Δεν είναι έτσι όπως την περιγράφεις η πραγματικότητα.
Μετά την ενεργοποίηση του νέου δικτύου, η τηλεφωνία και το ίντερνετ παραμένουν όπως είχαν και πριν, και το μόνο που αλλάζει είναι η σύνδεση με vdsl, κατά την οποία το ζευγάρι καλωδίων του συνδρομητή "παραλληλίζεται" με το minidslam που βρίσκεται στη νέα καμπίνα και συνδέεται με το ΑΚ με την οπτική ίνα.
Δηλαδή,στο adsl δεν θα δεις καμία διαφορά.
Φίλε makfil, είμαι άσχετος περί των τεχνικών στοιχείων του ADSL και VDSL, αλλά πολλά μέλη στο ADSL.gr αναφέρουν ότι βλέπουν βελτίωση στην ADSL σύνδεσή τους από τη στιγμή που συνδέθηκαν στις νέες καμπίνες VDSL. Έχω δει να αναφέρουν ακόμα και 3-4Mbps βελτίωση στο download, που είναι σοβαρή βελτίωση για τα ελληνικά δεδομένα πάντα, που κινούνταν στα όρια του γελοίου μέχρι πρόσφατα.
Στη δική μου περίπτωση φαίνεται ότι κέρδισα 1,5Mbps στο download από τη στιγμή που συνδέθηκα στη VDSL καμπίνα, δες τις μετρήσεις. Ήμουν στα 8,7Mbps με το ζόρι μέχρι πριν μια βδομάδα, ενώ από προχτές είμαι στα 10,3Mbps.
Δεν ξέρω τι γίνεται με τις μετρήσεις αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα (και επαναλαμβάνω) είναι ότι, μετά την ενεργοποίηση του νέου δικτύου του ΠΤΕ, με την αλλαγή της καμπίνας, δεν αλλάζει τίποτε στη συνδεσμολογία της τηλεφωνίας και του adsl, από το ΑΚ μέχρι τη νέα καμπίνα και από από εκεί μέχρι το χώρο του συνδρομητή, δηλαδή εξακολουθεί ο συνδρομητής να είναι συνδεδεμένος με το ΑΚ μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ.
Εάν ο συνδρομητής θελήσει να πάρει vdsl, το ζευγάρι του θα αποσυνδεθεί από τη ρεγκλέτα, στην οποία καταλήγει το χάλκινο δίκτυο που έρχεται από το ΑΚ, και θα συνδεθεί σε μια θύρα του minidslam, που βρίσκεται στο άλλο μισό τμήμα της καμπίνας, το οποίο (minidslam) συνδέεται με το ΑΚ μέσω της οπτικής ίνας.
Χλωμό...Αποτέλεσμα της ύπαρξης αυτής της εταιρείας ήταν ο ΟΤΕ να επιταχύνει τις διαδικασίες εγκατάστασης VDSL στη Ν. Ιωνία
Χλωμό...
Μαλλον σύμπτωση ειναι
VSDL βάζει παντου (βασικά αυτο ειναι το μόνο που προχωράει σε αυτή τη χώρα) με πολύ υψηλούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια
Δε νομίζω να περιμένει ανταγωνισμό για να βάζει VDSL στο κάθε χωριουδάκι στην άκρη του πουθενά
Απλώς έτυχε η περιοχή σου να μείνει λιγο πίσω
Κι όμως, η Ν. Ιωνία δεν ήταν καν στα άμεσα σχέδια επέκτασης του VDSL του ΟΤΕ. Με το που εμφανίστηκε η Inalan, άρχισαν να αλλάζουν τα ΚΑΦΑΟ..![]()
Κι όμως, η Ν. Ιωνία δεν ήταν καν στα άμεσα σχέδια επέκτασης του VDSL του ΟΤΕ.
Η inalan πάντως δεν αποτελεί ''ανταγωνιστή'' του ΟΤΕ. Δίνει ένα οικονομικό μεν προιόν με μέτριο backbone -τα πακέτα σου κάνουν το tour της Ευρώπης- και αξιοπιστία. Στα πολύ θετικά της το ότι είναι συμμετρική η σύνδεση με αποτέλεσμα το πολύ καλό upload. Αλλά δεν λέει κάτι μόνο του, έστω ότι σου παρείχαν την ίδια υπηρεσία, από τους CRS του ΟΤΕ μέχρι UK δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 45ms, η cogent με το tour της χρειάζεται 60-70+.
Η inalan πάντως δεν αποτελεί ''ανταγωνιστή'' του ΟΤΕ. Δίνει ένα οικονομικό μεν προιόν με μέτριο backbone -τα πακέτα σου κάνουν το tour της Ευρώπης- και αξιοπιστία. Στα πολύ θετικά της το ότι είναι συμμετρική η σύνδεση με αποτέλεσμα το πολύ καλό upload. Αλλά δεν λέει κάτι μόνο του, έστω ότι σου παρείχαν την ίδια υπηρεσία, από τους CRS του ΟΤΕ μέχρι UK δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 45ms, η cogent με το tour της χρειάζεται 60-70+.
Πείτε μου πότε θα μας αλλάξουν τα καφαο στον Βοτανικό ???? :furious3:
Αλήθεια εσείς που το έχετε ίσως ψάξει πιο καλά υπάρχει κανένα τηλέφωνο που μπορεις να πάρεις και να μάθεις τον προγραμματισμό εργασιών τους ανά περιοχή ??
Έτσι ακριβώς είναι. Απλά όσοι δουν διαφορά στην ταχύτητα μετά την αλλαγή, τότε πιθανώς αυτό οφείλεται στην αλλαγή των ραζίμ στο καφάο ή ακόμα και στην αντικατάσταση των παλιών ορίων με βίδες με τύπου κρόνε, τα οποία λόγω παλαιότητας και πιθανής υγρασίας οξειδώνονται με αποτέλεσμα την χαμηλότερη απόδοση. Επίσης ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι ότι το κεντρικό δίκτυο πλέον απαλλάσσεται από κάποιες γραμμές και αποδίδει καλύτερα, αλλά πιστεύω είναι νωρίς ακόμα γιατί δεν έχουν "μετακομίσει" ακόμα τόσοι πολλοί στο καινούριο δίκτυο.Δεν ξέρω τι γίνεται με τις μετρήσεις αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα (και επαναλαμβάνω) είναι ότι, μετά την ενεργοποίηση του νέου δικτύου του ΠΤΕ, με την αλλαγή της καμπίνας, δεν αλλάζει τίποτε στη συνδεσμολογία της τηλεφωνίας και του adsl, από το ΑΚ μέχρι τη νέα καμπίνα και από από εκεί μέχρι το χώρο του συνδρομητή, δηλαδή εξακολουθεί ο συνδρομητής να είναι συνδεδεμένος με το ΑΚ μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ.
Εάν ο συνδρομητής θελήσει να πάρει vdsl, το ζευγάρι του θα αποσυνδεθεί από τη ρεγκλέτα, στην οποία καταλήγει το χάλκινο δίκτυο που έρχεται από το ΑΚ, και θα συνδεθεί σε μια θύρα του minidslam, που βρίσκεται στο άλλο μισό τμήμα της καμπίνας, το οποίο (minidslam) συνδέεται με το ΑΚ μέσω της οπτικής ίνας.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.