V For Vendetta

Ψηφίστε την ταινία

• Total voters
    0
Απάντηση: V For Vendetta ΕΦΤΑΣΕ !

Την είδα κι εγώ χθές.
Ούτε κρύο ούτε ζέστη.Θα έλεγα οτι για μια θέαση καλή είναι, για δεύτερη λίγο δύσκολο.
Μυνήματα; Ναί είχε κάποια αλλά, κατά τη γνώμη μου, δοσμένα λίγο άγαρμπα και χοντροκομμένα σε σημείο που να κοντεύουν να χαρακτηριστούν υπερβολές και να χάσουν τη σημασία τους.

Last edited:

Ενδιαφερουσα ταινια, ξεχωριζει απο το σωρο χωρις ομως να μιλαμε για κατι το εξαιρετικο. Πολυ καλη η ατμοσφαιρα a la Orwell η οποια σου δημιουργει ενα αισθημα καταπιεσης. Με κρατησε αβιαστα ως το τελος το οποιο ομως με ψιλοαπογοητευσε για το οτι ηταν πολυ αναμενομενο.
Αμπελοσοφιες-ξεαμπιλοσοφιες, εκτιμω ιδιαιτερα τις ταινιες σαν και αυτη οι οποιες αν και απλες περιπετειες φαντασιας, προσπαθουν να περασουν και καποια μηνυματα αφυπνισης, αντι να περιοριστουν στα γνωστα τσικι-τσικι-τσακα-μπουμ....

ΥΓ Στα ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ της ταινιας οτι ο πρωταγωνιστης δεν εβγαλε ποτε την μασκα του. Αλλοστε ο ιδιος το εξηγησε λεγοντας οτι , μετα την παραμορφωση που υπεστη, το προσωπο δεν ειναι πλεον δικο του, εκτος και αν μπορουσες να χαρακτηρισεις ως "προσωπο" την σαρκα και τα κοκκαλα κατα απο την κατεστραμμενη επιδερμιδα...

Re: V For Vendetta ΕΦΤΑΣΕ !

Αν κρινω τη ταινια σαν καλεσμα για επανασταση ,θα πω οτι μου φανηκε ρηχο και χωρις οργη. Κατα τα αλλα περασα πολυ ευχαριστα το χρονο μου και μαλιστα την ειδα δυο φορες μια στο κινηματογραφο και μια χτες σε ντι βι ντι. Βεβαια καθοτι βλεπω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ εργα το αποτελεσμα ειναι να ειμαι πολυ επιεικης στη κριτικη μου. Δηλαδη η ταινια ειναι σιγουρα πανω απο το μεσο ορο των ντι βι ντι που νοικιαζω. Ειμαι σαβουροβλεπης:music-smiley-005:

Η ταινία μου άρεσε για όλα τα παραπάνω που είπαν η περισσότεροι.
Περί αφύπνισης να πω ότι ένα καλο παράδειγμα είναι και οAρχοντας τον δαχτυλιδιών. Απλά στην θέση του Σάροουμαν βάλτε τον πρόεδρο τις αμερικής. Καμια απόλυτος διαφορα....

Την είδα χτες (καθυστέρησα λίγο :grandpa: ) και ομολογώ ότι μου άρεσε αρκετά.

Ατμόσφαιρα 1984 με κόμη Μοντεκρίστο και το αποτέλεσμα με άφησε ικανοποιημένο.

Η ταινία ,κατά την γνώμη μου , είναι μέτρια . Όχι κακή βέβαια.

Επειδή το στόρυ είναι αντιεξουσιαστικό , από κεκτημένη φόρα πήρε καλύτερες κριτικές απότι της αξίζει σαν έργο τέχνης.

Απόδειξη ότι είναι «λίγη» είναι ότι δύσκολα (από εμένα τουλάχιστον ) ξανεβλέπεται.

Η διαφορά της από τις άλλες ταινίες "αφύπνησης" (την οποία όλοι λέμε πως δε χρειαζόμαστε γιατί εμείς ξέρουμε ήδη), είναι ότι η συγκεκριμένη εξηγεί πως το να ξέρεις δεν είναι αρκετό. Το πρόβλημα είναι να κάνεις κάτι για αυτό! Η ευθύνη μας είναι ότι δεν εμποδίζουμε τους Sutler να παίρνουν την εξουσία.

