ut50 σβηνει μονη της!

Αυτά που μπορεί να βλέπεις στην κυλιόμενη μπάρα δεν είναι ενδεικτικά πραγματικής ανομοιομορφίας, καλύτερα κάνε τον όποιο έλεγχο με τις γνωστές καρτέλες γκρι 20% και 30% και του πρασίνου.

Για το θέμα με την επανεκκίνηση, μήπως στο κάνει με ένα από τα αρχεία breakin ή anti-IR που έχουμε στην κατηγορία Downloads; Σαν να θυμάμαι και άλλες τέτοιες αναφορές για το συγκεκριμένο αρχείο, γενικά από τα νήματα της σειράς 50...
οταν παω σπιτι θα το κοιταξω με αυτο που λες για την σταμπα.θα περασω και καποιο αλλο βίντεο στο usb να δω αν θα το κανει...δηλαδη μπορει να σβηνει η τηλεοραση χωρις να ανοιξω το συγκεκριμένο αρχειο αλλα απλα επειδη υπάρχει μεσα στο usb?

οταν παω σπιτι θα το κοιταξω με αυτο που λες για την σταμπα.θα περασω και καποιο αλλο βίντεο στο usb να δω αν θα το κανει...δηλαδη μπορει να σβηνει η τηλεοραση χωρις να ανοιξω το συγκεκριμένο αρχειο αλλα απλα επειδη υπάρχει μεσα στο usb?

Αν δεν με απατά η μνήμη μου, στις περιπτώσεις που είχαν αναφερθεί, το έκανε είτε σε αναπαραγωγή, είτε όταν πήγαινε να ξεκινήσει το preview καθώς περνούσες τον κέρσορα από πάνω του...

Αυτά που μπορεί να βλέπεις στην κυλιόμενη μπάρα δεν είναι ενδεικτικά πραγματικής ανομοιομορφίας, καλύτερα κάνε τον όποιο έλεγχο με τις γνωστές καρτέλες γκρι 20% και 30% και του πρασίνου.

Για το θέμα με την επανεκκίνηση, μήπως στο κάνει με ένα από τα αρχεία breakin ή anti-IR που έχουμε στην κατηγορία Downloads; Σαν να θυμάμαι και άλλες τέτοιες αναφορές για το συγκεκριμένο αρχείο, γενικά από τα νήματα της σειράς 50...

Γιάννη, εντελώς πληροφοριακά, γιατί με την κυλιόμενη μπάρα οι σκιάσεις δεν είναι ένδειξη πραγματικής ανομοιομορφίας; Εγώ παρατήρησα ότι όπου βλέπω σκίαση στο λευκό της κυλιόμενης μπάρας, αντιστοιχεί σε VBI και στη κανονική θέαση.

Γιάννη, εντελώς πληροφοριακά, γιατί με την κυλιόμενη μπάρα οι σκιάσεις δεν είναι ένδειξη πραγματικής ανομοιομορφίας; Εγώ παρατήρησα ότι όπου βλέπω σκίαση στο λευκό της κυλιόμενης μπάρας, αντιστοιχεί σε VBI και στη κανονική θέαση.

Ίσως είναι τυχαίο Νίκο. Στην s30 όταν περνάει η μπάρα γίνεται χαμός στο λευκό. Σε κανονική θέαση δεν έχω παρατηρήσει κάτι (ποδόσφαιρο κλπ) πέρα από μια αχνή γραμμή που παρατήρησε ο JL_? σε κάποια σκηνή στην έρημο και τα έχει γράψει στο νήμα της όταν την είδε στο σπίτι μου σε σημείο που η μπάρα δείχνει καθαρή!!!!

Επίσης τις πρώτες ώρες στην ut50 και η δική μου και του galen που είδα όταν πέρναγε η μπάρα στο κάτω μέρος σε ένα σημείο στο κέντρο το λευκό γινόταν πράσινο. Του galen το έκανε αν θυμάμαι καλά σε 2 σημεία σε μένα σε ένα. Ο Χρήστος (czoun) χαμήλωσε ένα κλικ το πράσινο gain ή ανέβασε ένα κλικ το κόκκινο (δεν θυμάμαι) και η πρασινίλα έφυγε. Αυτά τις πρώτες ώρες στο στρώσιμο. Με τις ώρες η πρασινίλα εξαφανιστηκε σε μένα και στου galen. Και οι 2 έχουμε "φέρει" τις τηλεοράσεις μας με μετρητικό. Σε μένα δεν έχει πρασινίλα στην μπάρα. Δεν ξέρω του gallen σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Last edited:
Ευχαριστώ Βασίλη! Κι εγώ παρατήρησα μια 'μωβίλα' στην μπάρα αλλά σε κάρτα δεν τη βλέπω. Ίσως η αλλαγή από μαύρο->λευκό να παίζει και με τα μάτια μου και το μυαλό μου.... :p

Εκτός από αυτά που ανέφερε ο Βασίλης, Νίκο, έχω πετύχει τηλεόραση σειράς 30 πεντακάθαρη από οποιοδήποτε θέμα ομοιομορφίας, στης οποίας την μπάρα γίνεται Ο χαμός από ροζίλες και DSE και άλλη τηλεόραση σειράς 30 με green blob στο κέντρο και 3 γραμμές VBI δεξιά, της οποίας η μπάρα περνάει πεντακάθαρα...

Ρε παιδια εγω δεν το πολυ εχω με αυτα αλλα μου αρεσει πολυ να εχω το τελειο αποτελεσμα εικονας...ξερει κανείς ποσο παει περιπου να σου σεταρει ειδικός την tv?

Χαχαχαχααχα βρεθηκα τωρα με τον μάστορα που εφτιαξε την tv!μου εφερε το κοντρολ....και του κάνω ερωτηση..."εσυ κανεις καλιμπραρισμα σε τηλεορασης"? Και μου λεει γελώντας, αυτα ειναι για να σου παιρνουν λεφτα! Πριν 30 χρόνια μου ειχε πει ο καθηγητής μου, σε εγχρωμη τηλεοραση ε! Κοντραστ χαμηλα κατο απο 80. Φωτεινότητα αναλογα με τον χώρο και το χρωμα να μην κοκκινίζει! Χα εχει το χρωμα του χεριου!!! Χααχαχαααα

Απάντηση: Re: ut50 σβηνει μονη της!

Χαχαχαχααχα βρεθηκα τωρα με τον μάστορα που εφτιαξε την tv!μου εφερε το κοντρολ....και του κάνω ερωτηση..."εσυ κανεις καλιμπραρισμα σε τηλεορασης"? Και μου λεει γελώντας, αυτα ειναι για να σου παιρνουν λεφτα! Πριν 30 χρόνια μου ειχε πει ο καθηγητής μου, σε εγχρωμη τηλεοραση ε! Κοντραστ χαμηλα κατο απο 80. Φωτεινότητα αναλογα με τον χώρο και το χρωμα να μην κοκκινίζει! Χα εχει το χρωμα του χεριου!!! Χααχαχαααα

Και το μάτι στο 2 μην αρπάξει το κοτόπουλο!!:fahne90:

Και επειδη εχω και το χαρτι του σερβις μπροστα μου η αλλαγες ηταν...
Πλακετα SU
Πλακετα SD
Πλακετα BOARD

Ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια!