VDSL από τον ΟΤΕ

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Αυτα τα ποσοστα για τις γραμμες απο που προκυπτουν;

Γιατι μονο ΜΙΑ εταιρια ζητησε συνεγκατασταση στο vDSL κι οχι περισσοτερες;

Αν δε παραμεριστει ο χαλκος οσοι εχουν προβληματα θα συνεχισουν να εχουν κι οσοι εχουν χαμηλη ταχυτητα θα συνεχισουν να εχουν. ΟΤΕ και εναλλακτικοι πατανε πανω στο ιδιο καλωδιο.

Οσον αφορα το crosstalk, το 17a profile του ΟΤΕ μπορει να λειτουργησει στην περιοχη από 2 MHz μέχρι 17 MHz. Το adsl2 λειτουργει μεχρι τα 2 MHz και με την αποσταση μικραινει. Καντε τους υπολογισμους σας ή περιμενετε να εκδοθει ο ΚΔΣ...

απ'οσο ξέρω οι εναλλακτικοί δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον για το VDSL, τουλάχιστον σε residential επίπεδο.

Οπότε καλώς η ΕΕΤΤ έθεσε τον περιορισμό, αλλα πρέπει να ρωτήσει και τις προθέσεις των ενναλακτικών, διότι εάν αυτοί δεν ενδιαφέροντα τότε πρακτικά πρόκειται για τεχνολογικό εμπάργκο.

Από τα στοιχεία της ΕΕΤΤ που βρήκα εδώ: ΕΕΤΤ: Αναφορά ευρυζωνικότητας 4ου τριμήνου 2010

Nice. Πανω απο 55% οι συνδρομητες με >10Mbps μεσα σε 2 χρονια. Εξελιξη. Επισης, δε χρειαζονται ολοι τα "εως" 24Μbps, βολευονται και με τα 2.

υγ. Μονο η Cyta εδειξε ενδιαφερον, κανενας αλλος.

Last edited:

Nice. Πανω απο 55% οι συνδρομητες με >10Mbps μεσα σε 2 χρονια. Εξελιξη. Επισης, δε χρειαζονται ολοι τα "εως" 24Μbps, βολευονται και με τα 2.

υγ. Μονο η Cyta εδειξε ενδιαφερον, κανενας αλλος.

πολύ λογικό που έδειξε ενδιαφέρον μόνο η CYTA... εάν δεν παράσχει κάποια πρωτοποριακή υπηρεσία θα είναι πολύ πολύ δύσκολη η επιβίωσή της στην Αθήνα.

Δεν καταλαβαίνω καθόλου το σκεπτικό σας!Ο ΟΤΕ δίνει λευτά επενδύοντας πάνω σε οπτικές.Και λέτε να μην αρχίσει εφόσον δεν θέλουν το προιόν οι εναλλακτικοί;Είμαστε σοβαροί;Δηλαδή εάν η ΕΡΤ πει αύριο αρχίζει Net HD θα πείτε όχι μιας και o ant1 δεν μπορεί να δώσει HD;

Δεν καταλαβαίνω καθόλου το σκεπτικό σας!Ο ΟΤΕ δίνει λευτά επενδύοντας πάνω σε οπτικές.Και λέτε να μην αρχίσει εφόσον δεν θέλουν το προιόν οι εναλλακτικοί;Είμαστε σοβαροί;Δηλαδή εάν η ΕΡΤ πει αύριο αρχίζει Net HD θα πείτε όχι μιας και o ant1 δεν μπορεί να δώσει HD;

Το παράδειγμά σου δεν είναι σωστό: ο ΟΤΕ ζει από τα δικά μου λεφτά (εγώ είναι το 78% των συνδέσεων), και τα δικά μου τα λεφτά θέλει να τα επενδύσει για να τα χαίρεται το 3%. Σε αναλογία με την ΕΡΤ, είναι πληρώνουμε όλοι, βγάζει HD αλλά το βλέπουν μόνο οι κάτοικοι της Εκάλης.
Είναι ποιο καθαρό τώρα;

Συμφωνώ στο ότι πρέπει να προχωρήσει και το δίκτυο χαλκού σε adsl 2 + πλέον,αλλά παράλληλα δεν μπορεί να αναπτύσεται στα αστικά κέντρα ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων;

Συμφωνώ στο ότι πρέπει να προχωρήσει και το δίκτυο χαλκού σε adsl 2 + πλέον,αλλά παράλληλα δεν μπορεί να αναπτύσεται στα αστικά κέντρα ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων;

Όσο το ποσοστό των συνδέσεων έως 2Mbps είναι 72%; Να ήταν στο 40%, να το συζητήσω. Αλλά μου θυμίζει την παροιμία, "τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι"... :flipout:

Όσο το ποσοστό των συνδέσεων έως 2Mbps είναι 72%; Να ήταν στο 40%, να το συζητήσω. Αλλά μου θυμίζει την παροιμία, "τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι"... :flipout:

Επειδή δεν διάβασα αναλυτικά την αναφορά, είστε σίγουροι ότι οι γραμμές των 2Mbps είναι τέτοιες επειδή δεν σηκώνει το δίκτυο μεγαλύτερες;

Γιατί εγώ είμαι κατά 99% σίγουρος ότι είναι αργές για οικονομικούς και όχι για τεχνικούς λόγους..

Μην γελιέστε.. η πλειοψηφία του κόσμου ζει πολύ άνετα με 2Mbps. Θεωρεί σπατάλη να πληρώνει περισσότερα για internet.

Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Μην γελιέστε.. η πλειοψηφία του κόσμου ζει πολύ άνετα με 2Mbps. Θεωρεί σπατάλη να πληρώνει περισσότερα για internet.

Εννοείται ότι ισχύει αυτό και έχω και προσωπικά παραδείγματα γνωστών μου.
Κακά τα ψέματα, για browsing μια χαρά είναι τα 2.
Τα παραπάνω χρειάζονται μόνο για downloading.

Και κάτι μου λέει ότι αυτό το φρενάρισμα στις οπτικές μπορεί να έχει βαθύτερα αίτια..... μήπως τα 30 και 50mbps θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα για ολο τον κλάδο; (από εταιρείες διανομής μέχρι video club).

Μήπως; ;)

Επειδή δεν διάβασα αναλυτικά την αναφορά, είστε σίγουροι ότι οι γραμμές των 2Mbps είναι τέτοιες επειδή δεν σηκώνει το δίκτυο μεγαλύτερες;

Γιατί εγώ είμαι κατά 99% σίγουρος ότι είναι αργές για οικονομικούς και όχι για τεχνικούς λόγους..

Τα γραφήματα είναι για τις ονομαστικές ταχύτητες. Οι πραγματικές είναι άλλη πονεμένη ιστορία.

Όπως και το τι σηκώνει το δίκτυο είναι άλλη ιστορία. Η δική μου γραμμή, στα χαρτιά σηκώνει 24. Στην πράξη υπάρχει μόνο ένα ADSL 1 dslam στο κέντρο (που είναι 3 σπίτια παρακάτω), ο ΟΤΕ απορρίπτει όλες τις αιτήσεις για 24άρες για "τεχνικούς λόγους", και τα λιγοστά σπίτια που έχουν ADSL (έχουν γεμίσει οι "πόρτες" χρόνια) είναι όλα στα 2 Mbps. Λέτε να το κάνουμε από επιλογή;

Πάντως τα στατιστικά άλλα δείχνουν: Μόνο το 36% των συνδέσεων είναι 2Mbps. Δεν είναι η πλειοψηφία. Και επειδή τα παρακολουθώ διαχρονικά, μειώνεται σιγά σιγά, που σημαίνει ότι μόλις βρεθεί διέξοδος για καλύτερη ταχύτητα, φεύγουν από τα 2 Mbps. Οπότε, μάλλον για λύση ανάγκης μιλάμε, και όχι επιλογής.

Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Εννοείται ότι ισχύει αυτό και έχω και προσωπικά παραδείγματα γνωστών μου.
Κακά τα ψέματα, για browsing μια χαρά είναι τα 2.
Τα παραπάνω χρειάζονται μόνο για downloading.

Και κάτι μου λέει ότι αυτό το φρενάρισμα στις οπτικές μπορεί να έχει βαθύτερα αίτια..... μήπως τα 30 και 50mbps θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα για ολο τον κλάδο; (από εταιρείες διανομής μέχρι video club).

Μήπως; ;)

Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για αυτό. 50 Mbps θα είναι η γραμμή. Δεν εγγυάται κανείς ότι αυτές θα είναι οι ταχύτητες που θα συνδέεσαι με το εξωτερικό. Οι συνδέσεις των παρόχων είναι δεδομένης χωριτικότητας, και η αναβάθμιση κοστίζει...

Άλλωστε, το τέλος της απεριόριστης πρόσβασης είναι κοντά... Ο Καναδάς και πλέον και η AT&T στις ΗΠΑ έχουν βάλει όριο 250 GB το μήνα. Δεν ξέρω πόσο μακριά είναι αυτά από μας...
(Για να μην νομίζουμε ότι οι ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι "επένδυση" για την χώρα...)

Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Βέβαια σημαντικότατο ρόλο παίζει η αμελητέα διαφορά στα χρήματα.

Αν είχε η 2άρα π.χ. 5 ευρώ και η 24άρα 50 αλλιώς θα ήταν ο χάρτης...

Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για αυτό. 50 Mbps θα είναι η γραμμή. Δεν εγγυάται κανείς ότι αυτές θα είναι οι ταχύτητες που θα συνδέεσαι με το εξωτερικό. Οι συνδέσεις των παρόχων είναι δεδομένης χωριτικότητας, και η αναβάθμιση κοστίζει...

Άλλωστε, το τέλος της απεριόριστης πρόσβασης είναι κοντά... Ο Καναδάς και πλέον και η AT&T στις ΗΠΑ έχουν βάλει όριο 250 GB το μήνα. Δεν ξέρω πόσο μακριά είναι αυτά από μας...
(Για να μην νομίζουμε ότι οι ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι "επένδυση" για την χώρα...)

Η εξασθένηση σε 100-200 μέτρα πχ από το ΚΑΦΑΟ πρακτικά δεν επηρεάζει την ταχύτητα.Συνεπώς είτε 50 είτε 250 mbps δώσει τόσα θα έχεις.Σε 100-άρα πάντως κλειδώνει στα 100 (99890 χονδρικά,θα ανεβάσω τα στατιστικά του router.

Η εξασθένηση σε 100-200 μέτρα πχ από το ΚΑΦΑΟ πρακτικά δεν επηρεάζει την ταχύτητα.Συνεπώς είτε 50 είτε 250 mbps δώσει τόσα θα έχεις.Σε 100-άρα πάντως κλειδώνει στα 100 (99890 χονδρικά,θα ανεβάσω τα στατιστικά του router.

Δεν αναφέρομαι στην ταχύτητα σύνδεσης του modem. Αναφέρομαι σε πρaγματικές ταχύτητες, π.χ. κατεβάσματος από youtube. Για οτιδήποτε εκτός του δικτύου του παρόχου.
Δεν αμφισβητώ ότι οι ταχύτητες σύνδεσης με το τηλεφωνικό κέντρο θα είναι υψηλές...

Δεν αναφέρομαι στην ταχύτητα σύνδεσης του modem. Αναφέρομαι σε πρaγματικές ταχύτητες, π.χ. κατεβάσματος από youtube. Για οτιδήποτε εκτός του δικτύου του παρόχου.
Δεν αμφισβητώ ότι οι ταχύτητες σύνδεσης με το τηλεφωνικό κέντρο θα είναι υψηλές...

Εχεις καποια αμφιβολια οτι ο ΟΤΕ δεν μπορει να υποστηριξει αυτες τις ταχυτητες λογω της διεθνης διασυνδεσης; Μηπως περισσοτερο φοβουνται καποιοι αλλοι κι οχι αυτος; Δε νομιζω ποτε απο τοτε που ξεκινησε η διαθεση της 24αρας να υπηρξε congestion στο δικτυο του. Τα γραφηματα που υπαρχουν στο latency ειναι flat και θα παραμεινουν flat.

Last edited:
Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Επίσης κάτι άλλο. Τα caps (τα όρια όγκου) που βάζουν οι Αμερικάνοι ή οι Καναδοί δεν συμβαδίζουν και πολύ (πρακτικά καθόλου, η σύνδεση δεν θα πρέπει να έχει όριο) με την προώθηση που κάνουν οι ευρωπαίοι ISP στα triple play και την IPTV.