Τελευταίος και τυχερός :slapface: .Την είδα χτές.Καταλαβαίνω γούστα είναι αυτά αλλά όχι και να την θεωρούμε μια απο τις καλύτερες της χρονιάς:nounder:Απλά μια ταινία που δεν "σηκώνει" πάνω απο 2 προβολές.

Τελευταίος και τυχερός :slapface: .Την είδα χτές.Καταλαβαίνω γούστα είναι αυτά αλλά όχι και να την θεωρούμε μια απο τις καλύτερες της χρονιάς:nounder:Απλά μια ταινία που δεν "σηκώνει" πάνω απο 2 προβολές.

βασίλη είμαι μαζί σου. τόση φασαρία για το τίποτα.

Αναφέρατε πολλά πράγματα και θα ήθελα και εγώ σαν νεούδη να πω την γνώμη μου.

Το να επικεντρώνεται κανείς σε θέματα τεχνικά μιας ταινίας δεν είναι καθόλου μεμπτό γιατί όταν κάποιος έχει σκάσει τα ωραία του λεφτά για να έχει την τελειότερη εικόνα και ήχο έχει και απαιτήσεις(δυστυχώς εγώ δεν έχω ακόμα την δυνατότητα να παρέχω αυτήν την πολύτέλεια στον εαυτό μου).Ούτε αυτό είναι ένδειξη ανθρώπου που δεν κοιτάει την ουσία της ταινίας γιατί αν ο ίδιος άνθρωπος πάρει να δει ταινία του Φασμπίντερ δεν θα κάτσει να την ξεψιρίσει στον ήχο και την εικόνα,αλλά όταν βλέπει μια ταινία καινούργιας παραγωγής και δη ταινία δράσης θέλει το μπαμ μπουμ να κατεβάσει το σπίτι κάτω.

Οσον αφορά το θέμα της αφύπνισης.Εγώ διαφωνώ.Θα ήταν ίσως πιο σωστό να πει κανείς οτι σαν ταινία δράσης/μέλλοντος καταφέρνει και περνάει κάποια μυνήματα.Ομως ο Ευρωπαικός και ανατολικός κινηματογράφος έχει δώσει σαφώς δείγματα τέτοια παλίοτερα και τώρα οπότε ας μην φάμε την "παραμύθα του μυνήματος" τόσο εύκολα.Δεν είναι και η πρώτη ταινία στην οποία συμβαίνει και αυτό.

Αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα λίγο πιο ψυχρά όσον αφορά το σενάριο και
τα μυνήματα του θα δείτε οτι η ταινία βρίσκεται στο άκριβώς στο όριο του σωστού.
1.Μιλάμε για την Βρετανία του μέλλοντος.Οχι για την Αμερική(που θα ήταν τρομερό χτυπημα για τα εισητήρια και για την συνείδηση του μέσου Αμερικάνου),ούτε για την Κεντρική Ευρώπη(που θα φαινόταν σαν επίθεση της ιμπεριαλιστικής αμερικανικής προπαγάνδας στην Ευρώπη) ούτε σε καποια χώρα Ανατολικού μπλόκ(που θα την έκανε παλιομοδίτικη και προβοκατόρικη).Είναι λοιπόν Η βρετανία που είναι μια καπιταλιστική μεν αλλά επι της ουσίας αδιάφορη χώρα στις παγκόσμιο πολιτικό Χάρτη και ελαφρώς "ξινή" σε όλους.

2.Ο επαναστάτης εμπνέεται απο μία ερωτική ιστορία πράγμα πολύ "ρομαντικο" και politically corect.Αλλά έτσι επισκιάζει την οργή και δίνει έμφαση στο συναίσθημα.Αυτό οκ είναι πολύ προσωπική μου άποψη είναι λίγο σαν να θέλουμε να δραματοποιήσουμε τον επαναστατη.

