VDSL από τον ΟΤΕ

Μάλιστα. Σαφώς και δεν παίζει η φάση με σκαψίματα κλπ. Είχα την εντύπωση ότι πλέον όλα γίνονται με "τσεκάκια" στον υπολογιστή αν θέλουν να σε "φτιάξουν" .....

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Μάλιστα. Σαφώς και δεν παίζει η φάση με σκαψίματα κλπ. Είχα την εντύπωση ότι πλέον όλα γίνονται με "τσεκάκια" στον υπολογιστή αν θέλουν να σε "φτιάξουν" .....

Δυστυχώς όχι.
Η γραμμή σου είναι μια διαδρομή από χαλκό.
Φεύγει από το σπίτι σου, κάνει βόλτες στα τετράγωνα της γειτονιάς σου, ώπου και καταλήγει σε κάποιο από τα κοντινά σου ΚΑΦΑΟ(Υ).
Έπειτα από εκεί φεύγει παρέα με τις υπόλοιπες γραμμές πρός το Αστικό Κέντρο.

Ιδανικό θα ήταν να υπάρχουνε "διακλαδώσεις" προσβάσιμες σε διάφορα σημεία της διαδρομής ώστε αν π.χ. στο μέλλον έμπαινε νέο Αστικό Κέντρο τριγύρω να μπορούσαν να γυρίσουν αλλού κάποιες γραμμές.
Σιγά μην είχανε σκεφτεί έτσι όμως οι δικοί μας το 1940 όταν φτιάχνανε το κυρίως δίκτυο :p

Με την VDSL που υλοποιούν τώρα μέσω FTTC ( Fiber to the Cabinet ) επί της ουσίας επειδή η διαδρομή από το ΚΑΦΑΟ(Υ) μέχρι το Αστικό Κέντρο είναι μέσω οπτικής ίνας επί της ουσίας η απόστασή σου από το Αστικό Κέντρο μειώνεται στην απόσταση της οικίας σου με το ΚΑΦΑΟ(Υ) που είσαι.
Οπότε δεν χρειάζονται μεταφορές σε άλλα κέντρα, προσθήκες νέων κέντρων, κλπ.

Σαν λύση το FTTC επιτρέπει καλές ταχύτητες, και σαν υποδομή επιτρέπει και την μελλοντική αναβάθμιση του δικτύου πιο εύκολα σε FTTC ( Fiber to the Curb ) και FTTH ( Fiber to the Home ).

Το όλο θέμα είναι να γίνουν τα έργα και να δίνονται εμπορικά οι υπηρεσίες συντομότερα και σε περισσότερες περιοχές.

Για τα δεδομένα της Ελλάδας δεν τα πάνε άσχημα πάντως οι του ΟΤΕ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Το καλύτερο VDSL έρχεται από το ΚΑΦΑΟ(Υ) που είναι κοντινότερο σε εσένα.

Σωστά το γράφεις αφού το KV προφέρεται ΚΑΦΑΟΥ στα γερμανικά αλλά στην Ελλάδα έχει επικρατήσει να το λέμε (εσφαλμένα) ΚΑΦΑΟ.

Γιατί αργουνε τόσο πολύ το vdsl στις πόλεις? Σε χωριο έχουμε 2 χρόνια 50αρα vdsl χωρίς κανένα θέμα. Στις πόλεις γίνετε ένας χαμός σε αυτό το θέμα. Το ίδιο και στο 4g.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Γιατί αργουνε τόσο πολύ το vdsl στις πόλεις? Σε χωριο έχουμε 2 χρόνια 50αρα vdsl χωρίς κανένα θέμα. Στις πόλεις γίνετε ένας χαμός σε αυτό το θέμα. Το ίδιο και στο 4g.

Μεγάλο ζήτημα είναι τα λαμόγια που αποκαλούνται δήμαρχοι.
Άλλος ζητάει μίζες.
Άλλος δεν δίνει άδεια να σκάψουνε καθόλου επειδή έτσι γουστάρει ( Νίκαια ).
Άλλος δίνει, ξε-δίνει, ξαναδίνει ( Περιστέρι ).

Στο κέντρο κέντρο λέει η δημαρχία δεν θέλουνε να χαλάσουνε και να πιάσουνε χώρο στα πεζοδρόμεια ( μα γιατί! έχουμε ΥΠΕΡΟΧΑ πεζοδρόμεια :D haha )

Άλλος ζητάει μίζες.

