VDSL από τον ΟΤΕ

Ποτε ξεκινησε να δινει τετοιες ταχυτητες σε αυτην την τιμη ? Και με τι μοντεμ ?

Γιατι αν παει καλα λογικα θα συμπιεσει τις τιμες και των υπολοιπων.

Εγώ είμαι συνδεδεμένος εδώ και έναν χρόνο περίπου. Το κακό είναι ότι έχει ακόμα πολύ μικρή κάλυψη, καθότι για να σε συνδέσουν σκάβουν από το backbone τους προς το σπίτι σου.

Εγώ ήμουν τυχερός, το backbone πέρασε από τον δρόμο μου οπότε ήμουν από τους πρώτους πελάτες τους.

Αποτέλεσμα της ύπαρξης αυτής της εταιρείας ήταν ο ΟΤΕ να επιταχύνει τις διαδικασίες εγκατάστασης VDSL στη Ν. Ιωνία (μου άλλαξαν το ΚΑΦΑΟ το καλοκαίρι και όπου να'ναι θα το δώσουν και εμπορικά) και να ξεκινήσει πιλοτικό με FTTH, πράγμα που έκανε και η HOL / Voda.

To modem/router που δίνουν είναι της Huawei.. "κλειδώνει" (αν μπορείς να το πεις έτσι) σε 2.5Gbps down / 1.5Gbps up. Οπότε έχει αρκετό περιθώριο για αναβαθμίσεις.. :p

Με την εγκριση του κανονισμού για το vectoring + τις επενδύσεις που αναμένονται στο FTTH από τους μεγάλους του χώρου, μπορεί να δούμε κινητικότητα

Τρέχει και το rural. Με συγκινηση ειδα οτι στο χωριο καταγωγής μου (500 κάτοικοι στα ορεινά του νομού Ρεθυμνης) εχουν πλέον VDSL 50άρι !!

Δεν είναι έτσι όπως την περιγράφεις η πραγματικότητα.

Μετά την ενεργοποίηση του νέου δικτύου, η τηλεφωνία και το ίντερνετ παραμένουν όπως είχαν και πριν, και το μόνο που αλλάζει είναι η σύνδεση με vdsl, κατά την οποία το ζευγάρι καλωδίων του συνδρομητή "παραλληλίζεται" με το minidslam που βρίσκεται στη νέα καμπίνα και συνδέεται με το ΑΚ με την οπτική ίνα.
Δηλαδή,στο adsl δεν θα δεις καμία διαφορά.

Φίλε makfil, είμαι άσχετος περί των τεχνικών στοιχείων του ADSL και VDSL, αλλά πολλά μέλη στο ADSL.gr αναφέρουν ότι βλέπουν βελτίωση στην ADSL σύνδεσή τους από τη στιγμή που συνδέθηκαν στις νέες καμπίνες VDSL. Έχω δει να αναφέρουν ακόμα και 3-4Mbps βελτίωση στο download, που είναι σοβαρή βελτίωση για τα ελληνικά δεδομένα πάντα, που κινούνταν στα όρια του γελοίου μέχρι πρόσφατα.

Στη δική μου περίπτωση φαίνεται ότι κέρδισα 1,5Mbps στο download από τη στιγμή που συνδέθηκα στη VDSL καμπίνα, δες τις μετρήσεις. Ήμουν στα 8,7Mbps με το ζόρι μέχρι πριν μια βδομάδα, ενώ από προχτές είμαι στα 10,3Mbps.

down_test_zps1rnxcrjl.jpg

Και η επιβεβαίωση από το hd....ts, ότι η γραμμή μου εξαντλεί τα 10Mbps σε πραγματικό κατέβασμα, στα 1,26ΜΒ...

down_test_2_zpsrxgb4blk.jpg

Φίλε makfil, είμαι άσχετος περί των τεχνικών στοιχείων του ADSL και VDSL, αλλά πολλά μέλη στο ADSL.gr αναφέρουν ότι βλέπουν βελτίωση στην ADSL σύνδεσή τους από τη στιγμή που συνδέθηκαν στις νέες καμπίνες VDSL. Έχω δει να αναφέρουν ακόμα και 3-4Mbps βελτίωση στο download, που είναι σοβαρή βελτίωση για τα ελληνικά δεδομένα πάντα, που κινούνταν στα όρια του γελοίου μέχρι πρόσφατα.

Στη δική μου περίπτωση φαίνεται ότι κέρδισα 1,5Mbps στο download από τη στιγμή που συνδέθηκα στη VDSL καμπίνα, δες τις μετρήσεις. Ήμουν στα 8,7Mbps με το ζόρι μέχρι πριν μια βδομάδα, ενώ από προχτές είμαι στα 10,3Mbps.

Δεν ξέρω τι γίνεται με τις μετρήσεις αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα (και επαναλαμβάνω) είναι ότι, μετά την ενεργοποίηση του νέου δικτύου του ΠΤΕ, με την αλλαγή της καμπίνας, δεν αλλάζει τίποτε στη συνδεσμολογία της τηλεφωνίας και του adsl, από το ΑΚ μέχρι τη νέα καμπίνα και από από εκεί μέχρι το χώρο του συνδρομητή, δηλαδή εξακολουθεί ο συνδρομητής να είναι συνδεδεμένος με το ΑΚ μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ.

Εάν ο συνδρομητής θελήσει να πάρει vdsl, το ζευγάρι του θα αποσυνδεθεί από τη ρεγκλέτα, στην οποία καταλήγει το χάλκινο δίκτυο που έρχεται από το ΑΚ, και θα συνδεθεί σε μια θύρα του minidslam, που βρίσκεται στο άλλο μισό τμήμα της καμπίνας, το οποίο (minidslam) συνδέεται με το ΑΚ μέσω της οπτικής ίνας.

Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Δεν ξέρω τι γίνεται με τις μετρήσεις αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα (και επαναλαμβάνω) είναι ότι, μετά την ενεργοποίηση του νέου δικτύου του ΠΤΕ, με την αλλαγή της καμπίνας, δεν αλλάζει τίποτε στη συνδεσμολογία της τηλεφωνίας και του adsl, από το ΑΚ μέχρι τη νέα καμπίνα και από από εκεί μέχρι το χώρο του συνδρομητή, δηλαδή εξακολουθεί ο συνδρομητής να είναι συνδεδεμένος με το ΑΚ μέσω του παλιού χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ.

Εάν ο συνδρομητής θελήσει να πάρει vdsl, το ζευγάρι του θα αποσυνδεθεί από τη ρεγκλέτα, στην οποία καταλήγει το χάλκινο δίκτυο που έρχεται από το ΑΚ, και θα συνδεθεί σε μια θύρα του minidslam, που βρίσκεται στο άλλο μισό τμήμα της καμπίνας, το οποίο (minidslam) συνδέεται με το ΑΚ μέσω της οπτικής ίνας.

Κι εγώ αυτο ξερω

Και ξερω και περιπτώσεις που μετά την εγκατάσταση νέας καμπίνας είχαν και χειρότερες επιδόσεις σε ADSL

Προφανώς ειναι θέμα τύχης / μικροαλλαγων στις συνδέσεις των καλωδίων

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αποτέλεσμα της ύπαρξης αυτής της εταιρείας ήταν ο ΟΤΕ να επιταχύνει τις διαδικασίες εγκατάστασης VDSL στη Ν. Ιωνία
Χλωμό...

Μαλλον σύμπτωση ειναι

VSDL βάζει παντου (βασικά αυτο ειναι το μόνο που προχωράει σε αυτή τη χώρα) με πολύ υψηλούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια

Δε νομίζω να περιμένει ανταγωνισμό για να βάζει VDSL στο κάθε χωριουδάκι στην άκρη του πουθενά

Απλώς έτυχε η περιοχή σου να μείνει λιγο πίσω

Καλά, εσύ να αφήσεις το VDSL ήσυχο, έχεις άλλη δουλειά να κάνεις, να βάζεις και να βλέπεις Bluray 4Κ δισκάκια, τι στο καλό τα αγοράζεις και δεν κάθεσαι να τα δεις;... :flipout:

Χλωμό...

