VDSL από τον ΟΤΕ

πριν κάνω την αιτηση αναβάθμισης από τα 50 στα 100,μου προτειναν να κάνουν ένα τεστ για να δουν στα πόσα συγχρονίζει η περιοχή μου.
Μου ειπαν 85-95 και σε κάθε περίπτωση αν δεν ειμαι ευχαριστημένος θα με γυρίσουν στα 50.
Καμπίνες στην περιοχή μπήκαν τον Σεπτέμβριο του 2018 και μεχρι σήμερα η 50άρα δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από 49.990.
Εννοείται ότι το μόντεμ είναι στην πρώτη πρίζα που έρχεται από έξω το καλώδιο.Θα περιμένω 1-2 ημέρες ακόμα και θα δω αν μετά την σύνδεση παραμείνω στα ίδια,θα ζητήσω
υποβάθμιση.

Μπορείς να μας παραθέσεις τα στοιχεία από το modem router; Δεν γίνεται διαφορετικά ούτε κατά προσέγγιση να δούμε την καλωδιακή σου απόσταση από τη καμπίνα, τι προφίλ χρησιμοποιεί κλπ.

Αν μου εδιναν 50 DL/UL θα ειμουν ευτυχης. Αυτη η "αλητεια" να κερδιζουν bandwith απο το upload ειναι τραγικο.

Για εμας ειναι τραγικο οντως, αλλα ο περισσοτερος κοσμος δεν χρησιμοποιει το upload σχεδον καθολου

Κι όμως, ακόμα και ο πολύς κόσμος πια το χρησιμοποιεί.. Κάνει διαφορά στο ανέβασμα video στο FB ή στο Insta.. Άσε στο Youtube.. ΟΚ, δεν το χρησιμοποιεί όλη την ώρα, αλλά για όταν το χρειάζεσαι καλό είναι να υπάρχει...

Προσωπικά το χρησιμοποιώ περισσότερο για backup στο cloud παρά για οτιδήποτε άλλο. Αν σκεφτείς ότι τα 4Κ αρχεία video που παράγουμε περνάνε πολύ άνετα τα 500MB / λεπτό, εκεί το έχεις ανάγκη το upload..

Για εμας ειναι τραγικο οντως, αλλα ο περισσοτερος κοσμος δεν χρησιμοποιει το upload σχεδον καθολου
Δεν χρησιμοποιεί cloud ο κόσμος;

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν χρησιμοποιεί cloud ο κόσμος;

το facebook/instagram δεν το ειχα σκεφτει για να ειμαι ειλικρινης (επειδη δεν ανεβαζω εκει σχεδον τιποτα και ποτε). Εκει ανεβαζουν αβερτα φωτο-βιντεο, αλλα εκει γενικα ειναι μικρα τα αρχεια. Cloud θα πω οτι γενικα ο πολυς κοσμος δεν χρησιμοποιει.

το facebook/instagram δεν το ειχα σκεφτει για να ειμαι ειλικρινης (επειδη δεν ανεβαζω εκει σχεδον τιποτα και ποτε). Εκει ανεβαζουν αβερτα φωτο-βιντεο, αλλα εκει γενικα ειναι μικρα τα αρχεια. Cloud θα πω οτι γενικα ο πολυς κοσμος δεν χρησιμοποιει.
Χρειάζεται γενικά upload ακόμα και ένα κινητό που κάνει back up πχ Android στο Google photo αν είναι μεγάλο βίντεο θα πάρει ώρα για φωτογραφίες είναι οκ το 5 upload.

δεν γνωρίζω που ειναι η status page του router.
Mήπως εννοείς αυτό;

Κάνε του ένα restart Και ξαναδώσει μας αυτή τη σελίδα. Καταρχάς χάνεις περί τα 5 Mbit λόγω fast path, ενώ αν target snr της γραμμής είναι 11, χάνεις και από εκεί άλλα τόσα περίπου.

Και τα 2 φτιάχνουν με μια κλήση στο 13888. Θέλεις interleaved path και snr 9db.

Επικοινώνησα με το 13888.
Ο τεχνικός μου είπε ότι η VDSL δεν έχει Fast Path,μου μείωσε το SNR στο 9 αλλά παρέμεινα στα 60800 kBit/s και το δήλωσε βλάβη.
Βλέποντάς με σταθερό εδώ και 7 μήνες στα 49.999 χωρίς να πέσω ΠΟΤΕ κάτω από αυτό,υπέθεσα ότι το ίδιο θα συμβεί και με την 100άρα...
Αμ δε.
Μια 60,μια 62,μια 66,μια 64 είμαι εδώ και 2 ημέρες,οπότε και 70 να πάω,θα ξαναγυρίσω στην 50άρα.
Αυτό που με κάνει και τρελλαίνομαι είναι ότι ζητούν 47 ευρώ για την 100 Down/10 Up και για τον γιο μου στην Βάρνα της Βουλγαρίας πληρώνω 11 ευρώ/μήνα για 100 Down/50 Up.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Ήρθε ο τεχνικός και μου είπε να κάνω αίτημα υποβάθμισης της γραμμής γιατί δεν πρόκειται να συγχρονίσω πάνω από 60-63.

αν θελεις τα 10mbit upload, μενεις με την "100αρα", αν δεν σε ενδιαφερει το upload ή απλα βολευεσαι με τα 5 upload, κανεις υποβαθμιση.

Μετά τις καμπίνες που πέρασε ο ΟΤΕ στην περιοχή μας, να σου και η ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση...

Θα περίμενα οι καμπίνες να έχουν κάπως, κάπου, μια αναμονή για να συνδεθεί απλώς ένα καλώδιο παροχής ρεύματος....

Αμ δε...

Οι τύποι έσκαψαν από την αρχή μια τάφρο, τουλάχιστον 8 μέτρων μήκος επί 1 μέτρο πλάτος...και αυτό σε τρεις περιπτώσεις... Μόνον σε μια έσκαψαν ένα τετραγωνικό ακριβώς μπροστά από την καμπίνα... Δίπλα ακριβώς από τις καμπίνες υπήρχε κολώνα της ΔΕΗ.

Δεν είμαι μηχανικός, αλλά κάποια πράγματα φαντάζουν τόσο παράλογα σε αυτή την χώρα...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα , μετά απο απαράδεκτη συμπεριφορά της Wind παρόλο που είμασταν πελάτες απο το 1999 απο εποχή tellas . Έβαλα Cosmote VDSL 50αρα με το Speedport Plus .
Να πω πως παντοτε το ADSL στο σπιτι πανω απο 5-6-7 δεν συγχρόνιζε ενω το VDSL και της Wind και της Cosmote συγχρονίζει στα 49.9 down και 4.9 upload
SNR και Attenuation δε τα γνωρίζω οποτε βάζω ενα screenshot να μου πειτε την γνώμη σας
Screenshot 2019-01-24 16.26.35.png

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Καλησπέρα , μετά απο απαράδεκτη συμπεριφορά της Wind παρόλο που είμασταν πελάτες απο το 1999 απο εποχή tellas . Έβαλα Cosmote VDSL 50αρα με το Speedport Plus .
Να πω πως παντοτε το ADSL στο σπιτι πανω απο 5-6-7 δεν συγχρόνιζε ενω το VDSL και της Wind και της Cosmote συγχρονίζει στα 49.9 down και 4.9 upload
SNR και Attenuation δε τα γνωρίζω οποτε βάζω ενα screenshot να μου πειτε την γνώμη σας
View attachment 158570
Από τη στιγμή που συγχρονιζεις στο μέγιστο, τι σε νοιάζουν τα snr κτλπ; :)
Απόλαυσε το και τέλος

ακομα στην αναμονη ,
εχουν περασει 15 εργασιμες μερες ,
μονη αλλαγη παρασκευη βραδυ που εκανε μια αποσυνδεση επανασυνδεση και αλλαξε το upload
αυτη τη στιγμη εχω 37 down , 10 up :BDGBGDB55:

θελω να δω ποσο καιρο θα τους παρει ...

edit

μπηκα στο cosmote id , λενε στο προγραμμα μου οτι 25/1 ενεργοποιηθηκε το συμβολαιο
sms δεν εχω λαβει ακομα για να μπορω και επισημα να τους τρεξω ...

Να προσθέσω κάτι στην συζήτηση, μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιους, εγώ το έκανα και από εκεί που είχα 3-4 αποσυνδέσεις ημερησίως και απαράδεκτη ταχύτητα, έχω πιάσει σταθερά σχεδόν το 99% της ταχύτητας που μπορώ να έχω στην περιοχή μου και μετράω 26 ημέρες συνεχούς σύνδεσης.

1) Αντικαταστήστε όλα τα καλώδια ethernet με cat 6 και πάνω
2) Αν χρησιμοποιείτε ethernet hub αντικαταστήστε το με 1000άρι (αν δεν είναι)
3) Χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα και τις διακλαδώσεις που ήρθαν μαζί με το modem. Για να τα στέλνουν με το modem τα έχουν δοκιμάσει και δουλεύουν όπως πρέπει να δουλέψουν.
4) Και ίσως το σημαντικότερο. Με μια μπατονέτα και οινόπνευμα καθαρίστε προσεκτικά όλες τις επαφές των καλωδίων ethernet, ακόμα και αν φαίνονται καθαρές. Συμπεριλαμβάνονται οι συσκευές και οι πρίζες στους τοίχους.