Στο κέντρο κέντρο λέει η δημαρχία δεν θέλουνε να χαλάσουνε και να πιάσουνε χώρο στα πεζοδρόμεια ( μα γιατί! έχουμε ΥΠΕΡΟΧΑ πεζοδρόμεια :D haha )
Σίγουρα κάτι βρωμάει αλλά δεν είναι σωστό ο άλλος να πληρώνει για 24αρα και να πιάνει 10. 2015 έχουμε. Όχι 2008.

Άλλος ζητάει μίζες.

Για πες μου στην Ηλιούπολη τι είναι ; μισολαμόγιο; :flipout: η μισή πόλη έχει και η μισή δεν έχει.

Παλλήνη, έχουν μπει ήδη δυο καμπινες στα 100 & 140 μετρα από το σπίτι μου. Αναμένεται VDSL μέχρι το τέλος της χρονιας.

Εγώ πάντως απολαμβάνω vdsl 50 εδώ και δύο χρόνια στην Παλλήνη. Που μένεις και περιμένεις;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Σίγουρα κάτι βρωμάει αλλά δεν είναι σωστό ο άλλος να πληρώνει για 24αρα και να πιάνει 10. 2015 έχουμε. Όχι 2008.

Δυστυχώς ή ευτυχώς ( για τις εταιρίες ) έτσι είναι η τεχνολογία ADSL.
Είναι δυστυχώς κανόνας της φυσικής και της φύσης των μη-οπτικών δικτύων αυτός, δυστυχώς η απόσταση είναι εχθρός στις επιδόσεις όταν εμπλέκεται σύρμα είτε αυτό είναι χαλκός, είτε ασήμι, είτε χρυσός, είτε αλουμίνιο :p
Η εξασθένηση του σήματος, η "ευπάθεια" στις αλληλεπιδράσεις ( interference ) από άλλες γραμμές, άλλες πηγές ( π.χ. κολώνα ΔΕΗ υψηλής τάσης, κάποιος ραδιοπειρατής που εκπέμπει με μεγάλη ισχύ, μια μεγάλη γεννήτρια στο γειτονικό εργοστάσιο/σπίτι, κλπ ) καθώς και από τις λοιπές καλωδιώσεις ( εντός της οικίας, μπρίζες, αριθμός διακλαδώσεων και συσκευών εντός της οικίας στην ίδια τηλ. γραμμή, κλπ ).

Με το VDSL από ΚΑΦΑΟ(Υ) και τις πιο ανεπτιγμένες τεχνολογίες βασισμένες σε οπτικές ίνες ξεφεύγεις από αυτό το θέμα ( μόνος παράγοντας που μπορεί να σου χαλάσει πρακτικά την ταχύτητα είναι η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού αν είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ή ο πάροχός σου να μην έχει αρκετό bandwidth με το εξωτερικό για να φουλάρει την γραμμή σου ).

Για πες μου στην Ηλιούπολη τι είναι ; μισολαμόγιο; :flipout: η μισή πόλη έχει και η μισή δεν έχει.

Επειδή η Ηλιούπολη σαν έκταση είναι μεγάλη περιοχή αν δεν απατώμαι, οι μισές γραμμές εκεί ανήκουν σε ένα αστικό κέντρο και οι άλλες σε άλλο, σωστά ?
Οι αναβαθμίσεις σε VDSL ( FTTC ) από τον ΟΤΕ πάνε ανά αστικό κέντρο, όχι ανα περιοχή.

Εδώ σε εμένα που γίνονται έργα, αν δείς τον χάρτη, θα δείς πως η περιοχή Δροσιά, που είναι ανάμεσα σε εμένα ( Σταμάτα ) και Άνοιξη ( στην Άνοιξη είναι το Αστικό Κέντρο ) εξυπηρετείται από το άλλο Α/Κ και όχι από της Άνοιξης.
Αν περάσεις στους δρόμους, έχουμε όλες οι περιοχές δίπλα και γύρω της ( Σταμάτα, Ροδόπολη, Άνοιξη ) VDSL ΚΑΦΑΟ(Υ) και έργα πρός ολοκλήρωση σιγά σιγά, ενώ η Δροσιά περιμένει να πάνε τα έργα αφού τελειώσουν στο ΑΚ Άνοιξης οπότε και θα πιάσουνε τα άλλα ΑΚ της περιοχής ( Διονύσου και Εκάλης ).

