USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Για οσους δοκιμαζουν εξωτερικο τροφοδοτικο αυτη η 47αρα Ω κανει θαυματα μετρημενα με παλμογραφο .

Attachments

• usbpowervariations.jpg
    usbpowervariations.jpg
    92.2 KB · Views: 150
Καλημερα σε ολους.

Θα ηθελα να ρωτησω εαν σε αυτο το πλακετακι http://www.diyinhk.com/shop/audio-k...ow-noise-regulator.html#/xmos_option-xmos_pcb υπαρχει σε καποιο pin SPDIF TTL out και αν ναι σε ποιο? ( δεδομενου οτι το XMOS παρεχει τετοια εξοδο στο pin 10 αν θυμαμαι καλα )

Συγνωμη αν εχει καπου αναφερθει αλλα το νημα ειναι τεραστιο.

Ευχαριστω.

Έχω την εντύπωση ότι μόνο ο diyinhk μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό.
Στις πληροφορίες στον ιστότοπό του δεν δίνει κανενός είδος σχετικής πληροφορίας, δεν αναφέρεται καν στην δυνατότητα εξόδου spdif.
Το TTL έχει συγκεκριμένη στάθμη, αλλά πέρα τούτου το θέμα είναι εάν έχει δρομολογήσει την συγκεκριμένη έξοδο από το ίδιο το xmos chip.

Δυστυχώς ο diyinhk βγάζει τις πλακέτες σαν τα "πουκάμισα". Ρώτα τον απευθείας τον ίδιο, είναι η καλύτερη λύση.

Σε ευχαριστω πολυ,

Ισως τοτε η καλυτερη λυση να ειναι αυτο http://jlsounds.com/i2soverusb.html που σιγουρα πριν τον μετασχηματιστη μπορεις να "κλεψεις" την εξοδο σε TTL.

Το XMOS chip ομως φαινεται διαφορετικο. Ειναι το ιδιο η χειροτερο σαν υλοποιηση ?

Ψηρίζοντας μέχρι θανάτου ,, πάντα , το πρώτο του Κινέζου έχει ενσωματομένο ( μεσα στο chip ) διακοπτικό τροφοδοτικό για ευκολία και οικονομία στην σχεδιάση , αλλα το audio γενικά δεν τα πάει καλά με αυτου του τύπου τα τροφοδοτικά , το δέυτερο του Βουλγαρου ειναι το κλασικό το " παλιό " που ειναι όλο linear ...
αυτό ειναι ένα σημειο που οι περισοτεροι προτιμούν το παλιό ,, για το φόβο των ιουδαιων δλδ ,,

μεταξυ μας ,, παίζει να μην καταλάβεις και τπτ ..

για μένα πάρε του βουλγαρου αποκλειστικά και μόνο για την αξιοπιστία ,,

Δύσκολα ερωτήματα για να απαντηθούν σε κάποιες γενικόλογες γραμμές.
Spdif γενικά από XMOS, έχουμε δει στου Βούλγαρου και στην waveI/O.

Το πλεονέκτημα για μένα του Βούλγαρου είναι η καλή συμβατότητα με τα βασικά dac της αγοράς και με μια πλακέτα βάσης όπου υπάρχουν οι κάταλληλοι μικροδιακόπτες γίνεται εργαλείο δοκιμών (βλέπε πρόσφατο νήμα για AD1865), στην αντίπερα όχθη η waveI/O προσφέρει πιο σοφιστικέ σχεδίαση με καλύτερα ρολόγια και διπλές εξόδους γαλβανικές και μη σε κάθε εξοδό της.

Ψηρίζοντας μέχρι θανάτου ,, πάντα , το πρώτο του Κινέζου έχει ενσωματομένο ( μεσα στο chip ) διακοπτικό τροφοδοτικό για ευκολία και οικονομία στην σχεδιάση , αλλα το audio γενικά δεν τα πάει καλά με αυτου του τύπου τα τροφοδοτικά , το δέυτερο του Βουλγαρου ειναι το κλασικό το " παλιό " που ειναι όλο linear ...
αυτό ειναι ένα σημειο που οι περισοτεροι προτιμούν το παλιό ,, για το φόβο των ιουδαιων δλδ ,,

μεταξυ μας ,, παίζει να μην καταλάβεις και τπτ ..