3.Βάζουμε κια μια gay ιστορία για να χαρακτηριστούμε ανοιχτόμαυλοι να έχουμε καλές κριτικές και να υποστηρίξουμε πιο πολύ τον επαναστατικό μας "αέρα"(όλοι μαζί ενωμένοι θα καταστρέψουμε το κακό),αλλά και εδώ προσέχουμε λίγο η ιστορία να αφορά δύο γυναίκες που είναι πιο αποδεκτή φόρμα σεναρίου.Προσέχουμε δε τόσο που εδώ την πατάμε λίγο και το σενάριο αρχίζει να χάσκει ....ο θεατής μπερδεύεται ....ήταν ο ήρωας η μια γυναίκα και μεταλλάχτηκε απο τα πειράματα,ήταν gay και ο ίδιος ,απλά είχε γνωρίσει τις κοπέλες,.....εκει κάτι δεν πάει καλά και δεν ξεκαθαρίζεται.

Εγώ λοιπόν δεν βλέπω τα μυνήματα που εσείς λέτε.Είδα απλά μια ταινία με πολύ έξυπνους χειρισμούς του σεναρίου της.Η ταινία μου άρεσε αρκετά σε σχέση με το τι έχουν δει τα ματακια μας και συμφωνώ οτι είναι το πολύ δύο προβολών.

Μόλις πήρα το graphic novel. Ο Alan Moore είχε αποκηρύξει την ταινία και θα 'θελα να δω το story στην αρχική του μορφή. Μόλις το τελειώσω θα σας πω εντυπώσεις και κατά πόσον σεβάστηκαν το σενάριο.

Γιώργο, ο V και η Valerie ήταν απλώς στο ίδιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Στο graphic novel ξεκαθαρίζεται ότι βρίσκονταν σε διπλανά κελιά (IV και V), αλλά και στην ταινία ο V λέει ότι έδωσε το γράμμα στην Evey ακριβώς όπως το έλαβε και ο ίδιος.

Επίσης, δε νομίζω ότι τα κίνητρά του V συμπυκνώνονται στην ερωτική ιστορία. Η ιστορία της Valerie έχει σκοπό να καταδείξει τη μισαλλοδοξία του αυταρχικού καθεστώτος. Μπορεί να τίθεται σε πρώτο πλάνο η ομοφυλοφιλία, αλλά θα παρατηρήσεις ότι π.χ. οι μόνοι μαύροι σε ολόκληρη την ταινία βρίσκονται στο παρελθόν (στις σκηνές των συλλήψεων και του στρατοπέδου).

Guybrush, ο Alan Moore έχει αποκυρήξει εκ προοιμίου όλες τις μεταφορές ιστοριών του στο σινεμά. Μετά το League of Extraordinary Gentlemen, ποιος να τον αδικήσει; Σε συνέντευξή του δηλώνει: "Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο στο να μεταφερθεί κάποιο comic μου στην οθόνη πέρα από το να βγάλει λεφτά. Εντάξει, ας το κάνουν, αλλά δεν θέλω να έχει καμία ανάμειξη το όνομά μου σε αυτό, ούτε να πάρω κάποια χρήματα από τις εισπράξεις".

Να προσθέσω ότι μάλλον φέτος (μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες) ξεκινούν τα γυρίσματα του Watchmen, το οποίο μοιράζεται με το The Dark Knight Strikes Again του Frank Miller, τον τίτλο του καλύτερου superhero comic που έχει γραφτεί. Ο στόχος του σκηνοθέτη Zack Snyder είναι... να αρέσει στον Moore!

Μετά από τόσους πολλούς μήνες έκατσα και εγώ τελικά
να την δω και μπορώ να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα.

Πολύ καλύτερη από ότι περίμενα με ωραία πλοκή και
πολύ καλό ήχο (σε HD DVD τουλάχιστον που την είδα εγώ).

Απάντηση: Re: V For Vendetta ΕΦΤΑΣΕ !

Μετά από τόσους πολλούς μήνες έκατσα και εγώ τελικά
να την δω και μπορώ να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα.

Πολύ καλύτερη από ότι περίμενα με ωραία πλοκή και
πολύ καλό ήχο (σε HD DVD τουλάχιστον που την είδα εγώ).

Αλέξη "κλέβεις"..:HTEHETH63::Banane0: