USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Στη θέση σου θα ψαχνόμουν για κάτι σε DC servo με τελεστικό, και για το offset και για το φιλτράρισμα. Αλλά από την άλλη, αν είναι να φτάσεις εκεί, ίσως έχει νόημα να πας σε εντελώς νέο I/V stage.

Τεσπα, είμαστε πολύ off topic..

Έχει ασχοληθεί κανείς να γράψει κώδικα για arduino για το αμανέρο για να δείχνει δειγματοληψίες;
(Έχει τα πινάκια έτοιμα. )

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Αν έχει τα πινάκια έτοιμα, είναι πολύ εύκολο.. απλά αν θέλεις και isolation γίνεται λίγο πιο "ενδιαφέρον", από hardware μεριά.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.PNG

Isolation τι εννοείς;
Τις γνωστές λύσεις ή κάτι σχετικό;

Εννοώ να απομονώσεις ηλεκτρικά το arduino από το Amanero. Στην προκειμένη περίπτωση που δεν χρειαζόμαστε αμφίδρομη μεταφορά δεδομένων μπορεί να γίνει εύκολα, π.χ. με 4 x optoisolators ή καλύτερα ένα τετραπλό (π.χ. http://www.ti.com/lit/ds/symlink/til918.pdf). Διατηρώ μια επιφύλαξη κατά πόσο μπορεί να το οδηγήσει το amanero. Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να ανάψει έως και 4 LEDs ταυτόχρονα το amanero από τα F0, F1, F2, F3, δηλαδή αν φτάνει το ρεύμα που μπορεί να δώσει.

Αλλιώς πηγαίνουμε σε πιο κλασικές λύσεις, π.χ. ISO7240.

Εννοώ να απομονώσεις ηλεκτρικά το arduino από το Amanero. Στην προκειμένη περίπτωση που δεν χρειαζόμαστε αμφίδρομη μεταφορά δεδομένων μπορεί να γίνει εύκολα, π.χ. με 4 x optoisolators ή καλύτερα ένα τετραπλό (π.χ. http://www.ti.com/lit/ds/symlink/til918.pdf). Διατηρώ μια επιφύλαξη κατά πόσο μπορεί να το οδηγήσει το amanero. Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορεί να ανάψει έως και 4 LEDs ταυτόχρονα το amanero από τα F0, F1, F2, F3, δηλαδή αν φτάνει το ρεύμα που μπορεί να δώσει.

Αλλιώς πηγαίνουμε σε πιο κλασικές λύσεις, π.χ. ISO7240.
Οκ,τώρα κατάλαβα.
Το anamero δεν νομίζω να μπορεί να ανάψει led,μόνο σήμα δίνει σε αυτά για να πάει σε ελεγκτή.
Ψάχνω αλλά δεν έχει αναφερθεί πουθενά το τι και πως.

Και τα δυο μπορούν να τροφοδοτηθούν από το Amanero. Το πρώτο είναι πιο "ταιριαστό" στην ανάγκη, αλλά το δεύτερο παίζει να είναι πιο οικονομικό.

Το δεύτερο το βάζω συνήθως για I2S isolator, είναι ότι πρέπει.

Έκανα τις δοκιμές μου:

View attachment 108837

Η αλυσίδα έχει ως εξής:

Synology DS211j (DSM 5.1) -> USB -> Amanero -> I2S -> Buffalo III

Bottom line: Παίζει μια χαρά!

View attachment 108835

View attachment 108836

Για πλάκα περισσότερο έφτασα μέχρι και σε DXD, όπου τα βρήκε σκούρα, κάνοντας pops και clicks, αλλά αυτό είναι λογικά λόγω της ψόφιας CPU του παλιού πλέον 211j.

Γενικά, μέχρι και τα 24/192 έπαιξε μια χαρά.

Συνέχεια επί του θέματος, για το πως η Amanero συνεργάζεται με τα NAS της Synology.
O Δημήτρης είχε δει ότι στο δικό του NAS, όλα ήταν ΟΚ.