για μένα πάρε του βουλγαρου αποκλειστικά και μόνο για την αξιοπιστία ,,

Κι εγώ πιστεύω ότι όσο αφορά τον ήχο, ότι και να βάλει δεν θα ακούσει διαφορά.

Όσο αφορά όμως τα ενσωματωμένα διακοπτικά σε σχέση με τα linear, δεν θα ανησυχούσα. Εδώ ολόκληρο ES9023 έχει μέσα διακοπτικό τροφοδοτικό για να τροφοδοτεί το αναλογικό του στάδιο (?!?!!) και δεν τρέχει τίποτα..

Δεν γνωρίζουμε την τεχνική της εσωτερικής λειτουργείας ανύψωσης και αναστροφης παραγωγής της τάσης τροφοδοσίας του chip , δεν αναφέρεται πουθενα κάτι τέτοιο , ειναι εικασίες ,, σε αντίθεση με το xmos που ζητάει και φιλτρα για τον υψισυχνο γυρω του

ξέρεις υπάρχουν πολλές τεχνικές που δεν ειναι κατα αναγκη διακοπτικές απλά χρήζουν μεγάλου μεγεθούς πυκνωτές που δεν δυναται να μπουν στην λιθογραφία ,

έαν ξέρεις κατι παραπάνω για το θέμα , για δείξτο μας

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τον σχετικό πυκνωτή που απαιτείται από το 9023 ώστε να δουλέψει αυτό το DC to DC τροφοδοτικό.. και επίσης ξέρω ότι όταν ζητείται πυκνωτής, είναι επειδή παίζει switching (charge pump).

Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω πως αλλιώς μπορεί να γίνει αντιστροφή πολικότητας τάσης τροφοδοσίας (με ικανές προδιαγραφές για να τροφοδοτήσει τελεστικό).

Aρα δεν ξέρεις .. εικάζεις ...

οκ

Εγώ είπα ξεκάθαρα τι ξέρω και τι δεν ξέρω. Υπάρχει εκτενής βιβλιογραφία για τα charge pump τροφοδοτικά.

Εσύ είπες:

VaSiLiS-T said:
ξέρεις υπάρχουν πολλές τεχνικές που δεν ειναι κατα αναγκη διακοπτικές απλά χρήζουν μεγάλου μεγεθούς πυκνωτές που δεν δυναται να μπουν στην λιθογραφία

Εγώ είπα ότι δεν ξέρω να υπάρχει κάποια τέτοια τεχνολογία και θα ήθελα πολύ να μάθω. Δε νομίζω να είναι απόρρητες οι σχετικές πληροφορίες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και για να τελειώνουμε, το ES9023 έχει μέσα παλμοτροφοδοτικό για να τροφοδοτεί το αναλογικό του στάδιο με αρνητική τάση.

Το λέει ξεκάθαρα ο κατασκευαστής στο δημόσιο PDF του: http://www.esstech.com/PDF/ES9023 PB Rev 0.2aPB 110117.pdf

Τέλος την πρώτης σελίδας: "Charge pump for negative supply"

Το αναφέρει και στο σχήμα της επόμενης σελίδας.

Δεν αναφέρει πουθενά για διακοπτικό τροφοδοτικό εισαι λάθος !

και εαν δεν γνωρίζεις τεχνικές charge pump που δεν έχουν τεχνολογία oscillatιon , ειναι δικό σου θέμα

Βρε Βασίλη, charge pump σημαίνει switching.. δεν σημαίνει απαραίτητα PWM (λάθος λέξη μου το "παλμοτροφοδοτικό"), αλλά σημαίνει switching. Switching σημαίνει switching noise στη συχνότητα του switching. Τι ακριβώς προσπαθείς να αποδείξεις; Ότι δεν έχεις μια γεννήτρια τετραγώνου στα (π.χ.) 200KHz μέσα στο dac chip σου;

Σόρρυ από τους υπόλοιπους για τα :offtopic: .. καλό είναι η κουβέντα να πάει σε άλλο νήμα.

