VDSL από τον ΟΤΕ

Έχει ανέβει σελίδα με έλεγχο διαθεσιμότητας. Πάντως ακόμα και σε έλεγχο με τηλέφωνο φίλου, που είναι δίπλα σε καμπίνα και έχει attainable περίπου 100, του έχει Χ στα 100,200 οπότε μάλλον δεν δουλεύει σωστά ακόμα.

Υπάρχει πλάνο αναβάθμισης των καμπινών ανά παροχο/περιοχή/ με εκτιμώμενη ημερομηνια υλοποιησης.
Ειμαστε ακόμα στο Α και έχουμε δρόμο μέχρι το Ω. Η ενεργοποίηση των KVs θα γινεται σταδιακα.

Το attainable μόνο του δεν λεει τίποτα.
Εμένα ειναι στα 132 αλλά η καμπίνα όπου ανήκω θα αναβαθμιστεί (αν ακολουθηθεί το πλάνο) το δεύτερο τρίμηνο του 2018..

Τωρα μου βγαζει και 100 και 200 αλλα κοκκινα. Τα εχει και στην κατηγορια vdsl. Καποιος παιζει κυριακάτικα.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ αν βάλω την διεύθυνση μου στον πάροχο μου (υπάρχουσα VDSL γραμμή) λεει οτι .. μόνο ADSL δινουμε!
Αυτό σημαίνει

1. Ειτε οτι τίγκαρε το KV και δεν εχει επιπλέον VDSL πόρτες (πολύ χλωμό)
2. Είτε οτι η εφαρμογή που δείχνει διαθεσιμότητα είναι hit or miss

Θα στοιχημάτιζα το δεύτερο και θα συνιστούσα υπομονή.

Υπάρχει πλάνο αναβάθμισης των καμπινών ανά παροχο/περιοχή/ με εκτιμώμενη ημερομηνια υλοποιησης.
Ειμαστε ακόμα στο Α και έχουμε δρόμο μέχρι το Ω. Η ενεργοποίηση των KVs θα γινεται σταδιακα.

Το attainable μόνο του δεν λεει τίποτα.
Εμένα ειναι στα 132 αλλά η καμπίνα όπου ανήκω θα αναβαθμιστεί (αν ακολουθηθεί το πλάνο) το δεύτερο τρίμηνο του 2018..

Δεν σας προλαβαίνω.

Ανεξαρτήτως του αν έχει FTTC δίκτυο η περιοχή πρέπει να αντικατασταθούν οι κάρτες στα mini-dslams ώστε να υποστηρίζουν vectoring και να μπορεί να δωθεί vpu.light.

Εγώ αν βάλω την διεύθυνση μου στον πάροχο μου (υπάρχουσα VDSL γραμμή) λεει οτι .. μόνο ADSL δινουμε!
Αυτό σημαίνει

1. Ειτε οτι τίγκαρε το KV και δεν εχει επιπλέον VDSL πόρτες (πολύ χλωμό)
2. Είτε οτι η εφαρμογή που δείχνει διαθεσιμότητα είναι hit or miss

Θα στοιχημάτιζα το δεύτερο και θα συνιστούσα υπομονή.

Οι καινούριες καμπίνες υποστηρίζουν περίπου 140 (144 αν θυμάμαι σωστά) ζεύγη στον ενεργό εξοπλισμό, δεν υπάρχει περίπτωση επ ουδενί να υπάρχει πρόβλημα.

Οι εφαρμογές που δείχνουν διαθεσιμότητα είναι σκέτο miss. Πολλές φορές ακόμα και η τηλεφωνική υποστήριξη δεν έχει ιδέα.Υπάρχει πρόβλημα στο provisioning στους παρόχους.

Για αναβάθμιση αστικών κέντρων υπάρχει καμία πρόβλεψη; Προτεραιότητα έχουν οι καμπίνες από ότι καταλαβαίνω.

Nαι για την υλοποίηση του ΟΤΕ αναφερόμουν..
Υποθέτω οτι θα δώσουν παραπάνω upload στο μελλον γιατί το θέλει η αγορά..

Πάντως, business wise, ένα προσιτό πακέτο 150/50 (πχ) ενδέχεται να "κανιβαλίσει" μέρος της αγοράς μισθωμένων κυκλωμάτων ειδικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Μόλις έκανα αίσθηση στον ΟΤΕ για 100αρα

Η κοπέλια (άσχετη προφανώς) μου είπε ότι 200 δεν δίνει στην περιοχή (ανεξαρτήτως από την δίκη μου γραμμή / είμαι 10 μέτρα από την καμπίνα)

Παίζει δλδ μια καμπίνα / περιοχή να υποστηρίζει μόνο 100 και όχι 200;

Επίσης, με άφησε σε ISDN

Πάντως δεν είναι ακόμη έτοιμοι, όπως κατάλαβα (η κοπελια μου είπε ότι θα με πάρει άλλος συνάδελφος της για να προχωρήσει η διαδικασία / προφανώς αυτή κατέγραψε μόνο την εκδήλωση ενδιαφέροντος)

Για αναβάθμιση αστικών κέντρων υπάρχει καμία πρόβλεψη; Προτεραιότητα έχουν οι καμπίνες από ότι καταλαβαίνω.

Δεν θα δοθεί Vectoring από τα αστικά κέντρα προς το παρόν, υπάρχει κενό νόμου για τις περιοχές μέχρι 550μ από τα ΑΚ. Υπάρχουν κάποιες ζυμώσεις για FTTH αλλά μέχρι να οριστικοποιηθεί δεν ξέρουμε τίποτα. Μπορούν οι πάροχοι να ζητήσουν τις καμπίνες κάτω απο 550μ στις επόμενες αναθέσεις ωστόσο.

