VDSL από τον ΟΤΕ

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Μια ερωτηση,
Μιλαγα πριν κατι μηνες με εναν τεχνικο του οτε και μου ειχε πει οτι με την τοποθετηση των mini dslam στα καφαο θα αναβαθμιστουν και οι υπαρχουσες συνδεσεις των εως 24mbit γιατι πλεον δεν θα υπαρχει ο χαλκος που περιοριζει τις συνδεσεις αυτες.
λετε να ισχυει κατι τετοιο ?

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμφόρηση.
Εγώ είμαι από τους "προνομιούχους" με μέγιστη ταχύτητα 2Mbps.
Τι και αν το καφάο είναι στον κήπο μου, τι και αν απέχω 200 μέτρα από το τηλεφ. κέντρο του ΟΤΕ... Μέγιστο 210KB/s μετά τις 23:00, μέγιστο 60KB/s την ημέρα.

Έτσι είναι μια τυπική μέρα της σύνδεσής μου:

OTE2Mbps.png

Εδώ κατεβάζοντας μια διανομή linux από το αποθετήριο του ΟΤΕ...

Οπότε δεν είναι μόνο σε τι ταχύτητα κλειδώνει το μόντεμ, αλλά και τι εύρος μπορεί να δώσει ο ΟΤΕ (το οποίο το μοιράζεσαι με όλους του γείτονες...).

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

καλά αυτό μου βρωμάει καλωδιακό πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν. Στην θέση σου θα τα είχα σκάψει όλα. ΟΛΑ. Απλά δεν είναι δυνατόν, όσο και κίνηση να χει η γειτονιά.

καλα σιγουρα δεν εχει σημασια η ονομαστικη ταχυτητα,αλλα μιλαγα μονο για το κλειδωμα τις γραμμης.
Για να σταματησουνε και οι τεχνικοι να λενε δικαιολογιες του στυλ εισαι μακρια απο το κεντρο και κατι τετοια.

Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

καλά αυτό μου βρωμάει καλωδιακό πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν. Στην θέση σου θα τα είχα σκάψει όλα. ΟΛΑ. Απλά δεν είναι δυνατόν, όσο και κίνηση να χει η γειτονιά.

Και το βράδυ φτιάχνει η γραμμή;

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Πως συμπέρανες ρε συ Τάσο οτι είναι καλωδιακό πρόβλημα? Πιο πολύ για μπουκωμένο DSLAM μου κάνει.

OTE έχω, χωρίς δυνατότητα αλλαγής. Δεν υπάρχει εναλλακτικός...

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά όσον αφορά τους εναλλακτικούς και πότε πρέπει να τους ''επιλέγουμε''.
Εννοείται για αρχή όταν δεν μπορούμε να διαθέσουμε το ποσό που απαιτεί ο ΟΤΕ.
Αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις.
1)Δεν κλειδώνει ψηλά το router.Αυτό γίνεται μιας και το snrn που επιλέγει ο ΟΤΕ είναι αρκετά υψηλό ώστε σε καμιά περίπτωση δεν αποσυγχρονίζει η γραμμή.Οι εναλλακτικοί αυξομειώνουν το snrn ώστε να επιτυχγάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες.
2)Υπάρχει ιδιόκτητο δίκτυο (δεν υφίσταται ακόμη...) και πάλι μπορεί να συγχρονίσει πιο ψηλά το router.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά όσον αφορά τους εναλλακτικούς και πότε πρέπει να τους ''επιλέγουμε''.
Εννοείται για αρχή όταν δεν μπορούμε να διαθέσουμε το ποσό που απαιτεί ο ΟΤΕ.
Αλλά υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις.
1)Δεν κλειδώνει ψηλά το router.Αυτό γίνεται μιας και το snrn που επιλέγει ο ΟΤΕ είναι αρκετά υψηλό ώστε σε καμιά περίπτωση δεν αποσυγχρονίζει η γραμμή.Οι εναλλακτικοί αυξομειώνουν το snrn ώστε να επιτυχγάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες.
2)Υπάρχει ιδιόκτητο δίκτυο (δεν υφίσταται ακόμη...) και πάλι μπορεί να συγχρονίσει πιο ψηλά το router.

Τι θα πει πότε επιλέγουμε τους εναλλακτικούς;
Όποτε θέλουμε. Κακό είναι;

Ενας πολυ σημαντικός λόγος να τους επιλέξουμε εναι ας πουμε ότι δεν γουστάρουμε τον ΟΤΕ?

Τι θα πει πότε επιλέγουμε τους εναλλακτικούς;
Όποτε θέλουμε. Κακό είναι;

Προφανώς εκφράστηκα λάθος...''πότε οι υπηρεσίες ενός εναλλακτικού πάροχου μπορούν να είναι καλύτερες από του ΟΤΕ''.

Προφανώς εκφράστηκα λάθος...''πότε οι υπηρεσίες ενός εναλλακτικού πάροχου μπορούν να είναι καλύτερες από του ΟΤΕ''.

Θεωρείς στατιστικά αδύνατο κάποιο DSLAM του ΟΤΕ να έχει χειρότερο overbooking και χειρότερη αναλογία heavy/light users απ' ότι το DSLAM εναλλακτικού παρόχου στο ίδιο Α/Κ; (φυσικά δε μιλώ για ΑΡΥΣ)

Μη στοιχηματίζεις για κάτι τέτοιο ...

Δεν στοιχηματίζω για τίποτα.
Δεν μπορώ να ξέρω τι overbook έχει γίνει σε κάθε DSLAM της Ελλάδας οπότε δεν έχω καθαρή γνώμη...πάντως έχω δει στατιστικά για DSLAMS στην Αθήνα και μπορώ να πω πως το overbooking δεν είναι υπερβολικό (υποκειμενική έννοια...).

Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

πολυ σωστα αυτα που αναφερεις τα 24mbit ειναι παραμυθι της χαλυμας.....

Mη το λές φίλε μου. Εξαρτάται.
22-23mbps έχω σταθερά στο σπίτι και στο γραφείο. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που έχω πέσει κάτω απο 20.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Mη το λές φίλε μου. Εξαρτάται.
22-23mbps έχω σταθερά στο σπίτι και στο γραφείο. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που έχω πέσει κάτω απο 20.

Και παραπονείσαι κιόλας...(Να ξαναστείλω speedtest ;; :flipout::flipout:)