USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Κόβεις μόνο το κόκκινο. Εγώ για να έχω το κεφάλι μου σίγουρο, θα έβαζα και μια αντίσταση γύρω στα 100Ω από το κομμένο κόκκινο καλώδιο προς τη γη για να καταλαβαίνει ο υπολογιστής ότι έχει συνδεθεί φορτίο.

Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Δεν είναι 100% σίγουρο, ότι θα κόψεις παντελώς τους θορύβους που προέρχονται από το pc σου με αυτή τη λύση.

Πρέπει να τη δοκιμάσεις πάντως.
Η πιο απλή επέμβαση δίχως πολλά-πολλά είναι πάρεις ένα καλώδιο όπως το παρακάτω της φώτο και να κολλήσεις τα 4 απαραίτητα καλώδια (V+, Vgnd, D+, D-) στο κάτω μέρος της φίσας usb της amanero.

usbbj-1.png

Μαεστρο μου δε εχω αμανερο... αυτη ακριβως εχω..
http://i.ebayimg.com/00/s/NzI1WDgwMA==/z/NSIAAOSwosFUXDTY/$_57.JPG

οπως και να χει, αφου το χω, θα ετοιμασω ενα τροφοδοτικο με διπλο 317και καλα υλικα, και θα δοκιμασω..

Δημητρη ευχαριστω ,μου παιζει βεβαια και ετσι που το εχω κανει ,με κομμενο το κοκκινο καλωδιο ,αλλα αφου τροφοδοτω με ξεχωριστο τροφοδοτικο απο κατω την Αμανερο γιατι να ερχεται και το μαυρο , καλα για την θωρακιση αυτη φτανει μονο στο εξωτερικο πλαiσιο (μεταλλικη επιφανεια USB καλωδιου -μεταλλικη επιφανεια USB Αmanero) αλλα γιατι να εχω και το μαυρο , αυτη την σκεψη την εχω τελευταια και ΔΕΝ εχω προλαβει να κανω μια δοκιμη να το αφαιρεσω για να να δω και με τον παλμογραφο πριν και μετα πως επηρεαζει και τις κυματομορφες πανω στις τασεις ειδικα στην Αμανερο που εχω την λιγακι χειροτερη κυματομορφη απο ολες τις τασεις .

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Δημητρη ευχαριστω ,μου παιζει βεβαια και ετσι που το εχω κανει ,με κομμενο το κοκκινο καλωδιο ,αλλα αφου τροφοδοτω με ξεχωριστο τροφοδοτικο απο κατω την Αμανερο γιατι να ερχεται και το μαυρο , καλα για την θωρακιση αυτη φτανει μονο στο εξωτερικο πλαiσιο (μεταλλικη επιφανεια USB καλωδιου -μεταλλικη επιφανεια USB Αmanero) αλλα γιατι να εχω και το μαυρο , αυτη την σκεψη την εχω τελευταια και ΔΕΝ εχω προλαβει να κανω μια δοκιμη να το αφαιρεσω για να να δω και με τον παλμογραφο πριν και μετα πως επηρεαζει και τις κυματομορφες πανω στις τασεις ειδικα στην Αμανερο που εχω την λιγακι χειροτερη κυματομορφη απο ολες τις τασεις .

Εγώ τα έχω κόψει και τα δύο κι έχω βάλει αντίσταση και λεντ στα κομμένα για να βλέπει φορτίο το PC.
Δυστυχώς όμως ακούω πως αυτό δεν λειτουργεί παντού,κάποια λαπ έχουν θέματα,κλπ.
Πιο πίσω πρέπει να υπάρχει και η κατασκευή και η σελίδα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ κι εδώ περιγραφή,το βρήκα.

Φίλτατοι επαναλαμβανόμαστε και "φουσκώνουμε" το νήμα δίχως νόημα, το νήμα δεν είναι μεγάλο, με μια γρήγορη ματιά των 5' έχετε βρει ότι έχει γραφεί πρωτύτερα.
Στα προηγούμενα μηνύματα δίνονται εξηγήσεις ότι λειτουργεί και πλήρες κόψιμο (V+, V-) αλλά σε μερικά pc δυστροπεί παρόλο που έχει μπει τερματική αντίσταση και led.

