Απάντηση: V For Vendetta ΕΦΤΑΣΕ !
Γιώργο, ο V και η Valerie ήταν απλώς στο ίδιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Στο graphic novel ξεκαθαρίζεται ότι βρίσκονταν σε διπλανά κελιά (IV και V), αλλά και στην ταινία ο V λέει ότι έδωσε το γράμμα στην Evey ακριβώς όπως το έλαβε και ο ίδιος.
Επίσης, δε νομίζω ότι τα κίνητρά του V συμπυκνώνονται στην ερωτική ιστορία. Η ιστορία της Valerie έχει σκοπό να καταδείξει τη μισαλλοδοξία του αυταρχικού καθεστώτος. Μπορεί να τίθεται σε πρώτο πλάνο η ομοφυλοφιλία, αλλά θα παρατηρήσεις ότι π.χ. οι μόνοι μαύροι σε ολόκληρη την ταινία βρίσκονται στο παρελθόν (στις σκηνές των συλλήψεων και του στρατοπέδου).
Guybrush, ο Alan Moore έχει αποκυρήξει εκ προοιμίου όλες τις μεταφορές ιστοριών του στο σινεμά. Μετά το League of Extraordinary Gentlemen, ποιος να τον αδικήσει; Σε συνέντευξή του δηλώνει: "Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στο να μεταφερθεί κάποιο comic μου στην οθόνη πέρα από το να βγάλει λεφτά. Εντάξει, ας το κάνουν, αλλά δεν θέλω να έχει καμία ανάμειξη το όνομά μου σε αυτό, ούτε να πάρω κάποια χρήματα από τις εισπράξεις".
Να προσθέσω ότι μάλλον φέτος (μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες) ξεκινούν τα γυρίσματα του Watchmen, το οποίο μοιράζεται με το The Dark Knight Strikes Again του Frank Miller, τον τίτλο του καλύτερου superhero comic που έχει γραφτεί. Ο στόχος του σκηνοθέτη Zack Snyder είναι... να αρέσει στον Moore!