Μαλλον σύμπτωση ειναι

VSDL βάζει παντου (βασικά αυτο ειναι το μόνο που προχωράει σε αυτή τη χώρα) με πολύ υψηλούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια

Δε νομίζω να περιμένει ανταγωνισμό για να βάζει VDSL στο κάθε χωριουδάκι στην άκρη του πουθενά

Απλώς έτυχε η περιοχή σου να μείνει λιγο πίσω

Κι όμως, η Ν. Ιωνία δεν ήταν καν στα άμεσα σχέδια επέκτασης του VDSL του ΟΤΕ. Με το που εμφανίστηκε η Inalan, άρχισαν να αλλάζουν τα ΚΑΦΑΟ.. ;)

Πείτε μου πότε θα μας αλλάξουν τα καφαο στον Βοτανικό ???? :furious3:
Αλήθεια εσείς που το έχετε ίσως ψάξει πιο καλά υπάρχει κανένα τηλέφωνο που μπορεις να πάρεις και να μάθεις τον προγραμματισμό εργασιών τους ανά περιοχή ??

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Εδω (Λαρισα) παντως πλεον του κεντρου οπου εχει μπει εδω και χρονια, πουθενα δεν μπαινει Vdsl

Απάντηση: Re: Απάντηση: VDSL από τον ΟΤΕ

Κι όμως, η Ν. Ιωνία δεν ήταν καν στα άμεσα σχέδια επέκτασης του VDSL του ΟΤΕ. Με το που εμφανίστηκε η Inalan, άρχισαν να αλλάζουν τα ΚΑΦΑΟ.. ;)

Δεν εχει καμια σχεση η inalan με τις καμπινες του οτε.
Απλα εκανε την κινηση για να μην τον προλαβει άλλος παροχος (Vodafone, fothnet wind κλπ) να βαλει καμπινα στον δημο και να αναγκαστεί να παιρνει από την καμπινα του οτε

Κι όμως, η Ν. Ιωνία δεν ήταν καν στα άμεσα σχέδια επέκτασης του VDSL του ΟΤΕ.

Που το ξέρεις;

Τα "σχέδια" του ΟΤΕ (όσο το έψαχνα παλιότερα πριν βάλουν VDSL στο γραφείο και μετά σπίτι) ήταν άγνωστα σχεδόν σε όλους

Όσο και να το έψαχνες, όπου κι αν ρωτούσες (είχα και άκρες στον ΟΤΕ), κανεις δεν ήξερε πρακτικά τπτ.

Το μάθαινες όταν ξαφνικά έβλεπες το συνεργείο να αλλάζει την καμπίνα

Κι επειδή η Ν Ιωνία ειναι σχετικά μεγάλη περιοχή, είχε ήδη αργήσει μαλλον

Όποτε, έχω την αίσθηση, οτι μαλλον σύμπτωση ήταν

Η inalan πάντως δεν αποτελεί ''ανταγωνιστή'' του ΟΤΕ. Δίνει ένα οικονομικό μεν προιόν με μέτριο backbone -τα πακέτα σου κάνουν το tour της Ευρώπης- και αξιοπιστία. Στα πολύ θετικά της το ότι είναι συμμετρική η σύνδεση με αποτέλεσμα το πολύ καλό upload. Αλλά δεν λέει κάτι μόνο του, έστω ότι σου παρείχαν την ίδια υπηρεσία, από τους CRS του ΟΤΕ μέχρι UK δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 45ms, η cogent με το tour της χρειάζεται 60-70+.

Η inalan πάντως δεν αποτελεί ''ανταγωνιστή'' του ΟΤΕ. Δίνει ένα οικονομικό μεν προιόν με μέτριο backbone -τα πακέτα σου κάνουν το tour της Ευρώπης- και αξιοπιστία. Στα πολύ θετικά της το ότι είναι συμμετρική η σύνδεση με αποτέλεσμα το πολύ καλό upload. Αλλά δεν λέει κάτι μόνο του, έστω ότι σου παρείχαν την ίδια υπηρεσία, από τους CRS του ΟΤΕ μέχρι UK δεν χρειάζεσαι παραπάνω από 45ms, η cogent με το tour της χρειάζεται 60-70+.

Καλά τωρα, οτι και να λέμε, οι ταχύτητες που έχει ο Δημήτρης ειναι εντελώς αλλου

Αν δε λάβεις υπόψιν και το κόστος, ποιο VDSL και πράσινα άλογα...

Τι να σου πω, απ' ότι ξέρω όσοι παιχνιδάδες έχουν βάλει Inalan (που μόνο αυτούς πραγματικά νοιάζει το latency σε τέτοιο βαθμό) έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Αλλά όλοι ανεξαιρέτως έχουν ξετρελαθεί από την ταχύτητα. Κανείς άλλος δεν πλησιάζει τα 100Mbps upload, τα οποία πολύ απλά "ξεμπουκώνουν" το latency. Γιατί ωραίο το ping του ΟΤΕ όταν η γραμμή είναι "άδεια", αλλά βάλε πάνω ένα τορεντάκι (ή οποιαδήποτε P2P υπηρεσία) να κατεβαίνει και θα δεις τι θα γίνει..

Με την Inalan ούτε που το καταλαβαίνεις ότι κατεβάζεις και torrent με 10MB/sec+ ενώ παράλληλα σερφάρεις.

Και εννοείται ότι εμπορικά είναι απλά ασυναγώνιστο το πακέτο της. Με τρελή διαφορά.

Οπότε ναι, δεν είναι σοβαρός ανταγωνιστής του ΟΤΕ, αλλά μόνο και μόνο λόγω μικρής κάλυψης, όχι λόγω προϊόντος.

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Πείτε μου πότε θα μας αλλάξουν τα καφαο στον Βοτανικό ???? :furious3:
Αλήθεια εσείς που το έχετε ίσως ψάξει πιο καλά υπάρχει κανένα τηλέφωνο που μπορεις να πάρεις και να μάθεις τον προγραμματισμό εργασιών τους ανά περιοχή ??

Στις πρώτες επεκτάσεις, ο ΟΤΕ ανακοίνωνε τους δήμους που θα επεκτεινόταν το νέο δίκτυο και, στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση του έργου στους δήμους αυτούς, τη διαθεσιμότητά του, μετά την έγκριση από την ΕΕΤΤ και συνολικό χρόνο από 6-12 μήνες μετά την ολοκλήρωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι επεκτάσεις στους δήμους Ψυχικού-Φιλοθέης-Γλυφάδας κ.α. που ανακοινώθηκαν αρχές του 2011, εκτελέστηκαν και ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι του 2012 και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον ΙΟΥΝ 2013.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, δεν ακολουθεί αυτή την τακτική ή, εγώ τουλάχιστον, δεν έχω δει παρόμοιες ανακοινώσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο στον (τεράστιο σε έκταση) δήμο Περιστερίου, όπου μόλις ολοκληρωνόταν η ηλεκτροδότηση μιας καμπίνας και ο τελικός έλεγχος, αυτή δινόταν σε διαθεσιμότητα.

Έτσι ακριβώς είναι. Απλά όσοι δουν διαφορά στην ταχύτητα μετά την αλλαγή, τότε πιθανώς αυτό οφείλεται στην αλλαγή των ραζίμ στο καφάο ή ακόμα και στην αντικατάσταση των παλιών ορίων με βίδες με τύπου κρόνε, τα οποία λόγω παλαιότητας και πιθανής υγρασίας οξειδώνονται με αποτέλεσμα την χαμηλότερη απόδοση. Επίσης ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι ότι το κεντρικό δίκτυο πλέον απαλλάσσεται από κάποιες γραμμές και αποδίδει καλύτερα, αλλά πιστεύω είναι νωρίς ακόμα γιατί δεν έχουν "μετακομίσει" ακόμα τόσοι πολλοί στο καινούριο δίκτυο.

Να'σαι καλά φίλε μου. Επίσης να συμπληρώσω ότι οι πάροχοι που λειτουργούν με POTS και όχι voip, παρόλο που συνδέονται στο minidslam, η τηλεφωνία συνεχίζει να έρχεται από ΑΚ. Δηλαδή αποκλειστικά από καφάο παίζει μόνο ΟΤΕ, Cyta.