VDSL από τον ΟΤΕ

..."κλειδώνει στα 15";

Μια χαρά είσαι!!! Εδώ στην εξωτική Ηλιούπολη μετά βιάς βλέπουμε 5. Και έχουμε και την καινούργια καμπίνα του ΟΤΕ απέναντι απο το σπίτι να κάθεται ανενεργή εδω και 2-3 μήνες!!!
Πίκρα....
Με ΟΤΕ ήμουν 17

Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

παντως βλεπω (περιξ κυψελης) οτι εχει ξαναρχισει να βαζει καμπινες ο οτε. Οποτε μπορεις παντα να ελπιζεις!

Αμ σε μένα που το V φτάνει μέχρι τα 30 (50ρι ΔΕΝ έχουμε)!
Συγχρονίζω 29,9 όμως...

Αμ σε μένα που το V φτάνει μέχρι τα 30 (50ρι ΔΕΝ έχουμε)!
Συγχρονίζω 29,9 όμως...

η καμπινα ειναι κοντα σου ομως (απο οτι θυμαμαι). Δεν μπορει να ειναι πανω απο 500μ. Μηπως δεν εχουν βαλει τον καταλληλο εξοπλισμο; και σε σκεφτομουν σχετικα με το vectoring.. επειδη (νομιζα) οτι εισαι κοντα στην καμπινα και λογω της μικρης πληθυσμιακης πυκνοτητας, θα πρεπει να πιασεις φοβερες ταχυτητες.

η καμπινα ειναι κοντα σου ομως (απο οτι θυμαμαι). Δεν μπορει να ειναι πανω απο 500μ. Μηπως δεν εχουν βαλει τον καταλληλο εξοπλισμο; και σε σκεφτομουν σχετικα με το vectoring.. επειδη (νομιζα) οτι εισαι κοντα στην καμπινα και λογω της μικρης πληθυσμιακης πυκνοτητας, θα πρεπει να πιασεις φοβερες ταχυτητες.

Ναι είναι πάρα πολύ κοντά, αλλά σε όλη την περιοχή ΔΕΝ έρχεται 50ρι, μόνο 30 max!
Το έχω τσεκάρει πολλές φορές. Αφού φτιάξαμε νεο συμβόλαιο για 50 και μου το ακύρωσαν για να το κάνουμε 30. Δηλ. και αυτοί είχαν κάθε συμφέρον να πάω στα 50 αλλά με πήραν από το τεχνικό τμήμα για να μου πουν ότι δεν γίνεται...
Προφανώς θέμα εξοπλισμού...
Οι ταχύτητες είναι πολύ καλές όντως. Και όταν είχα Α έπιανα 15-16 σταθερά.

Με Forthnet το 2010 στο Πειραιά σε νέα πολυκατοικία κλείδωνα αρχικώς με 17,8mbit. Με την πάροδο του χρόνου και με το μπούκωμα του dslam και πλέον με Vodafone κλειδώνω στα μαγευτικά 10mbit.

σε μας εχουν περασει γραμμες στο πλαίσιο του έργου γνωστού και ως Rural Broadband και περιμενουμε ποτε θα δωσουν της γραμμες. προς το παρον εχω forthnet 24 κλειδωνει στα 15

Τα πακέτα στο Rural είναι 50down/30up αλλά μέχρι στιγμής (και δεν νομίζω να αλλάξει σύντομα) δεν δίνει η Forthnet υπηρεσίες από αυτές.

Τα πακέτα στο Rural είναι 50down/30up αλλά μέχρι στιγμής (και δεν νομίζω να αλλάξει σύντομα) δεν δίνει η Forthnet υπηρεσίες από αυτές.
Είχα δει όταν ήταν να σκάψουν είχα σημείωση το σημείο που θα μπούνε η γραμμές ΟΤΕ και forthnet πάνω στο δρόμο πριν σκάψουν

30 upload ;;; Θα ανεβάζει βίντεο η κυρά από την στάνη στο πι και φι...

Είχα δει όταν ήταν να σκάψουν είχα σημείωση το σημείο που θα μπούνε η γραμμές ΟΤΕ και forthnet πάνω στο δρόμο πριν σκάψουν

Δεν έχει κάποια σημασία αυτό. Για το Rural έγινε σχετικός διαγωνισμός σε 3 περιοχές εκ των οποίων τις 2 ανέλαβε ο ΟΤΕ και τη μια η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Οι υπόλοιποι πάροχοι αγοράζουν από τις 2 αυτές εταιρίες-εάν θέλουν. Το να σκάβουν 2 εταιρίες δεν σημαίνει ότι απαραίτητα αφορά το ίδιο project.

Δεν έχει κάποια σημασία αυτό. Για το Rural έγινε σχετικός διαγωνισμός σε 3 περιοχές εκ των οποίων τις 2 ανέλαβε ο ΟΤΕ και τη μια η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Οι υπόλοιποι πάροχοι αγοράζουν από τις 2 αυτές εταιρίες-εάν θέλουν. Το να σκάβουν 2 εταιρίες δεν σημαίνει ότι απαραίτητα αφορά το ίδιο project.
Στο ίδιο σημείο είναι γραμμές. Πιθανόν αγόρασε γραμμές η forthnet από ΟΤΕ για να δώσει VDSL

Εάν μιλάς για τη Μυτιλήνη το έργο το έχει αναλάβει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Οπτικές μπορεί να έχει βάλει ο ΟΤΕ για mini dislams ή ότι άλλο αλλά όχι για το Rural.

Την κάλυψη του ΟΤΕ μπορείς να την δεις εδώ και εδώ .

Για σας παιδες μολις αναβαθμισα την vdsl μου απο 30 σε 50 , το download μου ειναι 30 ιδιο περιπου με πριν , παρακατω ειναι τα στατιστικα του ρουτερ μου . Που μπορεί να οφειλεται το χαμηλο download που εχω και τι αλλαγες να ζητησω απο τον οτε ; (σιγουρα θα βαλω fast path για το online gaming)

Link Status Up

Modulation Type VDSL2.
Actual Rate(Up/Down) 4996/49998 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 27478/77658 kbps
Noise Margin(Up/Down) 25.2/13.3 dB
Line Attenuation(Up/Down) 25.3/13.1 dB
Output Power(Up/Down) 4.8/14.5 dBm
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 1/1325
Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms
INP(Up/Down) 0/4.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 0/0
FEC Errors(Up/Down) 0/271

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στο speedtest στον σερβερ της κοσμοτε
Εχω ping 23 download 28 upload 4

Τον τελευταίο καιρό έχω το εξής πρόβλημα με 30αρα vdsl από τον ΟΤΕ.
Όταν έχω ανοιχτό torrent client ο οποίος μόνο ανεβάζει (με upload limit στα 100, αλλά και παρακάτω έχω δοκιμάσει) μου ρίχνει την ταχύτητα download του δικτύου. Το router συνεχίζει να συγχρονίζει στα 30, αλλά το speedtest δείχνει 17-20. Χωρίς torrent client πιάνει 27+ το speedtest.
Δοκίμασα και με άλλο torrent client και γίνεται ακριβώς το ίδιο.
Δοκίμασα επίσης να αποσυνδέσω τα πάντα πάνω από το router (έχω switch μέσω του οποίου συνδέονται όλες οι συσκευές) και άφησα επάνω μόνο το δικτυακό δίσκο που τρέχει το torrent client και το pc που κάνει τη μέτρηση. Ίδιο αποτέλεσμα.
Υπάρχει περίπτωση ο ΟΤΕ να κόβει ταχύτητα όταν εντοπίζει ότι τρέχει torrent client; Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;
Το άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει κάποιο θέμα το router. Το οποίο παρεμπιπτόντως άλλαξα πρόσφατα γιατί το προηγούμενο απλά σταμάταγε να δουλεύει.

Για σας παιδες μολις αναβαθμισα την vdsl μου απο 30 σε 50 , το download μου ειναι 30 ιδιο περιπου με πριν , παρακατω ειναι τα στατιστικα του ρουτερ μου . Που μπορεί να οφειλεται το χαμηλο download που εχω και τι αλλαγες να ζητησω απο τον οτε ; (σιγουρα θα βαλω fast path για το online gaming)

Link Status Up

Modulation Type VDSL2.
Profile 17a
CRC Errors(Up/Down) 0/0

Τους πηρες τηλεφωνο ?

Εμενα μου ειχαν ξεχασει την ρυθμιση σε adsl και αντι για 50 κλειδωνα στα 14 εκει που ειμουν πριν την αναβαθμιση. Οταν το ξεκλειδωσαν απο τον ΟΤΕ τελειωσε το ζητημα....

OTE, Vodafone, Wind επενδύουν 250 εκατ. σε δίκτυα νέας γενιάς στη σταθερή

Ξεκινάει η υλοποίηση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων νέας γενιάς (Νew Generation Access ή NGAs) στη σταθερή τηλεφωνία. Οι εταιρείες OTE, Vodafone και Wind αναμένεται να διαθέσουν περί τα 250 εκατ. ευρώ με βασική επιδίωξη να πετύχουν τους στόχους που θέτει το νέο πλαίσιο για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)...

https://digitaltvinfo.gr/news/media...n-250-ekat-se-diktya-neas-genias-sti-statheri

Link Status Up

Modulation Type VDSL2.
Profile 17a
CRC Errors(Up/Down) 0/0

Πάρτους τηλέφωνο. Αν δεν είναι κάποια ρύθμιση ίσως φταίει το ρούτερ.
Τον τελευταίο καιρό έχω το εξής πρόβλημα με 30αρα vdsl από τον ΟΤΕ.
Όταν έχω ανοιχτό torrent client ο οποίος μόνο ανεβάζει (με upload limit στα 100, αλλά και παρακάτω έχω δοκιμάσει) μου ρίχνει την ταχύτητα download του δικτύου. Το router συνεχίζει να συγχρονίζει στα 30, αλλά το speedtest δείχνει 17-20. Χωρίς torrent client πιάνει 27+ το speedtest.
Δοκίμασα και με άλλο torrent client και γίνεται ακριβώς το ίδιο.
Δοκίμασα επίσης να αποσυνδέσω τα πάντα πάνω από το router (έχω switch μέσω του οποίου συνδέονται όλες οι συσκευές) και άφησα επάνω μόνο το δικτυακό δίσκο που τρέχει το torrent client και το pc που κάνει τη μέτρηση. Ίδιο αποτέλεσμα.
Υπάρχει περίπτωση ο ΟΤΕ να κόβει ταχύτητα όταν εντοπίζει ότι τρέχει torrent client; Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;
Το άλλο ενδεχόμενο είναι να έχει κάποιο θέμα το router. Το οποίο παρεμπιπτόντως άλλαξα πρόσφατα γιατί το προηγούμενο απλά σταμάταγε να δουλεύει.
Είναι λογικό όταν ανεβάζεις να κόβει ταχύτητα στο download..