VDSL από τον ΟΤΕ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Εχεις καποια αμφιβολια οτι ο ΟΤΕ δεν μπορει να υποστηριξει αυτες τις ταχυτητες λογω της διεθνης διασυνδεσης; Μηπως περισσοτερο φοβουνται καποιοι αλλοι κι οχι αυτος; Δε νομιζω ποτε απο τοτε που ξεκινησε η διαθεση της 24αρας να υπηρξε congestion στο δικτυο του. Τα γραφηματα που υπαρχουν στο latency ειναι flat και θα παραμεινουν flat.

Πολύ σωστό, δύο χρόνια κλείνω στην 24άρα και πρακτικά δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει τέτοιο πρόβλημα. Πιο συχνά έχει πρόβλημα το ρούτερ παρά η γραμμή!

Re: Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Εχεις καποια αμφιβολια οτι ο ΟΤΕ δεν μπορει να υποστηριξει αυτες τις ταχυτητες λογω της διεθνης διασυνδεσης; Μηπως περισσοτερο φοβουνται καποιοι αλλοι κι οχι αυτος; Δε νομιζω ποτε απο τοτε που ξεκινησε η διαθεση της 24αρας να υπηρξε congestion στο δικτυο του. Τα γραφηματα που υπαρχουν στο latency ειναι flat και θα παραμεινουν flat.

Εγώ έχω congestion και σε απλή δυάρα. Φαντάζομαι το πραγματικό τέστ για τον ΟΤΕ θα έρθει στο μέλλον, όταν το 70% των συνδέσεων του θα είναι 24άρες και όχι 2άρες.

Πάντως εγώ στον ΟΤΕ youtube στην προκαθορισμένη ανάλυση (360p) χωρίς διακοπές δεν βλέπω. Ίσως βλέπουν αυτοί που έχουν τις 24άρες, δεν γνωρίζω...

Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Επίσης κάτι άλλο. Τα caps (τα όρια όγκου) που βάζουν οι Αμερικάνοι ή οι Καναδοί δεν συμβαδίζουν και πολύ (πρακτικά καθόλου, η σύνδεση δεν θα πρέπει να έχει όριο) με την προώθηση που κάνουν οι ευρωπαίοι ISP στα triple play και την IPTV.

Νομίζω ούτε με τα αμερικάνικα συμβαδίζει. Δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνουν, αλλά μια υποψία ότι έτσι θα προσπαθήσουν να μειώσουν την πειρατεία ταινιών την έχω. Το ωραίο είναι ότι στην περίπτωση της AT&T, τα 250 GB αφορούν download+upload.

Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Εμένα πάντως ούτε με 24-άρα ούτε με το vdsl έχει πρόβλημα...ούτε σε 1080p ακόμη και με 2 STB του conn-x tv ανοιχτά...

Εγώ έχω congestion και σε απλή δυάρα. Φαντάζομαι το πραγματικό τέστ για τον ΟΤΕ θα έρθει στο μέλλον, όταν το 70% των συνδέσεων του θα είναι 24άρες και όχι 2άρες.

Πάντως εγώ στον ΟΤΕ youtube στην προκαθορισμένη ανάλυση (360p) χωρίς διακοπές δεν βλέπω. Ίσως βλέπουν αυτοί που έχουν τις 24άρες, δεν γνωρίζω...

Και οι 2αρες βλεπουν ανετα youtube, οχι 1080p αλλα βλεπουν. Βεβαια, το δικο σου θεμα δεν εχει να κανει με congestion αλλα με το 50+ att που εχεις, τελειως διαφορετικα πραγματα. Κανε μια αιτηση κι εσυ σε καποιον εναλλακτικο να σου βαλει δικο του κεντρο στο ισογειο, ολα απο τον ΟΤΕ τα περιμενετε :idea:

Και οι 2αρες βλεπουν ανετα youtube, οχι 1080p αλλα βλεπουν. Βεβαια, το δικο σου θεμα δεν εχει να κανει με congestion αλλα με το 50+ att που εχεις, τελειως διαφορετικα πραγματα. Κανε μια αιτηση κι εσυ σε καποιον εναλλακτικο να σου βαλει δικο του κεντρο στο ισογειο, ολα απο τον ΟΤΕ τα περιμενετε :idea:

Ε, όχι και 50+ attenuation. Με attenuation 6 είμαι, και SNR margin 31-32.
Το ΚΑΦΑΟ είναι στον κήπο, και το τηλεφωνικό κέντρο του ΟΤΕ 200 μέτρα από το σπίτι... Απλά ο ΟΤΕ δεν έχει να δώσει, γιατί η σύνδεση του τηλεφωνικού κέντρου με το δίκτυο του ΟΤΕ ένας Θεός ξέρει πως έχει γίνει...