Re: Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Εγώ τα έχω κόψει και τα δύο κι έχω βάλει αντίσταση και λεντ στα κομμένα για να βλέπει φορτίο το PC.
Δυστυχώς όμως ακούω πως αυτό δεν λειτουργεί παντού,κάποια λαπ έχουν θέματα,κλπ.
Πιο πίσω πρέπει να υπάρχει και η κατασκευή και η σελίδα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εδώ κι εδώ περιγραφή,το βρήκα.

Sokrates many thanks !
Θα τα δοκιμασω και τα δυο και θα σας πω τι πηρα .

Εφτιαξα το καλωδιο οπως λεει το site αλλα δεν δουλευει δεν αναγνωριζεται η αμανερο απο τον υπολογιστη .Απο την εξοδο του USB τυπου Α απο τον υπολογιστη δηλαδη εκει εφαρμοσα απο το θετικο μια αντισταση 100 Ω και το αλλο ακρο της στην ανοδο του
led η καθοδος του led στο μαυρο καλωδιο , το led αναψε ,αλλα τιποτα μουσικη γιοκ .Εβαλα και αλλο led , αλλες αντιστασεις 220Ω ,1Κ τιποτα .

Θυμάμαι στις αρχές της ιστορίας με το Amanero να έλεγαν ότι όταν του βάζουν εξωτερική τροφοδοσία, πρέπει να το ανάβεις ενώ το συνδέεις στον υπολογιστή. Δοκίμασέ το..

Δηλαδή power-on ενώ βάζεις το usb στον υπολογιστή.

Ray Cheung7 January 2014 at 20:02
for the "5. Connector shell > terminate to Type B connector shell", do u mean use a wire to connect the Type B connector shell and Type A connector shell together as I noticed that in your pic. u use a blue / white wire to connect the shells

ANSWER
That's correct,
I simply used a wire in the demonstration pics.
Braided shielding would also work.

FYI, I now simply use a cheap pre made USB lead, modified to accept linear power.
Works great and sounds fantastic due to the linear power injection.

1 Resistor leg (No polarity here, so choose a leg >Terminates to > LED + (anode)
2 Data - >Terminates to> Connection to Type A pin 2
3 Data + >Terminates to> Connection to Type A pin 3
4 LED leg - (cathode) Terminates directly to USB pin on connector
5. Connector shell > terminate to Type B connector shell
Refer to my comment above in red.

Δημητρη Θα το κανω , αλλα νομιζω αν μεταφρασα καλα οτι το μαυρο δεν το κοβει καθολου , δηλαδη υπαρχει επικοινωνια απο το USB B toy injection τροφοδοτικου to ground δηλαδη το φερνει μεχρι για να το συνδεσει στην καθοδο του led? .

Last edited:
Αν εννοείς την θωράκιση,φυσικά και δεν την κόβεις.
Μόνο το κόκκινο-μαύρο κόβεις κι ενώνεις με το λεντ.

Αν δεν λειτουργεί έτσι,κόβεις μόνο το κόκκινο,υπάρχει λίγο παραπίσω από το ποστ που σου έδειξα ο τρόπος.

Acko AKL-S03 Digital Isolator/Re-Clocker

Ο χαμός αυτός παραγωγής καρτών usb->i2s καλά κρατεί.

Φυσικά μαζί με την αυξανόμενη παραγωγή καρτών, αναδεικνύονται και τα προβλήματα της διασύνδεσης που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το Jitter. Ειδικά σε κάρτες που περιέχουν και απομόνωση, το τσιπάκι που κάνει αυτή τη δουλειά παίζει μεγάλο ρόλο στην εισαγωγή jitter.

Στο diyaudio, αυτή τη στιγμή κυριαρχούν δύο κατασκευές που προσπαθούν με διάφορες τεχνικές να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο. Αναφέρομαι κυρίως για τις κατασκευές του Ian και του Acko.

Πριν λίγους μήνες, αποφάσισα να ασχοληθώ με το σχέδιο AKL-S03 του Acko, μία Digital Isolator/Re-clocker πλακέτα. H πλακέτα προσφερόταν μέσω του diyaudio, τα υλικά μόνο από Digikey και τα PotatoSemi Chips αποκλειστικά μέσω ebay (υπήρξε μια δυσκολία συγκέντρωσης των υλικών).

