VDSL από τον ΟΤΕ

Όχι, δεν μου ανέφερε κανείς ότι θα μπορούσα να πάρω κάτι τέτοιο. Έχει πάρει κάποιος άλλος συνδρομητής , να πάρω πίσω και να το ζητήσω έστω και καθυστερημένα? Ακούγεται καλή λύση ανάγκης για να έχουμε τηλέφωνο στο ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

1.ναι αυτή είναι η συνδεσμολογια για το voip. Προσωπικά δεν έχω καταλάβει διαφορά σε σχέση με pstn.
2. Λίγο μου ακούγεται το 55 ευρώ. Σίγουρα τα υπολογισες σωστά? Εμένα Αντίστοιχα βγαίνει 130+ ευρώ το όφελος.

Τώρα δίνω 61.80 το μήνα
Έπειτα θα δώσω 21.90 για 3 μήνες το ote tv δηλαδή και έπειτα 66.80

61.80x18=1112.4

21.90x3=65.70+66.80x15=1002+65.70=1067.70

1112.4-1067.70=44.7 κέρδος σε 18 μήνες αλλα θα έχω 50αρα έναντι της 30αρας.

Τώρα δίνω 61.80 το μήνα
Έπειτα θα δώσω 21.90 για 3 μήνες το ote tv δηλαδή και έπειτα 66.80

61.80x18=1112.4

21.90x3=65.70+66.80x15=1002+65.70=1067.70

1112.4-1067.70=44.7 κέρδος σε 18 μήνες αλλα θα έχω 50αρα έναντι της 30αρας.
Εμενα η διαφορά από 30αρα σε 50αρα είναι μόνο δύο ευρώ. Εσύ υπολογίζεις 5 ευρώ παραπάνω το μήνα, μαζί με τον ΟΤΕ τιβι. Γιατί έτσι?

Εμενα η διαφορά από 30αρα σε 50αρα είναι μόνο δύο ευρώ. Εσύ υπολογίζεις 5 ευρώ παραπάνω το μήνα, μαζί με τον ΟΤΕ τιβι. Γιατί έτσι?
Η κοπέλα που μίλησα με είπε ότι θα δίνω 5 ευρώ πάνω σε σχέση με τώρα οπότε 66.80 όχι 63.80. Λες να έκανε λάθος?

Επισης δεν ρώτησα αν συνεχίσω να έχω 30 λεπτά προς κινητά η παραπάνω

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθει κάποιος το πλάνο εγκαταστάσεων καφαο ανά περιοχή στην Αττική και το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα κάθε περιοχής;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθει κάποιος το πλάνο εγκαταστάσεων καφαο ανά περιοχή στην Αττική και το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα κάθε περιοχής;

Και να μπείς στα γραφεία τους και να δείς τα χρονοδιαγράμματα δεν λέει κάτι αν δεν τηρηθούν ( για την Σταμάτα εδώ π.χ. ήταν Αύγουστος 2015, και τελικά δώθηκε πρίν 7 μερούλες, και όχι σε όλη την περιοχή ).

Για πού ενδιαφέρεσαι cmoustakas ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω εσείς που βάλατε voip σας έδωσαν και ups?

Μέχρι το τέλος του 16 ο ΟΤΕ έχει σκοπό να μεταφέρει όλους τους συνδρομητές σε VoIP.

Αν πέσει το ρεύμα στην περιοχή δεν θα έχεις τηλεφωνία και με UPS αφού τα περισσότερα νέα ΚΑΦΑΟΥ δεν έχουνε γεννήτρια/μπαταρία, οπότε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος στην περιοχή δεν θα έχουνε ούτε αυτά ρεύμα, οπότε τηλ + νετ γιοκ μέχρι να επανέλθει το ρεύμα.

Χλωμό σε βλέπω.
Δεν έχω κάτι υπόψιν.
Ούτε ήταν η γενικότερη περιοχή σε κάποια από τις "ανακοινώσεις" των τελευταίων μηνών.
Δυστυχώς.

Προσωρινή μόνη σου σωτηρία αν είσαι κοντά στο Αστικό Κέντρο που έχει VDSL.
Δηλαδή πρέπει να είσαι σε καλωδιακή απόσταση <1000μ από το ΑΚ που είναι στην γωνία Ελασιδών και Πειραιώς στον Κεραμεικό.

Ειμαι άτυχος ειμαι στα 1100 μέτρα δοκίμασα με forthnet απο αστικό κέντρο και κλείδωσα στα 17στο vdsl με κλασικό adsl κλειδώνω στα 14.

Η κοπέλα που μίλησα με είπε ότι θα δίνω 5 ευρώ πάνω σε σχέση με τώρα

Υπήρχε μια προσφορά που τους πρώτους 6 μήνες το vdsl είχε μια έκπτωση και μετά ανέβαινε η τιμή. Πιθανόν να ήσουν στους πρώτους 6 μήνες και να πληρώνες μειωμένη τιμή γι αυτό να σου βγαίνει η διαφορά στα 5 /μηνα.

