VDSL από τον ΟΤΕ

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Από την ημέρα που μπαίνουν οι καμπίνες συνήθως είναι 3-4 μήνες για την διάθεση ( καμπίνες βάλανε... ίνες έχουνε περάσει μέχρι την καμπίνα και εώς το Αστικό Κέντρο που ανήκουν ? )

Μετά τη σύνδεση με ίνα, έπεται η ηλεκτροδότηση των καμπινών που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Από την ημέρα που μπαίνουν οι καμπίνες συνήθως είναι 3-4 μήνες για την διάθεση ( καμπίνες βάλανε... ίνες έχουνε περάσει μέχρι την καμπίνα και εώς το Αστικό Κέντρο που ανήκουν ? )

Όντως, αυτό μου είπε ο εργολάβος που εβαζε την καμπίνα, ότι λογικά μέχρι το τέλος του χρόνου θα ειναι σε λειτουργια.

Re: Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Μετά τη σύνδεση με ίνα, έπεται η ηλεκτροδότηση των καμπινών που είναι μια χρονοβόρα διαδικασία.

Η ηλεκτροδότηση από που γίνεται; Δεν βγάζει καλώδιο ο ΟΤΕ από το τηλεφωνικό κέντρο μαζί με την ίνα;

Η ηλεκτροδότηση από που γίνεται; Δεν βγάζει καλώδιο ο ΟΤΕ από το τηλεφωνικό κέντρο μαζί με την ίνα;

Όχι, καμμία σχέση.
Ο ΟΤΕ δεν βγάζει ρεύμα από πουθενά.

Οι μονάδες ( τα ΚΑΦΑΟ(Υ) που μετά την αναβάθμιση έχουν μέσα τους κυριολεκτικά ένα VDSLAM ) ηλεκτροδοτούνται από καλώδιο της ΔΕΗ το οποίο εγκαθιστά η ΔΕΗ.

Αστικό Κέντρο λέγεται by the way αυτό που λες, όχι τηλεφωνικό κέντρο.

Δηλαδή κάθε καμπίνα έχει δικό της μετρητή κατανάλωσης;;; :speechless-smiley-0
(και πηγαίνει ο υπάλληλος και βλέπει την κατανάλωση κάθε 4 μήνες; )

Δεν ξέρω τι συμφωνία έχουνε με την ΔΕΗ όσον αφορά την μέτρηση και πληρωμή της ηλεκτροδότησης.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η ΔΕΗ παρέχει το ρεύμα και κάνει το έργο της ηλεκτροδότησης ( προχθές ήταν εδώ και βάζανε ρεύμα για το ΚΑΦΑΟ(Υ) στο δίπλα τετράγωνο )

Όσο και ακούγεται ανέκδοτο, έχω δει πάνω στο KV που είναι απέναντί μου (και από το οποίο παίρνω vdsl) λογαριασμό της ΔΕΗ 2-3 φορές :fahne90:

Πληροφοριακά, επειδή έχω παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες εγκατάστασης των νέων καμπινών σε 2 περιοχές που με ενδιαφέρουν, στις καμπίνες υπάρχουν μικροί μετρητές κατανάλωσης και αν βρεθεί κάποιος κοντά στην καμπίνα ακούει το θόρυβο των μηχανημάτων που είναι μέσα. Για το λόγο αυτό οι καμπίνες έχουν τοποθετηθεί κοντά σε κολώνες της ΔΕΗ.

Τέλος, για τον takisot που ρώτησε, ο χρόνος ενεργοποίησης του νέου δικτύου δεν εξαρτάται από το τελείωμα των αντίστοιχων εργασιών αλλά, κυρίως, και από το χρόνο που θα συναινέσει η ΕΕΤΤ στην ενεργοποίησή του. Παραδειγματικά, στη Γλυφάδα, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον ΣΕΠ 2012 και το δίκτυο ενεργοποιήθηκε τον ΙΟΥΝ 2013.

Όσο και ακούγεται ανέκδοτο, έχω δει πάνω στο KV που είναι απέναντί μου (και από το οποίο παίρνω vdsl) λογαριασμό της ΔΕΗ 2-3 φορές :fahne90:

Και είδες να είναι πρός τον ΟΤΕ ?
Γιατί μου φαίνεται στην χειρότερη αστείο να αφήνουνε λογαριασμό πάνω στα ΚΑΦΑΟ(Υ) [ θα βγάλει νέα υπηρεσία περισυλλογής λογαριασμών ο ΟΤΕ ? ] κάτι άλλο θα ήταν.

Πληροφοριακά, επειδή έχω παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες εγκατάστασης των νέων καμπινών σε 2 περιοχές που με ενδιαφέρουν, στις καμπίνες υπάρχουν μικροί μετρητές κατανάλωσης και αν βρεθεί κάποιος κοντά στην καμπίνα ακούει το θόρυβο των μηχανημάτων που είναι μέσα. Για το λόγο αυτό οι καμπίνες έχουν τοποθετηθεί κοντά σε κολώνες της ΔΕΗ.

Τέλος, για τον takisot που ρώτησε, ο χρόνος ενεργοποίησης του νέου δικτύου δεν εξαρτάται από το τελείωμα των αντίστοιχων εργασιών αλλά, κυρίως, και από το χρόνο που θα συναινέσει η ΕΕΤΤ στην ενεργοποίησή του. Παραδειγματικά, στη Γλυφάδα, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον ΣΕΠ 2012 και το δίκτυο ενεργοποιήθηκε τον ΙΟΥΝ 2013.

Εννοείται πως θέλουν ρεύμα τα μηχανήματα μέσα, δεν είναι "παθητικός" εξοπλισμός όπως παλιότερα.

Πλέον η ΕΕΤΤ δεν κάνει μήνες να δώσει έγκριση, έχει αλλάξει όλη η διαδικάσία καθώς και το πότε έρχεται η έγκριση.

Στην Κηφισιά π.χ. οι καμπίνες μπήκανε, σκάψανε για τις ίνες, πήγε η ΔΕΗ ηλεκτροδοτήσεις, και σε λιγότερο από 4 μήνες ήταν διαθέσιμη εμπορικά η υπηρεσία.
Σε εμάς ( περιοχές γύρω από την Άνοιξη, Αττικής ) μπήκανε τα πρώτα ΚΑΦΑΟ(Υ) και ίνες τον Σεπτέμβρη, και Ιανουάριο όπως δείχνουνε όλα θα είναι διαθέσιμο εμπορικά ;)

1. Δύο φορές είδα ένα φάκελο πάνω στο KV, πήγα κοντά, από περιέργεια, και είδα το γνωστό φάκελο της ΔΕΗ με διεύθυνση αποστολή ΟΤΕ, οδός ....... και .... (διεύθυνση του KV).

Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να γίνει αυτό.

Σε ότι αφορά στο χρόνο ενεργοποίησης, έγραψα αυτά που έζησα σε δύο περιοχές (Φιλοθέη και Γλυφάδα).
Εάν μειώθηκε ο χρόνος έγκρισης από την ΕΕΤΤ, τότε καλλίτερα για τους συνδρομητές που ενδιαφέρονται για το vdsl.

Έχει μειωθεί όπως σου είπα προηγουμένως.

Εσύ το έζησες το 2013... 2 χρόνια πέρασαν.
Στις τελείως αρχές του VDSL και με την ΕΕΤΤ να δρα κατά της ανάπτυξης.

Αλλάξανε άρδην τα πράγματα από τα μέσα του 14 κι έπειτα.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

1. Δύο φορές είδα ένα φάκελο πάνω στο KV, πήγα κοντά, από περιέργεια, και είδα το γνωστό φάκελο της ΔΕΗ με διεύθυνση αποστολή ΟΤΕ, οδός ....... και .... (διεύθυνση του KV).

Μόνο στην Ελλάδα μπορούσε να γίνει αυτό.

Φαντάσου μια μέρα να σου κοπεί το VDSL γιατί χάθηκε ο λ/μος της ΔΕΗ και δεν τον πλήρωσε ο ΟΤΕ και κόψανε το ρεύμα.. :p

Φαντάσου μια μέρα να σου κοπεί το VDSL γιατί χάθηκε ο λ/μος της ΔΕΗ και δεν τον πλήρωσε ο ΟΤΕ και κόψανε το ρεύμα.. :p

Που να τους καεί το video :-)
Rock solid άνω των 10 ημερών η VDSL εδώ επιτέλους καλές ταχύτητες

Εγω παλι, τωρα συνειδητοποιησα οτι περιμενω τη ΔΕΗ να δωσει ρευμα στην καμπινα (που πλακα πλακα κλεινει πλεον 4μηνο που καθεται ''απραγη'' 5m απο το σπιτι μου)....:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Εγω παλι, τωρα συνειδητοποιησα οτι περιμενω τη ΔΕΗ να δωσει ρευμα στην καμπινα (που πλακα πλακα κλεινει πλεον 4μηνο που καθεται ''απραγη'' 5m απο το σπιτι μου)....:p

Σε ποια περιοχή;

Όπως πάμε θα συνδεθώ πριν από όλους σας.. :p

Δεν ακούς το χαρακτηριστικό βουητό από την καμπίνα; Παράξενο γιατί η σύνδεση με ΔΕΗ γίνεται σχετικά άμεσα

Να ρωτήσω κάτι: έχει νόημα να ζητήσω μεταφορά της γραμμής μου σε άλλο κέντρο που έχει vdsl; ή δεν έχει νόημα από την στιγμή που δεν έχω καφάο vdsl στην γειτονιά μου;

Να ρωτήσω κάτι: έχει νόημα να ζητήσω μεταφορά της γραμμής μου σε άλλο κέντρο που έχει vdsl; ή δεν έχει νόημα από την στιγμή που δεν έχω καφάο vdsl στην γειτονιά μου;

Δεν έχει κανένα νόημα και δεν θα στο κάνανε ούτως ή άλλως.
Για να πάει η γραμμή σου σε άλλο κέντρο χρειάζεται σκαψίματα, "νέα" καλωδίωση, κλπ.
Απλά δεν.

Ούτως ή άλλως, για να έχεις VDSL θες να είσαι αποστασιακά λιγότερο από 1000μ από το VDSLAM ( VDSL Access Multiplexer ) το οποίο είναι στα ΚΑΦΑΟ(Υ) και στο Αστικό Κέντρο.
Το καλύτερο VDSL έρχεται από το ΚΑΦΑΟ(Υ) που είναι κοντινότερο σε εσένα.
Αν είσαι 50-100-200μ από το αστικό κέντρο, τότε καλό και από εκεί.