VDSL από τον ΟΤΕ

Πολλές λύσεις και περιπτώσεις.

Μπορείς να βάλεις το OTE να κάνει το authentication και μέσω Ethernet WAN να παίρνει το router σου, ή να βάλεις το δικό σου να κάνει το session έχοντας το σαν πρώτο modem και από μια LAN σου να δίνεις net στο modem του πΟΤΕ για το VoIP.

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Πολλές λύσεις και περιπτώσεις.

Μπορείς να βάλεις το OTE να κάνει το authentication και μέσω Ethernet WAN να παίρνει το router σου, ή να βάλεις το δικό σου να κάνει το session έχοντας το σαν πρώτο modem και από μια LAN σου να δίνεις net στο modem του πΟΤΕ για το VoIP.

Καλα οταν ερθει η ωρα -αναγκαστικά- να παω σε voIP βλέπουμε! (btw το asus ειναι σκέτο router, δεν εχει modem πανω, οπότε αναγκαστικα θα κουμπώσει μετά το modem του OTE).

To θέμα ειναι να δίνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ο εξοπλισμος του OTE και αν κατάλαβα καλά τις δίνει!

Τι αναγκαστικά voip; Θα καταργηθεί η τηλεφωνία εντελώς; Με το isdn τι θα γίνει; (Καλά, σε περίπτωση γεγονότος όπως π.χ. μεγάλος σεισμός δεν ρωτάω τι θα γίνει, ξέρω).

Όλοι θα πάνε σε VoIP.
Και σε λίγα χρόνια όλη η ευρώπη τουλάχιστον αφού έχουνε κοινοτική οδηγία για αυτό.

Η ISDN γίνεται απλά με πολλαπλά νούμερα ( το modem του ΟΤΕ υποστηρίζει μέχρι 10 νούμερα αν θυμάμαι καλά )

Απο θέμα ποιότητας τηλεφωνίας είναι εξίσου καλή και η voip ?γιατι από άλλους παρόχους δεν έχω και την καλύτερη εντύπωση .

Μέχρι το 18 ειναι το χρονοδιάγραμμα του ΟΤΕ για full ip. Θεματάκι με τις ISDN θα έχουν μόνο όσοι έχουν ακόμα Primary - θα πρέπει να αναβαθμιστούν.

Ναι και τα isdn πανευρωπαϊκά σύντομα θα καταργηθούν

Εγώ τέτοιες ευρωπαϊκές οδηγίες πάντως δεν κατάφερα να εντοπίσω. Αν έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη να βάλει κάποιες...
(Το ότι οι πάροχοι στα ίδια χρήματα θέλουν να παρέχουν λιγότερες υπηρεσίες, μπορώ να το καταλάβω. Γιατί το voip τηλεφωνία δεν είναι, τα περάσαμε και αρχές του 2000 αυτά...)

Εγώ τέτοιες ευρωπαϊκές οδηγίες πάντως δεν κατάφερα να εντοπίσω. Αν έχει κάποιος την ευγενή καλοσύνη να βάλει κάποιες...
(Το ότι οι πάροχοι στα ίδια χρήματα θέλουν να παρέχουν λιγότερες υπηρεσίες, μπορώ να το καταλάβω. Γιατί το voip τηλεφωνία δεν είναι, τα περάσαμε και αρχές του 2000 αυτά...)

Εμπορικά θα καταργηθούν. Δεν χρειάζεται καμία οδηγία

Όλα είναι θέμα υλοποίησης. Ένα σωστό VoIP δίκτυο έχει καλύτερη ποιότητα κλήσης από το κλασικό switched δίκτυο (τεχνολογίας του '50).

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Καλά, αν είναι ακόμα σε στάδιο μελετών, μιλάμε για 15 χρόνια και βάλε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εμπορικά θα καταργηθούν. Δεν χρειάζεται καμία οδηγία

Αυτό διαφαίνεται. Θα σε υποχρεώνει ο κάθε ΟΤΕ να πληρώνεις αέρα, για υπηρεσία που δεν θα έχεις (τηλεφωνία).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όλα είναι θέμα υλοποίησης. Ένα σωστό VoIP δίκτυο έχει καλύτερη ποιότητα κλήσης από το κλασικό switched δίκτυο (τεχνολογίας του '50).

Εις βάρος της σύνδεσης ιντερνετ πάντα.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Γιώργο, η επιβάρυνση είναι το μέγιστο της τάξης των 128Kbps και αυτό για ποιότητα ISDN (χρήση και των 2 καναλιών). Και στις PSTN/ISDN σου δεσμεύει bandwidth για την τηλεφωνία.

