VDSL από τον ΟΤΕ

299 ouch !!

θα περιμενω να με ενημερωσουν για την ενεργοποιηση του 100 ,
θα βαλω το plus να δω τι παιζει με τον συγχρονισμο και αν ειμαι σε αυτη την ταχυτητα τοτε θα το αλλαξω με το φριτζ ...

Last edited by a moderator:
δεν θυμαμαι αν το εχεις αναφερει παλαιοτερα, αλλα σε τι ταχυτητα συγχρονιζει το speedport; κοινως, παιρνει απο καμπινα ή απο ΑΚ; Επισης θελεις να αντικαταστησεις το speedport με μια συσκευη (δηλαδη να υποστηριζει και voip) ή δεν σε ενοχλει να αφησεις το speedport να αναλαβει την voip πισω απο οποιο ρουτερ παρεις ;
συγχρονίζει στα 40 τώρα τελευταίες μέρες στα 35. δε μπορώ να σου πω αν είναι καμπίνα η ΑΚ.. για αυτό είμαι περίεργος που δίνουν 100 στη περιοχή μου εδώ ούτε τα 50 δε πιάνουμε.. voip δεν έχω.

sent from the outer space

299 ouch !!

τοσο το δινει ο οτε...στο ιντερνετ εχει κανα 50αρικο κατω...στις αγγελιες ακομα πιο κατω και το μικρο του αδερφακι παιζει ακομη πιο κατω...
το 7490 παιζει στις αγγελιες απο 110 ευρω

μπηκα και διαβασα στο adsl gr (δεν πολυδιαβαζω το συγκεκριμενο forum) για το ρουτερ , ωχ παναγια μου που παω να μπλεξω ...

παρακαλω για τις γνωσεις σας

στο σπιτι στα normal του θα ειναι συνδεδεμενα στο
wifi : 4 κινητα , 2 ταμπλετες , 2 λαπτοπ , 1 ps3 , 1 alexa , 7 tp-link smart plugs , 2 smart λαμπες
wired : 1 tv , 1 mini pc , 1ps4 , philips hue hub με χχ λαμπες

με αυτα που διαβασα καταλαβαινω οτι με περιμενει μεγαλη ηττα με το συγκεκριμενο speedport plus
ηδη το υπαρχων απλο speedport υποφερει , ανα 2 μερες χανεται το wifi , η internet συνδεση , παγωμα του modem , και χειροκινητες ενεργειες για να συνεφερω τα παντα..

πειτε μου τι προτεινετε για ενα αξιοπιστο , δοκιμασμενο μηχανημα και να μην ασχοληθω με αυτο του ΟΤΕ .. ?
διαβασε λιγο εδω για το Plus....
https://avclub.gr/forum/showthread....Router?p=1058256355&highlight=#post1058256355

με αυτη την συνθεση που εχεις στο σπιτι σου δεν προκειτε να παιξει κανενα ρουτερ παροχου...ολα θα υπολειτουργουν..πρεπει να παρεις καποιο του εμποριου...εγω στο 7590 εχω πανω περιπου τις ιδιες συσκευες και δεν κανει τακ το φριτζ

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Καλημέρα σε ολους και καλη χρονια!
(εστω και καθυστερημενα)
ξερει καποιος γιατι ενω εχω 50 vdsl οτε
με καλο συγχρονισμο
to download εχει μεγαλες αυξομειωσεις στα speedtest και στο κατεβασμα γενικα απο 3.5 εως 4.9
δεν μενει σταθερο πχ στο 4.9.. ειναι φυσιολογικο?
Ευχαριστω πολυ!ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Re: Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Καλημέρα σε ολους και καλη χρονια!
(εστω και καθυστερημενα)
ξερει καποιος γιατι ενω εχω 50 vdsl οτε
με καλο συγχρονισμο
to download εχει μεγαλες αυξομειωσεις στα speedtest και στο κατεβασμα γενικα απο 3.5 εως 4.9
δεν μενει σταθερο πχ στο 4.9.. ειναι φυσιολογικο?
Ευχαριστω πολυ!View attachment 158159
Ναι είναι φυσιολογικό. Το download εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, ένας μόνο εκ των οποίων είναι η ταχύτητα συγχρονισμού.