Nαι για την υλοποίηση του ΟΤΕ αναφερόμουν..
Υποθέτω οτι θα δώσουν παραπάνω upload στο μελλον γιατί το θέλει η αγορά..

Πάντως, business wise, ένα προσιτό πακέτο 150/50 (πχ) ενδέχεται να "κανιβαλίσει" μέρος της αγοράς μισθωμένων κυκλωμάτων ειδικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακριβώς αυτό, επιχειρήσεις που κάνουν self hosting σε πληροφοριακά συστήματα εάν υποθέσουμε ότι υπήρχε 50άρι upload, ακόμα και 10 συνδέσεις σε κόστος δεν θα έφταναν ένα 50άρι μισθωμένο συμμετρικό. Ωστόσο, σε τέτοιου είδους γραμμές δεν έχεις SLAs. Συνεπώς για critical εφαρμογές δεν είναι πανάκεια.

Μόλις έκανα αίσθηση στον ΟΤΕ για 100αρα

Η κοπέλια (άσχετη προφανώς) μου είπε ότι 200 δεν δίνει στην περιοχή (ανεξαρτήτως από την δίκη μου γραμμή / είμαι 10 μέτρα από την καμπίνα)

Παίζει δλδ μια καμπίνα / περιοχή να υποστηρίζει μόνο 100 και όχι 200;

Επίσης, με άφησε σε ISDN

Πάντως δεν είναι ακόμη έτοιμοι, όπως κατάλαβα (η κοπελια μου είπε ότι θα με πάρει άλλος συνάδελφος της για να προχωρήσει η διαδικασία / προφανώς αυτή κατέγραψε μόνο την εκδήλωση ενδιαφέροντος)

Για τα 200Mbps χρειάζεται απαραιτήτως υποστήριξη 35b. Μέχρι να ξανα-αναβαθμιστούν οι κάρτες των minidslam δεν θα τα δούμε ευρέως.

Για τα 200Mbps χρειάζεται απαραιτήτως υποστήριξη 35b. Μέχρι να ξανα-αναβαθμιστούν οι κάρτες των minidslam δεν θα τα δούμε ευρέως.

Χμμμ, λογικό τότε

Για να δούμε πως θα πάει (μου είπαν αρχικά για 8/10 μέρες / αρκεί βέβαια να με καλέσουν για να ξεκινήσουν την διαδικασία)

Απάντηση: Re: VDSL από τον ΟΤΕ

Έχει αυξηθεί το SNR, πάρε ένα τηλέφωνο την τεχνική υποστήριξη και ζήτηση SNR 8 ή ελεύθερο προφίλ. Αυτή τη στιγμή είσαι σε troubleshooting.
..............................
Αισθητη αυξηση μετα απο παρεμβαση, ελπιζω να μην εχω διακοπες! Ευχαριστιες anderm

Attachments

• FireShot Capture 2 - Speedport W 724V Con_ - http___192.168.1.1_html_content_config_system_info..png
    FireShot Capture 2 - Speedport W 724V Con_ - http___192.168.1.1_html_content_config_system_info..png
    53.2 KB · Views: 190
Αν ο κατανεμητής στην εισοδο του σπιτιού σου γράφει κάποιο τριψήφιο νούμερα επάνω, μπορεις να δεις αν ματσάρει με το αντίστοιχο τριψήφιο που έχουν τυπωμένο επάνω τους οι νέες καμπίνες.

Δεν εχει κατι

Τελικά έχει μέσα με μαρκαδορο. τον αριθμό του καφάο παύλα (-) 36

Και το M πακετο το εχουν μονο στο 30αρι.

Στο 1000αρι τι θα βαλουν απεριόριστα στη σελινη υποχρεωτικά ?

Μάλιστα ....

Άρα άλλαξαν την ονομασία από vdsl σε fiber ...

Μέχρι χθες , τι χθες .. σήμερα ξημερώματα που κοίταζα , μου έδινε μη διαθέσιμο το 50αρι , όταν το συμβόλαιο που εχω εδώ και 1 1/2 χρόνο είναι για 50...
Σήμερα το πρωί μου δίνει διαθέσιμο και το 50αρι με τα λεφτά που ήδη πληρώνω

Η διαφορά είναι στην εγγυημένη ταχύτητα
Εγώ κλειδώνω στα 36 και 5 , αντί για 50
Σύμφωνα με το FAQ τους , ή τους παίρνω τηλεφωνο και τους ανακατεύω να με φτιάξουν (χλωμό ) ή μου αλλάζουν το συμβόλαιο στο 30

Το καλύτερο είναι στα πακέτα τους ....
42,24 το 30αρι XL (απεριόριστα σταθερά και 360 κινητά) και ... κρατηθητε ....

42,53 το 50αρι XL

Θεοί .....

Εγώ εδώ στο Μαρούσι πάντως έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Τον Μάρτιο συνδέθηκα σε 50ρα με 38 και η πορεία της ταχύτητας είναι η εξής :
Μάρτιος 45 "Απάντηση τεχνικού τμήματος "Ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι 42"
Ιούνιος 42 "Απάντηση τεχνικού τμήματος "Ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι 42"
Ιούλιος 38 "Απάντηση τεχνικού τμήματος "Ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι 35"
Σεπτέμβριος μέχρι τώρα 33 "Απάντηση τεχνικού τμήματος "Ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι 32"
Τους λέω με Line attetuation 12.8 και 8 καμπίνες σε ακτίνα κάτω των 400 μέτρων και μου λέτε ότι ο Μ.Ο της περιοχής σας είναι αυτός ο οποίος συνεχώς πέφτει;;
Ξεκάθαρη εξαπάτηση ....Ακόμα προσπαθώ να βγάλω άκρη