VDSL από τον ΟΤΕ

Αν το βαλεις σε bridge κανει login στο voip?

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε bridge είναι και δουλεύει μια χαρά, μάλιστα την είσοδο για το τηλέφωνο την έχω συνδέσει στο φίλτρο στη θέση phone για να έχω τηλέφωνο σε όλες τις πρίζες του σπιτιού

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Έχω Cyta με VoIP για 2+ χρόνια, χρησιμοποιώ το modem/router της cyta σαν μοντεμ μόνο και πάνω του έχω το τηλέφωνο, πίσω από αυτό έχω το mi mini wifi που είναι μόνο ρούτερ και τίποτα άλλο, της Cyta είναι σε bridge mode

ακριβώς μα ακριβώς τα ίδια και εγώ, από πάροχο cyta, bridge mode, xiaomi mi AP

Καλησπέρα, εγω εβαλα Fiber100 και οι μετρήσεις δείχνουν οτι μεχρι εκει που ερχεται το καλωδιο του ΟΤΕ (εξω απο το σπίτι δηλαδή) ερχονται 99.9999 mbps. Από την εξώπορτα μεχρι το router (Speedport) φτανουν 87. Αλλα οταν κανω speedtest, to router αρνειται να τα "βγαλει" και βγαζει 20-25!!! Εχουν ερθει δυο τεχνικοι, εχουμε αλλαξει 2 ρουτερ και κανεις δε βρισκει τι συμβαινει. Εσυ οταν εβαλες μοντεμ/ρουτερ του εμπορίου ειδες διαφορά? Δηλαδη σκεφτομαι μηπως φταινε το μοντεμ που προμηθευει ο ΟΤΕ...

Καλησπέρα, εγω εβαλα Fiber100 και οι μετρήσεις δείχνουν οτι μεχρι εκει που ερχεται το καλωδιο του ΟΤΕ (εξω απο το σπίτι δηλαδή) ερχονται 99.9999 mbps. Από την εξώπορτα μεχρι το router (Speedport) φτανουν 87. Αλλα οταν κανω speedtest, to router αρνειται να τα "βγαλει" και βγαζει 20-25!!! Εχουν ερθει δυο τεχνικοι, εχουμε αλλαξει 2 ρουτερ και κανεις δε βρισκει τι συμβαινει. Εσυ οταν εβαλες μοντεμ/ρουτερ του εμπορίου ειδες διαφορά? Δηλαδη σκεφτομαι μηπως φταινε το μοντεμ που προμηθευει ο ΟΤΕ...
Το speed test χτυπάει τον σέρβερ του ΟΤΕ ή κάποιον άλλον;

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Αυτο ειναι απωλειες απο το καλωδιο.Τι καλωδιο εχεις?

Μετα απο 1 μηνα debugging με betaOS της AVM (fritz 7590), μου απαντησαν οτι φταει το:
LC-Echo Checks on PPP level
του οτε γιατι αντι να στελνει καθε 30sec, οταν η γραμμη ειναι full δεν το στελνει και το fritz κανει disconect.

Αντε να μιλησω τωρα με το support του οτε και να το εξηγήσω αυτο.

Καλη μου τυχη...

Πρωτη φορα μπαίνω στο νημα και ηθελα να κανω μια ερώτηση.

Κάποιος που εχει ADSL και κανει σταθερα download με ταχυτητες 1.9Mb/s τι ταχύτητες (σε Mb/s) θα δει περίπου αν βάλει VDSL στο ίδιο σπιτι?

Αρκει να συγχρονισεις στα 50. Απο ΑΚ (αστικο κεντρο) μπορει και οχι.