Features:
-High Speed Galvanic Isolation with -Synchronous or Asynchronous re-clocking capability
-DC to 600MHz operation
-Physically matches and interacts with the Amanero USB-I2S but can also be used with other transports or similar application where isolation and re-clocking are required e.g: Rpi, BeagleBone Black
-No signal processing. Takes any digital signal irrespective of formats I2S, DSD etc.
-Ultra-low jitter Dual Synchronous Audio Clock (98.304MHz/90.3168MHz or 49.152MHz/45.1584MHz options) - Master Clock
-Divided Slave Clocks @ 22.5792MHz/24.576MHz
-All buffered outputs with high drive capability
-GHz rated switching components
-Clean, bit-perfect outputs w.r.t. reference Clocks
-Direct connection to most DACs
-Drives ESS DACs in 'Turbo' Sync mode for the highest performance

Υποτίθεται ότι αυτή η οδός είναι ότι καλύτερο διαθέτει το diy, για την καταπολέμηση θορύβου, jitter και οδήγησης στη μεταφορά i2s.

Αυτή η πλακέτα δέχεται σήμα i2s είτε μέσω ειδικού αρθρώματος που έχει κατασκευαστεί για Amanero -€“ παρατήρησα ότι με μια μετατροπή μπορεί εκεί να μπει με άρθρωμα και η άσπρη πλακέτα της Cmedia (diyhnik) -€“ είτε μέσω των u.fl connectors που υπάρχουν στην είσοδο.

Στις φώτο των επισυναπτόμων η πρώτη φώτο είναι μία ατέλειωτη και ακαθάριστη πλακέτα S03, κάτω δεξιά είναι η είσοδος του σήματος, ακολουθεί το άρθρωμα για amanero, από πάνω γίνεται η απομόνωση και η επόμενη από πάνω οριζόντια διάταξη από αριστερά προς τα δεξιά, είναι ο επαναχρονισμός και το μπάφερ εξόδου. Στο άνω μέρος τα u.fl εξόδου.

Πολλές λειτουργίες αλλά δίχως την απαραίτητη τεκμηρίωση (τόσο ο Ian όσο και o Acko είναι κρυψίνιους τύποι):
* ASync-ASync Mode
* ASync-PSync Mode
* ASync-Sync Mode
* Full Sync Mode
* Full Sync Mode (overclocked)

Η δεύτερη φώτο είναι μια καθαρισμένη τελειωμένη πλακέτα AKL-S03 με δύο ρολόγια της Crystek(45+/49+), η τρίτη φώτο με μία Amanero στο ειδικό άρθρωμα της.

Περί της αμανέρο τώρα που γίνεται και ο λόγος, η πορεία έδειξε ότι υπάρχει θέμα στο fw της amanero και την αδυναμία του να λειτουργήσει σωστά σε Slave Mode. H αναπαραγωγή γινόταν κατά περίσταση.

Τελευταία δόθηκαν εντολές να σεταριστεί η Amanero με:
CPLD Slave_1095_div2
CPU firmware_1095slave
Και να γίνει bypass ο διαιρέτης πάνω στην πλακέτα S03.

Δούλεψε επιτυχώς μέχρι και τα 192KHz, αλλά ακόμη περιμένουμε την τελική διόρθωση στο fw της Amanero.

Attachments

• 3.jpg
    3.jpg
    130.4 KB · Views: 298
  • 2.jpg
    2.jpg
    192.3 KB · Views: 296
  • 1.jpg
    1.jpg
    231.8 KB · Views: 299
Last edited:

To 4πλό από άποψη μεγέθους, φαίνεται ιδεατό, με περίπου στο 1εκ διάμετρο, κουβαλάς και τις 4 συνιστώσες του i2s.
Βασίζεται και αυτό στο RG179 που είχα γράψει πρωτύτερα.
Εδώ η τιμή του στη Farnell = http://export.farnell.com/van-damme/268304/cable-coax-rgb-sync-4c-75r-per/dp/1891114

Επίσης στη σειρά της Van Damme, υπάρχει και το HD Vision Digital Coaxial Cables στον κωδικό 278-775-000 με 3,1±0,30mm, το οποίο έχει και μικρότερη εξασθένιση από το προηγούμενο.
Εδώ η τιμή του στη Farnell = http://export.farnell.com/van-damme...h=New Products&in_merch=Featured New Products