Εγώ πάντως απολαμβάνω vdsl 50 εδώ και δύο χρόνια στην Παλλήνη. Που μένεις και περιμένεις;

Πίσω από την πλατεια, εκεί που τελειώνει το σχέδιο πολεως. Εσύ λογικά πρέπει να είσαι κοντα στο Α/Κ του λοφου Έντισον, σωστά;

Ε, λογικό, εκεί δεν χρειάζεσαι Καφαο με οπτική.

Το άκρον άωτον είναι, πως ενώ έρχεται οπτική στο λόφο από τους ολυμπιακούς, ο ΟΤΕ δεν τη χρησιμοποιεί και δίνει με χαλκό από το κέντρο του...

Καλημερα και απο αυτη την γωνια.
Χθες το βραδυ με πηραν τηλεφωνο απο τον ΟΤΕ και μου προτειναν να βαλω Vdsl, μιας και η γειτονια μου ενταχτηκε στο "κολπο".
5 ευρω παραπανω το μηνα θα μου στοιχισει.
Δυο ερωτηματα.
1)Αξιζει ο κοπος? (εχω 24αρα και δεν μορω να πω οτι εχω παραπονα,αν και ταινεις δεν κατεβαζω ωστε να ζορισει το θεμα).
2)Θα εxω προβληματα με το καινουργιο ρουτερ και την ολη νεα κατασταση? (τρομαξα να συνεφερω το παλιο που εκανε πολυ συχνα αποσυνδεσεις το wifi)

Ευχαριστιες εκ των προτερων!

Καλημερα και απο αυτη την γωνια.
Χθες το βραδυ με πηραν τηλεφωνο απο τον ΟΤΕ και μου προτειναν να βαλω Vdsl, μιας και η γειτονια μου ενταχτηκε στο "κολπο".
5 ευρω παραπανω το μηνα θα μου στοιχισει.
Δυο ερωτηματα.
1)Αξιζει ο κοπος? (εχω 24αρα και δεν μορω να πω οτι εχω παραπονα,αν και ταινεις δεν κατεβαζω ωστε να ζορισει το θεμα).
2)Θα εxω προβληματα με το καινουργιο ρουτερ και την ολη νεα κατασταση? (τρομαξα να συνεφερω το παλιο που εκανε πολυ συχνα αποσυνδεσεις το wifi)

Ευχαριστιες εκ των προτερων!
Εχω vdsl 50 εδώ κ ένα χρόνο, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την υπηρεσία, τέλειος συγχρονισμός του router και καλές ταχύτητες οι οποίες προσεγγίζουν κατά πολύ την ονομαστική ταχύτητα. Δν μπορώ να κρίνω το router που δίνέι ο OTE διότι χρησιμοποιώ δικό μου (Router fritz 7390), τα προβλήματα στο wifi ειναι καθαρά θέμα router Και οχι θέμα γραμμής. Το Ping έχω ακούσει οτι είναι αυξημένο σε σχέση με την adsl γραμμή σε περίπτωση που παίζεις παιχνίδια, δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω όμως, διότι δν ασχολούμαι καθόλου με Online gaming. Χρησιμοποιώ το Internet όλη μέρα, για remote Προσβαση στο σπίτι, αλλά και κατέβασμα ταινιών κτλ, οπότε έχω αυξημένες ανάγκες σε bandwidth, και για αυτό δν μετανιώνω καθόλου για τα παραπάνω χρήματα που πληρώνω. Τώρα, στην δική σου περίπτωση, που δν έχεις από ότι καταλαβαίνω ιδιαίτερες ανάγκες σε ταχύτητα, νομίζω οτι δν αξίζει να μπεις στον κόπο, προτίμησε να πιεις με τα 5 ευρώ ένα καφεδάκι με καλούς φίλους!!!

Οποτε σημερα το βραδυ που θα με ξαναπαρουν, να ρωτησω και την τιμη για την 50αρα.
Αρα για την 30αρα να μην το συζητησω καθολου ή η τεχνολογια του vdsl θα εχει καρφωμενη την ταχυτητα στα 30 ενω η τωρινη που εχω ειναι ΓΤΠΚ???
Αληθεια υπαρχει κανενα προγραμμα για να μετρησω την πραγματικη μου ταχυτητα???
Με vdsl θα εχω εγγυημενα τα 30 ή και αυτο θα παιζει "αναλογα"

Βρε παιδια συγγνωμη για τις ερωτησεις αλλα τωρα στα γεραματα ενα μου μενει.....να ρωταω για να μαθαινω!-bye-!!

Εγγυημένα 30 ή 50mbps. Δεν τίθεται θέμα απόστασης πλέον. Ταχύτητα speedtest.net κάνε εκεί τη δοκιμή