Επιβεβαιώνω τη μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας ..
Έβαλα χθες βράδυ το plus , κλείδωσε στα 40 αντί 35 του απλού (ακόμα δεν με έχουν ενημερώσει για τα 100)
Τα κινητά απο μπαταρία πέφτουν τάχιστα

S8+ Με καμία χρήση απο χθες βράδυ απο 59% στα 45%
Honor play , από τέρας αυτονομίας εχει μεταμορφωθεί σε γατάκι , απο 48% σε 25%

Όλα αυτά σε 17 ώρες περίπου ......

Επιβεβαιώνω τη μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας ..
Έβαλα χθες βράδυ το plus , κλείδωσε στα 40 αντί 35 του απλού (ακόμα δεν με έχουν ενημερώσει για τα 100)
Τα κινητά απο μπαταρία πέφτουν τάχιστα

S8+ Με καμία χρήση απο χθες βράδυ απο 59% στα 45%
Honor play , από τέρας αυτονομίας εχει μεταμορφωθεί σε γατάκι , απο 48% σε 25%

Όλα αυτά σε 17 ώρες περίπου ......

πρωτα απο ολα, για αυτο το θεμα δεν φταιει το ρουτερ, αλλα οι κινητες συσκευες. Μου εκανε εντυπωση καθως δεν ειχα ξανα ακουσει να αναφερει κανεις battery drain λογω 5ghz και δυστυχως δεν εχω προσωπικη εμπειρια καθως το δικο μου μοντεμ/ρουτερ υποστηριζει μονο 2.4ghz. googlαροντας επεσα πανω σε αυτο
Δεν γνωριζω αν ισχυει για την περιπτωση σου, αλλα εχει μια λογικη. Σε περιπτωση που δεν καταννοεις καλα το τεχνικο κομματι ή την γλωσσα, να σου κανω μια περιληψη. Επειδη η μπαντα των 5γιγα δεν εχει τοσο καλη ακτινα, αν η συσκευη σου δεν ειναι σε αποσταση πληρους καλυψης (π.χ. δεν εχεις πολλες μπαρες στο wifi) τοτε "ζοριζεται" η συσκευη να μεινει συνδεδεμενη και καταναλωνει περισσοτερη μπαταρια. Αυτο ειναι κατι που συμβαινει και στις περιπτωσεις που δεν εχει ενα τηλεφωνο καλο σημα κινητης τηλεφωνιας.

πρωτα απο ολα, για αυτο το θεμα δεν φταιει το ρουτερ, αλλα οι κινητες συσκευες. Μου εκανε εντυπωση καθως δεν ειχα ξανα ακουσει να αναφερει κανεις battery drain λογω 5ghz και δυστυχως δεν εχω προσωπικη εμπειρια καθως το δικο μου μοντεμ/ρουτερ υποστηριζει μονο 2.4ghz. googlαροντας επεσα πανω σε αυτο
Δεν γνωριζω αν ισχυει για την περιπτωση σου, αλλα εχει μια λογικη. Σε περιπτωση που δεν καταννοεις καλα το τεχνικο κομματι ή την γλωσσα, να σου κανω μια περιληψη. Επειδη η μπαντα των 5γιγα δεν εχει τοσο καλη ακτινα, αν η συσκευη σου δεν ειναι σε αποσταση πληρους καλυψης (π.χ. δεν εχεις πολλες μπαρες στο wifi) τοτε "ζοριζεται" η συσκευη να μεινει συνδεδεμενη και καταναλωνει περισσοτερη μπαταρια. Αυτο ειναι κατι που συμβαινει και στις περιπτωσεις που δεν εχει ενα τηλεφωνο καλο σημα κινητης τηλεφωνιας.
Ρυθμίζεται να έχει WiFi μόνο σε 2,4ghz

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ρυθμίζεται να έχει WiFi μόνο σε 2,4ghz