Υπήρχε μια προσφορά που τους πρώτους 6 μήνες το vdsl είχε μια έκπτωση και μετά ανέβαινε η τιμή. Πιθανόν να ήσουν στους πρώτους 6 μήνες και να πληρώνες μειωμένη τιμή γι αυτό να σου βγαίνει η διαφορά στα 5 /μηνα.
Τιμή τιμοκαταλογου είχα με τα 61.80. Και η 50αρα πάει συν 5 ευρώ.

Απο τα 66.80 που θα δίνω αν βγάλω τα 21.90 του ote tv πάει 44.90 όσο λέει η προσφορά ότι θα δίνω. Τιμή τιμοκαταλογου είναι απλά γλιτωνω τους 3 μήνες.

Κατι ακόμα. Το voip δουλεύεις μέσω ίντερνετ σωστά? Αν κατεβάζω κάτι με full ταχύτητα 5mb θα δουλεύει σωστά το τηλέφωνο ή θα είναι χάλια η ποιότητα κλήσης?

προσοχή όσοι έχετε συναγερμό συνδεδεμένο σε κέντρο λήψης σημάτων, θα πρέπει να το πείτε ώστε να ΜΗΝ σας δώσουν voIP, γιατί απο τον ΟΤΕ ΔΕΝ θα σας το πει κανεις ;)

Last edited:
προσοχή όσοι έχετε συναγερμό, θα πρέπει να το πείτε ώστε να ΜΗΝ σας δώσουν voIP, γιατί απο τον ΟΤΕ ΔΕΝ θα σας το πει κανεις ;)
Εμένα με ρώτησαν αν έχω συναγερμό. Επηρεάζει ο συναγερμός το voip?

Εμένα με ρώτησαν αν έχω συναγερμό. Επηρεάζει ο συναγερμός το voip?

Το αντίστροφο !

Αν είσαι συνδεδεμένος με κέντρο λήψης σημάτων, τότε θα πρέπει να μιλήσεις με τον τεχνικό να σου πει AN δουλεύει και αν ναι, τι αλλαγές θα χρειαστεί στην καλωδίωση.

Επειδή θα γυρίσετε σε VoIP θέλετε δεν θέλετε ( ακόμα και αν το γλιτώσετε προσωρινά ), πρέπει να περάσει ο συναγερμάς σας να αλλάξει την καλωδίωση αν δεν το είχε κάνει εξαρχής με πρόβλεψη για το VoIP μέλλον.

Το αντίστροφο !

Αν είσαι συνδεδεμένος με κέντρο λήψης σημάτων, τότε θα πρέπει να μιλήσεις με τον τεχνικό να σου πει AN δουλεύει και αν ναι, τι αλλαγές θα χρειαστεί στην καλωδίωση.
Συναγερμό δεν έχω οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Μόλις μπήκε η 50αρα σύνδεση 5.2mb πάει η ταχύτητα μια χαρά. Το θέμα είναι το τηλέφωνο λειτουργεί ακόμα κανονικά δεν το έβαλα πάνω στο router. Λογικά θα με ενημερώσουν για το πότε θα γίνει αυτό.

ξέρει κάποιος που ειναι ήδη σε voIP αν το modem του ΟΤΕ υποστηρίζει bridge mode? (γιατί εχω ξεχωριστό router)

Σε bridge mode ΔΕΝ δουλεύει το VoIP.
PPPoE pass-through θα κάνεις.

Μπορείς είτε να αφήσεις το modem του ΟΤΕ ως modem και το routing να το κάνεις με το router σου αν αυτό υποστηρίζει Ethernet WAN, ή και το αντίθετο. Να βάλεις το router σου στην γραμμή και από το router σου να δώσεις PPPoE Pass-Through στο modem του ΟΤΕ για να έχεις το VoIP.

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Σε bridge mode ΔΕΝ δουλεύει το VoIP.
PPPoE pass-through θα κάνεις.

Μπορείς είτε να αφήσεις το modem του ΟΤΕ ως modem και το routing να το κάνεις με το router σου αν αυτό υποστηρίζει Ethernet WAN, ή και το αντίθετο. Να βάλεις το router σου στην γραμμή και από το router σου να δώσεις PPPoE Pass-Through στο modem του ΟΤΕ για να έχεις το VoIP.

χμμμ...απορίες τώρα! :)

τώρα στο router παίζω με PPPoE και εχω ενα huawai σαν σκέτο modem. Με passthrough πως θα γινει? πρέπει να το υποστηρίζει και το modem? γίνεται αυτό με το modem του ΟΤΕ? (εννοείται οτι θέλω το routing να το κανει ο router :) )

2015-12-25_13-22-36.jpg