Αντίστοιχο με το τελευταίο από Belden είναι το παρακάτω (Mouser), αλλά σε κουλούρα.
http://gr.mouser.com/ProductDetail/...=sGAEpiMZZMuwsoYAVCu3COyQ7FVA4NOBauWRTWgPHBA=

Τώρα περί εξασθένησης, δεν ξέρω τι να πω, γιατί η μέγιστη συχνότητα που συναντάμε είναι τα 384KHz.
Εάν υπολογίζω σωστά 2 κανάλια, 384KHz και σήμα 24bit μας κάνουν 2*384000*24 = 18,432MHz

Σε αυτή τη συχνότητα η εξασθένιση και στα δύο καλώδια για τα 100μ (!) είναι 10dB και 2dB αντίστοιχα. Για λίγα εκατοστά που αναφερόμαστε...τι συζητάμε κάνουν όλα!

καλησπέρα Μανώλη
Κατάφερα και αγόρασα καλώδια 75Ω μίνι coaxial
Θα μπορούσες να δώσεις λίγες περισοτερες λεπτομέρειες για το πως θα κάνω την σύνδεση;
πχ. Συνδέω μόνο το core καλωδιο η και την θωράκιση
Επισης (έχει ήδη γίνει ερώτηση, αλλά δεν βρήκα απάντηση!) ποιος είναι ο πιο σωστός τροπος να γίνει η σύνδεση (εννοώ ο τερματισμός) οι πλακέτες είναι απο pin σε pin.
Σε ευχαριστω πολυ !

Θυμισέ μου, ποια είναι η usb σου και ποιο το dac για να δω τη διάταξη.
H μνήμη μου με αφήνει...

Εχω το mambo v3 και μια Wave IO
Την συνδεσμολογία την γνωρίζω, το εχω ήδη και λειτουργει, απλά αφού διάβασα τα πόστ σχετικά με το είδος του καλωδίου και αφού το ομοαξονικο προτείνεται ως σωστότερη λύση, είπα να το δοκιμάσω
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ενώνουμε και την θωράκιση (υποθέτω πως όχι) και επισης πια είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τον τερματισμό των καλωδίων
Σε ευχαριστω παρά πολυ!

Η waveIO έχει διπλή σειρά i2s με παράλληλα πιν για γείωση και σήμα (τύπος GSGSGS), ενώ αυτό του mambo3 έχει στην άκρη τη γείωση και εν συνεχεία τα πιν του σήματος (GSSS).

Οπότε από την waveIO θα φεύγει το καλώδιο με ενωμένα και τα δύο δηλ. σήμα και γείωση στα κατάλληλα σημεία όπου θα κολλήσεις κατάλληλα θηλυκά πιν και όταν φθάσουν στο mambo όλες οι γειώσεις θα πάνε στην κοινή γείωση.

Οπότε η θωράκιση πρέπει να την χρησημοποιησω για την γείωση
Σωστά;
Sorry για τις αστείες ερωτήσεις αλλά καλό είναι να ειμαι σίγουρος:)
Σε υπερ ευχαριστω και πάλι

Σωστά σκέπτεσαι η θωράκιση στη γείωση, ο κεντρικός αγωγός στο σήμα.

Μην έχεις κανένα ενδοιασμό να ρωτάς και τα πιο απλά, όλοι έτσι ξεκινήσαμε...το πρόβλημα είναι όταν σταματάμε να ρωτάμε γιατί είτε νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα είτε γιατί δεν θέλουμε να "χαλάσουμε" την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς.
Και τα δύο μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Τhanks και πάλι
Περιμένω να μου έρθουν τα θυλικά πιν Κονέκτορ και θα δόσω ρεπορτ :)

Σε συνέχεια των μηνυμάτων #342 & #343 τα οποία δεν τα ένθεσα για να μη γίνει σεντόνι το μήνυμα, σας θέτω το παρακάτω προβληματισμό για το πόσο ανεξέλεγκτο είναι το Jitter και το πως μπερδεύεται το υλικό με το λογισμικό που στην περίπτωσή μας είναι το firmware.

