VDSL από τον ΟΤΕ

Λοιπον περασα προσφατα και εγω σε vdsl cosmote.

To modem μου ειναι το speedport entry 2i.

Ριξτε μια ματια στο status της γραμμης.

Αυτο που με ενδιαφερει πολυ ειναι να εχω το μεγιστο upload για αυτο και εκανα αναβαθμιση αλλωστε.

Το download και αν ειναι 45 και οχι κοντα στο 50 δεν με νοιαζει ειναι υπεραρκετο. Ομως το upload με το ζορι περναει το 4.

Modulation Type VDSL2

Actual Rate(Up/Down) 4996/49998 kbps

Attainable Rate(Up/Down) 31203/82679 kbps

Noise Margin(Up/Down) 30.1/14.8 dB

Line Attenuation(Up/Down) 13.9/5.8 dB

Output Power(Up/Down) 1.4/11.2 dBm

Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved

Interleave Depth(Up/Down) 1/1325

Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms

5982432258.png

Λοιπον περασα προσφατα και εγω σε vdsl cosmote.

To modem μου ειναι το speedport entry 2i.

Ριξτε μια ματια στο status της γραμμης.

Αυτο που με ενδιαφερει πολυ ειναι να εχω το μεγιστο upload για αυτο και εκανα αναβαθμιση αλλωστε.

Το download και αν ειναι 45 και οχι κοντα στο 50 δεν με νοιαζει ειναι υπεραρκετο. Ομως το upload με το ζορι περναει το 4.

Modulation Type VDSL2

Attainable Rate(Up/Down) 31203/82679 kbps

Noise Margin(Up/Down) 30.1/14.8 dB

Line Attenuation(Up/Down) 13.9/5.8 dB

Output Power(Up/Down) 1.4/11.2 dBm

Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved

Interleave Depth(Up/Down) 1/1325

Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms

5982432258.png

Εγώ έχω 4 κατέβασμα, 79kbupload τι να λέμε τώρα, βλέπω το 40 σου και ζηλεύωωωωωωω.

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Πάω με γοργά πηδηματάκια να απεγγραφώ απ το νήμα γιατί εσείς το πάτε φιρί φιρί να με πιάσει κατάθλιψη.

Γιατί;
Δεν έχεις παρά να μπεις και εσύ στον κόσμο του vdsl, πολύ περισσότερο αφού κοντεύει να ολοκληρωθεί η επέκταση του νέου δικτύου του ΟΤΕ και στο Περιστέρι.
Ελέγχεις διαθεσιμότητα από όλους τους παρόχους και επιλέγεις τον φτηνότερο (κατά τη γνώμη μου) αφού από όλους θα πάρεις τα ίδια χαρακτηριστικά.

Re: Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Γιατί;
Δεν έχεις παρά να μπεις και εσύ στον κόσμο του vdsl, πολύ περισσότερο αφού κοντεύει να ολοκληρωθεί η επέκταση του νέου δικτύου του ΟΤΕ και στο Περιστέρι.
Ελέγχεις διαθεσιμότητα από όλους τους παρόχους και επιλέγεις τον φτηνότερο (κατά τη γνώμη μου) αφού από όλους θα πάρεις τα ίδια χαρακτηριστικά.

Για τι ταχύτητα μιλάμε στην περιοχή μου; Σημειωτέον πήρα τον ΟΤΕ τηλέφωνο κι ακόμα δεν υπάρχει διαθεσιμότητα.

η ζήλια προς τα 45άρια σας φουντώνει και εδώ στην εξωτική Ηλιούπολη (κέντρο Δάφνης).
Εδω και 4 μήνες σκάβουν αλλα το VDSL άφαντο....

Ίσως δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη η συγκεκριμένη καμπίνα αλλά πολλές άλλες έχουν ενεργοποιηθεί και μπορείς να τις δεις σε χάρτη.

Οι ταχύτητες από KV είναι 50/5.

Πιο είναι προτιμότερο το speedport 724v η το καινούργιο 2i?

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

η ζήλια προς τα 45άρια σας φουντώνει και εδώ στην εξωτική Ηλιούπολη (κέντρο Δάφνης).
Εδω και 4 μήνες σκάβουν αλλα το VDSL άφαντο....

4 μήνες είναι μικρό διάστημα για να ολοκληρωθεί ένα έργο αυτού του μεγέθους και της πολυπλοκότητας.
Σε δύο περιοχές που με ενδιέφεραν και έχω καταγράψει τις θέσεις των νέων καμπινών έκαναν περίπου 9 μήνες και δόθηκαν σε διαθεσιμότητα τον επόμενο χρόνο.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

makfil σου φαινονται λογικες οι μετρησεις μου οταν εχω καινουργια καμπινα στα 30 μετρα απο το σπιτι μου ? Βεβαια αν θυμαμαι καλα απο τον Οτε μου ειχαν πει οτι διανυω περιπου 135 μετρα για να συνδεθω σε καμπινα ....

Στα 30μ ευθεία ή στα 135μ πραγματική όδευση ή ακόμη και στα 200-250μ, με το χάλκινο δίκτυο, που είναι η μεγαλύτερη απόσταση, συνήθως, συνδρομητή από τα KV, δεν δικαιολογείται απώλεια της ονομαστικής ταχύτητας στο vdsl.

Ίσως φταίει η συνδεσμολογία ή το ρούτερ θέλει κάποια ρύθμιση.

Μα, το ονομαστικό σου στα 5 είναι:

Modulation Type VDSL2

Απλά απ' ότι φαίνεται υπάρχει κάπου πιο πίσω bottleneck και δεν τα πιάνεις. Ή απλά είναι τόσο πολύ το overhead του VDSL (παράξενο θα μου ακουγόταν..).

Συγχρονίζεις σωστά, πιθανότατα όπως λέει και ο Δημήτρης είναι το overhead. Εκτός αυτού, ζήτα να σε βάλουν και σε fast path.

5982500985.png

παει συχνα πανω απο 45 αλλα ξαναλεω με ενδιαφερει το upload.

Δεν δινoνται προς το παρόν μεγαλύτερες πραγματικές ταχύτητες upload από καμπίνα. Μόνο όσοι παίρνουν VDSL από αστικό κέντρο μπορουν να δούν μεχρι το πολύ ~ 10 Mbps upload
Υπομονή.

Last edited:
Toυς δηλωσα βλαβη αν και δεν βλεπουν κατι σε πρωτη φαση...θα το δουν μου ειπαν.

Τους ειπα μηπως χρειαζεται να με κουμπωσουν αλλου, μολις επικοινωνησουν ξανα μαζι μου θα τους πω και για το fast path (τιναι αυτο ρε σεις ? :driver: δηλαδη εχουν γραμμες πιο γρηγορες απο τις κανονικες μεσα στην ιδια καμπινα ? )

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν δινoνται προς το παρόν μεγαλύτερες ταχύτητερς upload από καμπινα. Μόνο όσοι παίρνουν VDSL από αστικό κέντρο μπορουν να δούν μεχρι το πολύ ~ 10 Mbps upload
Υπομονή.

Εγω ηξερα οτι η γρηγοροτερη συνδεση ειναι μεσω καμπινας direct και οχι μεσω αστικου κεντρου. Λαθος κανω ?

Ποια γραμμη εχει 10 Mbps upload ?

Στις VDSL συνδέσεις το default προφίλ του ΟΤΕ είναι fast path για το upstream και interleaved για το downstream. Αυτό στην ουσία προσθέτει error correction με αποτέλεσμα να αυξάνει αρκετά το ping στο πρώτο hop. Interleaved δεν χρειάζεται στη μεγάλη πλειοψηφία των συνδέσεων VDSL από KV.

Πάντως τα στατιστικά σου είναι σωστά. Τα speedtest τα κάνεις μέσω ethernet, σωστά;

Επιπλέον, δοκίμασε να ανεβάσεις ένα αρχείο στο drive και δες από τα windows (task manager) το traffic.