSiLiS-T = τώρα την κάλυψες 100% τη μόντα και είσαι και 100% νηφάλιος...που να σου στείλω κάτι τσικουδιές που έφθασαν, θα γράφεις μέχρι αύριο!

αν το έχεις δοκιμάσει απλά σε δύο συσκεύες, ναι μπορεί να έγινε κατα τύχη, για αυτό προτείνω και το σχετικό πείραμα

Με το ψευδοφορτίο ανάμεσα στο (+) και (-) (μια αντίσταση έχω βάλει αντί λεντάκι,δεν τα μπορώ τα πολλά φώτα :flipout:) πάντως δουλεύει άψογα 24/7.
Και τα win είναι χαρούμενα και η αμφιλεγόμενη γαλβανική δεν χρειάζεται καθόλου.

...κι επειδή κάτι παιδάκια μας την είπαν στο τηλ.,πως δεν μπορούμε να ταιριάξουμε λεντάκια με αντιστάσεις,ορίστε το σπιτίσιο usb καλωδιάκι μου φωταγωγημένο.:flipout:
(το μαύρο μικρό καλώδιο είναι η εξωτερική τροφοδοσία του usb.To λεντάκι τροφοδοτείται από τον υπολογιστή,που έχοντας επάνω του φορτίο ξεγελιέται. )

Με αυτόν τον τρόπο,δεν χρειάζεται να ενωθεί ούτε το ground από τον υπολογιστή.(Στο δικό μου τουλάχιστον. )

IMG_0661.jpgIMG_0662.jpg