Oι δοκιμές έγιναν με την Αμανέρο, ένα πασίγνωστο usb interface το οποίο ο κατασκευαστής μέσω fw του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσει είτε ως master είτε ως slave. Για να μη μπερδευτούμε να πούμε από την αρχή ότι στη master κατάσταση η Amanero φτιάχνει τις δειγματοληψίες με τα εσωτερικά ρολόγια που έχει επάνω της, ενώ σε κατάσταση slave ενώ λειτουργεί ως master για BCLK & LRCLK εντούτοις δεν χρησιμοποιεί τα δικά της ρολόγια για τη δημιουργία των συχνοτήτων αλλά χρησιμοποιεί εξωτερικά ρολόγια άλλης συσκευής.

Για να τα δοκιμάσουμε όλα αυτά στην πράξη, χρησιμοποιήσαμε την S03 πλακέτα του γνωστού στο diyaudio Acko, όπου έχει τη δυνατότητα να απομονώσει, να επαναχρονίσει και να μπαφεριάσει το σήμα του i2s.
Οπότε η Amanero μπήκε στο ειδικό άρθρωμα που έχει για αυτή η S03 και ακολούθως η έξοδος του i2s του S03 μέσω u.fl πήγαιναν στα u.fl pads του mambo2.
To ARTA κατέγραφε τη συνολική απεικόνιση jitter του όλου δηλ. amanero+acko+mambo2.

Εξετάζουμε 4ρεις περιπτώσεις σεταρίσματος της Amanero

= Μαμά master setup με CPLD_1080 και Fw_1080
= Slave Setup1 με CPLD_slave_for_1080 και Fw_1080
= Slave Setup2 με CPLD_slave_1095_div2 και Fw_1095slave
= Μαμά master setup με CPLD_1080 και Fw_1080 αλλά αφαιρέθηκε από τη διπλή ακιδοσειρά εξόδου του σήματος το master clock προς την κάρτα S03, χρησιμοποιήθηκε το ρολόι Crystek45+ για να δώσει χρονισμό master στο mambo2

Κοιτάξτε τι χαμός έγινε με το jitter, αλλά και το πως επηρεάζεται το επίπεδο του Noise Floor (κοινώς γρασίδι), αναλόγως του σεταρίσματος υλικού+λογισμικού.
Αυτό επιδρά και στην απόδοση της Συνολικής Αρμονικής Παραμόρφωσης (+Θόρυβος).

Θέλετε να το αναλύσουμε, να δούμε που είναι το αίτιο, στο λογισμικό ή στο υλικό ή και στα δύο. Πάντως, χρησιμοποιώντας το τελευταίο σετάπ (4ο) πιστεύω ότι ξεπέρασα μερικώς το handicap του συνόλου, με μία λύση ala Greek! Μη σας πω να προσέξετε ότι με την αλλαγή του fw, αλλάζει και η επικρατούσα 2η ή 3η αρμονική!

Σας τα δίνω για να τα μελετήσετε, να τα προσπεράσετε, ότι θέλετε πάντως και όπως αγαπάτε.
Προσωπικά έχω καταρρίψει πολλές παγιωμένες απόψεις του παρελθόντος και αρχίζω και βλέπω το diy από εντελώς διαφορετική οπτική γωνιά.

Attachments

• thd.jpg
    thd.jpg
    119.8 KB · Views: 260
  • thd slave2.png
    thd slave2.png
    48.6 KB · Views: 258
  • thd slave_1080.png
    thd slave_1080.png
    45.2 KB · Views: 260
  • thd cpld_1080.png
    thd cpld_1080.png
    41.9 KB · Views: 258
  • jitter.jpg
    jitter.jpg
    114.9 KB · Views: 259
  • jitter slave2.png
    jitter slave2.png
    47.8 KB · Views: 260
  • jitter slave_1080.png
    jitter slave_1080.png
    45.7 KB · Views: 259
  • jitter cpld_1080.png
    jitter cpld_1080.png
    42.8 KB · Views: 260
  • 3.jpg
    3.jpg
    90.8 KB · Views: 260
Πριν λίγες ώρες βγήκε ο Dom της Amanero στο diyaudio.com και έγραψε ότι παρότι το GB δεν τρέχει πια, πουλάει απευθείας (μέσω PM) τα Amanero στα 39 +22%ΦΠΑ με δωρεάν μεταφορικά.

Ενημερώνω γιατί την θεωρώ πάρα πολύ καλή τιμή για ένα "κλασικό" πλέον USB interface με εγγυημένες επιδόσεις.