VDSL από τον ΟΤΕ

Πάντως έχω την εντύπωση ότι αυτά που αποκαλεί Viber ο ΟΤΕ είναι τα απλά vdsl και τα vdsl vectoring. Αν δείτε και το 30,50 fiber τα αποκαλεί

Ξεκινισε η βλαχοWind τα γνωστά της (διαφημίσεις, marketing κόλπα κλπ) και φοβήθηκε ο ΟΤΕ μη χάσει πελάτες (λογικό αφού είμαστε καταλαλωτικου επιπέδου Ζιμπάμπουε / μην ακούσουμε «γρήγορο», «φτηνό» κλπ, τρέχουμε να πιάσουμε θέση) και άρχισε και αυτός να διαφημίζει σαν νέο ένα προϊόν (vdsl) που δίνει χρόνια τώρα

Πάντως έχω την εντύπωση ότι αυτά που αποκαλεί Viber ο ΟΤΕ είναι τα απλά vdsl και τα vdsl vectoring. Αν δείτε και το 30,50 fiber τα αποκαλεί

Το έκαναν ώστε να μην υπάρχουν διαφορετικά πακέτα VDSL, G.FAST, FTTH κλπ, όλοι οι πάροχοι. Προκαλεί σύγχιση το να αναφέρεις διαφορετικές τεχνολογίες.

Το έκαναν ώστε να μην υπάρχουν διαφορετικά πακέτα VDSL, G.FAST, FTTH κλπ, όλοι οι πάροχοι. Προκαλεί σύγχιση το να αναφέρεις διαφορετικές τεχνολογίες.
Προσωπικά δεν με νοιάζει.. ας το λένε το πακέτο Σουζάνα, φτάνει να μπορώ να πάρω και να έχει τιμή εντός λογικών πλαισίων :)

:flipout::flipout::flipout:

45-50 ευρά για τα 100 :)
Ποιοι θα μπορούν να πάρουν 100;;; Όσοι είναι τώρα στα 50;;; Ξέρουμε;;;

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχει ανέβει σελίδα με έλεγχο διαθεσιμότητας. Πάντως ακόμα και σε έλεγχο με τηλέφωνο φίλου, που είναι δίπλα σε καμπίνα και έχει attainable περίπου 100, του έχει Χ στα 100,200 οπότε μάλλον δεν δουλεύει σωστά ακόμα.

Οσοι εχουν τα λεφτα :)

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχει ανέβει σελίδα με έλεγχο διαθεσιμότητας. Πάντως ακόμα και σε έλεγχο με τηλέφωνο φίλου, που είναι δίπλα σε καμπίνα και έχει attainable περίπου 100, του έχει Χ στα 100,200 οπότε μάλλον δεν δουλεύει σωστά ακόμα.
Σε εμενα αν και ειμαι σε καμπινα που ελεγε vectoring για Οκτ. δεν μου δειχνει καν επιλογες για πανω απο 50.

Last edited by a moderator:
Σε εμενα αν και ειμαι σε καμπινα που ελεγε vectoring για Οκτ. δεν μου δειχνει καν επιλογες για πανω απο 50.

εχεις δει αν αυξηθηκε το attainable; στο adslgr καποιοι λενε οτι τις τελευταιες μερες αυξηθηκε κατακορυφα το attainable π.χ. απο 90 -> 150, οποτε πιστευουν οτι οι καμπινες τους εχουν ηδη παρει αναβαθμιση

Σε εμενα ηταν καπου στα 95. Τωρα το βλεπω 115 το down.

Attenuation 7 σταθερα

Noise 25

Last edited by a moderator:
Διαθεσιμότητα για 100 έχουν μόνο αυτοί που στη περιοχή τους έχει ενεργοποιηθεί Vectoring. Ανεξαρτήτως αν είσαι κοντά από καμπίνα, πρέπει επιπλέον να έχουν τοποθετηθεί νέες κάρτες στο minidslam της καμπίνας που να είναι συμβατές με το G.VECTOR.

Η καμπίνα μου ηταν σε αυτες του οκτ. απο τη λιστα που ειχε δώσει ο οτε.

Βγαζει σε κανεναν διαθεσιμότητα πανω απο 50?

Για να καταλάβω, ο ΟΤΕ ξεκινάει κανονικά rollout FTTC & FTTH; Παντού; Με τι χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;
Καμμία σχέση. Fttc είναι όσες καμπίνες δίνουν vdsl. Για ftth δεν ειπώθηκε τίποτα. Απλά μετονόμασε τα πακέτα vdsl σε fiber και στην αρχή μας μπέρδεψε :)
Μια χαρά είσαι στην inalan ;)

Για να καταλάβω, ο ΟΤΕ ξεκινάει κανονικά rollout FTTC & FTTH; Παντού; Με τι χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;

Δημητρη, εχει ξεκινησει rollout για 20.000 καμπινες στο συνολο. Η πρωτη φαση τελειωσε. 2η και 3η μεχρι το 19 θα εχουν ολοκληρωθει και κατα 20 περιπου% θα στησουν NGAN οι εναλλακτικοι.

Τωρα μου βγαζει και 100 και 200 αλλα κοκκινα. Τα εχει και στην κατηγορια vdsl. Καποιος παιζει κυριακάτικα.

Τωρα μου βγαζει και 100 και 200 αλλα κοκκινα. Τα εχει και στην κατηγορια vdsl. Καποιος παιζει κυριακάτικα.

Μα αυτό είναι το σωστό. Vdsl είναι αυτά τα πακέτα

έχουν αλλάξει τα ονοματα και τα λένε όλα fiber. είναι marketing.

την μία λέει fiber και την άλλη vDSL. τώρα ξαναμπήκα και λέει fiber (και έχει από κάτω και τα 30/50).

πριν και στο 100 και στο 200 έλεγε δίπλα επικοινωνία, τώρα στο 100 λεει πληροφορίες και σε πάει στο speedbooster (hybrid).

Κάποιο update θα κάνουν αλλά δεν τους θέλει :)

Τις τιμές ψάχνουμε για 100/200/... :)