σιγουρα. Δεν ξερω πως ειναι το μενου του συγκεκριμενου, αλλα σε ολα που εχουν και τις 2 μπαντες υπαρχει τροπος. Επισης, απο το μενου επιλογης wifi του κινητου, βλεπεις την μπαντα των 2.4 και αυτη των 5 ως διαφορετικα access points, οποτε μπορεις να επιλεξεις να συνδεθεις σε οποιαδηποτε θελεις και να κανεις forget την αλλη, αν δενθελεις να συνδεεσαι πανω της

σιγουρα. Δεν ξερω πως ειναι το μενου του συγκεκριμενου, αλλα σε ολα που εχουν και τις 2 μπαντες υπαρχει τροπος. Επισης, απο το μενου επιλογης wifi του κινητου, βλεπεις την μπαντα των 2.4 και αυτη των 5 ως διαφορετικα access points, οποτε μπορεις να επιλεξεις να συνδεθεις σε οποιαδηποτε θελεις και να κανεις forget την αλλη, αν δενθελεις να συνδεεσαι πανω της
Οπότε μικρό το κακό

Εχω ενεργοποιημένο μονο το 2.4 , το 5 το εχω off (όπως ειχα και στο απλό speedport )
Στα στατιστικά κατανάλωσης της μπαταρίας στο κινητο , εμφανίστηκε το wifi (που πριν έπαιζε στα <0,5%) στα 4% χρήση

Εχω ενεργοποιημένο μονο το 2.4 , το 5 το εχω off (όπως ειχα και στο απλό speedport )
Στα στατιστικά κατανάλωσης της μπαταρίας στο κινητο , εμφανίστηκε το wifi (που πριν έπαιζε στα <0,5%) στα 4% χρήση
Ναι έχεις δίκιο, βλέπω τα παράπονα στο insomnia.
Τι κουλο είναι τούτο, battery drain από router...

τοσο το δινει ο οτε...στο ιντερνετ εχει κανα 50αρικο κατω...στις αγγελιες ακομα πιο κατω και το μικρο του αδερφακι παιζει ακομη πιο κατω...
το 7490 παιζει στις αγγελιες απο 110 ευρω

διαβασε λιγο εδω για το Plus....
https://avclub.gr/forum/showthread....Router?p=1058256355&highlight=#post1058256355

με αυτη την συνθεση που εχεις στο σπιτι σου δεν προκειτε να παιξει κανενα ρουτερ παροχου...ολα θα υπολειτουργουν..πρεπει να παρεις καποιο του εμποριου...εγω στο 7590 εχω πανω περιπου τις ιδιες συσκευες και δεν κανει τακ το φριτζ

Αν και δεν εχω voip όποτε θα πληρώσω «με το ζόρι» αυτο to feature των modem , άντε να το καταπιώ με το σκεπτικό μήπως κάποτε με αλλάξουν (αν και 2 1/2 χρόνια δεν με έχουν ενοχλήσει) , αυτο όμως που δε μπορώ να καταπιώ είναι τα 299 του 7590 .. κοιτάζω έτσι το 7530 στην μισή τιμή .. αυτο πιστεύετε θα με καλύψει ..?

αλλη διαπίστωση με το plus , αν και δεν ειχα αποσυνδέσεις - επανασυνδέσεις , τσεκάρω την ταχύτητα που και που και βλέπω μια στα 40 , μια στα 37 , πιάσαμε και 32 ...

Ναι έχεις δίκιο, βλέπω τα παράπονα στο insomnia.
Τι κουλο είναι τούτο, battery drain από router...

Δεν είναι κουλό.
Στα ασύρματα ( είτε είναι κινητό σήμα 3G/4G/GSM/GPRS/Edge/etc, είτε WiFi, είτε Bluetooth, είτε οτιδήποτε ), όσο πιο ασθενές είναι το σήμα, τόσο περισσότερο ρεύμα τραβάει ο πομποδέκτης της συσκευής για να καταφέρει να κάνει τις αποστολές/λήψεις δεδομένων.

Τα WiFi των router που δίνουν οι ISPs τώρα πια είναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.