Στο δικό μου NAS DS112+ δεν έπαιξε ποτέ!
Φαίνεται ότι παίζει σωστά σε όλα τα NAS που διαθέτουν usb2.0, ενώ αδυνατεί να αναπαραχθεί από εκείνα που έχουν usb3.0

Αυτό διαπιστώθηκε από μέλος στο diyaudio όπου πάνω σε Synology NAS DS213, παρατήρησε ότι έπαιζε κανονικά από τις μπροστινές θύρες usb2.0 ενώ αδυνατούσε η αναπαραγωγή από τις πίσω πόρτες που ήταν usb3.0

H ίδια η Synology που έχει ενημερωθεί για το θέμα...είναι ακόμη στην προσπάθεια...για να βρει το αίτιο και τη λύση.

Είναι πολύ καλό το ότι διαπιστώθηκε το πρόβλημα και από τη Synology.

Ελπίζω να είναι θέμα software και όχι hardware.. Θετικό το ότι ξεκινάει η αναπαραγωγή και μετά σταματάει. Ή δεν ξεκινάει (να ακούγεται ήχος) ποτέ;

Δεν ακούγεται ποτέ, το χρονόμετρο με το που μεταβαίνεια από το 0:00 στο 0:01 επανέρχεται στο 0:00 και πηδά στο επόμενο κομμάτι κ.ο.κ
Το μόνο καλό ότι αναγνωρίζει το Amanero ως usb speaker.

Ακόμη και παθητικό 4port usb2.0 hub που μπήκε πάνω στη θύρα usb3.0 δεν απέδωσε καρπούς. Συνεχίστηκε ακριβώς με την ίδια συμπεριφορά.
Έχουν μεταφέρει, το θέμα στην ομάδα που κάνει την ανάπτυξη του κώδικα...
Μου είχαν ζητήσει και αντίγραφο του kernel, στο οποίο δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα. Λογικό ήταν εφόσον υπάρχει η ίδια ανατροφοδότηση και από άλλες πηγές.

Και μιας και το έφερε η κουβέντα η καλή μας Amanero έχει και άλλα θέματα συνεργασίας, που τουλάχιστον εδώ φαίνεται να φταίει το fw της.
Όταν το fw, φλασάρεται ως slave, δυσλειτουργεί. Πότε λειτουργεί κανονικά, πότε λειτουργεί σε ταχύτητα flash δίχως έξοδο φυσικά, πότε κολλά ο κέρσορας της αναπαραγωγής στο ίδιο σημείο και πέφτει σε μια στιγμιαία ατέλειωτη λούπα!

Αυτά έχουν παρατηρηθεί πάνω στην κάρτα του Acko (isolation/reclocker).
Κατά τον acko, έχει ενημερωθεί η Amanero εταιρία και επαναεξετάζουν τον κώδικα του fw.

Κρατώ μικρό καλάθι, γιατί έχω δει από το diyaudio ότι πίσω από την Amanero είναι συγκεκριμένο πρόσωπο που μέσα στο 2014 είχε πολλά προβλήματα υγείας! Να είναι πρωτίστως καλά ο άνθρωπος, αλλά δεν ξέρω εάν πράγματι υπάρχει ομάδα ανάπτυξης του fw πλέον...

Μανόλη,διάβαζα πως όταν λειτουργεί σε slave mode,κάποιο πινάκι αλλάζει για να δέχεται Mckl in.
Τι παίζει με αυτό;
Μήπως εκεί είναι όλη η μανούρα;

Σωκράτη, είχε αναφερθεί ότι δεν είναι θέμα hw αλλά sw...

:bang: Δεν πρέπει να μιλώ τελικά, μόλις διαβάζω το παρακάτω από το diyaudio

"New FW release for S03-Amanero Combo384 external clocking is available for download:
CPLD Slave_1095_div2
CPU firmware_1095slave
the CPU firmware is already configured for MCLK/2 and Pin1 and Pin11 as oscillator selectors. So use it straight for S03 with 45/49.xx Clocks
....
"

Κομμένο και ραμμένο για το υπάρχον setup που έχω στην πλακέτα του Acko, τo βράδυ έχει μελέτη και δοκιμές πάλι...

Έχει ασχοληθεί κανείς να γράψει κώδικα για arduino για το αμανέρο για να δείχνει δειγματοληψίες;
(Έχει τα πινάκια έτοιμα. )

Αν έχει τα πινάκια έτοιμα, είναι πολύ εύκολο.. απλά αν θέλεις και isolation γίνεται λίγο πιο "ενδιαφέρον", από hardware μεριά.