Η τηλεφωνία δεν δεσμεύει bandwidth (καθόλου) από μια ADSL/VDSL, αφού αυτές χρησιμοποιούν συχνότητες εκτός της περιοχής που χρησιμοποιείται από την τηλεφωνία. Για παράδειγμα το ADSL ξεκινά από τα 25kHz. Η τηλεφωνία και το ISDN χρησιμοποιούν την περιοχή κάτω από τα 25kHz (και για αυτό βάζεις και το "splitter" - διαχωρίζεις τις συχνοτικές περιοχές). Αντίθετα το voip σου δεσμεύει bandwidth.

Το μεγάλο μου θέμα είναι όμως ότι το voip δεν είναι υπηρεσία, και έχει χαμηλό κόστος. Από την στιγμή που περνά πελάτες ο ΟΤΕ σε voip, θα έπρεπε να έχουν μεγάλη μείωση στο κόστος. Σχεδόν το μισό από όσο πλήρωναν όταν είχαν και τηλεφωνία.

Είχα voip τηλεφωνία ε´και γύρω στο 2003, και το κόστος του παρόχου (που δεν βάζει και τίποτα), ήταν κάπου στα 5 ευρώ. Όχι 25/30 που θα ζητά ο ΟΤΕ πάγια και "τηλεφωνία".

Αλλά ξέρω, θα μας "προστατεύσει" η ΕΕΤΤ εμάς τους καταναλωτές.

Βασικά τηλεφωνία και υπηρεσία είναι το VoIP.
Δεν έχει μηχανήματα που στην παρέχουν ? Ρύθμιση δεν θέλουν ? Συντήρηση το δίκτυο δεν θέλει ? Να πληρώνουνε bandwidth για εξωτερικό δεν πληρώνουνε ?

Αν δεν σου αρέσει ο ΟΤΕ και αυτά που ζητάει, έχει Cyta, Forthnet, HOL, Wind να πάρεις.

Για τον φίλο μου από την Νέα Ιωνία, έχετε ακόμα ψωμί για VDSL2, κοίτα όμως μην είσαι κοντά ή είναι και άλλοι ενδιαφερόμενοι γύρω σου και σας εξυπηρετήσει η InaLan.gr

Η τηλεφωνία δεν δεσμεύει bandwidth (καθόλου) από μια ADSL/VDSL, αφού αυτές χρησιμοποιούν συχνότητες εκτός της περιοχής που χρησιμοποιείται από την τηλεφωνία. Για παράδειγμα το ADSL ξεκινά από τα 25kHz. Η τηλεφωνία και το ISDN χρησιμοποιούν την περιοχή κάτω από τα 25kHz (και για αυτό βάζεις και το "splitter" - διαχωρίζεις τις συχνοτικές περιοχές). Αντίθετα το voip σου δεσμεύει bandwidth.

Το μεγάλο μου θέμα είναι όμως ότι το voip δεν είναι υπηρεσία, και έχει χαμηλό κόστος. Από την στιγμή που περνά πελάτες ο ΟΤΕ σε voip, θα έπρεπε να έχουν μεγάλη μείωση στο κόστος. Σχεδόν το μισό από όσο πλήρωναν όταν είχαν και τηλεφωνία.

Είχα voip τηλεφωνία ε´και γύρω στο 2003, και το κόστος του παρόχου (που δεν βάζει και τίποτα), ήταν κάπου στα 5 ευρώ. Όχι 25/30 που θα ζητά ο ΟΤΕ πάγια και "τηλεφωνία".

Αλλά ξέρω, θα μας "προστατεύσει" η ΕΕΤΤ εμάς τους καταναλωτές.

Για το Annex A ξεκινάει στα 25Khz το ADSL. Για Annex B - ISDN συνδέσεις ξεκινάει από τα περίπου 140Khz, συνεπώς σου δεσμεύει Bandwidth και πάλι, από το downstream. Σε Annex J επί παραδείγματι δεν σου δεσμεύει καθόλου bandwidth για την τηλεφωνία. Σαν υπηρεσία εάν είναι σωστά διαμορφωμένη και δεν πέφτει τρελή συμπίεση κλπ μπορεί υπό συνθήκες να σου προσφέρει αρκετά περισσότερα ακόμα και από την ISDN που έχεις φυσικούς περιορισμούς.

- Μέχρι τώρα, από τους διάφορους παρόχους το voip είναι εξαιρετικά κακοδιαμορφωμένο - δεν σου δίνουν συσκευές που μπορείς να συνδέσεις ψηφιακές συσκευές κλπ κλπ

Screenshot_2015-12-27-16-02-01.png

Μολις συνδεθηκα κι εγω.

Μολις ενεργοποιησα κι εγω την 50αρα

Με το καφαο στα 20 m, εννοείται πως κλειδωνει στα 50/5 αλλα το speedtest μου βγαζει περιπου 44 down / 4,5 up που ειναι λιγο λιγότερο απο αυτο που ειχα συνηθισει στο παλιο σπιτι