Ναι βρε,ψάξτε να βρείτε,δεν λέτε που έχει και τροφοδοτικό μέσα τόσο που κοστίζει :flipout:
Σκέτο ένα απλό LM της πλάκας κάνει μισό ευρώ,και πολύ να του είναι να έχει κάτι μέσα.

Τα switching (δεν ξέρω αν έχει τέτοιο μέσα) τώρα τελευταία κάνουν γκέλες πάντως,η hypex στα καλά της τέτοια έχει και συνοδεύουν κάτι σχεδιάσεις του δεκαχίλιαρου,μην τα υποτιμάμε...
Οκ,ούτε εμένα μου αρέσουν τα class d της (τα 400άρια τουλάχιστον που έχω ακούσει) αλλά από μετρήσεις δεν αγγίζονται εύκολα,η αλήθεια να λέγεται...

Last edited:
Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Ναι βρε,ψάξτε να βρείτε,δεν λέτε που έχει και τροφοδοτικό μέσα τόσο που κοστίζει :flipout:
Σκέτο ένα απλό LM της πλάκας κάνει μισό ευρώ και πολύ να του είναι να έχει κάτι μέσα.

Ναι ρε συ, εννοείται ότι το τσιπάκι για την τιμή του δεν παίζεται, ασχέτως charge pump. Και αν ήταν πραγματικά άσχημα τα πράγματα, θα φαινόταν και στις μετρήσεις. Σίγουρα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον DC-DC converter.

Τα switching (δεν ξέρω αν έχει τέτοιο μέσα) τώρα τελευταία κάνουν γκέλες πάντως,η hypex στα καλά της τέτοια έχει και συνοδεύουν κάτι σχεδιάσεις του δεκαχίλιαρου,μην τα υποτιμάμε...
Οκ,ούτε εμένα μου αρέσουν τα class d της (τα 400άρια τουλάχιστον που έχω ακούσει) αλλά από μετρήσεις δεν αγγίζονται εύκολα,η αλήθεια να λέγεται...

Ίσως θυμάσαι ότι και εγώ από τέτοια ακούω (Hypex 400άρια) και (προφανώς) τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση.. και τα έχω φτιάξει και με τα παλμοτροφοδοτικά της. Και την κουβέντα αυτή την ξεκίνησα ουσιαστικά υπερασπιζόμενος το charge pump που έχουν μέσα τα τελευταία XMOS. ;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Ίσως θυμάσαι ότι και εγώ από τέτοια ακούω (Hypex 400άρια) και (προφανώς) τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση.. και τα έχω φτιάξει και με τα παλμοτροφοδοτικά της. Και την κουβέντα αυτή την ξεκίνησα ουσιαστικά υπερασπιζόμενος το charge pump που έχουν μέσα τα τελευταία XMOS. ;)

Έχω ιδίαν άποψη,μην νομίζεις,κάνα μήνα τα είχα σπίτι.

Κι αν δεν είχα 92 ευαισθησία στα χαμηλά,μάλλον θα είχαν κλείσει 2 χρόνια τώρα,δεν θα τα άφηνα να φύγουν.

Απάντηση: Re: USB to I2S receiver (WaveIO/Amanero etc)

Πριν λίγες ώρες βγήκε ο Dom της Amanero στο diyaudio.com και έγραψε ότι παρότι το GB δεν τρέχει πια, πουλάει απευθείας (μέσω PM) τα Amanero στα 39 +22%ΦΠΑ με δωρεάν μεταφορικά.

Ενημερώνω γιατί την θεωρώ πάρα πολύ καλή τιμή για ένα "κλασικό" πλέον USB interface με εγγυημένες επιδόσεις.

Να' σαι καλά για την ενημέρωση. Εχτυπήθει και είναι ήδη στο δρόμο. Για αρχή το βλέπω να παίζει με TDA1543 γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο διαθέσιμο...:BDGBGDB55: