Valerion vision master Μax- Δοκιμή και Εντυπώσεις

Μας τρολάρεις, πες την αλήθεια :ROFLMAO:

Εννοω βρε συ ότι (όπως εχουμε πει 100 φορές την τελευταία εβδομάδα :p ) οτι το φως ειναι το πιο ευκολο να επιτευχθεί τεχνικά / το βρισκεις στα περισσότερα low / mid level μηχανήματα (δεν έχουν άλλωστε και τι άλλο να ''πουλήσουν'')
Ώπα αλλιώς το κατάλαβα. Ότι αν δεν έχει φως ο προβολέας μπορεί να το βρει πανεύκολα.

Δεδομένου ότι το μαύρο είναι (μακράν) το σημαντικότερο στην εικόνα (και αυτό δεν είναι υποκειμενικό) και δεδομένου ότι, από τα reviews, απ' ότι λες, εχεις καταλήξει στο ότι ειναι το το λιγότερο σημαντικό, θα σου πρότεινα (αν μπορείς, βέβαια) να αποκτήσεις και live εμπειρία απο μερικά μηχανάκια (δεν ξέρω βέβαια τι / πως είδες από τον Sony του συγγενή σου / η εμπειρία εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα). ;)

Το παραπανω δε ειναι και μία ακόμη, απόδειξη του σε πόσο λάθος συμπεράσματα μπορεί να καταλήξει κάποιος μόνο από (online και μη) reviews.

btw τα χρωματα ''ερχονται'' όπως θες, το φως το βρισκεις πανεύκολα, το καλό μαύρο όμως όχι / ή το έχει το μηχάνημα ή όχι.

Έχω δει contrast και μαύρο να "πεταγονται" από ένα καλό πανί. Φως όμως πως; Και μάλιστα βλέπω πολύ φωτεινούς να διορθώνουν το μαύρο κλείνοντας την ίριδα ( αν καταλαβα καλά σε όποια μοντέλα έχουν κατι τετοιο) . Χάνοντας καμποσο από το περισσιο φως τους .

Έχω δει contrast και μαύρο να "πεταγονται" από ένα καλό πανί. Φως όμως πως; Και μάλιστα βλέπω πολύ φωτεινούς να διορθώνουν το μαύρο κλείνοντας την ίριδα ( αν καταλαβα καλά σε όποια μοντέλα έχουν κατι τετοιο) . Χάνοντας καμποσο από το περισσιο φως τους .
Είσαι σε καλό δρόμο κ εχεις πιάσει τον παλμό!! Ο LG με την ίριδα στο μηδεν και ο Οπτόμα στο 13/15 στην διαβάθμιση σκότους επιτυγχανουν εκπληκτικά μαύρα.

Άνοιξες πορτατιφ και θες να φας το τοστάκι σου ? Ανοιγεις την ίριδα στο 5. Ανοιξε η γυναίκα τα φώτα γιατί κάτι ψαχνει στο σαλόνι ενω παιζεις ps5?Η ιριδα στο 10!!

Αυτή είναι και η αξία ενός προβολικού λέιζερ σήμερα στην κατηγορία 2-5Κ με πάνω απο 2.7Κ lumens

Μαύρα στις OLED!!🤣

Είσαι σε καλό δρόμο κ εχεις πιάσει τον παλμό!! Ο LG με την ίριδα στο μηδεν και ο Οπτόμα στο 13/15 στην διαβάθμιση σκότους επιτυγχανουν εκπληκτικά μαύρα.

Άνοιξες πορτατιφ και θες να φας το τοστάκι σου ? Ανοιγεις την ίριδα στο 5. Ανοιξε η γυναίκα τα φώτα γιατί κάτι ψαχνει στο σαλόνι ενω παιζεις ps5?Η ιριδα στο 10!!

Αυτή είναι και η αξία ενός προβολικού λέιζερ σήμερα στην κατηγορία 2-5Κ με πάνω απο 2.7Κ lumens

Μαύρα στις OLED!!🤣
Το παιχνίδι με την ίριδα έχει και αρκετά αγκαθάκια όμως.
Από softening της εικόνας (λόγω diffraction effects), αλλαγή στο color balance, μεγαλύτερη ανομοιομορφία στην φωτεινότητα πλήρης οθόνης, πιο έντονο βινιετάρισμα στα άκρα της εικόνας, κ.α.

Το παιχνίδι με την ίριδα έχει και αρκετά αγκαθάκια όμως.
Από softening της εικόνας (λόγω diffraction effects), αλλαγή στο color balance, μεγαλύτερη ανομοιομορφία στην φωτεινότητα πλήρης οθόνης, πιο έντονο βινιετάρισμα στα άκρα της εικόνας, κ.α.
Βασίλη μέχρι τον αλλο μηνα να μιλάμε συνεχόμενα στο παρόν thread παντα θα βρίσκουμε συν κ μειον!!!🤣🤣

Το τέλειο δεν υπάρχει..ακομα και για τους JVC των 50Κ π λεει ο λόγος.

Πάλι στην ολεντουλα μου θα κατέλληγα..για pure blacks.Και αν ειναι σκατουλινι σε ιντσες..θα έφερνα οπως κ εχω κανει την πολυθρόνα πιο κοντά!!!🤣

Για προβολικο......και δεν θα παρεις τα ιδια blacks και θα σκασεις και 20Κ...Αλλα οπως λεμε ολοι τελικα εδω κ συμφωνουμε σ αυτο τουλάχιστον!! Οπως την βρισκει κανεις😂😂

Βασίλη μέχρι τον αλλο μηνα να μιλάμε συνεχόμενα στο παρόν thread παντα θα βρίσκουμε συν κ μειον!!!🤣🤣 Το τέλειο δεν υπάρχει..ακομα και για τους JVC των 50Κ π λεει ο λόγος.

Πάλι στην ολεντουλα μου θα κατέλληγα..για pure blacks.🥳

Για προβολικο......και δεν θα παρεις τα ιδια blacks και θα σκασεις και 20Κ...Αλλα οπως λεμε ολοι τελικα εδω κ συμφωνουμε σ αυτο τουλάχιστον!! Οπως την βρισκει κανεις😂😂

Έκανες ένα παλιό λαθάκι στο κείμενο...... :cautious:

:p:LOL:

• Haha
Reactions: djmnv81
Βασίλη μέχρι τον αλλο μηνα να μιλάμε συνεχόμενα στο παρόν thread παντα θα βρίσκουμε συν κ μειον!!!🤣🤣

Το τέλειο δεν υπάρχει..ακομα και για τους JVC των 50Κ π λεει ο λόγος.

Πάλι στην ολεντουλα μου θα κατέλληγα..για pure blacks.Και αν ειναι σκατουλινι σε ιντσες..θα έφερνα οπως κ εχω κανει την πολυθρόνα πιο κοντά!!!🤣

Θα στο χαλάσω και πάλι :D

size... DOES matter :D
Και υπάρχουν και άλλα benefits στην μάχη JVC vs OLED (φυσικότητα "film-ability" των προβολέων έναντι της instantaneous image refresh της OLED, πιο "φυσικό" φως όσον αφορά την κόπωση του ματιού).

Υπάρχει και ένα όριο στο πόσο μπορείς να πλησιάσεις σε μια TV των 65/77/83" επίσης :)

• Haha
Θα στο χαλάσω και πάλι :D

size... DOES matter :D
Και υπάρχουν και άλλα benefits στην μάχη JVC vs OLED (φυσικότητα "film-ability" των προβολέων έναντι της instantaneous image refresh της OLED, πιο "φυσικό" φως όσον αφορά την κόπωση του ματιού).

Υπάρχει και ένα όριο στο πόσο μπορείς να πλησιάσεις σε μια TV των 65/77/83" επίσης :)
Μέγεθος έχω... 135 ιντσες...μαύρα δεν έχω επιπέδου OLED? Εσείς ?? :)

Δεν θα βγαλεις τα ματια σου στην Oled εαν εχεις ανοιξει και 10 πορτατίφ τριγύρω απαλα απαλα...:ROFLMAO: Δεν είναι JVC...

Απλά σωπαίνω μια για πάντα...που πάω να μπλέξω και να τα βάλω τώρα εδώ !!! :whistle:

Εξάλλου μόλις ήρθε και το Cudaki μου και πάω να το σετάρω για να ξεχαστώ....μπας και πάρω από εκεί την χαρά μου !!! :ROFLMAO:

IMG_1479.jpg

Εάν το μέγεθος μετράει τι να πεί και αυτό το παιδικο προβολακι που μας έδωσαν για παρουσιάσεις έξω...:ROFLMAO:

IMG_1481.jpgIMG_1482.jpg

Εάν το μέγεθος μετράει τι να πεί και αυτό το παιδικο προβολακι που μας έδωσαν για παρουσιάσεις έξω...:ROFLMAO:

Είναι σαν να βγάζεις τηλεόραση σε εξωτερικό χώρο αυτό. Δεν φτάνει για παρουσίαση. Θέλεις και ήχο σωστό μαζί.

Για έξω είναι αυτό εδώ φοβερό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Είναι σαν να βγάζεις τηλεόραση σε εξωτερικό χώρο αυτό. Δεν φτάνει για παρουσίαση. Θέλεις και ήχο σωστό μαζί.

Για έξω είναι αυτό εδώ φοβερό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ευχαριστώ, Λεωνίδα! Θα τον έχω υπόψη.

Είναι εταιρικό εργαλείο για τη δουλειά μου, για παρουσιάσεις σε πελάτες. Μας το χάρισαν τελικά, αλλά με 200 λούμενς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Δυστυχώς, δεν τον επέλεξα εγώ, αλλά κάποιος που δεν γνωρίζει. Αλλιώς θα πρότεινα σε όλους τους συναδέλφους ένα καλύτερο προβολάκι σε αυτήν την κατηγορία. +50 πες τιμή.

Αν θέλετε μαύρο από DLP του 2013, και μάλιστα σε SD υλικό, πάρτε να χορτάσετε.
Στα screenshots όμως… 🤪
Ωραίο ποστ κ. Μπάμπη!! Ωραία παρουσίαση ΚΑΙ με ΕΙΚΟΝΕΣ!! ;)

Το προβολικό η αλήθεια είναι δε το ήξερα τότε. Μου θύμισε λίγο σαν σχήμα το Infocus IN83 με παράκεντρο φακό φυσικά...

Όμως αν κρίνω από τα reviews και χαζέψω και τις άπειρες εικόνες που ανεβάσατε συν τις προσωπικές σας εντυπώσεις , είχε καλή crispy εικόνα και καλά μαύρα. Πραγματικά και μετρημενα 1.736:1 .

Από κοντά πως ήταν? Χειρότερο ή καλύτερο από τις φωτογραφίες που ανεβάσατε...και με το χέρι στην καρδιά ???

Γενικά ωραίες εποχές τότε... όταν κάποιο μέλος ανέβαζε όχι μία, αλλά άπειρες φωτογραφίες από τον προβολέα του , μοιράζοντας την χαρά του και βάζοντας τον αναγνώστη στο κατάλληλο κλίμα...Τότε που υπήρχε χαρά απ΄ολους που συμμετείχαν στην συζήτηση τόσο για την κτήση του όσο και για τις επιδόσεις του και στην τελική έπαιρναν όλοι μια πρώτη τζούρα μέσα από τις φώτο όπως παλεύω εδώ να περάσω...

Η διαφορά του ΤΟΤΕ με το ΤΩΡΑ είναι όσο το μαύρο ενός JVC και του DLP Οπτομα μου...:ROFLMAO:

Όμως αν κρίνω από τα reviews και χαζέψω και τις άπειρες εικόνες που ανεβάσατε συν τις προσωπικές σας εντυπώσεις , είχε καλή crispy εικόνα και καλά μαύρα. Πραγματικά και μετρημενα 1.736:1 .

Από κοντά πως ήταν? Χειρότερο ή καλύτερο από τις φωτογραφίες που ανεβάσατε...και με το χέρι στην καρδιά ???

Μετά τους ελάχιστους DLP που κυκλοφόρησαν με DC4, η "κατσαρόλα" ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς προβολείς αυτής της τεχνολογίας.

Το native on/off contrast έπαιζε κάπου στα 2500-3000:1 χωρίς την δυναμική ίριδα, ενώ όταν έμπαινε κι αυτή στο παιχνίδι, τριπλασιάζονταν.

1700:1 βγάζουν τα DLP του χιλιάρικου της προηγούμενης δεκαετίας με το μικρό DC3 DMD των 0,65". Ο Planar φορούσε μεν DC3 κι αυτός, αλλά το μεγαλύτερο τσιπάκι με καλύτερο οπτικό block, που έδινε υψηλότερο contrast. Υπάρχουν μετρήσεις του στο forum από αξιόπιστα site της εποχής...

• Love
Reactions: Babis K.
Αφού το post μου παρακίνησε και το γάτο να γράψει θα το ξανακάνω :D

@djmnv81 ο Planar 8150 ήταν ο καλύτερος DLP προβολέας που είχα, αλλά κι απο όλους όσους είχα δεί μέχρι τον Valerion .
Μη συγκρίνουμε όμως το μαύρο του με αυτό των screenshots γιατί αυτό δέν είναι αληθινό και δεν θα το δείς και σε κανέναν προβολέα.
Είπαμε, τα screenshots είναι only fun και only fans (για τους ματάκηδες :p).

Αφού το post μου παρακίνησε και το γάτο να γράψει θα το ξανακάνω :D

@djmnv81 ο Planar 8150 ήταν ο καλύτερος DLP προβολέας που είχα, αλλά κι απο όλους όσους είχα δεί μέχρι τον Valerion .
Μη συγκρίνουμε όμως το μαύρο του με αυτό των screenshots γιατί αυτό δέν είναι αληθινό και δεν θα το δείς και σε κανέναν προβολέα.
Είπαμε, τα screenshots είναι only fun και only fans (για τους ματάκηδες :p).
Ευχαριστώ κ Μπαμπη αλλα ρωτησα απλα αν προσωπικα οι φωτογραφίες που τραξηξατε τότε τον αδικούν ή λανθασμένα τον εξυμνούν! Ποια η εμπειρια σας;;;

Ευχαριστώ κ Μπαμπη αλλα ρωτησα απλα αν προσωπικα οι φωτογραφίες που τραξηξατε τότε τον αδικούν ή λανθασμένα τον εξυμνούν! Ποια η εμπειρια σας;;;

Στο μαύρο σίγουρα τον εξυμνούν.
Τα υπόλοιπα, χρώματα ευκρίνεια κλπ είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

• Like
Στο μαύρο σίγουρα τον εξυμνούν.
Τα υπόλοιπα, χρώματα ευκρίνεια κλπ είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Αυτοοό ήθελα να ακούσω!!! 👌

Εχει τρομερό τσιπάκι. Όπως και ο παλαιότερος Οπτόμα μου το 0.95" . Γι αυτό και δεν θα βρεθεί ποτέ αγγελία!!😁

Ωραια προβολια εφτιαχναν (και) τότες!!