[Με ταχυδρομικά περιστέρια από το τηλεφωνικό κέντρο της περιοχής, στο Αιγάλεω;;;; :flipout:]

Εμένα πάντως ούτε με 24-άρα ούτε με το vdsl έχει πρόβλημα...ούτε σε 1080p ακόμη και με 2 STB του conn-x tv ανοιχτά...

Εμ, αυτό λέω... :flipout:
Τυχεροί όσοι έχουν 24άρες και πιλοτικές VDSL στο δίκτυο του ΟΤΕ, που πληρώνει το υπόλοιπο 70% των 2Mbps, που δεν μπορεί να δει καν youtube χωρίς διακοπές... -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Νομίζω ούτε με τα αμερικάνικα συμβαδίζει. Δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνουν, αλλά μια υποψία ότι έτσι θα προσπαθήσουν να μειώσουν την πειρατεία ταινιών την έχω. Το ωραίο είναι ότι στην περίπτωση της AT&T, τα 250 GB αφορούν download+upload.
Ψίχουλα. Τον τελευταίο μήνα έχω κατεβάσει πάνω απο 700GB... ,με 8mbit στην καλύτερη

Σε καποιους και 1 Giga να τους δωσεις με το dslam μεσα στο δωματιο, αν ειναι απο τον OTE ( φτου κακια κουβεντα ειπα ) ολο και καποιο προβλημα θα εχουν .
Αν ειναι απο εναλλακτικο παλι θα εχουν καποιο προβλημα αλλα και παλι θα φταει ο κακος ΟΤΕ (φτου παλι κακια κουβεντα ειπα ) ισως γιατι ο χωρος που του εδωσε για την συνεγκατασταση εχει κακο ωροσκοπο η τον επηρεαζει ο αναδρομος Ερμης ....

Ευτυχώς που μετρά το modem διαμεταγωγή δηλαδή, γιατί σε λίγο θα ακούσω ότι τα φαντάζομαι κιόλας... :flipout:

OTE2Mbps.png

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=477934

Συνολική διαμεταγωγή της γραμμής, μια μέρα που βιαζόμουν να κατεβάσω το DVD του fedora 14. Έκανε μόνο 11 ώρες...

Το DSLAM του OTE στην περιοχή σου είναι τίγκα.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να φταίει η διασύνδεση του τηλ. κέντρου της περιοχής με το υπόλοιπο δίκτυο του ΟΤΕ.
Αλλά υποθέσεις κάνω, δεν δουλεύω στον ΟΤΕ να ξέρω... :flipout:

Όντως.. Πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή ο χειρότερος ISP στην Ελλάδα. Αν δεν τον είχα για backup (και δεν μου στοίχιζε ελάχιστα, λόγω VF κινητού) δεν υπήρχε περίπτωση να τον κράταγα..

Απάντηση: Re: VDSL απο τον ΟΤΕ

Όντως.. Πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή ο χειρότερος ISP στην Ελλάδα. Αν δεν τον είχα για backup (και δεν μου στοίχιζε ελάχιστα, λόγω VF κινητού) δεν υπήρχε περίπτωση να τον κράταγα..

Ε, και η ετικέτα του "χειρότερου ISP" είναι λίγο βαριά (πάντα π.χ. υπάρχει και η forthnet). Ειδικά όταν η τηλεφωνία π.χ. είναι μάλλον απροβλημάτιστη, το web d/l είναι σε καλά νούμερα, οι τιμές (με τα συνδυαστικά πακέτα της vodafone) από τις καλύτερες.
Οσο για τον κόφτη, κατά τις δέκα - δεκάμιση το βράδυ που έτυχε να ξεκινήσω κάτι, δεν ξεκόλλαγε από τα 120ΚΒ/σεκ, μετά τις 00:00 που το ξανακοίταξα, κατέβαζε με 1.5ΜΒ/σεκ...

Last edited:
Απάντηση: VDSL απο τον ΟΤΕ

Ρε παιδια, εγω Hol εχω αλλα δεν αντιμετωπιζω τετοια προβληματα.. Κατεβαζω στο οριο της γραμμης μου (κλειδωνει στα 15)

Ισως το cap να μην το έχουν ενεργοποιήσει παντού? Ποιος ξέρει...

Πάντως με μια ώρα διαφορά, ήταν τεράστια η αλλαγή της συμπεριφοράς της γραμμής μου...

Αυτό είναι ακόμα χειρότερο.. Σημαίνει ότι κάνει και διακρίσεις μεταξύ των πελατών της! :D

Τις προάλλες έτυχε να είμαι πάνω από το uT ενώ κατέβαζε.. με το που πήγε 12:00 από 250-300ΚBps πήγε καρφί στο 1.3MBps.... Μιλάμε ακαριαία.