Δεν είναι κουλό.
Στα ασύρματα ( είτε είναι κινητό σήμα 3G/4G/GSM/GPRS/Edge/etc, είτε WiFi, είτε Bluetooth, είτε οτιδήποτε ), όσο πιο ασθενές είναι το σήμα, τόσο περισσότερο ρεύμα τραβάει ο πομποδέκτης της συσκευής για να καταφέρει να κάνει τις αποστολές/λήψεις δεδομένων.

Τα WiFi των router που δίνουν οι ISPs τώρα πια είναι ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ.
Αν διάβασες λίγο πιο πάνω το ποστ μου, θα έβλεπες ότι και εγώ αυτό νόμιζα, αλλά τελικά δεν είναι μόνο η μικρή απόσταση ακτίνα του αυτά συμπεριφέρεται και λίγο παράξενα. Το είχε εξηγήσει κάποιος που το είχε ψάξει με ειδικό πρόγραμμα

Έκανα τηλεφωνικά αίτηση αναβάθμισης από VDSL 50 σε VDSL 100 στην COSMOTE πριν από 2 ώρες περίπου.Μισή ώρα αργότερα,χάνεται το internet και όταν επανήλθε,από 49.998Mbps,συγχρόνιζα στα 62.320 download και 9.998 upload...
Tι έγινε βρε παιδιά;;;
Eλπίζω ότι δεν θα είναι αυτή η "τελική" ταχύτητα ε;
Aπό την άλλη,αν ήταν θέμα ξεκλειδώματος της ταχύτητας μέσω απομακρυσμένου ελέγχου,γιατί κόλλησα στα 62.320;

Επικοινώνησε μαζί τους για να μιλήσεις με το τεχνικό τμήμα να δουν τη έχει συμβεί. Και αν είναι αυτή η ταχύτητα μην στεναχωριέσαι μιας και το έκανες τηλεφωνικά έχεις δυνατότητα υπαναχώρησης 14 ημέρων.

Σ´ευχαριστώ πολύ.Τώρα που θυμάμαι,όταν είχε έρθει ο τεχνικός να μου συνδέσει την vdsl,μου είχε πει ότι η γραμμή πάει άνετα στα 63Mbps αλλά την κλειδώνουν στα 50 λόγω του πακέτου.Ίσως με την αίτηση,την ξεκλείδωσαν και έφτασε τα 63.
Τι να πω.Μου είπαν επίσης ότι με την νεα ταχύτητα θα συνδεθώ σε 1-2 εργάσιμες.

Σωκράτη, δώσε μας σε παρακαλώ ένα screenshot από τις πληροφορίες του modem -status page. Για να δεις που είναι το πρόβλημα για αρχή συνδέεις το modem μόνο του στη πρώτη πρίζα τηλεφώνου του σπιτιού. Εάν παραμένει ο συγχρονισμός χαμηλότερος από το επιθυμητό -αναντιστοιχία με την απόσταση από τη καμπίνα- καλείς ένα τεχνικό του ΟΤΕ να μετρήσει την εισαγωγή και/ή να σου αλλάξει απερχόμενο.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Σ´ευχαριστώ πολύ.Τώρα που θυμάμαι,όταν είχε έρθει ο τεχνικός να μου συνδέσει την vdsl,μου είχε πει ότι η γραμμή πάει άνετα στα 63Mbps αλλά την κλειδώνουν στα 50 λόγω του πακέτου.Ίσως με την αίτηση,την ξεκλείδωσαν και έφτασε τα 63.
Τι να πω.Μου είπαν επίσης ότι με την νεα ταχύτητα θα συνδεθώ σε 1-2 εργάσιμες.

αφου ο τεχνικος σου ειπε οτι παει μεχρι 63 τοτε γιατι εκανες αναβαθμιση για να πας στην 100αρα?
το ρουτερ μεσα τα πιο πολλα δλδ σου γραφουν μεχρι ποσο μπορει να παει η γραμμη...και καλα το υπολογιζουν μεσα απο διαφορους παραμετρους κλπ..