Πηγαίνεις σε ISO7240 ή παρόμοιο (π.χ. Si8440) και ξεμπερδεύεις..

Έβαλα σε παράθεση μερικά από όσα γράφηκαν.
Δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να βάλεις arduino και να περιπλέξεις πολύ την κατασκευή (εκτός και εάν θέλεις lcd οθόνη που να εμφανίζει τις πληροφορίες).
Θέλει το κατάλληλο hw, όπως λέει και ο Δημήτρης.

Ήδη έχει εφαρμοστεί από τον acko στη νέα του (και πανάκριβη) κάρτα του που εκτός της απομόνωσης και επαναχρονισμού έχει στο αριστερό κάτω μέρος της και το απαραίτητο hw ακριβώς για αυτή τη λειτουργία...μην περιμένετε "οδηγίες προς ναυτιλόμενους" προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν τα δίνουν. Απλά θέλει κάποιος από εμάς να κάτσει να ασχοληθεί με την περίπτωση...

Attachments

• AKU384P.jpg
    AKU384P.jpg
    47 KB · Views: 102
μαστορια μου μια ερωτησουλα... Θελω να βαλω στο mambo v1 μου usb Θυρα.. εχω ηδη ενα πλακετακι με CM6631A .. αν το τροφοδοτησω με δικο μου τροφοδοτικο σημαινει οτι ειναι γαλβανικα απομονωμενο απο το pc? το ρωταω επειδη εχω κατι μικροθεματακια με θορυβους απο το pc και θελω να μην εχω στο dac θορυβους. Αν οχι, ποιο πλακετακι να κοιταξω?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτο εχω http://www.ebay.com/itm/CM6631A-USB...pt=US_Sound_Card_External&hash=item43d229dd51

Δεν είναι 100% σίγουρο, ότι θα κόψεις παντελώς τους θορύβους που προέρχονται από το pc σου με αυτή τη λύση.

Πρέπει να τη δοκιμάσεις πάντως.
Η πιο απλή επέμβαση δίχως πολλά-πολλά είναι πάρεις ένα καλώδιο όπως το παρακάτω της φώτο και να κολλήσεις τα 4 απαραίτητα καλώδια (V+, Vgnd, D+, D-) στο κάτω μέρος της φίσας usb της amanero.

usbbj-1.png

μαστορια μου μια ερωτησουλα... Θελω να βαλω στο mambo v1 μου usb Θυρα.. εχω ηδη ενα πλακετακι με CM6631A .. αν το τροφοδοτησω με δικο μου τροφοδοτικο σημαινει οτι ειναι γαλβανικα απομονωμενο απο το pc? το ρωταω επειδη εχω κατι μικροθεματακια με θορυβους απο το pc και θελω να μην εχω στο dac θορυβους. Αν οχι, ποιο πλακετακι να κοιταξω?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτο εχω http://www.ebay.com/itm/CM6631A-USB...pt=US_Sound_Card_External&hash=item43d229dd51

Σήφη όχι, δεν θα είναι γαλβανικά απομονωμένο. Αν το'χεις με σχεδίαση και κατασκευή πλακετών με εξαρτήματα SMD μπορείς εύκολα να φτιάξεις δικό σου γαλβανικό απομονωτή, διαφορετικά πρέπει να βρεις κάποιο USB to I2S το οποίο να το έχει ενσωματωμένο.

Απ' ότι ξέρω, το καλύτερο VFM το έχουν οι πλακέτες του γνωστού diyinhk, π.χ. http://www.diyinhk.com/shop/audio-kits/66-384khz-asynchronous-usb-to-i2sspdif-cm6631a-pcb.html (Υπόψη, λέει ότι η μία από τις εξόδους του είναι isolated, αλλά δεν βλέπω το σχετικό τσιπάκι.)

Αλλά δοκίμασε πρώτα αυτό που λέει ο Μανόλης. Μπορεί το πρόβλημά σου να λυθεί με εύκολο τρόπο.

Kατι ασχετο οταν θελεις να κανεις απομονωση των +5V απο τον υπολογιστη για να τροφοδοτησεις την Αμανερο με ξεχωριστο τροφοδοτικο κοβεις το καλωδιο το κοκκινο ή πρεπει να κοψεις και το μαυρο, αλλα και τη θωρακιση ?

Attachments

• usb.JPG
    usb.JPG
    17.6 KB · Views: 87